את העוגה הזו אתם הולכים לאמץ פעם בשנה !
לפחות.
ובחג פסח. כמובן!
את העוגה הזו אני עושה שנים בחג פסח.
היא ללא קמח דהיינו גלוטן.
היא ידועה כעוגת קרמבו , עוגת שכבות, עוגה לפסח.
מה שאני עשיתי, לקחתי את אותה העוגה ,ולקחתי אותה למקום של יונית .
הכנתי לה תחתית יפה וחגיגית, הנחתי לה מלא מלא קרמבו מסביב, זילפתי מעל גנאש והנה לכם התוצאה :
אגב !כשאני כותבת למקום של יונית, אני מתכוונת ,למי שאני היום, מנוסה יותר,מלאת תשוקה ואהבה למטבח.
ולכם הקוראים יש חלק לא קטן בזה.
כל לייק שלכם, כל תגובה, כל מילה טובה, מעודדת אותי, ליצור עוד ועוד….
לצאת מהקופסא ולתת דרור ליונית.
אגב, אני חושבת שזה המקום, להגיד תודה.
אני יודעת שזה הדדי.וזה הכי כייף שבעולם !
טוב, חלאס הצד הרגשני הזה, בואו נחזור לקשיחות, בואו נחזור למטבח, למציאות, לאפיה !
יאללללה 2….3….. מתחילים !
בסיס :
6 בצים XL
כוס סוכר
פודינג שוקולד.
מילוי :
2 שמנת מתוקה
פודינג וניל
ציפוי :
200 גר שוקולד מריר
שמנת מתוקה.
אופן ההכנה !
נפריד את הבצים, נקציף את החלבונים עם כוס הסוכר .תהליך ההקצפה מאד חשוב בעוגה.
תחילה לתת לחלבונים להתערבל, בערך דקה ואז להוסיף את כוס הסוכר בהדרגה. בהדרגה זה אומר שמחלקים את הוספת הסוכר ל4 פעמיים .רבע כוס כל 10 שניות.
נמשיך לערבל עד שיש לנו קצף קשה.עוד משהו כמות הסוכר כאן, היא בכדי להגדיל את כמות הקצף.[נפח]זה לא טעות.זה מכוון.
נוסיף לו את החלמונים ואת הפודינג, נערבב 10 שניות במהירות גבוהה. לא יותר מיידי, אני רוצה לשמור על הקצף.
אח"כ לערבב במהירות נמוכה עוד 10 שניות. הקצף מתחיל להישבר, זה הזמן להפסיק.לקחת מרית/ספטולה ולערבב בצורה 8 לאחידות מושלמת.
לקחת רינג ולכוון אותו ל26. אם אין רינג אז תבנית 26.אני לאחרונה מכורה לרינגים, פנקו את עצמכם , מה יש? כולה 50 שקלים !
לשמן את תחתית התבנית. את הרינג אנחנו נשמן חצי .מה זה אומר חצי?!
חצי מגובה התבנית .
למה?!
כי בזמן האפיה התחתית מתרוממת גבוה גבוה וכשהיא מסיימת את תהליך האפיה היא צונחת.
בכדי לקבל את הצורה של המסגרת .אני משמנת חצי תבנית. ואז בצניחה איפה שלא שימנתי, זה נצמד לדופן ואז יש לי מסגרת.
לא לדאוג אחרי צינון של כמה דק ,עם סכין דקה עוברים מסביב, והיא יוצאת שלמה יפה .והכל בסדר.
האפיה היא ב180 מעלות למשך 20 דק עד 25 דק, תלוי בתנור….
לקרר את התחתית חצי שעה .
את השכבה השנייה אני מכינה מ2 שמנת מתוקה וחבילה אחת של פודינג וניל. בלי חלב,זה לא טעות !זה בסדר.
אני רוצה את הקצף קשה , על מנת לזלף עיגולי קרמבו .
כן כן, על כל דבר חשבתי. ככה זה שיש לי זמן להכין עוגה חחחחחה הראש עובד.
על מנת לעשות את הזילוף הזה , אתם צריכים צנתר פשוט לא משונן. שהוא מצרך חובה בבית.
הזילוף נעשה ע"י לחיצה , עצירה, לחיצה, ושחרור.
אם אין לכם צנתר לא משונן לא נורא,אפשר גם צנתר כוכב .
כי בנינו כל הקטע ההורס זה השוקולד מסביב שמציף מלמטה ומלמעלה ! סתכלו בתמונה ותבינו
לאחר הזילוף. אנחנו מכניסים להקפאה ! שעה לפחות !!!!! אני הקפאתי שעתיים.
למה הקפאה?
בכדי שהקרם יתייצב ויהיה טיפה נוקשה ונוכל ליצוק מעליו את גנאש השוקולד.
ואם כבר הזכרתי גנאש שוקולד, אז יש להמיס במיקרו למשך 2 וחצי דק 200 גר שוקולד מריר.
להוציא, לתת ערבוב קל, להוסיף שמנת מתוקה, לערבב טוב, עד אחידות. להכניס לעוד 30 שניות למיקרו, וערבוב אחרון אבל שיהיה טוב.
וקדימה….לקחת כף וליצוק מעל את הגנאש .אני ממליצה ליצוק על חצי עוגה. ולהרים את התבנית מצד לצד, שהעודפים יצאו לצד השני.
ואז להשלים. היתרון בדרך הזו , שהעודפים נעלמים אנחנו מקבלים את צורת העיגול של הקרמבו.
אם בא לכם להתפרע ולהיות פיקאסו….אז להמיס כמה קוביות שוקולד לבן במיקרוגל .להכניס לשקית זילוף, לגזור את הקצה ולקשט כמוני.
בהצלחה !
אין על המתכון הנהדר הזה ,
עוגה שתמיד קוצרת מחמאות ,
שומרת אותה במקפיא ואז פורסת בעודה קפואה .
תודה רבה יונית
וחג שמח
וואו עוגה אליפות מכינה כל שבת שניה וגם כרגע
תודה
הכנתי לשבת
יצא מושלם
תודה רבה יונית
ניתן להחליף לקצפת צמחית לעוגה פרווה?