העוגיות מכונה של אמא שלי הכי טעימות בעולם !!!!
אתם חייבים לנסות פעם אחת להתעלף ולהגיד נכון היא צודקת ??
אני לא גילתי את המתכון עד עכשיו כי הוא היה בתכנון להיכנס לספר שלי.
אבל הוא כנראה יכנס לספר הבא שלי ?כמו עוד הרבה מתכונים שווים שאני הולכת להפתיע בספר השני.
בקיצור המתכון הזה זהה מאד למתכון של המעמול שלי
שהוא בצק בסיסי אצל אמא שלי.
כי היא מכינה ממנו כל מיני דברים וכל פעם מוסיפה משהו מחסירה משהו ויוצא לה הכי טעים בעולם
אגב ככה גם בבצק הבסיסי של הלחם משחקים עם הכמויות ויוצא משהו .
טוב חלאס פטפטת כי אתם חייבים להכין עוד היום.
אני מעולם לא עשיתי חצי כמות במתכון הזה כי הוא פשוט ממכר ומתחסל מהר ונכון יוצא מלא.
אבל תאמינו לי שזה לא שורד הרבה ימים.
וחוץ מזה הכי כייף להכין להכניס לקופסא ולתת לשכן טוב או סתם לחברים בעבודה
אז מתחילים ?
קילו קמח
2 מרגרינה סהכ 400 גרם (אפשר חלב אמא הכינה תמיד פרווה)
2 סוכר וניל
2 שקית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן(כוס מידה 240 או כוס חד פעמי שתיה קרה)
כוס מיץ תפוזים (כוס מידה 240)
כוס וחצי סוכר (כוס מידה 240 מל במקור זה 2 כוסות )
כף גרידת תפוז(בקיץ כפית גרידת לימון )
כוס קוקוס
חצי כוס שומשום.
אופן ההכנה:
שמים את הכל בקערת המיקסר.את המרגרינה אני חותכת לקוביות.
ובעזרת וו גיטרה אני מערבבת הכל.
אפשר ידני ללוש אבל שימו את המרגרינה בחוץ כמה שעות שהיא תהיה רכה ויהיה לכם קל ללוש
אפשר גם חמאה אבל אמא שלי תמיד הכינה פרווה ואחרי האוכל בימי החורף להתחמם עם כוס תה ונענע ועוגיות בלי מגבלת הבשר/חלב שווה את זה.
לוקחים שקית זילוף עם צנתר כוכב מכניסים שליש מהכמות לשקית ומזלפים את העוגיות באורך 4-5 סמ
אופים את העוגיות כל פעם 2 מגשים תנור מחומם מראש ל170 מעלות מצב טורבו
אופים עד שמקבלים צבע זהוב שחום.
לא שורפים אבל צבע זהוב יש משמעות לטעם הצבע הזהוב שחום נותן טעם ומייבש את העוגיה
כאשר תיקחו ביס העוגיה תהיה קראנצ'ית מצד אחד ונמסה בתוך חלל הפה.
מדגישה לא לשרוף חום זהוב יפה.
לא טועמים עוגיה חמה תנו לה להתקרר ואז תנו לבלוטות הטעם להגיד ואוווווו זה העוגיות המכונה ףהכי טעימות שאכלתם אי פעם !!!!!
הערות :
אם עושים במכונה ולא בשקית זילוף נא להוסיף 3/4 כוס קמח.כי המכונה הבצק לא צריך לעבור דרך צנתר ובכדי לקבל צורה הוא צריך להיות קשה יותר
אם לא אוהבים קוקוס אפשר שקדים טחונים.
במקור אמא שלי שמה 2 כוסות סוכר לדעתי זה הגרסה הכי טעימה והכי מתוקה אם אין לכם בעיה עם סוכר לכו על 2 כוסות סוכר
היי יונית מהממת
יודעת שהמקור הוא מרגרינה
ככה גם אצלי… ורוצה לשאול אם ניסית פעם או אפשרי להחליף במזולה או נטורינה?
מזולה משתמשת
האם פיספסתי או שבמתכון הזה אין ביצים בכלל?
בצק ממש נעים
הכנתי גם שוקולד צ’יפס
גם רולדה וגם עוגיות מכונה מעולות
הכנתי היום כחלק ממשלוח המנות לפורים וחייבת לציין שהעוגיות מושלמות! פריכות,נימוחות ויש לי תחושה שאצטרך להכין שוב באמצע השבוע.
היי יונית
אם אני רוצה לשים חמאה במקום מרגרינה כמה צריך לשים ? ואם חלב במקום מרגרינה כמה כוסות חלב?
תודה רבה
היי דקל
400 גרם חמאה
וכוס חלב אבל לא הייתי ממליצה על כוס חלב כי יש חשיבות לטעם התפוזים בבצק.
הכנתי חלבי אבל עם תפוזים
2 חבילות מרגרינה ועוד 3/4 כוס שמן???
אין גירסה קצת פחות משמינה?
ממש בא לי להכין אבל זה המוןןן שומן
זה שווה כל ביס זה נמס בפה וקראנצ'י כאחד
מדהים מדהים לא יקרה כלום חיים פעם אחת
מהממת
מסכימה עם כל מילה שלך 3>
ערב טוב יונית המלכה, האם יכולה לשים 2 נטורינה? אם מרגרינה על איזו מרגרינה את ממליצה?
תטדה רבה ?❤️
זכרונות מבית סבתא:)
מה אפשר לשים במקום מרגרינה?? אם חמאה או חלב, כמה?
חמאה או שמן על כל מרגרינה מאתיים גרם חמאה או כוס שמן.
אם עושה רק שמן אז 3 כוסות.
אני ממליצה מרגרינה או חמאה ושילוב של שמן
היי יונית יקרהה
למכונה את מתכוונת להוסיף עוד 3/4 בנוסף לקילו קמח
היי יונית המהממת והאלופה,
עם נטורינה לא עובד…??
מנסיון, עובד מצוייין עם נטורינה
(ולדעתי אפילו טוב יותר ממרגרינה!)
ערב טוב יונית המלכה, האם יכולה לשים 2 נטורינה? אם מרגרינה על איזו מרגרינה את ממליצה?
תודה רבה ?❤️
אני רוצה להכין את העוגיות במכונה
בנוסף לקילו קמח להוסיף עוד 3/4 כוס קמח?
אין לי אופציית טורבו (חיה בארה״ב) אז לאפות ברגיל על 180?
עם אותה דילמה.
ואיך את מודדת ״שקית״ אבקת אפייה ומה במקום סוכר וניל? תמצית וניל? כי לא ממש נפוץ פה בארהב סוכר וניל (לפחות לא נתקלתי בזה בסביבה שלי
כל מתכון שלך בול יונית!! עוגיות מעלפות אי אפשר להפסיק לטרוף שהשם יברך אותך אלופה ❤️
את משתמשת בתנור כוכב איזה גודל צריך מה מספר התנור יש כל כך הרבה ממבחר
תודה
התכוונתי לצנטר תודה
יש אפשרות להשתמש בשבלונות בצורת עוגיות מכונה? אם כן, עלי להוסיף משהו? כמה?
הן יצאו לי מושלמות, אבל כפי שכתבת, אוסיף בפעם הבאה סוכר. אבל אין על הפריכות והטעם שלהן. אליפות
אם רוצים לעשות חצי כמות איך אני עושה את זה שיצא לי אותו דבר וטוב ?
היי יונית
באיזו מהירות במיקסר את לשה את הבצק ?
אני תמיד מסתבכת עם המהירויות.
תודה
אמל'ה ואבל'ה העוגיות האלו.
תזהירי, תתריעי, תגידי מראש…
אסור להכין אותן. אסור!!!
הן ממכרות, הן נחטפות בלי להשים לב.
שבוע אחרי שבוע הכנתי , כל פעם 1 ק"ג!
נעלם אחרי3-4ימים.
לקחתי קצת להורים )חייבים עם התה בשישי(.
לקחתי קצת לעבודה-תוך שעה לא נשאר.
מה יהיה?
עוגיות מעולות, פריכות, טעימות.
אל תכינו, יגמר מהר ויצפו שתכינו שוב?
עשיתי את העוגיות ויצאו מאוד טעמים. אבל הבצק היה נורא קשה, לא יכלתי להזליף אותו.
מה עשיתי לא נכון?
איזה כוס השתמשת ?סביר להניח חד פעמי קרה שזה 160 במקום 240
יונית שלום
בכל העוגיות שכתוב כוס מיץ תפוזים שמתי סחוט טרי או קנוי סחוט ולאחר האפיה אין זכר לטעם המיץ תפוזים ואפילו בטעם לא מורגש אז אפשר להשתמש גם במים ?
תודה בעד,תשובתך !!
יונית יקרה !
קניתי את הספר שלך
הספר אגדה !!
מתי הספר הבא ?
יצא לי בצק יחסית קשה אי אפשר לזלף מה אפשר חהוסיך שיהיה יותר נוזלי?
לדעתי השתמשת בכוס שלא תואמת את המתכון
כי לפי התיאור שלך חסר לך נוזלים
לכן אני מניחה שהשתמשת בחד פעמי שתיה קרה שזה 160 מל
ואילו כוס מידה זה 240 מל
מה היחס בין מרגרינה ושמן אם אני מחליפה את המרגרינה בשמן.
אפשר שמן זית?
מרגרינה זה 200 גרם שווה לכוס מידה של שמן
שמן זית באפיה נהדר אפשר
אפשר שמן זית?
בוודאי
מתכון מעולה אני נטורינה.תודה
הכנתי העוגיות עם חצי כוס סוכר…יצא טעים להפליא !!!
היי יונית יקרהה
למכונה את מתכוונת להוסיף עוד 3/4 בנוסף לקילו קמח
היי רוצה להחליף את המרגרינה בחמאה כמה חמאה צריך לשים ?
אשה מדהימה תודה על הסבר ומתכון מנצח??
הי, אם מכינים עם מיקסר ולא לשים ביד החמאה/מרגרינה צריכה להיות קרה?
יונית, על באמת העוגיות בטעם של "העוגיות של דודה מזל" – הדודה שלנו ממרוקו!!
כל הכבוד.
תודה רבה!!
היי יונית,האם זה הגיוני שאין בכלל ביצים במצכון?אשמח לתשובה
היי יונית אני מכינה את המתכון המושלם הזה כבר פעם עשירית אולי ומשתמשת עם נטורינה יוצא מושלם
אין עליך
מתכון אליפות
אפשר עם שמן קוקוס? במקום מרגרינה
כל המתכונים שלך צרחות, אני פריקית שלך,
הייתה לי מכונה לעוגיות ומשהו השתבש איתה, הכנתי את הבצק לפי המתכון שלך ליצירת צורה דרך שקית הזילוף, הבצק לא עבר את הצנתר, מה עושים? מה קוטר הצנתר שאת משתמשת.
תודה אלופה שלי.
ירדנה
היי יונית
תודה רבה על המתכונים הנפלאים
אפשר לעשות את העוגיות עם סטיביה "כמו סוכר"
האם הם יוצאות טוב