אני אוהבת את העוגות הקלות האלה, שלא מצריכות תואר שני או שלישי באפיה
שהפעולה הקשה ביותר זה הלחיצה על המיקסר.
כן , אני.
מודה…………………..!
תודו גם אתם ,שאין אחד/ת שלא אוהבים מתכונים קלים עם תוצאה מנצחת !
זה נקרא מינמום עבודה מקסימום תוצאה.
במתכון הזה יש קצת עבודה, אבל לא כזו שמזיעים ממנה , עם עובדים לפי השלבים,היא די קלה..נו, די ,אל תתעצלו,השד לא כזה נורא.
לפני שאני אתחיל במתכון, אני חייבת לתת קרדיט לבלוג של לייזה פנאלים, שהרי העוגה הזו נולדה ביום בהיר,כאשר קראתי את הפוסט מתכון שלה
וישר ידעתי איזה עוגה אני הולכת להכין עם המתכון הזה. לא סתם עוגה,עוגת יום ההולדת שלי.
אומנם המתכון שונה אבל הרעיון בא ממנה .
http://saloona.co.il/haknaanit/?p=1476?ref=blog_main
אז כאן המקום לומר תודה לייזה. בזכותך הפוסט הזה.
החומרים :
גדר :
חבילת בישקוטים כפולה טבולים בנס קפה.
בסיס/תחתית :
חבילת ביסקוויטים בטעם שוקולד טבולים בכוס נס קפה
לב העוגה :
2 שמנת מתוקה.
כף אבקת סוכר
כף מייפל
כפית נס קפה
חב נשיקות מרנג שבורים
קליק/אגוזי לוז מצופי שוקולד שבורים
ציפוי
4 כפות מים
100 גר חמאה
3 כפות סוכר
2 כפות קקאו .
קישוט
שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
למי שנשארה איתי ולא ברחה אחרי החלוקה של השלבים חח , כל הכבוד. את/ה תראי /ה שזה קל ומשתלם.
אני נשבעת !!! השלב הכי קשה זה עכשיו !! חיתוך הבישקוטים וגם זה לא קשה , קשה לעצלנים !!
את הבישקווטים צריך לחתוך בקצה בכדי שיהיה קל לשטח אותם בתבנית. הקצה העגול כפי שאתם יודעים לא יסכים להשתטח ככה סתם.
המדידה לסימון קלה הרבה יותר ממה שנדמה לכם,בסהכ אצבע ושם אתם חותכים .
אחרי החיתוך, נכין נס קפה, בדיוק כמו שאתם אוהבים .[כפית וחצי סוכר, כפית נס, מים, חלב]
הפעם לא טובלים את כל הבישקוט אלא לוקחים מברשת ומברישים צד אחד.
אם נטבול את כל הבישקוט הוא יהיה רך ולא יהווה עבורנו גדר.
אחרי הטבילה נסדר אותם יפה כמו חיילים מסביב לתבנית[איזה תבנית שאתם רוצים, עדיף מרובעת, קל יותר ]
ונטבול את הביסקוויטים בנס ונסדר בשורה.
אני ממליצה על 2 שכבות . אפשר גם שכבה אחת.
בקערת המיקסר נשים את 2 שמנת המתוקה, כף אבקת הסוכר, כפית הנס ונתחיל לערבב כאשר הקרם יציב נוסיף את כף המייפל.ונמשיך עד לקבלת קרם יציב.ואז מוסיפים את שברי המרנג ואת שברי הקליק או שברי האגוזי לוז המצופים.מה שבחברתם
גילוי נאות : אני עשיתי מרנג בבית 4 חלבונים , כוס סוכר, הקצפתי עד לקצף חזק , לתנור לשעתיים בחום נמוך.[אבל זה אני ,איזה מעצבנת אהה חח]
ומעבירים לתבנית המגודרת שלנו.
מכניסים להקפאה של 10 עשר דקות ובזמן הזה מכינים את הציפוי.
את הציפוי אני מכינה בקלחת קטנה,מתחילה עם המים סוכר והקקאו ומבשלת תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. אחכ מוסיפה את החמאה שמראש חתכתי לקוביות קטנות. וממשיכה לערבב עד להמסת החמאה .ומקררת.
אחרי קירור קל [של 5-7 דק] אני מוציאה את התבנית מהמקפיא , שופכת את ציפוי השוקולד.ומכניסה להקפאה של חצי שעה.
אחרי חצי שעה , אני לוקחת שמנת מתוקה 2 כפות אבקת סוכר, מקציפה לקצפת יפה וטעימה.
מפזרת מעל העוגה בצורה של עננים.
בוזקת מעל אבקת קקאו………ולמקפיא.
טיפ : קחו מים רותחים, תטבלו את הסכין במים, רגע לפני חיתוך , וקל יהיה לכם לחתוך את העוגה כאשר היא יוצאת מהקפאה !
בהצלחה
למה אין תמונה של העוגה?