עוגת תפוחים זה החיים !
עם גלידה בלי גלידה עם קצפת בלי קצפת היא העוגה הכי נחשקת תמיד.
מילדות אהבתי להכין עוגת תפוחים להבדיל מאמא שהייתה מאד נאמנה למסקוצה
תמיד שאני מארחת אחד הקינוחים בסוף יהיו עוגת תפוחים חמה ועסיסית
הפעם הכנתי עוגה חלבית אבל אתן באהבה גם גרסה פרווה העוגה מורעבת משכבות של תפוחים ועונג רצוף
כי כל ביס נתקלים בשכבה של תפוחים עם קינמון והעוגה כל כך עסיסית שזה חלום
יונה?
חבל על הזמן ועל הפטפטת
מה????????
כן אני כותבת את זה כי את חופרת ??????
ו……..כי בזמן הזה העוגה יכולה להיות בתנור והם יכולים להתגאות בעוגה בכלום עבודה ומה זה טעימה
חומרים:
בלילה:
3 ביצים מידה l
3/4 כוס סוכר חום
חצי כוס שמן (מידה )
200 מל יוגורט מעודן (גביע ו2 כפות )לגרסה פרווה 3/4 כוס מיץ תפוחים
כוס פלוס כף גדושה קמח תופח
מילוי:
3 תפוחים פרוסים לפלחים דקים
כף קינמון שטוחה
כף גדושה סוכר חום
כף תמצית וניל
4 כפות אגוזי המלך טחונים (לא חובה )
אופן ההכנה :
אפשר לערבב את הבלילה ידנית ואפשר במיקסר מתחילים עם הביצים והסוכר מערבלים אחכ מוסיפים יוגורט ושמן ואחכ קמח תופח עד שהכל התערבב היטב
לוקחים תבנית איינגליש קייק רחבה (31 על 11)משמנים היטב .
את התפוחים מערבבים בקערה עם הסוכר קינמון ותמצית וניל .
הרכבת שכבות העוגה
מניחים רבע מהבלילה מפזרים מעל 2 כפות אגוזי המלך ותפוחים .
מעל עוד רבע בלילה ושכבה של תפוחים
אחכ עוד רבע בלילה תפוחים .
אחכ את הרבע האחרון מעל אגוזי המלך ומעל האגוזים תפוחים ככה אגוזי המלך ישמרו שהתפוחים לא ישקעו
אופים 170 מעלות תנור טורבו 50 -45 דקות
מוציאים עוטפים בניילון נצמד שהעוגה חמה ככה היא תזיע ותהיה רטובה ועסיסית.
שהיא מתקררת לבזוק אבקת סוכר לחתוך ולהתענג
בהצלחה
אלופה תודה רבה על המתכונים הנפלאים והקלים
יונית מקסימה!
מתה על המתכונים שלך וכמובן על הספר.
שאלה – יש אפשרות להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה?
מיץ תפוחים??? אפשר מיץ תפוזים במקום ????
ניתן להכין את העוגה בתבנית עגולה 26?
היי יונית,
1. לקמח רגיל כמה אבקת אפיה להוסיף?
2. אם אין לי טורבו כמה זמן לאפות?
תודה?