יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
דף הבית » יו יו
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
יו יו

יו יו

יונית צוקרמן פברואר 18, 2018 19 תגובות

 

יו יו היא אחת העוגיות הטעימות שיש במטבח המזרחי.

אין אירוע או חגיגה שאין מגש עשיר של יו יו.

אני אישית נורא אוהבת להכין אותה כקינוח פרווה בסוף ארוחה חשובה שיש לי אורחים.

טוב אני לא דוגמא כי כאשר אני מארחת בבית שלי אני נורא אוהבת להגיש אוכל וקינוחים שגדלתי עליהם.

אני אוהבת לחשוף אנשים לטעמי הילדות שלי ובכך להנציח את המסורת .

בכל מקרה יו יו זו עוגיה שחייבת להיכנס למחברת שלכן/ם.

היא נהדרת גם במשלוחי מנות? או סתם בשבת בבוקר עם כוס תה

אז בואו נתחיל :

לבצק :

קילו קמח תופח כמה שנכנס[פחות כוס ורבע כוס  ]

5 ביצים l או 4 xl

כוס חד פעמי שתיה קרה סוכר או 3/4 כוס מידה

2 סוכר וניל

חצי שקית אבקת אפיה

גרידת לימון מלימון קטן

כפית תמצית שקדים/ רוזטה(מומלץ מעשיר את הטעם-לא חובה !)

3/4 כוס חד פעמי קר שמן או חצי כוס מידה

חצי כוס מיץ תפוזים אותה כוס שהשתמשנו

הסירופ :

1 וחצי כוס מים

חצי קילו סוכר

סוכר וניל.

לימון

3 טיפות מי ורדים

ציפוי;

שבבי קוקוס/ שבבי שקדים אפשר בלי כלום

אופן ההכנה :

מתחילים עם הביצים והסוכר והסוכר וניל שמים בקערת מיקסר ומתחילים להקציף.אחרי דקה שתיים שיש נפח מוסיפים את השמן  ואת מיץ התפוזים,גרדת הלימון ושקית אבקת אפיה.

מקציפים את הכל דקה עד שהכל מתערבב כהלכה.

מחליפים את הבלון הקצפה בוו גיטרה או וו לישה.

ושמים את הקמח כמה שנכנס

אני ממליצה מראש להוציא כוס וחצי ועם כף


קמח להכניס את מה שנשאר בשקית.ולערבל 3 דק.

אם נוגעים בבצק והוא דביק מידי מוסיפים עם כף מהקמח שהוצאנו עד שמתקבל בצק רק במרקם פלסטלינה שנוח לעבוד איתו.

 

זה לא טעות אבקת אפיה וקמח תופח זה בסדר !

מכסים את הבצק במגבת או ניילון נצמד ונותנים לו מנוחה שעה.בשעה הזו מומלץ להכין את הסירופ.

אחרי שעה מחלקים את הבצק ל4.

כל כדור פותחים בעזרת מערוך בעזרת כוס או רינג קטן עגול קורצים עיגולים ובעזרת צנתר קוטר קטן קורצים באמצע.

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים עד הזהבה .

וטובלים בסירופ  מוצאים טובלים בקוקוס/שקדים או אפשר בלי כלום ככה נקי רק עם דבש.


הכנת הסירופ:

קודם מרתיחים את המים והסוכר .עד שהסוכר נמס לגמרי.אפשר לערבב מידי פעם ולעזור לו להתמוסס.

אחכ מוסיפים חצי לימון סחוט ותמצית מי ורדים. לאלו שממש מדייקים זה בערך 2 כפות מיץ לימון .

ונותנים לסירופ להתבשל כעשרים דקות על אש קטנה.

חשוב מאד לדעת עוגיה חמה טובלים בסירופ קר.

או עוגיה קרה בסירופ חם.

ב ה צ ל ח ה .

אגב אם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה אז מוזמנים לאינסטגרם שלי.אבל אני מזהירה התמונות עלולות לפתח רעב???! Yonit_z

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

19 תגובות

  1. מירי הגב פברואר 19, 2018 בשעה 6:33 am

    בוקר טוב
    תודה על המתכון לעוגיות יו יו.
    כמה זמן מראש אפשר להכין ואיך לאחסן?
    תודה מראש על התשובה והמשך יום נעים.

  2. רינה לוי הגב פברואר 19, 2018 בשעה 2:14 pm

    מאוד אוהבת את. המתכונים שלך..המשיכי והצליחי…תודה?

  3. הילה הגב מרץ 12, 2019 בשעה 11:02 am

    הי יונית שאלה
    אני חולה על יויו זה דבר הכי טעים שיש אבל כל פעם שאני מכינה וטובלת בסירופ (עוגיה חמה בסירופ קר או הפוך ) העוגיה בפנים נשארת יבשה
    כשהדודות שלי עושות זה יוצא רטוב ממש מבפנים כאלו שאי אפשר להפסיק לאכול
    איך זה אמור להיות ???? איך זה מצליח להם ?
    לתשובתך מחכה !!!!!

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 12, 2019 בשעה 11:09 am

      העוגיה לפי האורגינל צריכה להיות קשה ורכה מבחוץ בגלל הסירופ.
      בכדי שהיא תהיה רכה כמו שאת מבקשת את צריכה להוסיף עוד קצת נוזלים לעיסה.ולבשל כמה דק את היו יו בתוך הסירופ.
      כלומר על אש קטנה .

      • הילה הגב מרץ 18, 2019 בשעה 11:54 am

        אני חולה על ההתלהבות והתשוקה שלך לאוכל את ככ עושה חשק להכנס למטבח וכל היום לבשל
        עכשיו בנוגע ליויו
        מה זה אומר עוד קצת נוזלים לעיסה כמה בערך ???
        אגב הכנתי את הדבלות לפי מתכון שלך יצא מוששששששששלם

        • יונית צוקרמן הגב מרץ 19, 2019 בשעה 4:02 am

          במידה ומרגישה צורך להוסיף…בדכ המתכון מדויק זה עלול להשתנות מחברה שונה של קמח שסופחת יותר נוזלים ולהפך

  4. לוני הגב מרץ 20, 2019 בשעה 8:03 am

    היי . מתכון מהמם אני בדיוק מכינה. רציתי לשאול כמה זמן זה נשאר טוב בקופסא אטומה בחוץ? או עדיף לי להקפיא אם אני צריכה את זה לעוד יומיים למשלוחי מנות?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 21, 2019 בשעה 5:21 am

      להקפיא בלי דבש אפשר 3 חודשים.טבול בדבש שבוע בקופסא אטומה

  5. רוני הגב מרץ 26, 2019 בשעה 10:46 am

    יונית יונית יו יו יונית

    אפשר רק לדמיין כמה כניסות הפוסט הזה קיבל בעקבות הראיון אתמול 🙂

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 28, 2019 בשעה 5:28 am

      איזה ראיון ???

      • רוני הגב מרץ 29, 2019 בשעה 11:05 pm

        הראיון של גנץ עם יונית לוי, חח 🙂

        יונית יונית,

        יו יו יונית

        https://www.youtube.com/watch?v=5vVlPjvPnDA

        כשאנשים מחפשים בגוגל “יו יו יונית” הפוסט הזה מופיע בתוצאות הראשונות.

        • יונית צוקרמן הגב מרץ 30, 2019 בשעה 6:16 am

          חחחחחחח

  6. חן עמר הגב אפריל 3, 2019 בשעה 9:02 am

    מושלם כמו כל מתכון שלך!!!!!! אלופה!!!

  7. שני הגב ספטמבר 21, 2019 בשעה 6:49 am

    היי יונית …
    לא הצלחתי להבין מה כתבת במתכון לגבי הקמח.. אפשר הסבר קצת יותר ברור?

  8. קארין הגב אוקטובר 12, 2019 בשעה 5:51 am

    היי יונית, עד כמה זה נורא להחליף את המיץ תפוזים במים?

  9. מירב יצחק הגב דצמבר 30, 2019 בשעה 12:54 pm

    היי, לא הבנתי מה הכמות הקמח…
    קילו קמח תופח כמה שנכנס[פחות כוס ורבע כוס ]??

    תודה!!!

  10. שירה הגב אפריל 21, 2020 בשעה 2:37 pm

    היי,
    יש לי קמח רגיל (לא תופח). כמה אבקת אפייה להוסיף?
    תודה

  11. נעמה הגב מאי 21, 2020 בשעה 5:12 pm

    היי יונית
    1. האם ניתן לשמור בחוץ ללא סירופ ואחרי יומים לשים סירופ?
    2. כמה קריטי אם אין גרידת לימון?

  12. מיה סיגאוי הגב דצמבר 5, 2020 בשעה 8:07 pm

    ערב טוב יונית כמה עוגיות יוצא מהכמות הזאת. תודה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא להכנת פריקסה המדריך המלא לפריקסה.כל הסודות שלי.כל הטיפים שלי.כאן ועכ...
  • עוגיות מכונה עוגיות מכונה העוגיות מכונה של אמא שלי הכי טעימות בעולם !!!! א...
  • קציצות דגים של אמא קציצות דגים של אמא קציצות דגים טעימות מבית אמא , מאד קלות להנה והולכות נהד...
  • קרמשניט הורס ב-5 דקות קרמשניט הורס ב-5 דקות כל מי שרואה את העוגה הזו אומר WOW, יותר יפה מהחנות, לכם...
  • שקשוקה חצילים ועגבניות שקשוקה חצילים ועגבניות אני אומרת לכם....השילוב של עגבניות חצילים בשקשוקה זה הח...
מתכונים חדשים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס