שבוע שעבר הכנתי את העוגה הזו ליום הולדתו של אבי. ביקשתם מתכון, לא היו לי שלבים, לא טעמתי אותה.
היה לי קשה לתת מתכון !
למחרת החגיגה אמא התקשרה והרעיפה עליי מחמאות, לא שלה כמובן 🙂
של כל מי שהיה ונוכח.
אגב,הסיבה שלא טעמתי למי ששואל, זה שהחגיגה הייתה בשבת, ובשבת אני לא נוסעת. עם כניסת השבת אני לא מדליקה אש,לא מבשלת, לא אופה.
אחרי הטלפון של אמא, הגיע תורה של אחותי הגדולה והיא ישר מתחילה …… תקשיבי, העוגה טעימה , סוף הדרך….
מיד אמרתי לעצמי בלב חחח,שאני חייבת להכין כזו, לטעום, לצלם שלבים ולהעלות לכם מתכון, מה גם שהבטחתי וכאשר אני מבטיחה אני מקיימת 🙂
אז אחרי שטעמתי,אני יכולה לכתוב לכם קבל עם ומקלדת שזו עוגת שוקולד טעימה כאשר אוכלים אותה מקדימה היא שוקולדית טעימה בטעם שוקולד רוזמרי
השילוב של הפודינג שוקולד בלגי והנוגט נותן לו את הטעם של השוקולד הנוסטלגי רוזמרי. אם אין פודינג בלגי לא נורא גם שוקולד זה בסדר
וכאשר מגיעים לסוף ואוכלים ביס עם ציפוי הלוטוס היא אחרת ומקבלת טעם אחר, אפילו יותר טעים[כן, חומר למחשבה למתכון נוסף]
ואם כבר חשפתי חלק ממרכיבי העוגה.
אז בא נתחיל 🙂
חומרים :
עוגת שוקולד בסיס בתבנית עגולה חד פעמי 24.
1 כוס שוקלית
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כוס שמן
4 בצים
שמנת מתוקה.
מילוי + ציפוי :
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
פודינג שוקולד בלגי
3 כפות אבקת נוגט[היום בכל חנות ניתן למצוא ]
1 כף אבקת סוכר.
קישוט :
עוגיות לוטוס, קליק
אופן הכנה :
קלי קלות ! זה רק נראה מסובך, מי שמכיר אותי, יודע שאני לא אומרת סתם, אז קדימה להכניס את כל מרכיבי הבסיס לפי הסדר לקערה ולערבב טוב טוב
כן, לא צריך מיקסר, ראיתם?!
לאחרונה אני מתחשבת בכם ומביאה לכם מתכונים קלים :-)))))))
אבל ערבוב טוב, משמע עיסה אחידה, חלקה,ללא גושים, כמו בתמונה. לצקת לתבנית חד פעמית עגולה משומנת, העמוקה , לא של הפשטידות.
אפשר גם תבנית שחורה מתפרקת.
לחמם את התנור מראש ל160 מעלות, ולאפות 40 דק, לי לקח ככה, לבדוק עם קיסם, הכי טוב, מתי יוצא יבש, להוציא אותו.
לקרר את העוגה.
אם העוגה נסדקה, העלתה בטן, לא נורא, אנחנו הופכים את העוגה ואפשר באמצעות סכין הלחם ליישר ולסדר, לא להלחץ. אנחנו מצפים אותה.
להכין את המילוי ,לוקחים את כל הרכיבים, לשים בקערה ולהקציף הכל עד לקבלת קרם יציב .להניח בצד ולהצטייד בסכין ארוכה של לחם.
זו סכין ארוכה שמקלה על החיתוך
מי שחוששת מלחתוך 3 וזה מסובך לה יכולה לחצות לשתיים ולמלא, מי שרוצה כמוני יכולה לחצות ל3.הכל טעים.
גם מי שחוששת להרים את הבסיס שחתכנו שלא ישבר יכולה להניח על צלחת ואז להפוך על העוגה.
אני חתכתי ל3 שכבות.
את הקרם חציתי בקו דמיוני ל2 חצאים, כל תחתית מרחתי רבע ושיטחתי עם פלטה. וסגרתי כל שכבה עם עוגה.
את החצי קרם שנשאר, אני מצפה ושומרת לי קצת לקישוט. לזילוף.
אני לוקחת את המרית ומורחת מסביב קרם, וגם מעל העוגה ומיישרת באמצעות פלטה.
זה לא חייב להיות כזה מושלם וחלק, אנחנו מצפים את המסביב בפירורי לוטוס.
הכי חשוב זה חזות פני העוגה שתיהיה ישרה וחלקה. ואת זה אנחנו עושים בקלות ע"י פלטה /מרית ארוכה.
עכשיו לקחת כמה עוגיות לוטוס, לשבור , ולקחת ביד ולהדביק בקרם שציפנו מסביב לעוגה, אחרי שנדביק יהיה קל יותר לשטח פינות
שקצת התעקמו. זה ישנה לנו את כל התמונה של הציפוי , שהוא לא היה נראה לנו כזה מושלם.
עכשיו יש לנו עוגה מצופה, בעזרת מרים עוגות אני ארים אותה ממשטח העבודה המשטח הוא של קרין גורן.ואשים על מגש ונייר יפה
עכשיו אפשר לקשט, אפשר לזלף מסגרת מעל.
אפשר לשים קליק בכל המשטח
אפשר כמוני חלק לוטוס חלק זילוף.
הכל כיד הדימיון !
בהצלחה }{
יונית
רוצים להכיר אותי עוד? ולראות עוד דברים שאני עושה, הצטרפו אליי לאינסטגרם yonit_z