את המתכון של היום, אני מכינה בד"כ ט"ו בשבט בפורים, בחינה, בשבת חתן, בקיצור כשיש סיבה לשמחה.אך לא רק.
אני קוראת להם, הסיגרים של הביוקר.
לא , לא, לא, בגלל הכסף.[אולי גם ,אם אני חושבת על זה ,חחחח]
ביוקר, כי אחרי ביס, רוצים עוד סיגר, ועוד סיגר, וזה עולה לנו….ביוקר [כן, קלוריות ,נו אני מודה חחח]
אבל זה כל כך טעים, ששווה להכין, להגיש לאורחים אחרי ארוחה חגיגית. זה כל כך שונה, כל כך ביתי, כל כך גונב את ההצגה.
או סתם ככה לשמור בכלי אטום, וכל יום אחד עם הקפה.
כאשר אני מכינה בבית, 5 דק אחרי שהאורחים הולכים, בעלי ישר, מחרים לי את הקופסא, גם שאחיות שלי, באות לביקור, ומבקשות, הוא אומר אין.
רק אם מצאתי את המחבוא והוא לא בבית, הן יצליחו לקבל 🙂
כן!
עד כדי כך טעים.
יודעים מה?!
למה אני מברברת סתם ככה, בואו נכין, ואז תגידו לי, אם צדקתי או לא 🙂
חומרים :
חבילה של עלי סיגר
מילוי :
כוס בונדוק [אגוזי לוז] קלופים.
כוס שקדים קלופים
כוס אגוזי המלך.
כוס בוטנים קלופים.
כפית קינמון, רבע כפית הל, חצי כפית זנגוויל
3/4 כוס מהדבש
סירופ :
3 כוסות סוכר
כוס וחצי מים.
כף לימון סחוט.
1 סוכר וניל
אופן ההכנה :
מתחילים את הסירופ, ולמה?
כי 3/4 כוס מהסירופ הוא חלק מהמילוי שלנו.
אז לקחת את מרכיבי הסירופ לשים על הגז ולהביא לרתיחה,אחרי הרתיחה,להוריד את האש לאש קטנה ולבשל בערך 20 דקות.
ולצנן.
בזמן הזה את מרכיבי המילוי במטחנה ביתית,לטחון טחינה גסה , אני לא רוצה את זה אבקה ולא שלם.
כמו בתמונה.
אחרי שטחנו את כל הרכבים כולל התבלינים, ככה הם מתערבבים טוב יותר, אני שופכת מהסירופ שהתקרר קלות.3/4 כוס.
ומערבבת.
לוקחת עלה סיגר, שמה בקצה מהמילוי, מתחילה לגלגל, עכשיו טיפ ממני.
כשהעלה של הסיגר התחיל להיות סביב החומר, זה הזמן עם כפות האצבעות ליישר ולייצב את העיסה , בלי להידבק. כמו הרעיון בסושי.
ככה אנחנו מקבלים סיגר אחיד ויפה.
ואז לקפל מכל צד של העלה, ולהמשיך לגלגל עד לקבלת סיגר. לא להלחץ יש תמונה.
ולהדביק עם דבק שעשוי מכף קמח וקצת מים.
לגלגל ככה את כל הסיגרים,לטגן בשמן עמוק, אחכ לטבול בסירופ שהכנו.
לתת לו 2 דק לכל סיגר בסירופ. להוציא.
ולהנות }{
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
באהבה <3
יצרתי את הסיגרים האלה בפורים האחרון. אפשר להגיד בשקט שהם מהביוקר בגלל ההשקעה והמחיר של הפיצוחים אבל שווים כל אגורה . הם גנבו את ההצגה במשלוח המנות והם ייגנבו השנה שוב כי אני לא מוותרת עליהם גם השנה . כל הכבוד . מתכון מעולה והאמת ממש קל להכנה
חחחחחח גרמת לי לחיוך ענקי….את צודקת
תודה ויום נפלא
היי יונית.. הסיגרים נראים מושלמים.. אני הייתי בטוחה שמכינים את הבצק, זה לא לקחת סיכון לקנות בצק מוכן? ואם אפשר לצלם לי את העטיפה של הבצק אני אשמח : )
לא ממש לא אלו עלי בריק מיוחד לזה
הי יונית,הכנתי את הסיגרים כבר כמה פעמים פשוט מדהימים!
יש לי שאלה-אפשר עם המלית להכין בקלאווה? פשוט נשאר לי המון מלית
שלום רב.
נראה נהדר.
אני בד"כ מכינה יום לפני או באותו יום של ההגשה כדי שישמרו על פגיעות.
אני רוצה להכין לראש השנה אל מפאת ההכנות הרבות אני רוצה להכין מראש.
כמה זמן מראש אפשר להכין ואיך לאחסן? האם במקפיא או במקרר? אולי להכין ולהקפיא ממולא לפני הטיגון? או לטגן ולא לטבול בסירופ?
תודה מראש. ושנה טובה.
הכי טוב תטגני אותם וישר תקפיאי ושזה מפשיר לטבול בדבש.
אבל ההקפאה תהרוס את הקראנציות טיפה קחי בחשבון
היי שאלה ,
אם אני מכינה אותם עם המלית והכל , ולא אטגן אותם .. אכניס למקפיא שהם מוכנים ויום ליפני אוציא אטגן ואטבול בשמן אולי זה יותר טוב כדי שישמר לי הטריות והקראנציות?
הכוונה לטבול בדבש..
התכוונתי ישמרו על פריכות.
תודה
של איזה חברה העלי סיגר המוכנים? איפה אפשר לקנות אותם?
אלקיים
נראה מעולה
אם אני מכינה 3 ימים מראש
הם יהיו טעימים וקראנצים ? איפה מומלץ לשמור במהלך שלושת הימים ?
לשמור במקפיא בקופסא אטומה .בלי הדבש.ל פשיר ולטבול בדבש
היי:) לא כל כך הבנתי את העניין עם הדבש כתבת במילוי של הסיגרים 3/4 כוס מהדבש, מאיזה דבש מדובר? מהסירופ שמכינים? ובסוף במה מצפים את הסיגר?
דבש הכוונה לסירופצ הסוכר כאשר הסירופ מתקרר הוא מקבל מרקם קטיפתי כמו של דבש
הי יונית,כבר הכנתי בעבר את הסיגרים המדהימים האלה ומה שקרה כשטבלתי בסירופ הסיגרים קיבלו מעטפת לבנה…הסוכר כמו התקרש על הסיגר
יש לך מושג למה?
תודה רבה ושבת שלום:)
כן הסוכר לא נמס והלימון שהוספת לא בכמות מספקת, אני ממליצה לבשל את הסירופ טוב ולקראת הסוף להוסיף הלימון עם פרוסה אחת ולהמשיך בשל עוד קצת
היי הפיצוחים אמורים להיות קלויים???
אפשר לא חובה זה עובר טיגון בשמן עמוק לא לשכוח
יונית יקרה,
פעם ראשונה…כמה שאלות ברשותך:
האם מפשירים את עלי הסיגר כמו בצק פילו? אין הוראות על האריזה לצערי…
האם ניתן להכין את תערובת האגוזים עם הסירופ מראש ולהשתמש בה במועד אחר?
והאם ניתן למלא את הסיגרים ולהקפיא לפני טיגון? אם כן- יש צורך להפשיר לפני טיגון או לטגן קפואים?
ואחרונה- הסירופ בזמן טבילת הסיגרים צריך להיות חם או קר?
תודה רבה !!!
איפה ניתן לרכוש אותם?
היי יונית,
האם את קולה את האגוזים לפני הכנת המלית?
הי יונית
המתכון ניראה מצויין.. מכינה בסוף השבוע צריכה את זה לשבת הקרובה… אני יכולה להכין את הסיגרים להשאיר לילה במקרר ובאותו יום לטגן בבוקר ולהגיש בערב או לחילופין לעשות את זה להכין הכל ולהכניס למקרר ולמחרת להגיש?
היי יונית, משום מה אני לא רואה את התמונות, רק את התמונה הראשונה, את יודעת למה?
בנוגע לעלי הסיגר, זה עלים בצורת משולש כזה? אם כן, איך עובדים עם זה? איפה שמים את המלית ואיך לגלגל כדי שזה יהיה סיגר יפה?
הכל מושלם חסר רק תמונה מוחשית כיצד את מגלגלת את הסיגר שקצוות הבצק יהיו בפנים, טוב היה לו יכולת להדגים זאת בתצלום וידאו.
שלום יונית, נראה מושלם! כמה זמן נשמר קראנץ' בכלי אטום?