יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
פוסטים חדשים
  • עוגיות מכונה של דודה לאה
  • דג סלמון בציפוי קראסט
  • רולדת כדורי שוקולד
  • קינוח תפוח וניל
  • חצפורי אימרולי
  • בורקס בשר
  • פטה כבד
  • קציצות עוף עם בטטה קסבייה ופטריות
  • טנזיה אסאדו ופירות יבשים
  • עוף חגיגי ממולא בקוסקוס
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
עוגת יום הולדת לי
ראשי » יונית צוקרמן מלכת המטבח » עוגת יום הולדת לי

עוגת יום הולדת לי

יונית צוקרמן ינואר 1, 2017 אין תגובות

במתכון הזה יש קצת עבודה, אבל לא כזו שמזיעים ממנה , עם עובדים לפי השלבים,היא די קלה..נו, די ,אל תתעצלו,השד לא כזה נורא.

לחץ כאן להדפסה

אני אוהבת את העוגות הקלות האלה, שלא מצריכות תואר שני או שלישי באפיה

שהפעולה הקשה ביותר זה הלחיצה על המיקסר.

כן , אני.

מודה…………………..!

תודו גם אתם ,שאין אחד/ת שלא אוהבים מתכונים קלים עם תוצאה מנצחת !

זה נקרא מינמום עבודה מקסימום תוצאה.

במתכון הזה יש קצת עבודה, אבל לא כזו שמזיעים ממנה , עם עובדים לפי השלבים,היא די קלה..נו, די ,אל תתעצלו,השד לא כזה נורא.

לפני שאני אתחיל במתכון, אני חייבת לתת קרדיט לבלוג של לייזה פנאלים, שהרי העוגה הזו נולדה ביום בהיר,כאשר קראתי את הפוסט מתכון שלה

וישר ידעתי איזה עוגה אני הולכת להכין עם המתכון הזה. לא סתם עוגה,עוגת יום ההולדת שלי.

אומנם המתכון שונה אבל הרעיון בא ממנה .

http://saloona.co.il/haknaanit/?p=1476?ref=blog_main

אז כאן המקום לומר תודה לייזה. בזכותך הפוסט הזה.

החומרים :

גדר :

חבילת בישקוטים כפולה טבולים בנס קפה.

בסיס/תחתית :

חבילת ביסקוויטים בטעם שוקולד טבולים בכוס נס קפה

לב העוגה :

2 שמנת מתוקה.

כף אבקת סוכר

כף מייפל

כפית נס קפה

חב נשיקות מרנג שבורים

קליק/אגוזי לוז מצופי שוקולד שבורים

ציפוי

4 כפות מים

100 גר חמאה

3 כפות סוכר

2 כפות קקאו .

קישוט

שמנת מתוקה

2 כפות אבקת סוכר

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

למי שנשארה איתי ולא ברחה אחרי החלוקה של השלבים חח , כל הכבוד. את/ה תראי /ה שזה קל ומשתלם.

אני נשבעת !!! השלב הכי קשה זה עכשיו !! חיתוך הבישקוטים וגם זה לא קשה , קשה לעצלנים !!

את הבישקווטים צריך לחתוך בקצה בכדי שיהיה קל לשטח אותם בתבנית. הקצה העגול כפי שאתם יודעים לא יסכים להשתטח ככה סתם.

המדידה לסימון קלה הרבה יותר ממה שנדמה לכם,בסהכ אצבע ושם אתם חותכים .

אחרי החיתוך, נכין נס קפה, בדיוק כמו שאתם אוהבים .[כפית וחצי סוכר, כפית נס, מים, חלב]

הפעם לא טובלים את כל הבישקוט אלא לוקחים מברשת ומברישים צד אחד.

אם נטבול את כל הבישקוט הוא יהיה רך ולא יהווה עבורנו גדר.

אחרי הטבילה נסדר אותם יפה כמו חיילים מסביב לתבנית[איזה תבנית שאתם רוצים, עדיף מרובעת, קל יותר ]

ונטבול את הביסקוויטים בנס ונסדר בשורה.

אני ממליצה על 2 שכבות . אפשר גם שכבה אחת.

בקערת המיקסר נשים את 2 שמנת המתוקה, כף אבקת הסוכר, כפית הנס ונתחיל לערבב כאשר הקרם יציב נוסיף את כף המייפל.ונמשיך עד לקבלת קרם יציב.ואז מוסיפים את שברי המרנג ואת שברי הקליק או שברי האגוזי לוז המצופים.מה שבחברתם

גילוי נאות : אני עשיתי מרנג בבית 4 חלבונים , כוס סוכר, הקצפתי עד לקצף חזק , לתנור לשעתיים בחום נמוך.[אבל זה אני ,איזה מעצבנת אהה חח]

ומעבירים לתבנית המגודרת שלנו.

מכניסים להקפאה של 10 עשר דקות ובזמן הזה מכינים את הציפוי.

את הציפוי אני מכינה בקלחת קטנה,מתחילה עם המים סוכר והקקאו ומבשלת תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס. אחכ מוסיפה את החמאה שמראש חתכתי לקוביות קטנות. וממשיכה לערבב עד להמסת החמאה .ומקררת.

אחרי קירור קל [של 5-7 דק] אני מוציאה את התבנית מהמקפיא , שופכת את ציפוי השוקולד.ומכניסה להקפאה של חצי שעה.

אחרי חצי שעה , אני לוקחת שמנת מתוקה 2 כפות אבקת סוכר, מקציפה לקצפת יפה וטעימה.

מפזרת מעל העוגה בצורה של עננים.

בוזקת מעל אבקת קקאו………ולמקפיא.

טיפ : קחו מים רותחים, תטבלו את הסכין במים, רגע לפני חיתוך , וקל יהיה לכם לחתוך את העוגה כאשר היא יוצאת מהקפאה !

בהצלחה

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פרגיות ברוטב פטריות פרגיות ברוטב פטריות נתחי פרגיות ברוטב פטריות עשיר שמעניק רכות ועסיסיות לתבש...
  • לביבת ירקות עיג'ה / כיפתה / מה שבא לכם לביבת ירקות עיג’ה / כיפתה / מה שבא לכם לביבת ירק קטנה ומטריפה
  • עוגת סולת עוגת סולת את העוגה הזו, אין אחד שלא מכיר ולא יודע. אני זוכ...
  • בשר צלי קלאסי בשר צלי קלאסי בשר צלי זו המנה הכי קלה להכנה !נשבעת. זה רק נראה מ...
  • מרק עדשים כתומות מרק עדשים כתומות טוב תקשיבו לי טוב טוב זה אחד המרקים הטעימים ביותר גם על...
מתכונים חדשים

עוגיות מכונה של דודה לאה

דג סלמון בציפוי קראסט

רולדת כדורי שוקולד

קינוח תפוח וניל

חצפורי אימרולי

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס