אני כל שישי אופה עוגה לשבת, אין מה לעשות אצלי זה הרגל עוד מבית ההורים ששבת בבוקר זה פרוסה נדיבה של עוגה עם תה נענע.
אבל לבעלי אין מושג כזה.הוא אף פעם לא מתאפק ומחכה לשבת בבוקר.ותמיד שאני קמה אני מוצאת את העוגה עם שורה שחסרה.
השבת שירדתי למטה והתחלתי להכין תה…..פתחתי את המקרר, ולהפתעתי חצי עוגה הייתה חסרה.
חצי עוגה !!!!
כששאלתי, התשובה הייתה יונית," זו העוגה הכי טעימה שהכנת השנה"
למחמאה כזו קשה להישאר אדישה אז בציניות קלילה עניתי לו "מזל שלפני שהשנה נגמרה נבחרה סוף סוף העוגה" 🙂
אז כן חברים וחברות אתם הולכים לעשות את העוגה הזו ולהגיד יונית : בעלך צודק !!!
העוגה היא עוגה של שלבים,אבל קלים., באמת.
והיא פרי המצאתי ולא תמצאו אותה באף מקום .
והכי חשוב היא מתאימה גם לחולי צליאק מהסיבה שהיא ללא גלוטן !!!
אז עם הגעתם עד כאן ,קחו אוויר,תנשמו עמוק ויוצאים לדרך יש לנו 4 שלבים קלים ומאתגרים.
שלב ראשון בסיס : 6 בצים מפורדות 3 כפות סוכר אינסטנט פודינג שוקולד.
שלב שני שכבה של ריבת חלב.
שלב שלישי שכבה של מרנג 2 חלבונים חצי כוס סוכר
שלב רביעי קרם קופיצ'ינו שמנת מתוקה כפית נס קפה כף מייפל. אינסטנט פודינג וניל. כוס חלב
אופן ההכנה :
מי שברח בשלב השלבים הפסיד, כי השלבים מאד קלים.
את הבסיס אנחנו מכינים ע"י הקצפה של 6 חלבונים עם 3 כפות סוכר לאחר שמתחיל להתגבש קרם מוסיפים את אינסטנט השוקולד .
כשהקרם יציב מקפלים לתוכו את החלמונים [אחרי שעורבבו טוב ע"י מזלג ].
משמנים תבנית חד פעמית מאלומניום. ומעבירים את העיסה אופים בתנור שחומם מראש ב 180מעלות .
זמן האפיה אורך בערך רבע שעה גג עשרים דק[תלוי בתנור]
בזמן שהבסיס בתנור אני מכינה את שכבת המרנג שגם ככה מיד אחרי נכנסת לתנור לשעה.
אני מקציפה 2 חלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב וחזק
משמנת תבנית חד פעמית באותו הגדול של הבסיס,חייבים לשמן טוב אחרת המרנג עלול להידבק ואז להישבר.
עם כף או שקית זילוף מניחה בתחתית התבנית , אם אתם כמוני עם כף מעבירים את הקצף לתבנית מומלץ ליישר עם מזלג.אם מזלפים אין צורך.
כשהמרנג מוכן אני ממליצה לחתוך במספרים את תבנית האלומניום
ולהוציא את המרנג שלם.
ומכניסה לתנור 150 מעלות טורבו ל50 דק שעה[כל אחת והתנור שלה]
אגב מי שממש מתעצלת מוכרים היום שכבת מרנג מוכנה .
אחרי שהמרנג מוכן לוקח לו עשר דקות רבע שעה להתקרר.
בזמן הזה אתם מסיימים את העוגה.
לוקחים ריבת חלב, אם הצמיגות שלה לא מאפשרת להימרח על העוגה באופן חלק על גבי העוגה הכניסו את הצנצנת ל30 שניות במיקרו לריכוך.
ומרחו על בסיס העוגה שהתקרר.
עכשיו ריבת החלב היא דביקה והיא מדביקה את ששכבת המרנג שלנו.לכן נניח את השכבה על שכבת ריבת החלב.
ונכין קרם קפוצ'ינו טעים .
במיקסר שמנת מתוקה כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל כפית נס קפה וכף מייפל. אבל מייפל בסוף כי הוא עלול לשבור לנו את ההקצפה.
כשהקרם מוכן אני מורחת על המרנג , אפשר לזלף צורות ,אני מורחת ועם המזלג עושה צורה.
סירופ שוקולד מלמעלה ויש לכם את עוגת השנה 🙂
בתאבון.
עדכון לתאריך ה5.7.13
לבעלי היה יום הולדת, שאלתי אותו, איזה עוגה בא לו?
התשובה הייתה חד משמעית עוגת השנה שלי.
וכך היה. עם שידרוג. ציפוי גנאש לעוגה שמורכב משמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר מומס ומעורבב כהלכה במיקרו.
ויצא סוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף
חובה לשדרג !!
אני כל כך אוהבת את המתכונים שלך את פשוט א ל ו פ ה ?
זו תהיה עוגת השבת שלי בע"ה
בהצלחה עם האתר המדהים שלך
יבורכו ידייך ❤
נטלי המתוקה והיקרה
אשמח לדעת איך יצא
שנית את מדהימה שטרחת וכתבת לי והחמאת
תודה רבה ויום נפלא }{
יונית העוגה יצאה טעימההההה מאודדד כמו כל העוגות שלך ?
מהחלמונים שנשארו מהמרנג הכנתי אלפחורס והוספתי גם את עוגת התפוזים עם הקוקוס שלך והכל יצא מושלםםםם ❤
את פשוט מקסימה כולך אור ואהבה
עלי והצליחי יקירה
ואת מדהימה שחשבת עליי וכתבת לי
תודה }{
היי יונית
האוכל שלך ערובה להצלחה . אין פשלות! ת מ י ד טעים! שאפו!
יש לי 2 שאלות ובקשה:
מה גודל התבנית החד פעמית שהשתמש בעוגה הזו?
האם אפשר להשתמש בממרח עוגיות לוטוס קרמל (זה מה שיש לי בבית) במקום ריבת החלב?
ובקשה: אפשר לרכז את כל רשימת המצרכים יחד כדי לדעת מה צריך לקנות לקראת הכנת העוגה?
תודה
באמת מתכון פשוט…לא להבהל מהשלבים מאוד קל וטעים.
אני הכנתי את העוגה בתבנית עגולה .לא ממליצה עדיף תבנית חד פעמית רגילה של עוגות.
שלום יונית,
אשמח לקבל מתכון של העוגה הראשונה בתמונה בעמוד זה..(בעוגת השנה שלי).
אין לי פייסבוק, האם יש את המתכון באתר שלך פה?
תודה
אירית
עוגה מאוד מיוחדת כמו (יתר המתכונים שלך )וזה בדיוק מה שאני מחפשת לחג.
רק שאלה בענין התבנית . האם הבנתי נכון… זו החד פעמית הבינונית (לא הענקית)
ושאלה נוספת גודל הבצים L??????
ושוב תודה על אתר ומתכונים מיוחדים…
כן זה אחת לפני הגדולה ביצים מידה l גדול
טעים טעים טעים ו…פשוט להכנה.
לא להבהל מהשלבים זה רק נראה מסובך.
תודה רבה יונית 🙂
טעים טעים טעים ו…פשוט להכנה.
לא להבהל מהשלבים זה רק נראה מסובך.
תודה רבה יונית 🙂
תודה על תגובה משמחת }{
שאלה
האם ניתן להחליף חלב במים?
כן אבל יש חלב קוקוס /שקדים
הי
באיזה גודל תבנית
24
במה ניתן להחליף את הריבת חלב אם אין לי?
ממרח שוקולד/נוגט/רוזמרי
היי יונית אני מתכוונת להכין את המתכון הזה ליומולדת של חבר שלי- הכנתי גם אחת מהעוגות שלך שנה שעברה ליום הולדתו והיה מדהים אז שוב על זה תודה רבה!
לאחר ההכנה אם אני רוצה להגיש את זה יום או יומיים אחרי- איפה הכי עדיף לשמור אותה במקרר או במקפיא?
וממה מורכב הקצפת שהוספת כששידרגת אותו ? מאותו הקרם?
העוגה הכי קלה והכי טעימה שנתקלתי שווה לנסות
כמה אינסטנט פודינג וניל בקצפת?
מקציפים 6 חלבונים וכשזה מתחיל להתגבש מוסיפים פודינג שוקולד? זה שובר את ההקצפה. אשמח לתשובתך