שבעלי טעם את העוגה פעם ראשונה והוא בא אליי ואמר לי יונית העוגה ממש טעימה חייכתי
שאמא שלי טעמה ואמרה לי יונית העוגה מאד טעימה שתקתי ועברתי לטועמת הבאה הבת שלי הגדולה
שהיא אמרה לי טעים מאד!
שמתי חותמת ואמרתי קדימה הוועדה אישרה המתכון עף לבלוג חחחח
ושתדעו לכם שאם אחת/ד מהם היה אומר ככה ככה העוגה אז היא לא הייתה עולה לבלוג !
העוגה במקור עוגת סולת קוקוס פשוטה שינוי קל של יוגורט עיזים מלא של תנובה העניק לעוגה מרקם קטיפתי ומקור תזונתי לסידן והרום והקינמון העניקו תיבול וארומה מהסרטים.
והעניקו טעם מטורף לעוגה!!!!
אין אתם חייבים להכין ולהבין על איזה טעם וארומה העוגה הנוסטלגית קיבלה!
בקיצור טעים טעים טעים אז שנתחיל ?!
חומרים :
4 ביצים xl או 5 l
כוס מידה סוכר
3 שקיות סוכר וניל
כוס מידה ורבע שמן (זה לא טעות )
כוס ורבע יוגורט עיזים מלא תנובה לגרסת פרווה כוס מידה מיץ תפוזים
כוס מידה סולת
כוס מידה קמח תופח או כוס קמח רגיל פלוס כפית אבקת אפיה
כוס מידה קוקוס
2 כפות רום
כף שטוחה קינמון
2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
קישוט:
כף ריבת משמש /מנגו
תפוח אחד חתוך לפרוסות עם מעט קמח
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה :
קל קל קל
מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר והסוכר וניל 4-5 דק עד שמקבלים קצף תפוח ויציב.
שמים בקערה את כל שאר המצרכים ומערבלים במהירות איטית עד שהכל התערבב.
זהו קלי קלות הבטחתי או לא ?
משמנים תבנית בקוטר 23 או 22 או 24 קוטר קטן עוגה גבוהה קוטר גדול עוגה נמוכה אני השתמשתי ב23.
לוקחים תפוח פרוס מקמים עם קמח ומניחים בתחתית התבנית מטרת הקמח שהתפוחים לא יזוזו בזמן האפיה אני מפזרת מעל סוכר וניל.
מעל שופכים את הבלילה
מכיניסים לתנור חם קו למעלה קו למטה 170 מעלות למשך 40 -45דק.זמן האפיה עלול להשתנות מתנור לתנור שימו לב תגעו עם היד ותראו אם העוגה מוכנה איך רואים פשוט נוגעים ומרגישים שהיא אפויה ולא רוטטת.
מכסים אותה בניילון נצמד נותנים לה להזיע אחכ הופכים על צלחת הגשה .
מברישים בריבה שתיתן ברק לא חובה להבריש ומתענגים
בהצלחה
מתכון פורסם בשיתוף פעולה עם תנובה
כוס מידה זאת אומרת כוס פלסטיק חד פעמית ? אפשר להשתמש ביוגורט רגיל?
כוסה מידה זה 240 מל זה כוס שתיה חמה חד פעמי .
כוס שתיה פלסטיק זה 160 מל
וכן אפשר יוגורט רגיל
מה החלופה ליוגורט ? מיץ תפוזים ?
תפוחים- הכוונה לירוקים נכון?
הי
האם הכוונה לכוס ורבע שמן?
זה לא ככ ברור
תודה
הי יונית
אפיתי את העוגה, התפוחים מלמטה לא התקרמלו והצבע שלהם יצא חיוור… מרחתי ריבת מישמש מעל…
טרם טעמנו אעדכן בהמשך
תודה
היי יונית,
האם התכוונת לכוס ורבע שמן ?
היי, תודה על מתכון מהמם.
האם ניתן להחליץ את היוגורט ברסק תפוחים לגרסה פרווה? מה היית ממליצה אם לא רסק אז אולי יוגורט טופו כזה?
לא צריך להשקות בסירופ כמו בעוגת סולת רגילה?
היי יונית אפשר לשים תמצית רום? ואם כן כמה?
הי יונית,
ברשותך רציתי לשאול: 1. נראה ששמת קינמון גם על התפוחים בתחתית… לערבב עם הקמח? 2. התכוונת לרום אמיתי או תמצית? 3. אם עושים בתבנית אינגליש קייק אפשר להניח את התפוחים למעלה?
תודה מראש… ויום מקסים…