אני אפילו לא יודעת ממה להתחיל,עם איזה פוסט להעלות קודם.
הבטחתי פוסטים, הבטחתי להפציץ…אבל על הדרך קרו כל מיני דברים.
ואם יש משהו שאני חייבת בעולם הזה, אז זה פוסטים.(קובה צהובה ,עוף בזיתים, עוגת שוקולד חלומית)
אבל מי שמכיר אותי , יודע שיונית מבטיחה, היא מקיימת. הכל עניין של זמן !
כן, זמן !
בדיוק !
הדבר הזה שחולף ולא חוזר….
כמו החופשה הקצרה שהסתיימה אתמול.
אחרי תקופה לחוצה ועמוסה יצאנו לכמה ימים של חופש באילת.מצאנו דיל טוב מהעבודה.לא חשבנו פעמיים,סגרנו.
הפעם הלכנו על מלון הכל כלול.ובחירתנו הייתה מלון יו קורל ביץ '.
מלון עם רצועת חוף פרטית עם גישה נוחה לחוף האלמוגים, המצפה התת-ימי וריף הדולפינים..[אוכל לי, תעסוקה לבעלי ]
מי שמכיר את המלון יודע ששם זה ממלכת האוכל.אוכל ללא הפסקה,קרי,מנוחה מוחלטת מהמטבח. ומחיי היום יום.
אבל אחרי יומיים מצאתי את עצמי מתגעגעת למטבח שלי.
והדבר הראשון שעשיתי שהגעתי הבייתה היה לבשל ולאפות !
ואם אני כבר אופה…אז הכנתי משהו לצוות המרפאה שלי.
משהו קטן וטוב….מלא באהבה חום והערכה.
משהו שכל עובד , אמר לי תודה, טעים,זה משהו אחר, חדש ,ושאלת המאה :יונית,נכון זה יעלה בבלוג?!
אז כן, בהחלט עולה והוא מוקדש לצוות שלי ולכל מי שאוהב שמרים !
המתכון קל , לכו אחרי ההוראות שלי.והצלחה מובטחת לכם 🙂
אזהרה !
קרם הפיסטוק נועד לרולדות, לא לאכילה, נכון הוא טעים, אבל הוא מיועד למילוי חחח
שנתחיל?!
בצק שמרים :
5 כוסות קמח עם השמרים בפנים של אוסם.מידת הכוס היא בינלאומית.או 650 גרם קמח למי שמעדיף לשקול
2 סוכר וניל
כוס חד פעמי סוכר
כוס חלב פושר(20 שניות במיקרו )/כוס מים למי שמכין בגרסת פרווה.ושוב כוס מידה בינלאומית
2 בצים
חמאה גדולה כלומר 200 גרם/מחמאה
כפית מחוקה של מלח !!
ממרח פיסטוק :
כוס וחצי חד פעמי של פיסטוק טחון
חצי כוס שקדים טחונים
200 גרם חמאה
כוס וחצי חד פעמי של אבקת סוכר
כף רום איכותי, לא האדום !
כף וניל.
2 בצים
ממרח חלבה. לא חובה אבל אופציה נהדרת שמשתלבת נהדר עם ממרח החלבה.
אופן ההכנה :
קלי קלות, ברור?!
לקחת את הקמח, סוכר וניל, הסוכר, ביצה, וכוס חלב [שהפשרנו במיקרו במשך 20 שניות]
לערבל במיקסר או לוש ביד עד שנוצר בצק.
במיקסר זה 2 דק.
להכניס את החמאה למיקרו למשך 30 שניות, אני רוצה את החמאה רכה ,לא מומסת.
לחתוך אותה לקוביות.
להכניס לקערת המיקסר וללוש.לא להיבהל, הבצק מתחרבש.
זה בסדר. תופעה ידועה. לא להלחץ.
לתת למיקסר או ליד לעבוד קצת. עד שכל החמאה נטמאת בתוך הבצק.
לתת למיקסר לעבוד על השעון 6 דק מרגע הכנסת החמאה.
לא לזלזל, להסתכל בשעון או באיפון ולתת לגלוטן להיפתח.
מיידי פעם לעצור ועם מרית לאסוף את כל הבצק מהקרקעית.[הוא דביק הוא חייב עזרה]
עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר.זה הסימן לכך שהבצק מוכן.
זה קורה בסוף, לא להלחץ,תנו למיקסר ללוש.אני משחקת עם דרגות המהירות.
זה בעצם פעולת חיקוי ללישה שלנו.
אחרי שהמיקסר עבד, אני מעבירה את הבצק לקערה משומנת קלות .
עם יד משומנת אני מלטפת את הבצק ובעצם שמה עליו שכבה של שומן שימנע ממנו לקבל קרום יובש.
עוטפת בניילון נצמד ומכניסה למקרר למינמום 3 שעות. אפשר לילה שלם לא קורה כלום.
במידה ורוצים בצק מיידי אז להחליף את החמאה בכוס שמן.ולתת לו התפחה בחוץ.באיזור חם.
בחורף אני נוהגת לשים בתנור עם 40 מעלות למשך שעה. זה עושה פלאים לבצק, נסו.
עוד הערה קטנה, הבצק שתופח בחוץ הוא רך יותר, כי הוא לא עבר תהליך התפחה איטי
וקירור ששינה את המרקם שלו.
אז לקחת את זה בחשבון .
הכנת המלית.
לשים את החמאה 30 שניות במיקרו. ולהכניס את הכל לקערה המיקסר.
הוו שלנו הפעם הוא וו גיטרה.
לערבב הכל עד לקבלת מרקם משחתי.
לטעום. ולזכור שזה מילוי ולא להתפתות לטעום שוב חח
עוד הערה, מי שלא אוהב רום יכול להוריד את הרום ואפשר גם כפית.אני אישית אוהבת.
לקבלת הצבע הירוק ,לקחתי כפית מחית פיסטוק.וטפטפתי מעל. ואחכ שטחתי את זה עם ספטולה
את המחית אפשר לקנות בכל חנות מתמחה.
אפשר גם בלי, זה רק בשביל הדאווין. תאמינו לי אחרי שתטעמו את הקרם. תבינו שזה רק יופי.
את הקרם אני מכינה אחרי שהרולדות עברו תהליך התפחה.
מכמות השמרים יוצא 3 רולדות.
אני ממליצה לעשות אחת קראנץ פיסטוק.רק עם קרם הפיסטוק ומחית.אפשר לשלב שברי פיסטוק.
רולדה שנייה ממרח חלבה , ממרח פיסטוק, וכפית מחית פיסטוק.[לא חובה מחית, זוכרים?!]
שברי שקדים קלופים.
רולדה שלישית ממרח פיסטוק.עם קוביות שוקולד.
הכל בגדר המלצה.אפשר הכל עם קרם פיסטוק וזהו.
אחרי שהכנו את המחית. נחלק את הבצק שתפח ל3 כדורים.
כל כדור נפתח לעלה רחב.
נמרח מהמליות. אם בחרתם לשלב שברי פיסטוק או שוקולד זה הזמן לפזר.
נגלגל את העלה עד הסוף.
נחצה אותו עם סכין חדה וטובה ל2.
נעשה צמה מ2 חלקים.
נבריש בביצה. נפזר מעל פיסטוק, שקדים לא חובה, זה בגדר קישוט
נסדר בתבנית. נתפיח את הבצק בצורתו היפה חצי שעה.את התנור מחממים ל170 מעלות
אני אוהבת לאפות את השמרים לאט ובטוח. להתמוגג מהניחוח שמופץ לכל עבר.
כשהרולדות מוכנות לתת להן לנוח חצי שעה
להבריש בגלזורה כך : בתוך קלחת לשים חצי כוס מים רותחים. 2/3 כוס סוכר אחד סוכר וניל.לבשל על אש קטנה עד שהסוכר נמס.
מטרת הגלזורה לשמור שהבצק לא יתייבש לנו.
ועל טריותו.
זהו
בהצלחה !!
במידה ואין לי את הקמח עם השמרים של אסם, כמה שמרים יבשים צריך לשים?
2 כפות
הכוונה לביצה אחת או שתיים?
האמיני לי, את גדולה מהחיים.
התחלתי לבשל בזכותך.
את מספר1
היי. הכנתי את הקרם פיסטוק ונשאר לי כמות ממנו, איך שומרים אותו ולכמה זמן זה נשמר?
הקרם טעיםםםם
היי, אפשר במקום הפיסטוקים הטחונים להשתמש במחית פיסטוק?
במתכון של המלית כתוב 1 כף וניל למה הכוונה ??, תודה
אם אפשר בבקשה לענות בהקדם כי אני רוצה להכין עוד היום את הרולדות, תודה
האם כמות מלית הפיסטוק המופיעה כאן מיועדת לרולדה אחת, או לכל השלוש? תודה.
תודה רבה על המתכון.
האם ניתן להקפיא את העוגות? במידה וכן, איך מומלץ לפני או אחרי האפיה?
תודה רבה
רונית שלום שאלה לגבי מליט פיסטוק צריך להוסיף שתי ביצים לטערובת או שזה 2 ביצים לציפוי הרולדות?