מטבוחה - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » מטבוחה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
מטבוחה

מטבוחה

יונית צוקרמן ינואר 5, 2017 37 תגובות

 

מטבוחה

 

אם יש דבר שלעולם לא תתפסו אותי על חם, זה מקרר/מקפיא בלי  של מטבוחה.

מטבוחה?!

כן, רבותי, מטבוחה !…….הריבה המרוקאית האדומה .

מטבוחה

אמא שלי תמיד אומרת, שמטבוחה עושים באהבה ובהרבה סבלנות.

הקפדה נכונה של הפרטים הקטנים[לא לדאוג בפוסט מלמדת אותכם הכל] תביא את המרקם הנכון

והטעם המושלם !

מטבוחה

 

ואם תשאלו אותי, בשבילי זה לא רק סלט !

בשבילי המטבוחה היא בסיס להמון דברים, שקשוקה, דגים בתנור, דגים ברוטב ,פיצה מטבוחה

מטבוחה

והכי הכי בשבילי, ממרח.

יום שישי, תנו לי חלה טרייה, מטבוחה ואני מסודרת.

ואם תוסיפי לזה מפרום, וחציל מטוגן, בכלל אהיה מאושרת.

אגב  עכשיו יצא לבונז'ור לחמניה שהיא חלה , אז בכלל אפשר לחגוג שישי כל השבוע 🙂

אגב את החלינה ניתן למצוא  ברשת מגה בעיר וברשת You.אני רכשתי בשוק העיר .

מטבוחה

המתכון שלי, הוא מתכון של אמא שעובר דורות על גבי דורות.

אני יודעת שיש כל מיני סוגי מטבוחות ומדבובובת למינהם

זו הגרסה שלי ושל אמא שלי.

אני רק יכולה לאמר, שאין מי שטעם ולא ביקש מתכון .

מטבוחה

אחרי הרבה בקשות , הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לחלוק את הסודות והטיפים שלי.

כי בשבילי מתכונים, זה הפצה של אהבה. אהבת חינם.

אז קבלו באהבה את המתכון , תשמרו עליו ואל תשכחו לרשום מעל המתכון, המטבוחה של יונית 🙂

חומרים :

7 עגבניות אדומות ויפות קלופות

10 פלפלים אדומים

2 פלפלים ירוקים חריפים

15 שיני שום.

שמן, פפריקה אדומה, מרק עוף, סוכר, מלח, פלפל שחור.

אופן ההכנה :

מי שלא מפחדת מלכלוך, על הגז לשרוף את הפלפלים .

מי שמפחדת, וזה בסדר, לא קרה כלום, יוצא גם טעים, להכניס לתנור ולשים על 250 מעלות.

לשים את התבנית במסילה מספר 4 בתנור ולהתחיל לשרוף. לא לשכוח לפתוח את התנור ולשנות צדדים . עד שהכל שרוף.

אגב למי ששמה לב אצלי יש יותר פלפלים מעגבניות וזה סוד מס 1 לטעם שונה ואחר 🙂

להוציא, להכניס הכל לתוך שקית סופר , לסגור את השקית, לתת לפלפלים להזיע, מה שיקל עלינו בפעולת הקילוף.

מטבוחה

אחרי חצי שעה לפתוח לשפשף את הפלפל והפלא ופלא הכל יוצא ומהר.

מטבוחה

לקלף את כל הקליפה השרופה ולהניח בקרש חיתוך.

מטבוחה

לא לשכוח לקטום את הגבעול עם הזרעים.

למי שמתקשה אפשר לשטוף את זה מתחת למים. אבל טעם השרוף יעלם.

אבל עדיין יצא טעים, לא לפחד !!!

אחרי שהכל נקי , לקצוץ את הפלפלים לקוביות קטנות .

גם את השום נקצוץ לקוביות קטנות קטנות קטנות.

לקחת סיר בינוני [קוטר 24] לשים חצי כוס חד פעמי שמן קנולה ורבע כוס חד פעמי שמן זית.

לזרוק לסיר תחילה את הפלפלים הקצוצים ואת השום.

מטבוחה

השלב הזה ראשוני ובכוונה אני לא זורקת את  העגבניות לסיר גם.

מהסיבה הפשוטה שאני רוצה איחוד טעמים, וריכוך הפלפלים, כי העגבניות רכות גם ככה.

אחרי 5 דקות של בישול הפלפלים והשום, אני מוסיפה את העגבניות.

טיפ לעגבניות : לקחת את העגבניות , לחרוך אותם  או יותר נכון לסמן עם הסכין פלחים כמו

בתפוז, הכי טוב תראו בתמונה. ואז  לצקת מים רותחים מעל, ולהניח לעגבניות כמה דק.

מטבוחה

אחרי כמה דק לסנן את המים, והסימן  שסימנו יעזור לנו לקלף בשניות את העגבניה ולא

לאבד חומר עגבניה.

מטבוחה

את העגבניות הקלופות אני חותכת לקוביות קטנות.לא לפני שעשיתי בה חורים וסחטתי אותה .המטרה של הסחיטה היא להוציא כמה שיותר חמיצות .

ואחרי מס דק שהפלפלים על האש, אני מוסיפה אותם לסיר. בערך עשר דקות בישול.

אחרי עשר דק אני מערבבת היטב, ומתבלת תיבול ראשוני, של רבע כף מלח ורבע כף סוכר.

מטרת הסוכר היא לנטרל את החמיצות של העגבניות שנכנסו זה עתה לסיר.

מטרת המלח, לפתוח את הטעמים.

בשלב זה רק את זה[המלח והסוכר ] אנחנו שמים.

מערבבים וממשיכים לבשל עוד רבע שעה עשרים דקות.

למה?! בכדי שכמות הנוזלים שלו תצטמצם .ואז נוכל לתבל בדיוק לטעם הנכון.

אז אחרי עשרים דק שהמטבוחה מתבשלת, אני מתחילה לתבל  ולתת לה את הטעם הסופי למטבוחה.

אני מוסיפה כף וחצי פפריקה , חצי כף אבקת מרק עוף פרווה, רבע כף פלפל שחור, מערבבת.

מטבוחה

וטועמת, אם חסר לי מלח, אני מוסיפה. ומערבבת.

ממניכה את הגז לאש הכי קטנה ונותנת למטבוחה להתבשל שעה  לפחות.

כאשר כל עשר דק אני מערבבת היטב את המטבוחה.

מטבוחה

אחרי שעה אפשר להוריד מהגז, לצנן, להעביר לצנצנות,ולמקפיא/ מקרר.

או לקחת לחמינה ולהתחיל  לנגב.

אפשר להמשיך לבשל את המטבוחה עוד שעתיים ואז המרקם יהיה ריבתי יותר.אבל לא חובה.

 הצעה לשידורג :שקשוקה מטבוחה :

לקחת מחבת,לרסס בספרי שמן, לשפוך את המטבוחה, להוסיף פטריות /חצילים/בלוגרית  בקיצור מה שאוהבים, לבשל 5 דק.

לשבור ביצים מעל ולהגיש 🙂

מטבוחה

 

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

37 תגובות

  1. רבקה הגב פברואר 2, 2017 בשעה 3:57 pm

    היי
    התכוונת לכוסות חד פעמי לשתיה קרה?
    תודה

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 4, 2017 בשעה 10:25 am

      במקרה הזה כן וציינתי את זה , אפשר יותר שמן אין בעיה, אני קצת חוסכת חח ויוצא נפלא

  2. דורית הגב פברואר 26, 2017 בשעה 9:47 am

    יצא ממש טעים! כמה זמן נשמרת במקרר?

  3. הדס הגב יוני 16, 2017 בשעה 12:54 pm

    יונית יקרה! המתכון שלך מעולה! בזכותו יצאתי מלכת המטבח! תודה רבה ?❤️

  4. נעם קסוטו הגב ספטמבר 7, 2017 בשעה 8:22 am

    שלום ובוקר טוב!
    אני רוצה להגיד לך שכל המתכונים נראים סוף הדרך, כל כך טעימים במיוחד הסיפורים מאחוריהם וההומור שלך!
    עשיתי את המטבוחה ויצא סוף הדרך! אבל רק שאלה אחת, אם אוסיף בצל למטבוחה, הבצל יהרוס אותה? כי הבצל מביא עוד טעם וכמובן מוציא מיצים וגם המרקם יהיה שונה.
    תודה רבה והמשך יום טוב!

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:15 am

      הבצל יעניק גוון נוסף ממליצה לרבק את הבצל אם כבר אני אישית מעדיפה בלי בצל.יש כאלה אגב שלא שמים שום רק עגבניות .הכל שאלה של טעם

  5. יפית הגב אוגוסט 30, 2018 בשעה 5:06 pm

    היי יונית, המטבוחה ממש טעימה.
    יבורכו ידייך.

  6. חגית קרמר הגב ספטמבר 23, 2018 בשעה 9:58 am

    המטבוחה הכי טובה שהכנתי אוור!!!!
    יש לי 6 אחיות
    כולן כבר יודעות

    הכוהנת הגדולה יונית צוקרמן!!!

  7. מלכה הגב אוקטובר 22, 2018 בשעה 11:10 pm

    היי
    אפשר להסבר למה הכוונה בלסחוט את העגבניה ? כלומר להוציא לה את כל הבפנים? או פשוט כשהיא שלמה ללחוץ עליה מספר פעמים ?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 4:05 pm

      לסחוט להוציא את המיץ והגרעינים וככה פחות חמיצות

  8. נטלי לוי הגב מרץ 7, 2019 בשעה 4:15 am

    היי יונית
    לראשונה רוצה לנסות להכין את המטבוחה.
    10 פלפלים אדומים חריפים או גמבות?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 7, 2019 בשעה 4:33 am

      פלפלים אדומים ♡

  9. יעל הגב מרץ 13, 2019 בשעה 1:39 pm

    היי יונית
    אפשר לעשות את המטבוחה רק מעגבניות? בלי התהליך של הפלפלים

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 13, 2019 בשעה 1:46 pm

      בהחלט

  10. גל הגב אפריל 11, 2019 בשעה 2:35 pm

    אפשר להוריד בפלפלים?
    ואם כן האם זה משתנה את תהליך ההכנה?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 3:07 pm

      אפשר.ללא שינוי בזמן

  11. שמרית הגב מאי 2, 2019 בשעה 9:37 am

    כמה נורא זה אם אשתמש בעגבניות מרוסקות ופלפילם קלוי קנוי..?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 2, 2019 בשעה 10:21 am

      לא כזה נורא

  12. לימור הגב מאי 10, 2019 בשעה 6:13 pm

    היי, מסילה מס׳ 4 זו העליונה או התחתונה?
    תודה מראש

    • יונית צוקרמן הגב מאי 11, 2019 בשעה 4:23 pm

      העליונה

  13. תמר הגב ספטמבר 10, 2019 בשעה 2:20 pm

    יצאה מטבוחה מטורפת! מזל שעשיתי כמויות כפולות כי זה הולך להתחסל…
    תודה גדולה! העצה לרוקן את העגבניות מהמיץ והפלפלים הקלויים בכמויות גדולות עשה את המטבוחה- יצא מתוק ומאוזן בלי סוכר בקושי

  14. ריקי הגב ספטמבר 11, 2019 בשעה 1:20 pm

    היי יונית המלכה!
    כל פעם שאני מכינה מטבוחה אני מגיעה למצב בו המטבוחה יוצאת נורא טעימה אבל אין בה נוזלים כלל. זה נראה יותר כמו סלט פלפלים.
    מה לדעתך הסיבה לכך?

  15. ספיר הגב דצמבר 25, 2019 בשעה 9:35 pm

    היי יונית,
    האם ניתן להוריד את האבקת מרק? האם צריך לשים משהו במקום?

  16. עזי בסקי הגב מרץ 30, 2020 בשעה 5:59 pm

    יצא כמו שאני זוכרת מאמא של חברה שלי. מעולה!!!

  17. אלעד הגב אוגוסט 13, 2020 בשעה 4:37 pm

    היי רציתי לדעת אם באיזה שהוא שלב לשים מכסה על הסיר

  18. שי הגב אוקטובר 15, 2020 בשעה 7:26 am

    היי יונית , לא הבנתי אם צריך להוציא את המית של הכנסיות , ולא להכניס אותך לסיר?

  19. טולי הגב דצמבר 14, 2020 בשעה 7:01 pm

    היי יונית
    בזמן הבישול מכסים את הסיר?
    תודה

  20. שרית הגב דצמבר 16, 2020 בשעה 10:29 am

    מטבוחה מעולה

  21. לירז הגב פברואר 4, 2021 בשעה 11:56 pm

    היי,
    אני מכינה את המטבוחה כבר שנה ומספר 1 זה שלך!!! ורוצה להכין כמות ולהקפיא. אני מבשלת טוב אבל עצלנית יש אפשרות את הפלפל החריף והגמבות לשים בתנור לקלף ולשים במקרר למשך הלילה?
    תודה <3

  22. טולי הגב פברואר 10, 2021 בשעה 12:51 pm

    היי יונית
    את המיץ והזרעים שסוחטים מהעגבניות זורקים?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 10, 2021 בשעה 4:41 am

      כן

  23. שרי הגב יולי 8, 2021 בשעה 6:14 am

    הסיר צריך להיות מכוסה בזמן הבישול?

  24. טולי הגב אוקטובר 5, 2021 בשעה 1:25 pm

    היי הכנתי כבר מספר פעמים את המטבוחה הזו.פצצה.
    עכשו מכינה שוב וטעיתי,שמתי כף סוכר וכף מלח..
    האם זה קריטי?
    אפשר להציל?
    תודה מראש?

  25. בלה הגב אוקטובר 10, 2021 בשעה 7:06 am

    מה נששמע יחארות
    המטבוחה יצאה פצצה גרעינת ואחר כך החרא שלי יצא מסרריח ברמות על
    גם הילדים של שנאו את זה כי הם אשכנזים בגלל אבא המטמטם שלהם והם שנאו את החריף אז יצא חראתודה באממת

  26. לילי הגב נובמבר 21, 2021 בשעה 12:16 pm

    הכנתי לפי מה שכתוב ופשוט יצא אגדה!! סיר שלם עף בארוחת שבת אחת.

  27. סוזי הגב דצמבר 19, 2021 בשעה 7:30 pm

    מה קשור אבקת מרק עוף למטבוחה?

  28. הודיה וקשי הגב מרץ 15, 2023 בשעה 12:21 pm

    קודם כל, יש לך כח הסברה בצורה מושלמת רציתי לשאול מה הכוונה פלפלים אדומים?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • רשימה – רוחב מלא
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס