את הסלט הזה הכנתי עוד שהייתי ילדה בת עשר.
למדתי מאמא איך להכין ומאז אני מכינה לי אותן קבוע
בכלל שתדעו שהייתי ילדה מאד טובה שהייתי ילדה קטנה ועזרתי לאמא שלי הרבה
היא לא הכינה לי כריכים לבהס אני הייתי הולכת כל בוקר למכולת של משה קונה כיכר לחם לבן ומכינה לי כל יום כריך לבה"ס.
את הסלט אבוקדו הייתי אוכלת תמיד מיד כי אחכ היא היה משחיר ולא היה חשק
רק שגדלתי למדתי שאם שמים שמן מעל הוא שומר עליו שלא ישחיר.
בקיצור סלט שגדלתי עליו ולא מחליפה באף מתכון וגם לא משדרגת!!
לא שום,לא מיונז ,לא כמון ,לא שמן זית
כלום !
כמו שאמא לימדה אותי
חומרים :
1 אבוקדו גדול קלוף ונקי מגלעין
2 ביצים קשות
חצי בצל בינוני מגורד
כפית מיץ לימון טרי סחוט
כפית שמן
חצי כפית מלח רבע כפית פלפל
אופן ההכנה :
מניחים את האבוקדו המקולף ומגולען בקערה מוסיפים את הביצים הקשות .
בעזרת מועך תפוא מועכים את הביצים והאבוקודו.
אח"כ מגרדים לתוך הקערה חצי בצל מגורד
תבלינים : חצי כפית מלח מלח רבע כפית פלפל כפית שמן כפית מיץ לימון ובעזרת כף לערבב היטב הכל.
וזהו יש לכם סלט אבוקדו הכי טעים שיש.
אם אימה שלך לימדה אותך לא לשים שמן, אז למה יש שמן במתכון ?
נראה לי שאתה מתבלבל
אני לא מחליפה שמן בשמן זית
זו הכוונה
שמן זית בעל ארומה שמשפיעה על טעם הסלט
לכן רק כפית שמן רגיל קנולה /חמניות
אמא שלה לא לימדה אותה ,לא לשים שמן. פשוט לא היה שמן במתכון…
היא פשוט למדה עם השנים ששמן עוזר שלא ישחיר האבוקדו.