השבת לא היה לי זמן להשקיע בעוגה !
בעלי /הסו בשלנית היה באירוע, בבוקר היה לו סידור.
משמע שהכל עליי, כולל כלים,קילוף וטיגון !ומשלוחה לאמא היקרה, שזה אומר נסיעה ללוד !
משמע :יש לי חצי שעה להכין עוגה לפני כניסת השבת.
בדרך חזרה מלוד אמרתי עוגת ביסקוויטים, הכי קלה, געגוע לקיץ.
באתי הבייתה, פתחתי את הארון, הוצאתי מהמגרה ביסקוויטים….ואז ראיתי אותם… צמד חמד.
טבלרון חום וטברלון לבן. נשבעת ששמעתי אותם אומרים לי, קחי אותי יונית…קחי.
ואני?! לא יכולה לסרב לשוקולדים. פשוט לא יכולה. אז הוצאתי אותם, אמרתי לעצמי :בסיס ביסקוויטים, טבלרון קישוט ,מוס וניל, גנאש חצי וחצי
והנה התוצאה :
ב25 דק על השעון !!!!!!! הייתה לי עוגה.
קלה מאד, טעימה,ומרשימה .
אז מתחילים?!
חומרים :
בסיס:
כוס נס קפה כמו שאוהבים.
ביסקוויטים בטעם שוקולד
מילוי
2 שמנת מתוקה
פודינג וניל
כף אבקת סוכר
כוס חלב
שוקולד טובלרון חום ולבן.
ציפוי :
שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
למי שלא רוצה הרבה שוקולד כי הוא השתמש בטובלרונים הנה אפשרות לציפוי נוסף :
רבע כוס מים , 3 כפות סוכר ,כף קקאו ,כף שוקולית ,חמאה קטנה =100 גרם
אופן ההכנה :
אם רוצים את זה גבוה אז תבנית 24 כמוני. אם אין אפשר ב26 או חד פעמי .
להכין נס קפה כמו שאתם אוהבים, לטבול את הביסקוויטים. ולסדר 2 שורות, זה הבסיס.
אח"כ לשים שקף מסביב ולסגור את התבנית[לא חובה , זה יותר ליופי ולדאווין ]
במיקסר להקציף שמנת מתוקה ,פודינג וניל, כוס חלב. עד לקבלת קרם יציב.
להעביר לקערה .
באותה קערת מיקסרף אין צורך לשטוף זה בסדר, להוסיף שמנת מתוקה וכף אבקת סוכר. ולערבב עד קבלת קצפת יציבה
אח"כ לקפל את הקצפת לתוך הקרם. הפעולה הזו יוצרת מוס אוורירי ונעים.
למי שמתעצל, שיערבב את 2 השמנות עם הפודינג והחלב זה יוצא קרם, גם טעים ! אבל אני אוהבת להכין ולקפל טעם אחר, נסו ותבינו .
לקחת את הטובלרונים לחלק לקוביות ולשים בדפנות התבנית.
ולפזר כמה באמצע. לצקת מעל את המוס שהכנו.ליישר . ולהכין ציפוי.
אני הכנתי ציפוי משמנת מתוקה ושוקולד מריר ושוקולד חלב מומס .המסתי במיקרוגל למשך 2 דק, הוספתי שמנת מתוקה ערבבתי טוב
עד לקבלת מרקם אחיד ויפה, הכנסתי לעוד 30 שניות במיקרו, ערבוב קל ויש לכם גנאש מדהים.
למי שלא רוצה יותר מיידי שוקולדים ושמנת, יכול להכין את האופציה השני לציפוי שהיא המסה של כל הרכיבים בקלחת על אש קטנה עד
שמתקבל מרקם אחיד ויפה.
לצקת על המוס, לקרר ולהקפיא.
בהצלחה !!