טוב אם אני אספר לכם שהכנתי את העוגה הזו 3 פעמיים ברציפות עד שהגעתי לתוצאה שאני מרוצה ?
אתם בטח לא תאמינו לי….אבל כן !כל פעם צץ לי רעיון וכיוון אחר….ובסוף הגעתי לעוגה המושלמת לחג או סתם ליום חורפי עם כוס תה או ליום יום עם הקפה של הבוקר.
עוגה שמכינים בעשר דקות עבודה,אפילו אין צורך בהפרדת הביצים.נותנים למיקסר לעבוד ולתנור לאפות.
השילוב של פקאנים תפוחים,קוקוס,קינמון ורום מאד טעים !אפשר להכין את העוגה לקנות צלחת הגשה יפה לשים את העוגה לעטוף בנייר צלופן ויש לכם מתנה לחג שלא ישכחו הרבה זמן !
אז שנתחיל ?!
חומרים :
5 ביצים l
כוס מידה וחצי סוכר
כוס מידה שמן
כוס מידה או חד פעמי חם מיץ תפוחים/תפוזים
כוס חד פלסטיק שתייה קרה פעמי קוקוס
כוס חד פלסטיק שתיה קרה פעמי שברי פקאן
2 תפוחים חתוכים לקוביות.
3 כוסות קמח רגיל.
2 שקית אפיה
כפית קינמון
3 כפות רום
כף תמצית וניל ווטקינס
אופן הכנה :
להקציף 5 ביצים מידה l .ללא הפרדה!חצי דקה אחכ להוסיף כוס וחצי סוכר ולהמשיך להקציף 7 דקות רצוף .
בזמן הזה לקלף 2 תפוחים להוציא את הליבה ולחתוך לקוביות.לפזר רום וקינמון.
לקחת קערה נוספת לשים בה כוס מיץ תפוחים אפשר במקום תפוחים לשים כוס מיץ תפוזים.רק תזכרו ש…. התפוחים מעשיר את טעם התפוחי של העוגה.התפוזים מעניקים גוון נוסף בטעם.תבחרו אתם !
כוס שמן ,קוקוס,פקאן,ואת התפוחים שהושרו ברום וקינמון.וכף תמצית וניל שתעשיר את הטעם.מערבבים הכל ומחכים שהקצף שלי יגיע ל7 דקות.ואז נקבל קצף תפוח יפה ואוורירי.ברגע הזה אני עוצרת.מרימה את המיקסר ואני שמה את הרטובים מצד ימין.ואת היבשים קמח ואבקת אפיה מצד שמאל של הקערה.מערבלת עשר שניות על מהירות נמוכה.
מפסיקה!אני לא רוצה שהקצף ישבר וממשיכה עם מרית לערבב ידנית בצורת קיפול.עד שכל העיסה אחידה !
משמנת תבנית עם חור גבוהה בקוטר 24-26 .חשוב מאד שהיא תיהיה גבוהה כי העוגה עולה ל12 סמ בזמן האפיה ויורדת לעשר.לכן תבנית חד פעמי עגולה לא מתאימה אלא אם כן אתם שמים עד 3/4 גובה תבנית חד פעמית ואת מה שנשאר באיינגליש קיק
כל קוטר שתבחרו טוב אבל בהתאם לקוטר יצא לכם הגובה!(לא קריטי)
מעבירה את הבלילה לתבנית !אופה בחום של 160 מעלות טורבו שעה ורבע שעה ועשרים.תלוי כמה התנור שלכם חזק מבחינת עוצמת חום.
מוציאה את העוגה מקררת שעה לפחות !עוברת עם סכין שלא נדבקה לי.מחלצת והופכת על צלחת מעל בוזקת אבקת סוכר….ושלום על ישראל ?
ב ה צ ל ח ה ♡
הערות :
אם אתם לא אוהבים פקאן אפשר להמיר באגוזים /שקדים ואפשר גם בלי.
אם לא אוהבים קוקוס אפשר בלי קוקוס .
אפשר כל סוג של תפוחים אני השתמשתי עם מה שהיה לי במקרר -הפינק לידי.
אני ממליצה על תמצית ווטינקס מאשר תמצית וניל פשוטה שאין בה שום רכיב טבעי !והתמצית הזו היום זמינה בכל סופר בהפרש של כמה שקלים!והיא הרבה יותר טובה.
אם אתם רוצים לקשט כמוני אז הסרטונים הבאים עבורכם.
בהצלחה !
ואם בא לכם לראות עוד סרטונים ודברים שאני עושה בואו לאינסטה שלי yonit_z
היי, העוגה נראית מדהימה כמו כל המתכונים שלך. האם ניתן להשתמש בברנדי במקום רום?
תודה מראש
ב-החלט
בוקר טוב יוניתה יקרה,
בשישי הזה אני מכינה את הבשר שלך בתנור וקציצות עוף ברוטב לילדים. כולם אצלי כבר מכירים אותך ואת מטעמייך ?
שאלה לגבי העוגה הזו, שנראית ככ טוב (אפילו בעלי, שלא אוהב עוגות תפוחים, ראה את התמונות ונדלק):
3 כפות רום זה לא חזק מדי? את מתכוונת לרום הפשוט והקטנצ'יק? והווניל? איך הןא נראה? גם בקבוקון קטן?
לא מאמי זה לא נורא בכלל, זה תמצית רום והניחוח משכר
הי יונית. כל הבלוג נראה נהדר! באיזו תוכנית את אופה עוגות- רגילה או טורבו?
טורבו .יש כאלה שאוהבים רגיל.
ועוד שאלה- יש מקום שאת מראה איך את עושה קיפול בעוגה? הקטע הזה משום מה לא עובד לי תמיד ולכן אני לא עושה עוגות עח קיפול בכלל
אין לי כי אני מצלמת את עצמי
היי יונית אפשר להשתמש בתבניות אינגליש קייק אם כן כמה תבניות ?
היי יונית, חג שמח וגמר חתימה טובה. אשמח לדעת מהי העוגה רבע לשבע שלך, האם יש מתכון ??
מקווה לקבל תשובה כיהיה לך זמן, תודה מראש.
יונית רשמת לחתוך תפוחים לקוביות אז איך בעוגה שלך יש צורה אחרת של תפוחים ואיך הם מסודרים בתחתית העוגה,? תודה
ואוו יונית את אלופה, אני לוקחת מתכונים רק מאתר שלך!! את פשוט מציאה !
היי יונית
האם אפשר להכין ב24 קפיצית רגילה? ולשים את פתוחי העץ למטה ולהפוך?