יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טוסט עמק וזיתים
  • לחם זיתים
  • קוביות בשר עם פטריות
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
דף הבית » עוגת שוקולד חגיגית וקלה להכנה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
עוגת שוקולד חגיגית וקלה להכנה

עוגת שוקולד חגיגית וקלה להכנה

יונית צוקרמן ינואר 7, 2017 10 תגובות

 

 

 

 

ביום שישי הבת הייתה צריכה להביא עוגה לבה”ס. כשהיא הראתה לי תפתק היא לא שכחה לציין בפניי תמשפט הבא :

” אמא את חייבת לעשות לי עוגה מהממת שאני לא סתם מספרת עלייך ועל הבישולים שלך”

הסתכלתי עליה, הייתי בהלם,האמת קצת מלחיץ, לא?!

אז ישבתי וחשבתי מה אפשר לעשות לילדים מלבד עוגת שוקולד?!

והגעתי לתשובה אחת ברורה : עוגת שוקולד ! אבל לא סתם. חגיגית  עסיסית, מרשימה וטעימה !

העוגה עצמה קלה מאד !

5 דק עבודה.

40 דק אפיה.

ורבע שעה זמן קישוט.כן רבע שעה על השעון !!

ואחרי שתראו כמה קל לקשט תבינו איזה אוצר הגלתי בפניכם 🙂

אז בלי הרבה דיבורים בואו נתחיל :

חומרים לעוגה:

2.5 כוסות קמח תופח

שקית סוכר וניל

2 כוסות סוכר

3/4 כוס שמן

כוס מיץ תפוזים -פרווה/שמנת מתוקה גרסת חלבי.

חצי כוס  קקאו.

כף גדושה של שוקלית

4 בצים.

כוס מים רותחים

סירופ:

כוס מים רותחים

2 כפות נס קפה

ציפוי :

שמנת מתוקה/צמחית לפרווה

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד לבן/ פרווה

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר נשים את כל המרכיבים למעט כוס המים הרותחים. נערבב טוב עד העלמות הגושים. לפני שמוסיפים את המים הרותחים להעביר עם הספטולה

בדפנות המיקסר ולוודא שהכל התערבב ולתת פולס קטן נוסף של ערבוב ואז להוסיף את המים הרותחים.

לערבב חצי דקה ולהעביר לתבנית אפיה משומנת היטב בגודל 26.רצוי מתפרקת.

ולאפות בחום של 170 מעלות כחצי שעה ארבעים דק.

כשהעוגה יוצאת מהתנור ליצוק לתוכה את הסירופ שמורכב מכוס מים רותחים ושתי כפות נס.

נא להקפיד על פיזור נכון של נוזלים. לקרר את העוגה ולצפות בגנאש.

גנאש =המסה במיקרו של השוקולד במשך 2 דק הוספת השמנת המתוקה, ערבוב טוב ועוד 30 שניות במיקרו וערבוב אחרון.

אפשר סוכריות , קוקוס קלוי ,קוקוס לבן.ואז זו תיהיה עוגת שוקולד שיגרתית.

ואפשר לשדרג כמוני !

שידרוג קישוט

יש שתי אפשריות :האחת לאפות את העוגה בתבנית 26 לצפות מלמעלה בגנאש+ שוקלד לבן ולעשות ספירלות.עד לצורת העכביש.

[הכוונה שפה אין ציפוי מסביב רק מלמעלה עם קישוט מבוך העכביש 🙂 ]

אפשרות שנייה .לאפות בתבנית חד פעמית לצפות את כל העוגה,לעשות ספירלה. [ראו בסוף הפוסט איך עושים ]

בשתי האפשריות העוגה יוצאת יפה ומרשימה !

חשוב מאד להסביר שלאפיה בתבנית חד פעמית. יש יתרונות וחיסרון.

היתרונות ברגע שהחד פעמי משומנת היטב היא מתפרקת בקלות ומשאירה עוגה שלמה יפה לציפוי.

ובגלל קוטר התבנית היא יוצאת גבוהה .אפילו מאד !

שאני אומרת מאד אני מתכוונת לחיסרון שהיא יוצאת עם בטן והחיסרון שצריך לחתוך את הבטן וליישר את העוגה.

אבל זה שטויות כי השיטה לחיתוך בטן בתבנית חד פעמי זה לחתוך עם הסכין בקו שולי התבנית וזה יוצא ישר!

לא צריך להילחץ. ולהיבהל מקרע או בטן!

גם ככה אנחנו הופכים את העוגה ,כי אנחנו רוצים משטח ישר ויפה לציפוי הגנאש.

אז אחרי שהרטבנו ויישרנו את העוגה אנחנו לוקחים מגש פעמונית והופכים את העוגה על פני המגש.

אנחנו הולכים להכין את הגנאש לצורך כך אנחנו מחממים במיקרו את שוקולד המריר במשך 2 דק אח”כ מוסיפים את השמנת מערבבים ומכניסים

שוב למיקרו ל30 שניות נוספות ערבוב אחרון וטוב ויש לנו גנאש מעולה.

אותו אנחנו שופכים על העוגה ומתחילים עם ספטולה ליישר את פני העוגה. היישור גורם אוטמטית  לגנאש לעטוף את העוגה.

אח”כ עם הספטולה אנחנו מיישרים את הציפוי ומשלימים חוסרים.

זה לא קשה !!! אני רואה תפרצופים, זה קל בחיי !!

אחרי שישרנו את העודפים שנזלו אנחנו מנגבים עם נייר מטבח.את העודף.

זה קצת ליכלוך אבל זה משתלם.

יש לכם עוגה שלא הייתה מביישת אף קונדטוריה ובשליש מחיר !!

אחרי הניקוי ממיסים שוקולד לבן.

לוקחים שקית זילוף, חותכים במספרים ועושים ספירלה של מעגלים.[ראו תמונה]

לוקחים קיסם ומחלקים את העוגה ממרכז נק ההתחלה של הספירלה ועד לנק המעגל הקיצוני.

אח”כ עושים את הפעולה הפוך.

ויש לכם קורי עכביש  🙂

אפשר לקנות חיפושית ולקשט

ואפשר גם להכין עכביש משוקלד על ניר אפיה להקפיא ולקשט

ואפשר להשאיר ככה בלי כלום.

את השולים אפשר לקשט באותה שיטה אבל עם קווים אלכסוניים וקיסם.

תאמינו לי ההסבר יותר ארוך מאופן ההכנה אז בלי להרים גבה ולהתעצל לקחת את זה כאתגר ולנצח !!

בהצלחה !

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. אלין הגב ינואר 26, 2017 בשעה 11:54 pm

    יונית למי שאין קמח mana ? מה האפשרויות?

  2. אורלי הגב פברואר 15, 2017 בשעה 2:18 pm

    מה התחליף לקמח קונדיטור mana אפשר קמח רגיל???

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 15, 2017 בשעה 5:14 pm

      בוודאי שכן

  3. אלינור הגב ספטמבר 27, 2017 בשעה 6:27 am

    אני צריכה להכין עוגה ל 30 ילדים וחשבתי על תבנית מרובעת של התנור , האם להכפיל את הכמויות ? תודה

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:43 am

      כן

  4. תיקי הגב נובמבר 13, 2017 בשעה 7:34 am

    אין צורך באבקת אפיה?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 16, 2017 בשעה 6:00 am

      יש קמח תופח אין צורך

  5. ויקה הגב דצמבר 22, 2017 בשעה 6:01 am

    בוקר טוב,רציתי לשאול לגבי המים רותחים עם הסירופ.. כתבת כשהעוגה יוצאת מהתנור אז לשים לתוכה את הסירופ עם המים הרותחים ו2 כפות נס. ולאחר מכן כתבת שיש לחכות עד להתקררות העוגה.
    לא הבנתי מתי אני צריכה לשים את הסירופ עם המים הרותחים. מתי שהעוגה יוצאת מהתנור כשהיא עוד חמה ליצוק עליה ישר את הסירופ? זה לא יגרום לנפילה של העוגה “פנימה” ויהיה לה מן שקע?
    תודה רבה והמשך יום נעים!

  6. דנה הגב מאי 15, 2019 בשעה 6:56 pm

    רוצה להכין (נשמע טובב) אבל תוהה עבור ילדים קטנים אולי ניתן להחליף את 2 כפות הנס במשהו אחר?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 16, 2019 בשעה 3:24 am

      אפשר להשמיט ויש לכם מלא עוגות שוקולד בבלוג בלי נס קפה

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • דבלה =שושנה בדבש דבלה =שושנה בדבש     אוטוטוטו חג פורים, משלוחי מנות...
  • יו יו יו יו   יו יו היא אחת העוגיות הטעימות שיש במטבח ה...
  • שבקיה שבקיה עוגיה מהמטבח המרוקאי שכל ביס שלה מרגישים את הבצק הקריספ...
  • מטבוחה מטבוחה     אם יש דבר שלעולם לא תתפסו אותי...
  • עוגיות שושנים עוגיות שושנים העוגיה עם הקצף הלבן שבכל ביס מרגישים זיכרון ילדות...
מתכונים חדשים

טוסט עמק וזיתים

לחם זיתים

קוביות בשר עם פטריות

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס