ביום חמישי האחרון, כאשר עברתי על הניירת במשרד, מצאתי את המתכון שרותי הפקידה השאירה לי וזה עוד אחרי שהיא התקשרה לדודה שלה
שהתקשרה לשכנה שלה, לשאול איך היא עשתה את העוגה 🙂
ברגע שקראתי את המתכון. נזכרתי בעוגה ובטעם, וידעתי שעוד היום אני הולכת להכין אותה.אע"פ הלוז העמוס שכולל 2 אירועים בסוף היום.
אבל מאחר ואני מכירה את עצמי ואת יכולת דחיית הסיפוקים שלי ,ידעתי שזה יתרחש היום,מתי שהוא.
וכך היה ,במקום להתאפר ולהתארגן , הכנתי עוגה, הכנסתי לתנור, אמרתי לבעלי, שמור לי על היפה, התלבשתי ועפתי…
כשחזרתי מהאירוע בדקתי שהיא לא נשרפה לבעלי.
ואז ראיתי אותה……….. יפה ושלמה…….הוספתי לה אבקת סוכר מעל…..ואמרתי לבעלי, קפה?!
בביס הראשון, ידעתי שהיה שווה <3
חומרים :
4 בצים
חצי כוס סוכר
3 כפות סוכר חום[לא חובה אפשר להכניס כוס סוכר ]
כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כפית סודה לשתייה
כף שטוחה קינמון
כפית רום.
1 שקית סוכר וניל
2 כוסות קמח תופח
כוס צימוקים
3 תפוחים קלופים ומגורדים
רבע כוס אגוזי המלך.
אופן ההכנה :
אם קראתם את המתכון בתמונה, אתם צודקים שדרגתי את העוגה [אפשר להצמד למקור גם טעים,אני ראיתי לנכון לשדרג ] והורדתי כמות סוכר.
העוגה היא עוגה בחושה, אפשר לערבב הכל. יש כאלה ששמים את היבשים .מערבבים את היבשים כמובן. אח"כ עושים גומה ומוסיפים את הרטובים
ואז מערבבים. ומעבירים לתבנית משומנת.
זו גם שיטה טובה .
אבל אני אוהבת את המיקסר החדש שלי [מתנת יום ההולדת שלי ] שאני מאוהבת בו !עו
ואני לא יכולה שלא לנצל אותו 🙂
אז בקערת המיקסר נתחיל עם הבצים ,סוכר,סוכר וניל. נקציף עד לקבלת קצף תפוח ויפה.
נוריד את דרגת המהירות לדרגה הכי נמוכה. נוסיף את שאר הנוזלים ונמשיך לערבב במיקסר.
אחכ נוסיף את הקמח.
נוציא את הקערה מהמיקסר ונוסיף את התפוחים שגירדנו קודם ואת הצימוקים .נערבב ערבוב קל.
אפשר לצקת הכל לתבנית משומנת עם חור או לתבנית 26 או תבנית חד פעמי מלבנית.
ואפשר לקחת תפוח נוסף, לקלף לחצות ל2 ולחתוך לפרוסות בצורת חצי עיגול. להניח בתחתית התבנית.
מעל לשים אגוזי המלך.שיהיו על תקן משקולות על התפוחים :-))))
ואז לצקת את העיסה .ככה תקבלו את הצורה היפה של העוגה שבתמונה.
לחמם תנור ל180 מעלות.
חשוב שהתנור יהיה חם. תנו לו עשר דק חימום.
לאפות במשך 40 דק .בכל מקרה לבדוק.שהיא יציבה ומוכנה.
לבזוק אבקת סוכר.
לאחסן במקום קריר ולהנות ממנה שבוע ימים ולא להאמין כמה היא עסיסית.
בהצלחה 🙂