השנה עשיתי חג אצל הורי, אמא, הבוס הגדול, החליטה מה כל אחת תביא.
עלאק מה כל אחת תביא.
חוץ מאת עצמנו היא לא ביקשה כלום חחחח
אבל אני, אני, לא יכולתי לבוא בידיים ריקות, וידעתי שאחיות שלי ישמחו מאד לכמה סירים, כמה קינוחים, וכמה עוגות לשבת בבוקר.
ואם אתם חושבים שאימי לא שמחה אף, אתם טועים,, אבל היא בחיים לא תודה :-). דור כזה.
אז כאשר אמרתי לה בטלפון שאני אביא עוגות שבת, היא ישרה אמרה לי, אל תביא לי את כל העוגות עם הדאווין הזה מעל….
[הדאווין, למי שלא הבין זה עוגות הראווה והמוס שאני עושה חחחח]
תביא עוגת גבינה טובה לאבא ולא צריך קצפת ובלאגן ומלמעלה, מספיק שתהיה גבוהה ויפה כמו שאני עושה לו בשבועות ובלי סדקים,חלקה.
[נשכתי את השפתיים למרות שהוריד המרוקאי שקיבלתי בירושה התנפח לי ושתקתי…אחרי שניתקנו את השיחה חצי יום שאלתי את עצמי מתי פעם עשיתי עוגה נמוכה או עם סדקים? אפילו יש לי מדריך שלם להכנת עוגת גבינה ]
ואם את רוצה עוד עוגה, היא אמרה לי ככה על הדרך,אז אחותך הדר אוהבת עוגת קרמבו, תעשי לה.
עלאק אחותי, היא, היא אוהבת!!!!!אבל היא בחיים לא תודה. ב ח י י ם .
אתחיל לקצר בחפירות, בקיצור, עשיתי חג שם, הכנתי עוגת קרמבו, עוגת גבינה חלקה גבוהה האממממממאמא של הגבוה 🙂 .
אבל מה שגנב את הצגה זו הייתה עוגת קרמבו שתמיד גונבת את ההצגה בטעם.
הסתכלתי על העוגה, ואמרתי, שבת הבאה בבית שלי, מכינה עוגת קרמבו, גרסת הדאווין 2015 כמו שאני אוהבת !!!!
וכך נולדת העוגה.
אז חפרתי המון, אבל גם לי מגיע להוציא קיטור[מזל שאין לאמא שלי אינטרנט אחרת חלאט עלינה=הלך עליי]
העוגה קלה מאד להכנה,כן קלה, אך מאתגרת. לא חייב להכין את גדר השוקולד
העוגה יפה וטעימה גם בלי.ואם אתם לא מאמינים בבקשה
אבל אני בפוסט אלמד הכל, אנסה לפשט כמה שאפשר ולהקל כמה שאפשר עם כל מיני טריקים
אל תברחו, ותגידו מסובך, תנסו, תעיזו, ותהיו גאים בעצמכם ! כי זו עוגה קלה ונראית כאילו נלקחה מחלון ראווה מבוטיק עוגות.
שנתחיל?!
חומרים ל2 בסיסים :
7 ביצים
כוס וחצי חד פעמי סוכר.
אינסטנט פודינג שוקולד
שקית סוכר וניל.
הקרם :
2 שמנת מתוקה סהכ 500 מ"ל
כוס חלב קוקוס לא חובה, אבל זה משדרג פלאים .אפשר להמיר בכוס חלב .
אינסטנט פודינג וניל.
כפית אבקת סוכר.
ציפוי מעל :
200 גרם שוקולד מריר
שמנת מתוקה
וכפית שמן.
גדר מסביב וקישוטים :זה לא חובה ראיתם בתמונה אבל זה מוסיף המון 🙂
200 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן.
אופן הכנה :
קלי קלות, אל תגידו כן כן, מי שמכיר אותי יודע שאני לא כותבת סתם ככה אף פעם, תמיד עומדת מאחורי כל מילה.
אז הקושי היחידי זה להפריד ביצים.!
ניקח 7 חלבונים[לבן ] ונשים בקערת המיקסר, עם וו בלון , וו להקצפה, ונתחיל להקציף את החלבונים חצי דקה בלי סוכר, ואח"כ נוסיף את הסוכר בהדרגה.
כאשר מתחיל להיווצר לנו קרם לבן, נוסיף את פודינג השוקולד, נוריד טיפה את מהירות המיקסר, כי אנחנו לא רוצים שיעוף לנו פודינג באוויר.
וכשאר אנחנו רואים שהפודינג נטמא בתוך הקרם, אפשר להגביר את המהירות עד לקבלת קרם יציב כמו לעוגה. ונוסיף את החלמונים ונערבב עשר שניות.
לא יותר אחרת ההקצפה תישבר לנו.
ניקח מרית, נשטח את הקרם לגובה אחיד ונעשה לנו קו דמיוני ונחלק את הקרם ל2.
ניקח 2 תבניות עגולות חד פעמי, נרסס בנדיבות שמן מעל [שלא ידבק לנו ויהיה לנו קל לחלץ] ונשפוך לכל תבנית חצי מהקרם.
אלו למעשה השכבות שלנו.
עכשיו תשאלו אותי, למה לא לאפות הכל כיחידה ולפרוס?!
ואני אענה לכם בשמחה, שבבסיס הזה אין קמח, הוא כל כך עדין שאם נאפה אותו כיחידה אחת ונפרוס, פשוט נהרוס.ולא נקבל כלום מלבד פירורים
טיפ: האפיה בתבנית חד פעמית מעולה גם לעוגות מוס אני אופה בתבנית הזו תחתית, אחר כך עם הרינג אני קורצת את הגודל שאני רוצה[לרוב זה 24]
ויוצאת לי תחתית מושלמת. בלי ללכלך את הרינג 🙂
ו…..נחזור למתכון -)
אז אחרי ששפנו חצי עיסה בכל תבנית חד פעמית, אני ממליצה ליישר עם העיסה עם פלטה או כפית. על מנת שנקבל גובה אחיד .
אני אופה את 2 התחתיות בתנור טורבו שחומם מראש ל170 מעלות, למשך 20 דקות. גג חצי שעה.
עכשיו הסבר: אני אופה בטורבו מהסיבה שאני אופה 2 תחתיות ביחד ובטורבו יש פיזור אחיד של חום בכל שלב שמניחים את העוגה.
שנית, כשאני כותבת גג חצי שעה, זה בגלל שהרבה פעמיים חושבים שזה לא נאפה, וזה כן, אין לנו כאן קמח שמשהו ישרף.אז לא לחשוש.
פשוט תפתחו את התנור אחרי עשרים דקות, תניחו יד על העוגה ותרגישו.
עכשיו גם אם הן תפחו [הבסיס]בסיום האפיה לא לדאוג, כל הנפח יורד ומצטמק ואחרי צינון של שעה אנחנו מקבלים תחתיות קטנות ומצומקות יותר.
אבל טעימות , אפילו מאד מאד.
אז אחרי שעה אפשר אפילו שעתיים, חובה שהתחתית תיהיה קרה ! אחרת הוא תפגע לנו בקרם.
אנחנו ניקח צלחת/ תבנית / משטח.
נשים נייר יפה לקישוט, לא חובה. נהפוך את התחתית , איך שהיא מצומקת לא הכי שווה בקוטר. לא לדאוג הכל מסתדר.
ניקח רינג ושקף ונשים אותם סביב העוגה, ועם היד נשטח את העוגה וניישר סביב הרינג . וכאן פתרנו את בעיה היופי . ונכין את המילוי :
נערבל את כל המוצרים עד לקבלת קרם, נשטח את הקרם, ונחצה שוב בקו ונחלק את הקרם ל2 וחצי נשפוך לתחתית ברינג.
נשטח באמצעות פלטה אן כף. ונעבור לבסיס השני.
הפעם את הבסיס נהפוך ליד שלנו ומהיד שלנו לתוך הרינג. לא לפחד הכי בסדר.
וגם אם יקרה מצב שאולי למישהו נשבר, אפשר לסדר כמו פאזל בתוך הרינג .לא לשכוח שמלמעלה אנחנו שמים קרים וציפוי.
אז אחרי ששמנו את התחתית נשפוך את החצי השני של הקרם, נשטח באמצעות פלטה. ונכניס למקפיא לחצי שעה.
אחרי חצי שעה , נכין את הציפוי ונשפוך על העוגה
ניקח את השוקולד המריר והשמנת ונכניס למיקרו למשך 2 דקות, נוציא, נערבב טוב ונוסיף כפית שמן לברק. ונמשיך לערבב טוב טוב עד שלא יהיה גושים נצנן קלות
[2 דקות ]ונשפוך על פני העוגה שהקפאנו למשך חצי שעה
לא תערבבו טוב, יהיה לכם גושים קטנים כאשר זה יתקשה ולא לשכוח שזה הפנים של העוגה !!!
להכניס את העוגה למקפיא למשך 4 שעות.להתייצבות, ואז אפשר לאכול,ולהנות. ולקשט עם כמה תותים למעלה
מי שרוצה לקשט את העוגה, חייב להקפיא אותה מינמום 4 שעות לפחות. לפני הכנת הגדר.
אחרי 4 שעות אני פותחת את העוגה, מוציאה את הרינג ,ופותחת את השקף. לא זורקת. העוגה כבר יציבה ויפה. אפילו מוכנה לאכילה.
אני מנקה את השקף עם מטלית רטובה.ומייבשת עם ניר מטבח.
מניחה על השיש.
לוקחת את השוקולד ואת השמן ומכניסה למיקרו למשך 2 דקות. מוציאה מערבבת .טוב טוב.
פה אסור שיהיה גוש. אם אתם לא פוחדים מבלאגן, תערבבו על השיש עם שפכטל.
ואחר כך עם השפכטל תמרחו שכבה דקה של שוקולד לאורך כל השקיף ומסביב.
למה מסביב? כי מסביב זה הקישוט שלנו .כלומר אחרי שנרים את השקף ישאר פסים של שוקולד שנגרד אותם עם השפכטל והם הקישוט שלנו.
ואם כבר חשפתי את השלב הבא, אז אחרי 5 דקות הגדר שלנו מתקשה. לא סופית, אבל בהחלט מתקשה ועל העוגה הקפואה היא מתקשה יותר.
מה הכוונה, אנחנו לוקחים את השקף אחרי התקשה על השיש ומדביקים מסביב לעוגה.מהדקים טוב, ומכניסים ל5 דקות הקפאה.
אחרי 5 דקות, אנחנו גוזרים את הגדר בגובה העוגה .
את מה שנשאר לנו אחרי שהרמנו את השקף מגרדים עם שפכטל וזה הופך לשבבים שאיתם נקשט את העוגה.
הגדר שנשאר אפשר לחתוך למשולשים מרובעים ולקשט גם.
בהצלחה ובאהבה }{
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
מי שעוקב אחרי, בוודאי זוכר שלקחתי את עוגת הקרמבו הנצחית , שידרגתי אותה קלות, ושיניתי לה את הצורה.
יונית תודה על מתכון מושלם ובאמת קליל עם תוצאה שגורפת אינספור מחמאות.
ואם אין רינג מה אפשר לעשות?
האם זו כוס מדידה אוניברסלית?
תודה רבה על המתכון!! יצא ממש ממש טעים!
למה לפרסם בטיפ על שימוש באחד פעמי, לא חבל על העולם שלנו?
יונית שאלה לגבי החלב קוקוס, הכוונה לחלב שמגיע באריזות קרטון או לקרם קוקוס שמגיע בפחיות?
האם אפשר להשתמש בפחית נוזל קוקוס במקום חלב קוקוס?
תודה
הכנתי את העוגה אותו רעיון אבל באינגליש קיק השף הלבן איך אני עושה את הציפוי שהוא יהיה חלק ויפה
הכוונה שלי לא רק מעל העוגה גם בצדדים