אם יש משהו שאני לא יכולה להפסיק ליישר, זה עוגת שמרים חמה שזה עתה יצאה מהתנור.
לכן , בסיום האפיה, אני מניחה את העוגות בצד להצטנן…ובורחת מהמטבח .
כן, בורחת….אחרת זה עלול להסתיים…ברולדה אחת פחות, ואני לא מגזימה !
טוב, תרגעו, לא רולדה שלמה בבטן שלי …………חצי…………אבל בגלל שפתחתי אחת….ואני לא רוצה לחסל את כולה
אני מוצאת את עצמי מפתה את שאר בני הבית לאכול……רודפת אחריהם שיאכלו ושזה יסתיים .
נכון,בקטע הזה…. לא צריך ממש לשכנע כל כך, כי הריח עושה את שלו.
אבל גם עם הריח לא הגיע קומה מעל.אני דואגת להתריע בקולי קולות, שזה חם ומוכן !
ושלא תבינו לא נכון, גם שזה קר, אני יכולה לדפוק 2- 3 חתיכות….
הכל שאלה של מילוי !
היום אני אלמד אותכם מילוי קלאסי, מילוי של סבתא שלי, סבתא שלכם, מילוי של פעם.
ואם תשאלו אותי , הכי טעים בעולם .
למי שלא אוהב, תמיד יכול למרוח ממרח השחר , נוטלה, ממרח אגוזים או לעשות מיקס.
אני בד"כ מכמות בצק עושה 3 רולדות. עם 3 טעמים שונים.
או 2 רולדות.ושושנה שגונבת את ההצגה.
לא לדאוג , אני אלמד אותכם את כל הסודות לשושנה יפה.
אז קדימה בואו נתחיל :
חומרים :
700 גרם קמח שמרים או 5 כוסות קמח +2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס פלסטיק סוכר
כוס חלב/כוס מים
ביצה
2 חלמונים
2 סוכר וניל.
קורט מלח
חמאה גדולה.[200 גרם]/מחמאה 200 גרם
למי שאין קמח עם השמרים שיוסיף 2 כפות שמרים יבשים פלוס שקית אפיה לקמח
האדום זה גרסת פרווה *******
מילוי :
שמן, קקאו, קינמון, סוכר לבן.
הצעות למילוי :ממרח השחר, נוטלה, ממרח אגוזים,ממרח לוטוס
זיגוג :
חצי כוס מים
2/3 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה :
לפני שאני מתחילה ….תזכרו שזה פשוט ולא כזה מסובך 🙂
כל החומרים למעט החמאה. נכנסים לקערת המיקסר.
ומערבלים את כל החומרים לבמשך 3 דקות. עד שנוצר גוש בצק לא מוגדר :-
כשזה קורה, לעצור, לקחת חמאה מהמקרר לחמם אותה במיקרו 30 שניות !
לא מעבר.
אני רוצה להביא אותה לריכוך קל ולא מעבר.
לחתוך אותה לקוביות ולשים בקערת המיקסר.
לתת לבצק 7 דקות לישה על השעון !!!!
לא לחסוך בזמן.
יש מיקסרים חלשים שדורשים עצירה ואסיפה של החומר עד היווצרות בצק גמיש.
לא נורא .
המיקסר עובד קשה לא אתם.
אז תעצרו לרגע.ויחד עם כף מעץ תאספו את החומר ותנו לו להתגבש לאט לאט לבצק גמיש ונוח. אל דאגה בסוף זה קורה.
כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה והקערה יוצאת נקיה.כמו בתמונה.וכל מה שנשאר זה גוש בצק.אז תדעו שהגעתם לשלמות הבצק.
תעטפו את הקערה בנליון מוצמד ולמקרר ל3 שעות ! או לשעתיים תפיחה בחוץ.
כן, זו לא טעות.
אחרי ניסוי הגעתי למסקנה.ש2 כפות השמרים לדעתי מקצרות את תהליך הזמן.
כמו כן בקיץ, אני לא ממליצה לשים תפיחה בחוץ.זו המלצה שלי.אני בקיץ נוהגת להתפיח במקרר.
אחרי התפיחה במקרר מקמחים את השיש. מחלקים את הבצק ל3 כדורים
פותחים עם המערוך כל אחד לעלה. בצורת מלבן.
המילוי של הסבתאות שלנו נעשה על הבצק.
תחילה אני לוקחת חצי כוס שמן . לוקחת מברשת ומברישה את העלה בשמן.כל העלה !
חשוב מאד למרוח אותו בשמן כי זה הבסיס למילוי המשחתי לנו. בהמשך תוך כדי הכנה תבינו על מה אני מדברת.
לוקחת חופן סוכר ביד. תהיו נדיבים. ומפזרת מעל כל העלה. חוזרת על הפעולה הזו פעם נוספת. סה"כ 2 חופני סוכר. מעל השמן שהברשנו.
באמצעות מסננת נפזר 2 כפות קקאו מעל העלה. שוב מדגישה. כיסוי מלא של העלה.
אח"כ באמצעות מסננת נפזר כף קינמון מעל העלה. פה לא צריך כיסוי מלא, אלא פיזור אחיד הקינמון זה הטעם המיוחד ,הטוויסט.
אח "כ מגלגלים את הרולדה. חותכים ל2, ועושים צמה .
לצורת השושנה :לוקחים את הצמה ומגלגלים כשאת החלק הראשון מצמידים ומכניסים פנימה. עד שמקבלים שבלול בצורת פרח.
מניחים בתבנית חד פעמית עגולה .
נבריש בביצה. נפזר מעל שומשום או שקדים ,זה לא חובה, זה בגדר קישוט
להתפיח את הבצק בצורתו היפה חצי שעה.
למי שלא רוצה לעשות פרח. יכול פשוט לעשות צמה ולהכניס לתבנית אינגלייש קייק .
כשהרולדות מוכנות בצורתן היפה.ובתבנית.לתת להן לנוח חצי שעה
אופים ב170 מעלות….עד שזה מוכן.בערך חצי שעה ארבעים דק.
אחרי צינון קל של השמרים יש להבריש אותן בגלזורה=ציפוי .
מטרת הגלזורה לשמור על טריותו,בכדי שהבצק לא יתייבש לנו.
אופן הכנת הגלזורה הוא כך :
בתוך קלחת לשים חצי כוס מים רותחים. 2/3 כוס סוכר אחד סוכר וניל.לבשל על אש קטנה עד שהסוכר נמס.לסגור את האש ולהניח לגזורה לרבע שעה מנוחה, לפחות.מומלץ להכין את הגלזורה בזמן האפיה.
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
בהצלחה ובתאבון !
בהצלחה?
תודה }{
העוגת שמרים הכי טעימה שיצא לי להכין עד כה. כל מי שטעם התענג על כל ביס וביקש את המתכון. מדהים!!!
היי יונית,
אשמח להבין מה זה כוס מידה ובאיזה כוס לשים 5 כוסות קמח וחלב?
תודה מראש
האם בנוסף ל700 גרם קמח שמרים צריך גם 2 כפות שמרים יבשים?
לי יצא טוב כי השתמשתי בחמאה רכה במקום לחמם במיקרו אני פשוט שמתי אותה שעה בחוץ וחתכתי לחתיכות וכל פעם הוספתי לבצק .. עדיף לפי דעתי מלחמם כי זה יכול להינמס במיקרו ומסתכנים בבצק נוזלי
וגם אפיתי 170 מעלות 50 דקות … 40 דקות לא מספיק יוצא בצקי
את פשוט מדהימה כל מה שאני מכינה מהמתכונים שלך יוצא כל כך טעים. תודה לך אין עלייךךך
הי יונית, אם אין קמח עם שמרים, כמה קמח רגיל ושמרים יבשים אפשר להשתמש?
זה לא בעיה שימי 2 כפות שמרים יבשים
בהצלחה ♡
היי, תודה על המתכון. לא ברור לי דבר אחד, "למי שאין קמח עם השמרים שיוסיף 2 כפות שמרים יבשים פלוס שקית אפיה לקמח "
שקית אבקת אפייה? משפר אפייה?
תודה רבה
כוס חלב זה גם כוס פלסטיק או כוס מדידה רגיל ?
כוס מידה !
מתכונים משולמים תמיד מצליח במיוחד עם שמרים טריים של שמרית רינג גבוה וזיגוג יאממממי
אלופה שאת!
לגבי הקמח , הבהרה בבקשה
את מוסיפה על הקמח שמרים את השמרים היבשים ? זה לא יוצא עודף שמרים ?
תודה
אני לא יונית אבל אני אופה ובטוחה שהיא התכוונה שמוסיפים את השמרים היבשים רק לקמח הרגיל
למי שמשתמש בקמח שמרים זה מספיק
האם גם 5 כוסות קמח זה כוס פלסטיק או כוס מדידה ?
נוי בשבילי תקני משקל שישמש אותך המון במטבח ותשקלי בשמרים זה כל כך חשוב
תודה }{
אין בעיה אקנה תודה על ההמלצה ❤ אבל עדיין כמה צריך להיות משקל של חמש כוסות קמח ? במתכון אין משקל אלא רשמת 5 כוסות
700 גרם יוווו אני רצה לתקן
היי יקירה, תודה על המתכון, רק מלקרוא אותו היה לה לכלוך של שמרים ושוקולד על השפה העליונה
שאלונת קטנה, בכמות הסוכר ציינת "כוס פלסטיק" האם להתייחס לכוס המידה הזו לכל המתכון או לכוד מדידה רגילה?
איפה שכתבתי חד פעמי חד פעמי במים או בחלב כטס מידה.
אם בא לך הכל באותה הכוס אז 3/4 כוס מידה של סוכר.
תודה ובהצלחה ♡
היי יונית, יש לך אחלה מתכונים והידיים שלך נהדרות.
אבל אפשר לבקש בקשה קטנה?
השינוי ביחידות המידה מבלבל את הקוראים וגורם לטעויות.
קניית משקל כי דיוק מאוד חשוב בעבודה עם שמרים, ואז טעות בכמויות כי פעם הכוונה לכוס מידה ופעם לכוס פלסטיק חפ גורמת לבעיות גדולות בהצלחת המתכונים.
אם אפשר לשכתב את המתכונים מעט ולהצמד תמיד לכוס מידה, וככל שניתן גם לציין משקלים למי שמעדיף לעבוד מדוייק עם משקל בלבד, זה יהיה מעולה!
מה את אומרת? מרימה את הכפפה?
יש מצב שבגלל שהמרתי לשמרים טריים הייתי אמורה להשתמש אחרת עם השמרים אולי להתסיס במים אמרת לי לשים בערך 3/4 שקית שמרים טריים יש מצב שזה לא תופח כמו שצר
הבצק הזה לא אמור לתפוח כמו בצק ללחם.הכל בסדר תחלקי ל3 כדורים תרדדי ושימי מה שאת אוהבת.
בהצלחה
אני המומה כל הזמן מחדש,מהיצירות פאר שלך.המטבח הוא לגמרי מוכר לי ,מהמטבח של אמא.יבורכו ידייך.אני למדה הרבה ממך וניהנת.המשיכי בשליחות שלך
לכבוד לי♡תודה על המילים היפות
אשמח לדעת עם אני שמה שקית שלמה של קג של אוסם הקמח עם השמרים את הכימיות של שאר החומרים
היי תודה על מתכון נפלא אשמח להצעהת מילוי פרג שכל כך אהוב עלינו מה עוד שחג פורים קרב ובא בצעדי ענק תודה
הי יונית, אם אני רוצה לשים מילוי של נוטלה/שוקולד השחר, אני מורחת מיד מעל השמן שמרחנו או שרק נוטלה ובלי שמן…?
תודה.
בנוטלה יש כבר אין צורך
היי יונית..מאוד אוהבת את המתכונים שלך (ואני לא אחת שרצה לעשות כל מתכון שרואה?)
רציתי לשאול אם אפשר להכין ידני? כי אין לי מיקסר
כן עדי בהצלחה♡ותודה על המילים היפות?
היי,האם אפשר להתפיח לילה במקרר?
היי יונית, כעת חורף האם אפשר להתפיח בחוץ [לא במקרר]?
היי יונית.
תתחדשי על האתר המשגע!
שאחה בענייין המילוי – כל רולדה חצי כוס שמן?
תודה!!
ממש לא חצי כוס אני מפזרת שמן עם היד לכל רולדה.
תתחילי בהתחלה עם כפות עד שתתרגלי לכמות.פותחים לעלה על עלה מברישים או עם היד שמים שמן ואז קקאו וקינמון
למה הכוונה לכוס מידה?
עברו כמעט שעתיים והוא לא תופח .פעלתי לפי ההוראות… מה השתבש?
מה עושים עם הבצק? זורקים ?
ממש לא. ציינתי בפוסט שזה תפיחה אחרת איטית וזה בסדר שהוא לא תופח בתנור הכל יסתדר.מבטיחה ?
לא הבנתי במתכון כתוב קמח שמרים 700 גרם + 2 כפות שמרים יבשים ? או שהשמרים יבשים לקמח רגיל ? כלומר אם אני שמה 700 גרם קמח שמרים עדיין צריכה להוסיף 2 כפות שמרים יבשים?
היי יונית, אם אני לא משתמשת לא בחמאה ולא במחמאה יש סיכוי להמיר אותם לשמן?
כמה ביצים בסך הכל?
ביצה שלמה ועוד 2 חלמונים?
האם אפשר להשאיר את הבצק במקרר ללילה לתפיחה?
יונית המקסימה הכל נראה כל כך טעים ואסתטי. הכנתי לא מעט מתכונים שלך. תותחית. חבל שלא ידעתי כשליאור ואוראל היו בגן שלי?תמסרי להן נשיקות. וד"ש גם לפסח?כל טוב והמשיכי בפעלך כי את עושה זאת נפלא. ישר כח!
שלום! תודה על המתכון אני רוצה להכין. הבעיה ש3 רולדות זה הרבה לנו. אפשר להכין ולהקפיא? ואם כן באיזה שלב אפשר להקפיא?
נראה מהמם! וטעייייםםםם!
רק שאלה קטנה. מהי מידת הכוס. כוס פלסטיק זה די כללי. אם כוונתך לחד פעמי יש הבדלים במידת הכוס הזו גם. ישנן כוסות חד פעמיות 180מל' 200 מל' ועוד. באיזו השתמשת? תודה מראש.
טוב אני חייבת לציין שזה המתכון הכי טוב שנתקלתי ואני אופה המון מוצלח ביותר תודה לך❤️
כייך ענקי לדעת….תודה
ובכל זאת מהי כוס מידה? ומהם הכמויות לכוס של הקמח האם להשתמש בכוס שתיה קרה רו חמה או בכלל בכמות אחרת? אודה לתשובה מהירה אהי בדיוק מכינה. חג שמח ושנה טובה ומוצלחת
היי יונית
בתמונה של הרולדות המוכנות
איך את עושה את הצורה של השמאלית ביותר?
מגלגלת לרולדה וגוזרת עם מספרים ומפרידה
האם את מקפיאה לפני האפייה או אחרי? האם יש להפשיר לפני חימום? תודה
אחרי האפיה מקפיאה.מפשירה ואם בא לי לחמם אז מברישה במים.ומחממת כמה דק בתנור חם
איזו אלופה את יונית, אני אופה המון וזה הבצק הכי נעים וטעים שהכנתי, דרך אגב הקפאתי, והוצאתי לילה לפני ….טעיםםםםם
יש לי קוביית שמרים טריים.באיסה כמות יש להשתמש על 5 כוסות קמח? תודה
וביצה 1+ 2 חלמונים?
תודה
קוביה =2 כפות שמרים.שום בעסנ לחייך תמיד
אין לי מיקסר מקצועי . האם אפשרי לעשות הכל ידנית ?והאם בלישה ידנית מתייחסים לזמנים אותו דבר?
תודה
סיון
כן.אותם זמנים.
מתכונים מושלמים!!!!! כלהכבוד לך
תודה באהבה ?
היי יונית
תודה על המתכונים המושלמים שלך…רציתי לשאול אפשר לעשות את הבצק יום לפני האפייה?
את יכולה להכין מתי שאת רוצה ולהקפיא ולפני הגשה להכניס לתנור חם
וואו! מתכון מושלם! הכנתי לסוכות ונגמר תוך כמה שעות! תודה רבה אלופה❤
לגבי מי ששאלה אם אפשר להמיר את החמאה לשמן, אני המרתי ויצא אחלה
איזה תגובה שכייף לקרןא…תודה ♡
ואוו מתכון מדהים! יצאו לי 3 רולדות רכות ונפלאות! תודה רבה! יבורכו ידייך…
ישששששש לבריאות♡
מתכון מעולה ! בצק פריך וטעים- יצאו לי 4 עוגות אחרי התפחה של לילה , הכנתי 2 עם שוקולד השחר ו 2 עם נוטלה , טעעעעעעעעעים
תודה !!
כל הכבודדדדדדד שמחה לקרוא…..תודה רבה
שלום יונית רציתי לשאול אם אפשר להשאיר את הבצק לילה במקרר תודה
בוודאי זה טוב 24 שעות עד 48 שעות לא יותר!!!!
רולדות מושלמות הכי טעימות שיש תודה על מתכון מעולה
באהבה ♡
כנראה שעם שמרים אין לי מזל…
עשיתי את העוגה ואחרי האפייה היא לא הייתה אפויה כלל ולמעלה יבשה מדיי.
הפעלתי את התנור על טורבו, האם הייתי צריכה לשנות את התוכנית של התנור למשהו אחר?
תודה
אני ממש לא מסכימה !להאמעין בעצמך קודם כל.א ני מבקשת להכין שוב.לאפות 20 דקות על 180 מעלות בתנור טורבו.ואחכ עוד 20 דק בתנור רגיל קו למעלה קו למטה.לא להתייאש לעולם.פשוט תלמדי את התנור שלך.
תודה על מתכון מנצח,יצא שלמות. האם יש אפשרות להכין את הבצק ללילה שלםבמקרר?
היי יונית,
הכנתי בעבר ויצא מדהים!!
רוצה לשאול לגבי שלב מריחת החצי כוס שמן על העלה.. לא זוכרת איך עשיתי בפעם הקודמת
מדובר בחצי כוס שמן לכל עלה, או שזו הכמות למריחה על כל העלים יחד?
אשמח לתשובתך המהירה מכינה ממש עוד מעט..תודה!
היי יונית
הכנתי את הקרנץ'-הבצק יצא מושלם ולמילוי קצת פחות התחברתי…פעם הבאה ננסה עם מילוי אחר…
צריך להשתמש בכל הציפוי של הסוכר או רק להבריש מלמעלה ??לא כלכך הבנתי סליחה.
תודה רבה מראש
יעל
היי,
תודה רבה!!!!
שאלה האם צריך ביצה + 2 חלמונים בתוך הבצע או שהביצה נועדה למריחה לאחר לפני האפייה.
ועוד שאלה האם ניתן להכין הערב ולתת לזה לתפוח כל הלילה במקרר?
תדוה תודה
יונית מאד אוהבת בצק שמרים .יש לי בעיה עם בצק שמרים חייבים לאכול באותו יום אם לא למחרת זה מתיבש…אשמח לתשובה אם יש בכלל פיתרון…תודה העוגה נראית סוף??
האם אפשר לתת לבצק לתפוח במקרר ללילה?
היי
רציתי לדעת עם שקית שקית טריים ועם השקית של המשפר אפיה, כמה לשים?:)
תודה
מתכון מושלם – הקבוע שלי תודה לך אלופה!
מתכון טוב אבל את צריכה לרשום אותו מסודר עם כוסות מידה גורמים לאנשים שעובדים עם משקל שיהיה ברור… וגם את רשמת במתכון 40 דקות על 170 מעלות אבל בתגובות רשמת 20 דקות 170 מעלות טורבו ואז אפייה רגילה 200 מעלות… יצא לי בצקי… ממליצה לרשום מסודר אבל חוץ מזה המתכון באמת מוצלח
בצק השמרים הכי טוב שהכנתי אי פעם.
פשוט מעולה!!!
תודה רבה
לבריאות…שמחנ לדעת?
היי, נראה מהמםם! אני רוצה לנסות להכין לערב שבת..
כמה ביצים את מכניסה לבצק? רק 2 חלמונים או 2 חלמונים וביצה?
ואז צריך עוד ביצה למריחה על הצמות?
כמות הביצים לא הייתה לי ברורה..
בכל מקרה נראה מדהים ואשמח לתשובה ♥️
אמאל’ה סוף סוף מתכון מושלם ❤️❤️
תודה רבה על מתכון טעים ומדויק…. אין ספק שאת מלכה!!!
באהבה♡
אחרי הרבה מאוד נסיונות נתקלתי במתכון שלך. יצא מעולה
תודה רבה
יונית איזה בצק מהמם מתכון מושלם! תודה!
הי, אני אנסה, רק הבעיה- המחמאה.
כמה שמן כדי להמיר? כוס אחת מספיק?
אודה לתשובה מהירה, מתכננת להכין עוד הערב.
תודה וחג שמח.
שרה מלמד
כוס מידה של שמן
היי יונית,
מצטרפת לשאלות לגבי כמות הביצים…
צריך ביצה אחת ועוד 2 חלמונים או רק 2 חלמונים?
אודה לתשובתך ?
ביצה פלוס 2 חלמונים זה בצק עשיר מאד החלמונים מעניקים לו שומניות שמעניקות לו גמישות
היי, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן? ואם כן כמה שמן? תודה ויום מקסים
כן אפילו בשמן קוקוס אפילו בקנולה
נהניתי כל כך לקרוא את כל השלבים וזה באמת לא נראה מסובך.
תודה יקירה ושבוע מבורך ?
מושלם! הכנתי אלפי מתכונים ואין ספק שזה המנצח!
תודה!
שאלה..אם אחליף את החמאה בשמן..כמה נורא זה יהיה?
בכלל לא נורא יתרה מכך אפשר גם שמן קוקוס /ענבים
היי, האפייה על טורבו או אפייה רגילה- שני פסים ?
לאחרונה אני עושה רבע שעה טורבו והשאר רגיל.בעיקרון שמרים אפיה בתוכנית רגילה קו למעלה קו למטה
שלום יונית, קודם כל יש לך מתכונים מעולים ואני יודעת שאם אני רוצה משהו שבטוח יצא טעים, אז יישר להכנס לאתר שלך!
תודה רבה
לענייננו.. האם זה עדיין יוצא טעים לשים במקום מחמאה שמן וללוש ביד, אין לי מיקסר
אשמח לתשובה
בהחלט אל תחששי, תלושי ידנית עשר דקות עד שתרגישי את הבצק נוח לשימוש
היי, האם אחרי/או לפני ההתפחה לאחר הצורותן, מברישים בביצה ואז מכניסים לתנור? או שלא מברישים בכלל? הגלזורה עושה את העבודה כמו הביצה?
מברישים וגלזורה זה בסוף על מנת שהמאפה ישמור על הטריות שלו ולא יתייבש
היי יונית חייבת להגיד לך שאני מכורה למתכונים שלך כל מה שמכינה יוצא מושלם. את אלופה!
שאלה קטנה- האם ניתן להכין את הבצק שמרים בערב ולהכניס למקרר עד הבוקר???
כן הבצק יכול להיות בקירור עד 24 שעות
אם אני מכינה את הבצק היום בערב ומכניסה את הבצק למקרר כל הלילה מה אני צריכה לעשות שאני מוציאה אותו מהמקרר?
להכין ולהתפיח אחרי שזה מוכן
מתכון מושלם, בצק מושלם.
אין מילים….
הכנתי לשבת, יצאו 3 עוגות עד יום ראשון נשארתי עם פחות מ 1?
לבריאות ♡♡♡
אין לי קמח שמרים – מה עושים?
היי יונית, המתכון נראה מעולהה וככה עוד הרבה מתכונים של שמרים שאני מנסה שיום אחרי אפייתם מתקשים,
אשמח שתעזרי לי מה אפשר לעשות חוץ מלשמור את זה טוב בקופסא כי זה מה שאני עושה ץמיד וזה לא שומר טוב על הטריות שלו…
אני אוטמת בניילון נצמד איך שזה יוצא חם ושומרת במקרר ומחממת טיפה במיקרו לפני הגשה
לכל השואלות- קודם תגוללו תגובות שכבר נכתבו ואם לא תמצאו תשובה- רק אז תשאלו. שאלות חוזרות על עצמן בלי סוף, ובנימה לא הכי מנומסת . לא מכבד.
היי יונית את מהממת .
שאלה מזה קמח שמרים ?
איזה חברה?
ובאיזה כוס מידה
בבקשה רוצה להכין היום אשמח לתשובות
יש מלא חברות אני אוהבת של אסם
היי יונית חייבת לומר שהמתכון שלך פשוט מהמם!!לא מפסיקה להכין אותו כל פעם מחדש
פעם ראשונה שהכנתי עוגת שמרים בחיי!
יצא מושלם!! יונית את אלופה
יונית היקרה,
התחלתי לעקוב אחרייך לא מזמן….וואו,איזה מתכונים אי אפשר להחליט מה להכין,והאישיות המדהימה והכובשת שלך ….פשוט אין מילים.
היום בפעם הראשונה בחיי הכנתי שמרים….פעם ראשונה ….ואני לא יכולה להסביר לך איזה מושלם יצא לי!!!!!בזכותך!!!! אך ורק בזכותך!!!!!! כל מי שטעם חשב שקניתי את זה מקונדטוריה. אמר שלי היא אלופת השמרים ,ואמרו שזה טעים יותר.
אז רציתי לומר לך תודה!!
עברתי תקופה לא קלה בחיי ,שבעלי החליט פתאום לקום ולעזוב באמצע החיים…ואפייה זו התרפייה שלי…והיום אפילו אני לא האמנתי שיצא לי כך.
ממשיכה לכל המתכונים האחרים שלך ,את אשה מדהימה!!!!!!!!!!!!!!!
שבת שלום ,באהבה רבה.
אין על המתכונים שלך!!
שאלה חשובה
הבצק שמים גם ביצה וגם שני חלמונים???? או שהביצה היא רק להברשה בסוף??
תודה
אשמח לקבל מתכון למילוי שוקולד קלאסי של הסבתות של פעם עם קקאו וסוכר?
לא התאפקתי רגע לפני כיפור… רציתי כמידי שנה לקנות מוכנה אבל הן נראו לי ישנות אז אמרתי ננסה … אולי הפעם אצליח להכין ו….יצא מדהים!!! הכנתי מכוסמין לבן וסוכר קנים ובמקום סוכר וניל שמתי תמצית טהורה. אין מלים!!! פעם ראשונה שיוצא לי כל כך מוצלח ואני שנים מנסה. תודה רבה רבה!!! חתימה טובה!
תקשיביייייי, מתכון מדהים. תמיד מנסה לעשות עוגת שמרים וכבר הרמתי ידיים עד שראיתי את המתכון שלך ונתתי לזה צ'אנס. עשיתי 2 עם השוקולד שרשמת ואחת עם נוטלה והוספתי שוקולד צ' יפס לבן יצא טעים ברמות. תודה רבה רבה. מבחינתי מתכון מנצח
היי יונית,
שמתי את החמאה כמו שאמרת במיקרוגל 30 שניות אבל לעומת מה שרשמת היא די נמסה לי וגם חלקה הפכה לנוזלית.. שמתי בכל זאת בבצק והבצק יצא לי רטוב אז הוספתי קצת קמח ורציתי לדעת שזה בסדר ושזה לא יפגע ממש בבצק.
תודה,
זהבית
היי
מה כמות הסוכר בכוס מידה ולא חדפ.
תודה
היי יונית שבת שלום ❣
חייבת לציין שכל המתכונים שלקחתי מהאתר שלך יצאו לא פחות ממושלמים!
הצד החזק שלי זה בישול היום החלטתי
לאפותולהכין את העןגת שמרים שלך ולא קראתי טוב את המתכון ? שמתי חמש כוסות קמח שמרים ולא הופסתי עוד 2 כפות שמרים .. אחרי שהבצק ישב שעה שמתי לב וניסיתי להציל אותו אז עירבבתי בקערה את השמרים עם מים ומעט קמח והיספתי לבצק ולשתי שוב .
האם זה תקין? או לפח?
תודה מראש
היי יונית האם אפשר להכין את הרטולדה וישר להקפיא? וביום שהאורחים באים פשוט לאפות אותה?
לא הבנתי במתכון כתוב קמח שמרים 700 גרם + 2 כפות שמרים יבשים ? או שהשמרים יבשים לקמח רגיל ? כלומר אם אני שמה 700 גרם קמח שמרים עדיין צריכה להוסיף 2 כפות שמרים יבשים?
היי כיוון שגם, את רשמת רציתי לדעת אם בסוף הבנת מה צריך לשים
היי יונית. מתכון מהמם. אבל יש לי שאלה. רשמת 700 קמח שמרים/5 כוסות קמח שמרים+ 2 כפות שמרים.
בנוסף לקמח שמרים צריך לשים עוד 2 כפות שמרים? או, במקרה ואין קמח שמרים שמים קמח רגיל+ 2 כפות שמרים.
אפשר להשאיר לילה במקרר?
מתכון מעולה! אפיתי עוגה אחת מתוך השלוש (עם מילוי שוקולד) ויצא מושלם.
האם אפשר להשאיר את שתי העוגות הנוספות, לאחר שמיליתי ועיצבתי, במקרר ללילה ולאפות בבוקר?
הי
מה צריך להוסיף כדי לעשות קילו בצק?
בתנור לשים בטורבו? או קו עליון קו תחתון?
היי יונית,
גם אני הכנתי ויצא מממממדהים.
חוסל כבר ביום הראשון.
—
שאלה קטנה, האם ניתן להתפיח בחוץ (חורף) ולא לילה במקרר? כדי לקצר את תהליך ההכנה…
תודה מראש❤️
איך אני מכפילה כמות כדי לעשות 1 ק"ג קמח??
אשמח לתשובה מהירה!!
היי יונית,
אני ממש רוצה להכין את העוגות המעלפות שלך כי המתכון כ"כ ברור וזה נראה טעים אבל לצערי אין לי כוסות מדידה. אשמח בבקשה אם תוכלי להגיד לי כמה זה יוצא בכוס חד פעמי(שתיה קרה או חמה)?
מה עושים אם הבצק יוצא דביק ולא נפרד מדפנות הקערה??
להוסיף קצת קמח ולעבד ביד יעזןר??
אני שואלת שאלה שנשאלה מספר פעמים ואני לא רואה תשובה שלך: 700 גרם קמח שמרים או 5 כוסות קמח שמרים + 2 כפות שמרים יבשים. האם להוסיף את השמרים היבשים גם ל700 גרם או רק ל 5 כוסות?
רק לקמח הרגיל – חמש כוסות.
בקמח שמרים יש כבר שמרים ולכן לא צריך להוסיף
יונית האלופה!!
תודה על כול המתכונים
מכורה למתכונים שלך… הכול יוצא פצצה!!!
לגבי העוגת שמרים האם אפשר להכין בצק בערב ולהתפיח כול הלילה במקרר??
היי
לא כ"כ הבנתי והוספתי לקמח שמרים עוד 2 כפות שמרים יבשים.
הבצק עכשו במקרר
התפקשש ?
וואו וואו וואו!!! אין לי מילים!!! המתכון הכי מוצלח שיצא לי לנסות לעוגת שמרים. בצק פשוט רך וטעים בטירוף!! תודה ❤️
יונית.. הכי סומכת על המתכון שלך אבל לא הצלחתי להבין כמה קמח וכמה שמרים או אם בכלל צריך אבקת אפייה… ממש לא ברור מהמתכון.
יש לי קמח רגיל, ושמרים יבשים. כמה לשים מכל דבר?
היי יונית
יש לי רק 500 גרם קמח שמרים האם להוסיף את כל המרכיבים לפי הכמויות שרשמת או שצריך להפחית?????
היי
הכנתי את עוגת השמרים בהמלצה של חברה. עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצאה מצוינת רק לא נאפתה מבפנים והתחלתי להתעסק איתה . להפוך לסובב , יש פתרון?
רשום לבצק ביצה ושני חלמונים. ביצה שלמה ושני חלמונים בנוסף?
הערה קריטית למי שמשתמש בשמן- את השמן להוסיף עם כל שאר המצרכים ולא אחרי שיש בצק.
נוצרת פשוט שלולית של שמן ובצק וחבל על הכאב לב
אפשר להחליף את הסוכר הלבן בחום?
שלום יונית
האם ניתן לעשות את הצמה בלי לחצות את הרולטה לאורך?
היי יונית הכנתי את הבצק והוא לא תפח בכלל.
לקמח רגיל 700 גרם צריך להוסיף 2 כפות שמרים יבשים ושקית אבקת אפייה?
שלום יונית
רציתי לדעת כמה זמן אפייה ובאיזו טמפרטורה , זה לא מצויין.
בנוסף כתוב ביצה ושני חלמונים כחאמר ביצה אחת בשלמותה ועוד שתיים רק את את החלמון(צהוב)?
אשמח לתשובה לפני שאני מתחיל את העבודה .
מתי שמים את השוקולד? ראיתי שכתוב שאפשר להוסיף…
היי, תודה על המתכון. לא ברור לי דבר אחד, "למי שאין קמח עם השמרים שיוסיף 2 כפות שמרים יבשים פלוס שקית אפיה לקמח "
שקית אבקת אפייה? משפר אפייה?
תודה רבה
יונית.. שאלה..
העוגות יוצאות בצורתן יפות מאוד אבל החלק העליון של הבצק יוצא קשה. למה?
ועוד שאלה לפעמים החלק הפנימי באמצע העוגה לא מספיק אפוי לעומת הקצוות, מה אני לא עושה נכון?
היי יונית מה שלומך? האם אפשר להחליף את כוס החלב בחלב שקדים?
אפשר להכין את העוגה הזאת עם פרג ואם כן איך עושים את המילוי פרג ?
היי יונית, יש לי שאלה קמח שמרים של אוסם 700 גרם בכוס מדידה זה יוצא 5 כוסות כמו קמח רגיל עם 2 כפות שמרים?
יונית תודה רבה על מתכון מושלם! איזה בצק לא מהעולם(: לא מחליפה!הכנתי ממנו גם עוגת שמרים במילוי גבינה מתוקה וגם רוגעלכים שוקולד יצא מוצלח מאוד!
אימלהה איזה שמריםם הכי קל בעולם והכי טעים שיששש והמילוי כמו של פעם הכי טעים לטעמיי תודה רבה
את אלופה ובלי להכיר אותך אני עוקבת אחריך שנים ומכינה מלא מטעמים שלך קיצר את הפייבורית שלי בעולם האוכל והמתכונים מאפיה ועד לבישול תודה❤️❤️❤️
היי יונית,
קודם כל המתכון אליפות
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הסוכר במילוי לאבקת סוכר ומה הכמות?
הכנתי עם סוכר מרגישים את הגרגירים של הסוכר.