הבראוניז של היום נשארו מ2 וחצי כפות של לוטוס שנשאר לי מהציפוי של העוגה שהכנתי השבת.
הסתכלתי על הצנצנת, ראיתי שהיא פרווה ואמרתי יאללה קינוח לארוחת ליל שישי.
הסתכלתי על השעון השעה הייתה רבע ל4 אמרתי, יש לי זמן עד כניסת השבת, 5 דק ערבוב 20 דק אפיה
ואני עוד מספיקה לשטוף את הכלים להדליק נרות ולהעלות תמונות מבישולי השבת לדף הפייסבוק שלי
ולנוח !
אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד, הבראוניז יצאו, הבת בדיוק חזרה עם חברות ומה שנשאר לי זה התבנית ככה שנאלצתי להכין שוב
ואז כבר עלה לי הרעיון שאני חייבת כזה לבלוג .
אז הנה המתכון :
חומרים :
200 גרם שוקולד מריר
180 גרם מחמאה /חמאה / 3/4 כוס שמן
3 בצים
כוס סוכר
כפית תמצית וניל.
2 כפות קקאו.
כוס קמח רגיל.
3כפות לוטוס +20 גרם חמאה שנשאר מהחבילה של ה200 חחח
אופן ההכנה :
מכניסים לקערה חמאה שוקולד מריר למשך דקה וחצי, מוציאים ומערבבים עד שהכל מתערבב ויש לנו עיסה חלקה.
מוסיפים 3 בצים, ומערבבים טוב ומהר. מוסיפים את הסוכר, וממשיכים לערבב עד לעיסה חלקה.
אח"כ 2 כפות קקאו, מערבבים שוב עד לקבלת עיסה חלקה.
ומוסיפים את הקמח ומערבבים טוב עד לקבלת עיסה חלקה.
לוקחים תבנית מלבנית קטנה[התבנית שלי תבנית בראוניז שקניתי בכל חנות מתמחה]
מרססים ספרי שמן, הוא מדביק נפלא את נייר האפיה. מקבע אותו למעשה.
מרססים גם את ניר האפיה !
שופכים את העיסה. במקביל מחממים במיקרו את הלוטוס עם חמאה /מחמאה או 2 כפות שמן למשך דקה.
מוציאים, מערבבים, ושופכים מעל.
ובעזרת קיסם מערבבים עד שהלוטוס שהוא נטמע בתוך העיסה .
לי לא היה יותר לוטוס , אבל אפשר בהחלט לשדרג לכדרר כמה כדורים ולזרוק לתוך התבנית ואז יהיה לכם בראוניז עם חתיכות לוטוס
את התנור חובה לחמם היטב לפני שמכניסים את הבראוניז.
מה זה אומר? שהתנור יעבוד לפחות רבע שעה קודם.
לחום ולאפיה יש חלק חשוב בהצלחה של המתכון .לכן חשוב לי שהתנור יהיה מחומם כהלכה.
חום של 180 מעלות !לא טורבו, טורבו מייבש את הבראוניז
מכניסים את הבראוניז ואופים למשך 20 דקות. על השעון. אם התנור שלך חלש אז על 25 לא יותר.
מוציאים, מקררים, משגיחים בזמן הקירור ? לא כמוני חחח ומגישים…
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
היי יונית אני עוקבת על בסיס יומי אחר הפוסטים שלך באינסטוש באתר ובפייס, הכתיבה שלך מדהימה וכך גם המתכונים שלך וההגשה של השידורים. תודה על השיתוף, הכנתי המון מתכונים שלך בהצלחה רבה. דבר קטן שרציתי להעיר מבלי לפגוע חלילה להטמיע כותבים עם ”ע”.
חוץ מזה אשמח שתעלי את המתכון לבצק יוגורט עם גבינות ומנגולד שמישום מה נעלם מהפייס. תודה על הכל ושמחה שאת חלק מהמטבח שלי.
אני ממש לא נפגעת יש לי דיסלקציה קלה וזה בסדר, אני מאד משתדלת לא לטעות אבל קורה
תודה על התיקון והמילים היפות
הי יונית,
עם ממרח שוקולד במקום הלוטוס זה יעבוד?
אם אני מכינה בלי השכבה עם הלוטוס, אז פשוט לעשות לפי המתכון בלי לשים מלמעלה את הלוטוס?
דרך אגב הכנתי את החזה עוף ברוטב חמוץ מתוק לפי המתכון שלך ויצא מדהים!
היי יונית (האלופה!!!!)!
הכנתי את העוגה הטעם יצא מושלם אך העוגה יצאה נמוכה.. מה לדעתך עשיתי לא בסדר..?
ראשית שמחה לשמוע שנית בראוניז היא עוגה נמוכה במקור.
כמו כן יכול להיות שהכנת בתבנית רחבה יוצר משלי והיא יצאה נמוכה יותר.
היי יונית, הכנתי את הבראוניז כמו במתכון אבל העיסה יצאה לי מאוד מאוד סמיכה לא הצלחתי אפילו לערבב את הלוטוס לבפנים זה פשוט נשאר למעלה, השתמשתי במחמאה.
את יודעת אולי ממה זה יכול להיות?
היי יונית,
אני ממש אוהבת את האתר שלך!!
איזה גודל התבנית שאני צריכה להשתמ
מה הגודל של התבנית שאני צריכה?
העוגה טובה בהקפאה?
אם כן איך נכון להקפיא?
שלום
עם איזה גודל של ביצים צריך להשתמש במתכון
עוגה פשוט מושלמת , נעלמה בשניות..
נראה מעולה! אני חייבת לנסות.
למי שאין תבנית מיוחדת לבראוניז.. איזה גודל תבנית?
תודה