העוגה הזו נולדה ממה שהיה לי בארון ולא הצריך נסיעה לסופר !
חוץ מזה השעה הייתה חמש אחה"צ ובאיזור המגורים שלי אין סיכוי שהייתי מוצאת סופר פתוח.[יום שישי ]
מה שאמר לי, יונית, תמציאי, תאלתרי, העיקר שיצא טעים 🙂
וכך היה !
תוך חמש דקות הייתה בלילה
תוך 40 דקות זמן אפיה נולדה עוגה.
תוך 4 דק קישוט היא קיבלה צורה :-)))
ואחרי דקה של טעימה………..שלל מחמאות 🙂
העוגה היא עוגה קלה לא בטוח שהמרכיבים שהיו לי יש לכם אבל הנה המתכון :-))
חומרים לעוגה :
6 בצים
2 כוסות קמח תופח
חצי שקית אבקת אפיה[כן זה לא טעות ]
כוס ורבע סוכר
כוס אגוזי לוז /ברס קצוצים
50 גרם שוקולד תפוז מריר מגורד/אפשר גם מריר רגיל לא להילחץ.[מגורד בפומפיה]
כוס קוקוס.
שקית סוכר וניל.
כוס שמן.
כוס שמנת מתוקה /כוס מיץ תפוזים/ כוס חלב קוקוס גרסת הפרווה
סירופ להרטבת העוגה :
חצי כוס סוכר חצי כוס מים רותחים,שקית סוכר וניל
קישוט :
אבקת סוכר
או 50 גר שוקולד תפוז
רבע כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה :
קלי קלות אמרתי?!
בקערת המיקסר לערבב את הבצים עם הסוכר ,אין צורך להפריד, עד קבלת תערובת תפוחה.
להוסיף את הנוזלים, להקציף דקה
ואחכ להוסיף את שאר המצרכים[היבשים]
לערבב במיקסר עד שהבלילה חלקה ללא גושים.
להעביר לתבנית אפיה משומנת עם חור 26 אני השתמשתי בחד פעמי, הכי נוח לי לגזור ולזרוק 🙂
לאפות בחום של 165 מעלות ! 40 דק. כל אחד והתנור שלו, לא לשכוח לנעוץ. ולראות שהקיסם יוצא נקי
שהעוגה יוצאת מהתנור חמה ליצוק עליה סירופ שמורכב מחצי כוס מים רותחיםחצי כוס סוכר ושקית סוכר וניל.[לערבב הכל עד המסה ]
אפשרות קישוט ראשונה לבזוק מעל אבקת סוכר.
אפשרות שנייה לנצל את 50 גר השוקולד הנותר ולקשט
להמיס 50 גרם שוקולד תפוז שנשאר מהעוגה עם רבע כוס שמנת מתוקה. לערבב טוב לשפוך על העוגה ועם מזלג לקשט
ולהתענג !!
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
היי, 2 שאלות בבקשה-
האם אפשר לשים יוגורט במקום השמנת המתוקה?
כמה קריטי להוסיף את סירופ הסוכר? או אולי אפשר לדלל אותו לפחות? אני מעדיפה עוגות פחות מתוקות
תודה רבה
גילת
א.אפשא להמיר ליוגרט אין בעיה כלל.
ב.אפשר לדלל את כמות הסירופ ולשים טיפה סוכר אבל שיהיה נוזל.
ג אפשר להשתמש גם בממתיק מלאכותי טבעי