יו יו היא אחת העוגיות הטעימות שיש במטבח המזרחי.
אין אירוע או חגיגה שאין מגש עשיר של יו יו.
אני אישית נורא אוהבת להכין אותה כקינוח פרווה בסוף ארוחה חשובה שיש לי אורחים.
טוב אני לא דוגמא כי כאשר אני מארחת בבית שלי אני נורא אוהבת להגיש אוכל וקינוחים שגדלתי עליהם.
אני אוהבת לחשוף אנשים לטעמי הילדות שלי ובכך להנציח את המסורת .
בכל מקרה יו יו זו עוגיה שחייבת להיכנס למחברת שלכן/ם.
היא נהדרת גם במשלוחי מנות? או סתם בשבת בבוקר עם כוס תה
אז בואו נתחיל :
לבצק :
קילו קמח תופח כמה שנכנס[פחות כוס ורבע כוס ]
5 ביצים l או 4 xl
כוס חד פעמי שתיה קרה סוכר או 3/4 כוס מידה
2 סוכר וניל
חצי שקית אבקת אפיה
גרידת לימון מלימון קטן
כפית תמצית שקדים/ רוזטה(מומלץ מעשיר את הטעם-לא חובה !)
3/4 כוס חד פעמי קר שמן או חצי כוס מידה
חצי כוס מיץ תפוזים אותה כוס שהשתמשנו
הסירופ :
1 וחצי כוס מים
חצי קילו סוכר
סוכר וניל.
לימון
3 טיפות מי ורדים
ציפוי;
שבבי קוקוס/ שבבי שקדים אפשר בלי כלום
אופן ההכנה :
מתחילים עם הביצים והסוכר והסוכר וניל שמים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף.אחרי דקה שתיים שיש נפח מוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים,גרדת הלימון ושקית אבקת אפיה.
מקציפים את הכל דקה עד שהכל מתערבב כהלכה.
מחליפים את הבלון הקצפה בוו גיטרה או וו לישה.
ושמים את הקמח כמה שנכנס
אני ממליצה מראש להוציא כוס וחצי ועם כף
קמח להכניס את מה שנשאר בשקית.ולערבל 3 דק.
אם נוגעים בבצק והוא דביק מידי מוסיפים עם כף מהקמח שהוצאנו עד שמתקבל בצק רק במרקם פלסטלינה שנוח לעבוד איתו.
זה לא טעות אבקת אפיה וקמח תופח זה בסדר !
מכסים את הבצק במגבת או ניילון נצמד ונותנים לו מנוחה שעה.בשעה הזו מומלץ להכין את הסירופ.
אחרי שעה מחלקים את הבצק ל4.
כל כדור פותחים בעזרת מערוך בעזרת כוס או רינג קטן עגול קורצים עיגולים ובעזרת צנתר קוטר קטן קורצים באמצע.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד הזהבה .
וטובלים בסירופ מוצאים טובלים בקוקוס/שקדים או אפשר בלי כלום ככה נקי רק עם דבש.
הכנת הסירופ:
קודם מרתיחים את המים והסוכר .עד שהסוכר נמס לגמרי.אפשר לערבב מידי פעם ולעזור לו להתמוסס.
אחכ מוסיפים חצי לימון סחוט ותמצית מי ורדים. לאלו שממש מדייקים זה בערך 2 כפות מיץ לימון .
ונותנים לסירופ להתבשל כעשרים דקות על אש קטנה.
חשוב מאד לדעת עוגיה חמה טובלים בסירופ קר.
או עוגיה קרה בסירופ חם.
ב ה צ ל ח ה .
אגב אם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה אז מוזמנים לאינסטגרם שלי.אבל אני מזהירה התמונות עלולות לפתח רעב???! Yonit_z
בוקר טוב
תודה על המתכון לעוגיות יו יו.
כמה זמן מראש אפשר להכין ואיך לאחסן?
תודה מראש על התשובה והמשך יום נעים.
מאוד אוהבת את. המתכונים שלך..המשיכי והצליחי…תודה?
הי יונית שאלה
אני חולה על יויו זה דבר הכי טעים שיש אבל כל פעם שאני מכינה וטובלת בסירופ (עוגיה חמה בסירופ קר או הפוך ) העוגיה בפנים נשארת יבשה
כשהדודות שלי עושות זה יוצא רטוב ממש מבפנים כאלו שאי אפשר להפסיק לאכול
איך זה אמור להיות ???? איך זה מצליח להם ?
לתשובתך מחכה !!!!!
העוגיה לפי האורגינל צריכה להיות קשה ורכה מבחוץ בגלל הסירופ.
בכדי שהיא תהיה רכה כמו שאת מבקשת את צריכה להוסיף עוד קצת נוזלים לעיסה.ולבשל כמה דק את היו יו בתוך הסירופ.
כלומר על אש קטנה .
אני חולה על ההתלהבות והתשוקה שלך לאוכל את ככ עושה חשק להכנס למטבח וכל היום לבשל
עכשיו בנוגע ליויו
מה זה אומר עוד קצת נוזלים לעיסה כמה בערך ???
אגב הכנתי את הדבלות לפי מתכון שלך יצא מוששששששששלם
במידה ומרגישה צורך להוסיף…בדכ המתכון מדויק זה עלול להשתנות מחברה שונה של קמח שסופחת יותר נוזלים ולהפך
כמה זמן אפשר להקפיא את העוגיות בלי הדבש ?
היי . מתכון מהמם אני בדיוק מכינה. רציתי לשאול כמה זמן זה נשאר טוב בקופסא אטומה בחוץ? או עדיף לי להקפיא אם אני צריכה את זה לעוד יומיים למשלוחי מנות?
להקפיא בלי דבש אפשר 3 חודשים.טבול בדבש שבוע בקופסא אטומה
יונית יונית יו יו יונית
אפשר רק לדמיין כמה כניסות הפוסט הזה קיבל בעקבות הראיון אתמול 🙂
איזה ראיון ???
הראיון של גנץ עם יונית לוי, חח 🙂
יונית יונית,
יו יו יונית
https://www.youtube.com/watch?v=5vVlPjvPnDA
כשאנשים מחפשים בגוגל "יו יו יונית" הפוסט הזה מופיע בתוצאות הראשונות.
חחחחחחח
מושלם כמו כל מתכון שלך!!!!!! אלופה!!!
היי יונית …
לא הצלחתי להבין מה כתבת במתכון לגבי הקמח.. אפשר הסבר קצת יותר ברור?
היי יונית, עד כמה זה נורא להחליף את המיץ תפוזים במים?
היי, לא הבנתי מה הכמות הקמח…
קילו קמח תופח כמה שנכנס[פחות כוס ורבע כוס ]??
תודה!!!
היי,
יש לי קמח רגיל (לא תופח). כמה אבקת אפייה להוסיף?
תודה
היי יונית
1. האם ניתן לשמור בחוץ ללא סירופ ואחרי יומים לשים סירופ?
2. כמה קריטי אם אין גרידת לימון?
ערב טוב יונית כמה עוגיות יוצא מהכמות הזאת. תודה
לא ברור המתכון..אם קמח תופח, אז גם א.אפייה?
היי
באיזה קוטר רינג את משתמשת לעוגיות
הי יונית,
האם יש אפשרות לאפות את העוגיות במקום לטגן?
שלום
אין על המתכונים שלך
אשמח לדעת כמה יוצא מקילו?
והאם קמח רגיל או תופח וטבקת אפיה??
יצאו לי עוגיות מעולות. תודה רבה
היי לא הבנתי בדיוק מה הכמויות של הקמח. מה זאת אומרת קמח כמה שנכנס??? אשמח לתשובה
אין לי קמח תופח
ניתן לעשות עם קמח רגיל ולהוסיף א.אפייה??
היי ,
אם אני רוצה להכין את העוגיות למימונה יש בערך שבועיים
אני מקפיאה בלי הסירופ ואז באותו יום מוציאה וטובלת ?
היי יונית,
מחזיקה ממך אלופת הבצקים!
לפני שנים קיבלתי מתכון לעוגיות מהמטבח המרוקאי, שלצערי אבד לי. אולי את מכירה ויכולה להעלות מתכון?
עוגיות קטנטנות מבצק פריך, מגולגלות כמו רוגעלך.
אופים אותן, אח״כ טובלים ברוטב סוכר, ומגלגלים בקוקוס.
לאחר האפיה די חסרות טעם, ורק לאחר הרוטב והקוקוס מקבלות טעם משגע.
יש לך מושג על איזה עוגיות אני מדברת?