את העוגה הזו אתם הולכים לשמור במחברת קודם כל !!!!
למה?!
כי אין דברים כאלה , היא רכה, רטובה, עסיסית, טעימה בטירוף והכי חשוב היא יכולה ללא גלוטן אם רק תורידו מרכיב אחד שזה קליק [הקישוט ].
והיא מתאימה לצאת הצום, כי יש בה הכל מהכל, ספוג, קרם, שוקולד, ואפילו שברי מרנג, כן גורם ההפתעה שיפתיע כל חיך 🙂
כאשר הכנתי אותה , אמרתי לעצמי, גברת!
סטופ!!
לכי תביאי את הטלפון, צלמי את כל השלבים ,כי עוגה כזו מראש אני יודעת שאנשים יבקשו מתכון.
ולא טעיתי .
ואני שמחה שלא, כי באהבה אני חולקת אתכם/ן את המתכון !
אז בלי הרבה ברברת מיותרת מתחילים :
חומרים :
בסיס :
7 ביצים מידה L
3/4 כוס סוכר
2 כפות (לא חבילה )אינסטה פודינג וניל
כף תמצית וניל איכותית.
מילוי :
3 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
2 חבילות אינסטה פודינג וניל
10 נשיקות מרנג שבורים
שוקולד שאוהבים יכול להיות קליק שוקולד מריק חלב מקופלת וכד…..
ציפוי :
200 גרם שוקולד מריר ורד הגליל
שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
גדר :
100 גרם שוקולד מריר ורד הגליל
אופן ההכנה :
קלי קלות , עם הטריקים שלי, הכל קל, לא מאמינים, תקרא את כל הפוסט 🙂
נתחיל עם 2 תחתיות הספוג שאחת מהן היא הבסיס ושנייה היא שכבה אמצעית.
נשים את הביצים בקערת המיקסר, כן בלי להפריד זו לא טעות, ונתחיל להקציף, אחרי דקה אחת של הקצפה נוסיף את הסוכר בהדרגה
ונמשיך להקציף עוד 2 דקות עד שנתחיל לקבל מרקם של קרם, נעצור נוסיף את הפודינג וניל ונמשיך לערבל עוד 2 דקות.
ניקח 2 תבניות חד פעמי עגולות אני רוצה את השטוחות כמו בתמונה.
נשים ספרי שמן , וניצוק לכל תבנית מחצית מהעיסה.
נחמם תנור טוב ל170 מעלות, ונאפה כרבע שעה עד עשרים דק .ברגע שרואים התחתיות זהובות ויציבות מוציאים.
אין פה קמח , אז לא להלחץ, הבסיס אמור להיות יציב כלומר בנגיעה עם היד מלמעלה מרגישים שזה אפוי.
להוציא, לקרר.
אחרי שהתחתיות קרות עוברים לשלב 2 הכנת הקרם :
אני רוצה להמליץ לכם על טיפ חדש ממני, ערבבו 2 סוגי של פודינג וניל[האינסטה כמובן ] כלומר קנו אחד של חברה כזו והשני של חברה אחרת.
תקשיבו זה משדרג את הטעם, אתם חייבים לנסות !!!
אז בקערת מיקסר עם וו הקצפה[בלון ] נשים 3 שמנת מתוקה 2 כוסות חלב 2 פודינג וניל ונערבל עד לקבלת קרם יציב וטוב.
ניקח נשיקות מרנג אפשר לקנות אפשר להכין, אני קיבלתי בחג מארז אז השתמשתי במוצר מוכן וזה מעולה לטעם של הקרם וזה משרדג את הקרם הבסיסי
שעד שלא תכיני לא תבינו כמה 🙂
נוסיף לזה שברי קליק או שברי שוקולד מריר של ורד הגליל. או כל שוקולד אחר.
אם אתם רוצים את העוגה נטולת גלוטן אז בלי קליק רק שברי מרנג אפשר שוקולד ללא גלוטן איזה שאתם אוהבים.
למי שאין מגבלה של גלוטן אני ממליצה על קליק כריות או דגים כי יש בזה גם ביסקוויט, נו אמרתי לכם שיש בעוגה הזו הכל והיא משלימה פער של צום חחחחחח
אז ניקח נשיקות , חצי חבילה של קליק נשבור ונוסיף לקרם, נערבל חצי דקה .
נחלק את הקרם ל2.
ונתחיל להרכיב את העוגה.
לוקחים שכבה אחת של בסיס, מניחים על תחתית לעוגה, מגש, משהו שטוח.
שמים רינג מסביב.
אם אין לכם רינג גם אפשר אבל פשוט זה לא יצא אסטטי ומדוייק כמו רינג שעוטף את הבסיסו מה גם שהגנאש עלול להתפזר למטה. שזה לא רע בכלל 🙂
אבל להזכיר לכם עוגות שכבות זה בסה"כ בסיס קרם עוד בסיס קרם וציפוי.
אז אם לכם רינג זה לא כזה אסון 🙂
אבל המלצה ממני לכל אחת/ד צריך שיהיה במטבח שלו רינג מתכוון זה עולה 40 שקלים וזה משדרג !!!
טוב, אז נחזור לעוגה:
שמים תחתית , מעל התחתית חצי קרם , מעל החצי קרם תחתית נוספת ואת מחצית הקרם שנשאר, ליישר הכל טוב.
להכניס להקפאה לעשר דק עד חצי שעה להתייצבות.
אחרי עשר דק להכניס את השמנת והשוקולד מריר למיקרו יחד עם אבקת הסוכר למשך 2 דקות.
להוציא, לערבב טוב טוב ולצקת על העוגה, אם אין לכם רינג המלצה שלי להוסיף עוד 50 גרם שוקולד שהגנאש יהיה יציב יותר ופחות נוזלי
למי שיש רינג אין צורך להוסיף שוקולד כי הרינג שומר על שולי הגנאש עד שהוא מתייצב בהקפאה.
בסיום שלב ציפוי העוגה אני ממליצה להקפיא את העוגה 4 שעות לפחות בשביל להכין גדר.
מי שלא רוצה אז הקפאה של לילה ולהוציא שעה וחצי לפני הגשה.
אם רוצים לשמר את העוגה אז להחזיר להקפאה בכלי אטום העוגה יכולה להחזיק שבועיים בהקפאה
ואם זה עניין של יום עד שהיא מתחסלת אז במקרר רגיל לשמור
קישוט :
מלמעלה שמתי קליק חום ולבן עם שוקולד מטופרר שנשאר לי מהגדר
גדר
איך מכינים גדר ?!
קלי קלות!
קונים שקף באורך של 6 ס"מ . שמים מסביב לעוגה ומסמנים איפה לגזור .
עכשיו יש לנו מידה מדויקת לקוטר העוגה.
כל מה שנשאר לנו זה להמיס את השוקולד
איך???!?
פשוט מאד, שמים את השוקולד המריר בתוך שקית זילוף טובה, ומכניסים לקערה עם מים רותחים למשך 2 דקות
עד שהשוקולד נמס.
מוציאים מהמים, גוזרים ומורחים את השוקולד על השקף שגזרנו ומדדנו. ומניחים מסביב לעוגה ומחזירים להקפאה.
אם אתם חוששים, שימו את הדגר בהקפאה 30 שניות ואז תרכיבו !
בהצלחה }{
שאלה רשום במתכון 2 פודינג הכוונה לחבילות או כפות?
2 כפות בבסיס.
2 חבילות בקרם.
היי יונית, הכל ברור מאד.
לא הבנתי את עניין הגדר.
את אומרת למרוח את השוקולד שבתוך שקית הזילוף על השקף
השקף לא אכיל? זה רק ליופי?
תודה
את מסירה את השקף אחרי שהשוקלד מתייצב וקופא
יכול להיות שיש טעות בכמות השמנת??.
יצאה לי כמות מממש גדולה של קצפת !
העוגה יצאה הרבה יותר גבוהה מהתמונה שלך.. ועוד השארתי כוס וחצי קצפת מחוץ לעוגה כי כבר לא הצלחתי לדחוף כל כך הרבה..
מה הקוטר של התבנית?חשוב מאד
שאלה:
עניין הגדר- האם הכוונה למרוח השוקולד על גבי השקף כאשר הוא מונח על משטח העבודה ואז להצמידו לדופן העוגה בעודו לא מוקפא?
ובאיזההקוטר תבנית השתמשת?
תודה
אפשרי להפוך לפרווה? ועוד שאלה, יכולה לאפות את כל ההלילה ברינג אחד ולחתוך לחצי לאחר אפיה? אם כן, כמה זמן אפיה צריך?
הי,
נשמע מעולה…
למה ירדו התמונות?
גם המתכון של עוגת טריפל ביסקווטים לא עולה….
למה יצאה לי חביתה אפויה, ממש מבאס. מה הטעות?