את השילוב של העוגה הזו לא ראיתי עדיין ברשת 🙂 אולי אחרי יהיו חח
אבל תזכרו שאת המתכון הזה ראיתם אצלי קודם ותהיו גאים במלכת המטבח שלכם.[עלאק מלכה תחזרי לסינר ולמערוך ]
שישבה וחשבה [לא בחושך חח] על מתכון חדש ומפתיע לחג שבועות !
ואני נשבעת לכם שחשבתי ככה ואולי ככה ,אבלאז נזכרתי שזו עשתה ככה וזה עשה ככה ובא לי משהו אחר, שונה, מדליק והכי חשוב טעים.
אז אחרי כמה ימים של מחשבה וללא הצלחה אמרתי לעצמי יונה כנסי למטבח תתחילי להכין וההשראה תבוא לבד.
קיבלתי מתנובה ערכה /בלילה של גבינה להכנת עוגת גבינה.
קראתי את ההוראות , ולא היה בא לי להכין כמו שהם כתבו, מורדת , מה לעשות, כזו אני חחח
טעמתי את הבלילה היה חסר לי קצת וניל, במקום הקמח שמתי קונפלור ויתרתי על התחתית ואפיתי.
יצאה עוגה חמודה, כן חמודה לא ברמה שאני מצפה מעצמי. אמרתי פדיחה יונה את והמרד שלך תראי מה יצא לך….
אמרתי טוב לא משנה יש עוד בלילה בואי נלך על עוגה קרה….מערבבת את הג'לטין לגבינה וקופץ לי רעיון לראש יונה מהר תקרצי את העוגה בגימור של אהבת תניחי על תחתית ביסקוויט ותצפי בעוגת גבינה קרה.
כןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן אני צועקת 6 בערב יום שישי, בעלי שואל אם הכל בסדר ? הקטנה אומרת אמא את מוזרה..
ואני אומרת יאללללללה יאללללללה מחר נראה מי מוזרה 🙂
הגדולה פתאום נכנסה לשיחה ואמרה אני מכירה את אמא היא הולכת להפתיע , כפרה עליה ילדה של אמא :-)ההיא של אבא
אז ככה היה וככה נולדה עוגה מדהימה !
וכאשר אני חושבת על זה הכי כייף שמהיום לא צריך להתלבט איזה עוגה אוכלים קרה או אפויה מהיום אוכלים גם וגם !
יאללללה מתחילים 🙂
[מצטערת על חפירה ככה אני שאני מתלהבת חחח ]
חומרים :
עוגת גבינה אפויה .
6 חלבונים
כוס סוכר
850 גרם גבינה לשבועות – תנובה
6 חלמונים
גביע גבינת שמנת 30 אחוז
גרידת לימון שלם [קטן]
כף פודינג וניל.
קרם פרש.
5 כפות קורנפלור
בסיס פירורים :
שרוול ביסקוויטים[250 גרם ]
100 גרם חמאה
רבע כוס חלב
כף וחצי אבקת סוכר
עוגת גבינה קרה – ציפוי :
2 שמנת מתוקה
כוס סוכר
כף פודינג וניל
850 גרם גבינה לשבועות – תנובה
קרם פרש
גרידת לימון קטן
14 גרם ג'לטין
70 גרם מים.
אופן ההכנה :
אני מראש אומרת אופן ההכנה לא קשה זה רק שלבים! כל שלב בפני עצמו קל מאד.
גם אם העוגה נקרעת לכם או מתפוצצת , זה הפתרון המושלם בשבילך 🙂
חוץ מזה שזו מטרת הבלילה המוכנה למנוע 🙂
אז נתחיל עם האפויה אני אישית ממליצה או להכין בבוקר מוקדם או כמוני יום לפני.
אני אישית ממליצה להכין בערב, לתת לה להתקרר לילה שלם במקרר ולמחרת 7 דקות עבודה ויש לכם עוגה מדהימה 🙂
מפרידים את החלבונים והחלמונים את החלבונים והסוכר מקציפים בעזרת וו בלון עד לקבלת קצף יציב חזק אבל לא נוקשה
אל תשכחו שאנחנו צריכים לקפל לתוך זה את הגבינות. אם זה יהיה נוקשה יהיה קשה לקפל ואז נשבור את הקצף והמרקם יפגע
במקביל נערבב את שאר המצרכים בקערה נפרדת :חלמונים, בלילה של תנובה , קרם פרש קורנפלור, ופודינג וניל , וגרידת לימון טוב טוב עד שאין גושים ! חשוב מאד לוודא שאין כי אם יהיו אם יהיו גם בעוגה ! מי שרוצה יכול להקציף במיקסר וככה אין סכנה .
על מנת להקל צבעתי לכם כל רשימת של קערה, ככה תכינו מראש וילך לכם יותר מהר }{
לוקחים את הבלילה של הגבינות ומקפלים ב2 פעמיים לתוך הקצף שהקצפנו.
איך ?! בתנועות קיפול, מציירים את הספרה 8 מלמטה למעלה .
אופים ברינג גבוה ! קוטר 22 או בסיר ג'חנון קטן .אם אין לכם אז בתבנית 24 וזכרו שהקוטר לגבינה הקרה יהיה 26
ואז העוגה תצא נמוכה ב2 סמ 🙂
לא לשכוח לשים ניר אפיה /שקף נייר פרגמט מסביב על מנת שיהיה לעוגה יציבות גם בזמן שהיא מתרוממת.
לחמם תנור ל200 טורבו . לא לשכוח לשים סיר קטן עם מים רותחים.
להכניס את העוגה לעשר דק על מצב טורבו 200 מעלות.
אח"כ לשנות למצב אפיה רגיל שזה אומר קו למעלה קו למטה בלי ונטה באמצע. ולהוריד ל150 מעלות.להמשיך אפיה בטמפ נמוכה זו עוד שעה ו5 דקות.
אני חוזרת סהכ אנחנו אופים עשר דק אפיה ראשונית בחום גבוה 180 תוכנית טורבו. פלוס אפיה של שעה של ו5 דק בחום נמוך 150 בתוכנית אפיה רגילה.
לסגור את התנור. להשאיר את העוגה שעה.
להוציא , לצנן ולהכניס למקרר להתייצבות.
חשוב מאד שהיא תהיה במקרר לפחות 6 שעות על מנת שיהיה קל להרים אותה ולהניח על תחתית הפירורים.
כי רק אחרי קירור של כמה שעות אפשר להרים אותה עם היד כמוני או למי שחוששת יש את מרים עוגות ולהניח על תחתית פירורי הביסקוויט.
אופן הכנת התחתית :
לטחון את הביסקוויטים או לקנות פירורים ביסקוויט .להמיס חמאה ואבקת סוכר במיקרו למשך דקה. לערבב עם פירורי הביסקוויט
להוסיף את החלב ולערבב היטב. לשטח בתבנית בקוטר 24 או 26 מה שהחלטתם.
להניח מעל את העוגה גבינה .
לא לשכוח לקרר עשר דק במקרר את התחתית לפני.
לא חייב אבל זה מייצב יותר את התחתית הקירור.
בלילה של הגבינה :
לקחת צלוחית קטנה להניח שקית ג'לטין ולשפוך מעל את המים . זה בערך 2/3 כוס חד פעמי מים. ולהניח בצד
להקציף 2 שמנת מתוקה עם הסוכר וכף פודינג וניל עד לקבלת קרם.
לערבב את תערובת הגבינות של תנובה עם קרם פרש .
להכניס את הג'לטין למיקרו ל15 שניות, לערבב, להוסיף כף מהגבינות על מנת לקרר את הג'לטין השוואה טמפ זה נקרא
לערבב טוב ולשפוך לתערובת הגבינות, לערבב שוב טוב עד שהכל מתערבב כהלכה ואין שום גושון
לשפוך את הבלילה של הגבינות למיקסר ולהקציף דקה .
לצקת מעל העוגה האפויה. לשטח את תערבות הגבינות בעזרת מרית עד שהכל נכנס מסביב.
ליישר 🙂
להקפיא 🙂
וזהו
יש לכם את העוגה הכי מושלמת שיש }{
בהצלחה!
אם בא לכם עוד מתכונים מדליקים וקלים הצטרפו אלי לעמוד הפייסבוק של מלכת המטבח מכינה לכם חגיגה לשבועות
לחיצה כאן ואתם שם
את בהחלט מלכהההה
אין עלייך ועל המתכונים המדהימים שלך ?
אני בהחלט אנסה את המתכון המעולה הזה ❤❤
תגלי מה יש בקישוטים מעל העוגה
היי יונית המתכונים שלך מאוד מעניינים ובטוח טעימים רק שאלה בבקשה מהיכן את משיגה קרם פרש ?
מהסופר של השף הלבן אם לא מצאת שמנת חמוצה בטעם של פעם 27 אחוז
מהממממת!!!
הולכת להכין כזאת !!
ישששששששש ספרי לי איך יצא
בוודאי את שמה הכל במסננת צפופפה מתחת קערה ומניחה חצי שעה
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ – 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ – 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
http://100mgcheapest-price-viagra.com/ – 100mgcheapest-price-viagra.com.ankor tadalafil-buy-5mg.com.ankor http://20mgprednisone-order.com/
היי יונית
אני ממש אוהבת את המתכונים שלך.
העוגה נראת אש ואני הולכת להכין 😉
רק שאלה.. כמה מעלות לשים באפייה הרגילה (לא טורבו) למשך שעה וחמש דק?
תודה ואחלה יום.
היי יונית..כרגיל..אלופה..שאלה האם לאחר שהעברנו מטורבו לאפיה רגילה האם החום נותר על 200 מעלות או שיש צורך לשנות? תודה מראש על תשובתך ותודה על כל המתכונים הנפלאים שאת משתפת
כמה זמן מראש ניתן להכין אותה?
אני אארח ברביעי ממתי כבר אפשר להכין אותה
היי מדוע את לא אופה את העוגה יחד עם הפרורים ?
היי יונית תודה רבה על המתכון והלייב בפייסבוק
רציתי לדעת אם אחרי ההקפאה אפשר לשמור את העוגה במקרר?
בלי רינג מסביב
או שהיא חייבת להישאר במקפיא תמיד?
במרכיבי העוגה כתוב גבינת שמנת, ובאופן ההכנה זה לא רשום. צריך או לא צריך?
יונית כל הכבוד…הכנתי את העוגה ויצאה ממש מעולה.
גבוהה…וממש טעימה.
היי יונית ,
חייבת לציין העוגה פשוט מוששששששששלמת כל הכבוד
שאלה אני רוצה לאפות שוב את העוגה אך , לא ניתן יותר להשיג את הבלילה שהייתה בשבועות
מה התחליף ? הכוונה יותר לעוגה הקרה שמצפה את האפויה .
תודה
יונית שלום ??
עכשיו אין להשיג את הבלילה של הגבינות שהיה בשבועות
מה התחליף?
תוד רבה
את מהממת בן פורת יוסף
היי יונית . המתכונים שלך מדהימים!
רק שאלה אין להשיג עכשיו גבינה לשבועות .מה אפשר לשים במקום?
יש אותה בסופר כל השנה
היי יונית
כמה זמן לפני ההגשה להוציא מהמקפיא?
ואשמח לדעת איך עשית את הקישוטים למעלה
תודה
יום שלם במקרר או שעתיים לפני ההגשה
אלופה ויצירתית יבורכו ידייך אך שאלה לאחר שעשיתי אותה לכמה זמן צריך להקפיא אותה
תודה רבה אין עלייך