כשהכנתי את המרנג הייתה לי עוגה אחרת בראש…
אבל מה?!
ברגע שנסעתי להקפיץ לאחותי משהו… קרה מקרה….לא קשה, לא ברמה של טיפול נמרץ 🙂
יותר ברמה של לידה,לידת מתכון חדש 🙂
ואיך זה קרה?
אז ככה :בזמן שנסעתי להקפיץ .מישהו /מישהי [אף אחד לא מודה עד היום.כרגע יש צו איסור פירסום על החשודים בדבר]
הטביע חור בתחתית המרנג שנאפה בתנור.
כן כן, לא יאומן כי יסופר, אבל ככה היה.
אני הפרפקציוניסטית,שחייבת שהכל יהיה כמו שאני אוהבת, הוצאתי את מרנג השוקולד. למען יראו ויודו.[ אבל,לצערי אף אחד לא הודה]
כמובן כאשר הוצאתי זה היה אחרי חצי שעה של ייבוש בתנור. מרקם המרנג היה רך ומפתה.עד כדי כך ששמעתי שהוא לחש לי, תטעמי אותי יונית.
כאשר טעמתי. הביס היה טעים ואילו המרקם היה מוסי.[ באותה שנייה נולד לי עוד מתכון למוס אפוי בכוסיות]
וככה למעשה נולד הרעיון לתחתית של העוגה הזו.. שהיא למעשה ההו
רק הערה קטנה :המתכון הפעם הוא גם לחולי צליאק.
חומרים :
תחתית
3 בצים XL או 4 L
3/4 כוס סוכר
2 כפות קקאו
כף נוגט [לא חובה, אבל מוסיף המון ]
שכבה שנייה -ממרח נוגט,במקרה שלי השתמשתי בשל השחר.
שכבה שלישית :
2 שמנת מתוקה, כוס חלב, פודינג שוקולד בלגי.כף אבקת סוכר, כף סירופ שוקולד.
שכבה רביעית :
שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר.
אופן ההכנה :
מפרידים את הבצים,מתחילים להקציף את הלבן, מוסיפים בהדרגה את הסוכר,כשהקצף מתייצב ומתקשה. מוסיפים את הקקאו.
מורידים את מהירות המיקסר, וממשיכים לערבב את הנוגט והחלמונים.[אבקת נוגט אפשר למצוא בכל חנות מתמחה.כמו לגעת באוכל וכד ]
משמנית תבנית 26. ואופים, בחום של 180 למשך 20 דק.
מקבלים תחתית יפה. מקררים , מורחים את ממרח הנוגט. ומכינים את המוס.
מי שמתעצל יכול לערבל את הכל בקערה אחת. עד קבלת קרם יציב .מי שרוצה מוס אוורירי יותר שיקרא את השורות הבאות :
לוקחים 2 קערות קערה אחת עם שמנת כוס חלב פודינג שוקולד בלגי מערבלים עד לקבלת קרם שוקולד בלגי
קערה שנייה שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר, מערבלים שהקצפת מתייצבת מוסיפים לה כף סירופ שוקולד.
מקפלים את את הקערות .עד קבלת מוס בלגי משגע.יוצקים לתבנית עם התחתית והממרח נוגט.
מכינים ציפוי : ממיסים במיקרו למשך 2 דקות את שוקולד המריר.
מוציאים, מוסיפים שמנת מתוקה, ומערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד וזוהר, מכניסים לעוד 30 שניות, ערבוב קל ויוצקים על הקרם.
מקררים במקרר חצי שעה, ואז מקשטים.
אח"כ להכניס להקפאה של שלוש שעות והעוגה מוכנה.
ממולץ לחתוך אותה עם סכין חדה שנטבלה שנייה לפני במים חמים.
להפשיר במקרר את החתיכות שחתכו ולהשאיר את שאר העוגה במקפיא[סגורה היטב, כמובן] ככה אורך העוגה יכול להחזיק שבוע וקצת.
עוגה כזו היא עוגה מרשימה שלא הייתה מביישת אף קונדטוריה והעלות שלה שם מגיע ל120 ל200.
פה בשליש מחיר יש לכם עוגה משגעת !!מושחתת, שבביס הראשון, תזכרו את דבריי, שאתם תגידו WOW.
בתאבון }{
עוגה נהדרת…. בעבר הייתה לך עוגת 5 שכבות עם בסיס פיסטוק לא מוצאת את המתכון יותר…
אם אני רוצה לעשות את העוגה באינגליש קייק, לכמה עוגות תספיק הכמות?