מהר מהר …..
לפני שלא תמצאו אותם בסופר….. לא לחשוב פעמיים, לרוץ לקנות , לעשות , את העוגה ולהגיד לי שיחקת אותה יונה 🙂
מה לקנות ? אתם שואלים?
קרמבו !!!
אם הייתי יודעת שזה יצא כזה טעים, כל העונה כל שבת הייתה מכינה אותה:-)
אחת העוגות הנדירות שהכנתי, אכלתי , ושיתפתי !
אז בלי הרבה בילבולי שכל, יש לכם עוד ריצה קטנה לסופר 🙂
ומכתון קל קל קל קל וטעים טעים טעים ועוד הפעם טעים ! נ ש ב ע ת !!!
המתכון :
בסיס :
4 ביצים
פודינג שוקולד
חצי כוס סוכר
מילוי :
12 יחד קרמבו וניל( אני השתמשתי בשטראוס, הכי טעימים לי ]
3 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
2 שקיות פודינג וניל
כף אבקת סוכר
ציפוי :
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
כפית אבקת סוכר
גדר קישוט :[לא חובה , תלוי איזה תבנית משתמשים ]
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה :
קלי קלות !!!
את הקרמבו מכניסים להקפאה של 4 שעות . למה?! כי הקרמבו שביר ואנחנו יוצקים מעליו קרם,אז בכדי שהוא יהיה שלם ויפה בחיתוך מומלץ.
אם אין לכם זמן, ואתם חייבים עוגה מהר, אז בזהירות ואם שקית זילוף לזלף מסביב לקרמבו ולאט לאט לדאוג שלא ישברו.
הבסיס :
4 ביצים לשים בקערה, להתחיל להקציף אחרי דקה של הקצפה שהביצה מתחילה לראות סימני הקצפה אני מוסיפה את הסוכר בהדרגה.
וממשיכה להקציף 4 דק כשמתחיל להתקבל קצף נפוח אני מוסיפה שקית פודינג שוקולד וממשיכה לערבל עוד דקה.
אם אני משתמשת ברינג אז אני משמנת בתבנית חד פעמית עגולה ,הקצרה של הקישים. שמה ספרי שמן יוצקת את הקרם הבסיס ואופה ב170 מעלות
אם אין לך רינג , להכין את בסיס העוגה בתבנית 26 מתפרקת .של עוגות הגבינה, בדיוק 🙂
זמן האפיה 25 דק. מוציאה מקררת . ומכינה את המילוי.
שמה את כל החומרים בקערת המיקסר ומערבלת עד שמתקבל קרם יציב וטעים 🙂
בזמן שהמיקסר עובד אני מניחה את הקרמבו על הבסיס ללא הביסקוויט.
עכשיו אם את משתמש בתבנית 26 את פשוט מניחה את הקרמבו כמו בתמונה. לא צמוד למסגרת, כי אני רוצה שהקרמבו יהיה גורם הפתעה.
אם את משתמש ברינג , אז להוציא את הבסיס מהתבנית החד פעמי. להניח על צלחת תחתית זהב או תחרה לבנה.
לשים מעל את הבסיס ומעל לסגור עם רינג מתכוונן.
ולפזר את הקרמבו כמו בתמונה לא צמוד למסגרת הרינג. לא לשכוח להוריד את הביסקווטים.
ומעל הקרמבו, אני מניחה את הקרם שהכנתי ועם פלטה משטחת ודוחסת את הקרם לכל פינה ופינה.
מיישרת את העוגה.
שמה בהקפאה עשר דקות.
ואז מכינה את הציפוי :
שמה הכל בקערה ו2 דק במיקרו , מוציאה מערבבת היטב, עד שיש לי גנאש מבריק וזוהר.
נגשת למקפיא ויוצקת מעל העוגה.
אם בא לכם שכבת שוקולד עבה אז 200 גרם שוקולד מריר וכוס שמנת מתוקה[פשוט להכפיל כמות ]
מקפיאים את העוגה לעוד 6 שעות
ועכשיו אפשר לקשט .
אם אתם עושים בתבנית 26 אתם לא חייבים לקשט ולהכין את הגדר.
אם אתם בעניין אז ככה :
לקנות שקף בגובה 6 או 8 סמ , לסמן את העוגה עם השקף ולגזור את העודפים.
להמיס את השוקולד מריר.
הדרך הכי טובה להכניס לשקית זילוף בתוך קערה עם מים רותחים. לא לשכוח לקשור את שקית הזילוף.
אחרי שהמסו את השוקולד למרוח אותו על השקף. ואת השקף עם השוקולד אנחנו עוטפים את העוגה .ומהר להכניס אותה להקפאה חוזרת של רבע שעה עד שהגדר מתקשה.
אם את מתחילה וחוששת, אז תמרחי את השוקולד המומס על השקף, תכניסי להקפאה של 40 שניות ואז שימי מסביב לעוגה. חשוב מאד 30 שניות כי ברגע שהשוקולד מתקשה מעל הזמן הזה הוא פשוט הופך לקשה וקשה להצמיד לחבר אותו מסביב לעוגה.
וותה פעולה עם השוקולד הלבן רק שכאן השוקולד הלבן צריך הקפאה ש עשר שניות כי הוא חייב להיות טיפה רך על מנת שיצמד היטב לשוקולד החום.
למעלה קשטו כיד הדימיון.
אני ממליצה לשמור בהקפאה , אם העוגה בקרטון לעוגות סגור וככה העוגה יכולה להישמר חודש !
כל פעם שעה וחצי לפני ההגשה להוציא , להגיש ולהתענג על חתיכה מעוגה סופר סופר טעימה באחריות 🙂
בהצלחה !
אגב אם בא לכם לראות עוד דברים טעימים שלי אז בואו לאינסטגרם שלי לחיצה קטנה על השם בסגול ואתם שם yonit_z
רק מה אזהרה, לא על בטן ריקה
אפשרי להחליף את התחתית בעיסה כמו של כדורי שוקולד? לערבב פטיבר עם שמנת פרווה וקצת מים פושרים?
המתכון נראה מצוין, אבל חבל שמצאתי אותו תחת "עוגות ללא גלוטן" כי קרמבו מכיל גלוטן וזה עלול לבלבל אנשים. אולי כדאי לתקן.
אפשר גם אינסטנט פודינג שוקולד לבסיס?
תודה
ליאורה