את המתכון של העוגה שהיום אני מלמדת אני מכינה לפחות עשרים שנה !!!
מתכון מנצח שקוטף ים של מחמאות ואין ספור בקשות למתכון .
יש בה מרכיב אחד שמבדיל אותה מכל עוגה שהכרתם וזה הפירורי לחם .
כן פירורי לחם !!!!!
מרכיב מפתיע שאתם חייבים להכין ולהבין כמה זה טעים !אתם אוכלים את העוגה ומרגישים כאילו יש אגוזים וזה בכלל הפירורים.
אני כל פעם מכינה את הבסיס קבוע ומשנה כל פעם את טעם הקרם פעם שוקולד פעם וניל פעם קפה פעם ריבת חלב פעם פיסטוק .טוב די יונית יא חופרת הם הבינו את הרעיון .(בסהכ מחליפים כל פעם את טעם האינסטה פודינג )
אבל הגרסה הזו של השוקולד הכי הכי הכי טעימה בי פאר
אז שנתחיל ?
החומרים :
בסיס:
6 בצים מידה l
150 גר שוקולד מריר מגורד בפומפיה או במעבד מזון
כוס מידה של קוקוס
4 כפות פירורי לחם[בפסח הולך פירורי מצה]
1/4כוס מידה שמן
1 שקית אפיה
1שקית סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
סירופ לתחתית:
חצי כוס מים
סוכר וניל
2 כפות סוכר
חומרים למוס :
2 שמנת מתוקה/שמנת צמחית
2 אינסטנט פודינג שוקולד
2 כוסות חלב/ חלב קוקוס.
4 עוגיות אורארו שבורות(לא חובה ניתן להמיר בביסקוויט)
ציפוי:
1 שמנת מתוקה /צמחית
200 גרם שוקולד מריר
כף אבקת סוכר
קישוט:
קצפת (לא חובה )
250 מל שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר
אופן ההכנה :
אופן הכנת הבסיס:
מקציפים ביצים שלמות דקה אחכ מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף 5 דק עד לקבלת קצף תפוח
בזמן הזה שמים בקערה נוספת את שאר הרכיבים ומערבבים הכל עד אחידות .
אחכ מוסיפים את התערובת האחידה לקצף הביצים ומערבלים במהירות נמוכה עד שהכל מתערבב היטב
משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ושופכים לתוכה את המסה
ואופים בתנור מצב טורבו 170 מעלות 35 דקות .
אופן הכנת הסירופ:
פשוט מערבבים מים רותחים עם הסוכר וסוכר הוניל.מערבבים עד שהסוכר נמס ואז שופכים מעל העוגה.
מצננים את העוגה לפני שמניחים את הקרם
אופן הכנת הקרם:
מקציפים את השמנת החלב ופודינג שוקולד עד שמתקבל קרם יציב אחכ מוסיפים את שברי העוגיות .
מערבלים עד שהכל התערבב שופכים על בסיס העוגה המצונן ובעזרת פלטה מיישרים את הקרם
מכניסים להקפאה לעשר דק
אחרי עשר דק מכינים את הגנאש: שמים את כל המרכיבים בקערה מכניסים למיקרו ל2 דק מוציאים מערבבים היטב ושופכים מעל העוגה
מכניסים את העוגה להקפאה של 3 שעות להתייצבות.
אחרי שהעוגה התייצבה והגנאש קפא מכינים את הקצפת ומקשטים .
אופן הכנת הקצפת :
שמים בקערה שמנת ואבקת סוכר ומקציפים עד שמקבלים קרם חזק ויציב.
אחכ מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל .
את העוגה ניתן לשמור בהקפאה 3 שבועות או כמה ימים במקרר
בהצלחה@
טעים טעים טעים ועוד
אפשר במקום פירורי לחם באמת אגוזים / שקדים גרוסים?
אפשר אבל הפירורי לחם שווה
הי, מה אפשר לשים במקום קוקוס?
מה אפשר לשים במקום קוקוס?
אגוזי המלך
היי יונית,תודה על מתכונים מעולים!!
במקום קורוס אפשר אגוזים,הכוונה טחונים ?
מה הכוונה "כוס מידה"?
אפשר בבקשה לתרגם לי כוס מידה שווה לכמה גרם?
כוס מידה 240
איזה פירורי לחם השתמשת?
אפשר להשתמש בכוס לשתייה חמה חד פעמית ?
הכנתי לשבת ויצא מעולה תודה
היי,אפשר להכין ברינג 24?
והאם אפשר להשתמש בכוס חד פעמית?
יונית ,
אין לך מושג מה חוללת לי במטבח. אני סולדת מאפייה ובעלי והילדים רגילים בשבת לעוגות ממאפיות או שאין בכלל.
יש לי פוביה מקמח ועוגות לא מוצלחות (:
ביקשתי מתכון מחברה לפריקסה לנסות
בכל זאת חנוכה.. היא אמרה לי תכנסי ליונית צוקרמן…
ומשם זאת אגדה…אי אפשר להישאר אדישים למתכונים שלך. הכל מפורט בדיוק לפחדניות כמוני
הכנתי את העגוה הזו ואת הבסיס לאינגליישקיק בטעם מייפל.
בעלי קורן מאושר ..והילדים יופתעו בשבת מהעוגת קצפת..
תודה לך על מתכונים מפורטים את בהחלט! מלכת המטבח!!!!
הכנתי לשבת היה טעים מושלם ממש תודה על המתכון
הי יונית, לפסח במה אפשר להחליף את האוראו? תודה שרי