אם אין חגיגה בלי עוגה……….. אז גם אין קוסקוס בלי סלטים 🙂
ולא סתם סלטים.
סלטים מבושלים. שמוסיפים טעם. ופותחים את התאבון.
ו………………..חגיגה לחיך.
חלק מהסלטים חריפים וחלק פיקנטים, תמיד אפשר להוריד במינון החריף.
וגם בתבלינים, לא הכל שחור לבן.
אל תפחדו לטעום ולהוסיף תבלין או להוריד.הכל שאלה של טעם.ומיומנות שעם הזמן נרכשת.
אני יודעת שיש המון נשים שרוצות אך חוששות,,,,,,יצליח,,,,, לא יצליח
אני אומרת :
אל תחששו,אף אחת/ד לא נולד/ה בשלן.כולם מתחילים מאפס .
חוץ מזה אני פה מסבירה כל שלב.כולל תמונה
ו….מבטיחה לכם שעם הזמן המיומנות שתרכשו בהכנת הסלטים תצחיק אותכם ולא תאמינו
שאי פעם חששתם כך.
גילוי נאות : גם אני פעם פחדתי !
אז בלי הרבה התלבטויות…קדימה …….מתחילים.
יש לנו היום סלט לפת, כן לפת, אל תרימו גבה , זה הולך להיות מעדן !וזה כלום עבודה.
סלטה משווייה =סלט פלפלים,שהוא סלט חריף , אבל מעורר תאבון עם טעם של עוד (חולה על זה )
חמוצים ברגע שעלולים להיגמר ברגע 🙂
ואחרון חביב סלט דלעת שנקרא טירשי.
סלט לפת
2 לפת [בגודל בינוני ]
לימון
כף מיץ תפוז [פרי, לא מיץ]
עריסה , מלח, פלפל לבן.פפריקה אדומה
כף וחצי שמן.
אופן ההכנה:
לקלוף את הלפת לפרוס לחצות ל-2 לפרוס לפרוסות ואחכ לרבעים. לזרות מלח מעל הלפת.
בערך חצי כף.ולהעביר למסננת.ולשים אתהמסננת בתוך קערה.לרבע שעה
תפקיד המלח ,לגרום ללפת "להזיע " ולהפרד מהנוזלים והמרירות.
מכאן ,עכשיו,הדרך למעדן לא רחוקה 🙂
אחרי רבע שעה לסחוט קלות את הלפת.לרוקן את הנוזלים מהקערה לשטוף את הקערה,להחזיר את הלפת לקערה הנקייה להוסיף כף עריסה , מיץ מחצי לימון.(2 כפות לפחות )
לא לפחד מכמות הלימון, תפקיד הלימון פה לכבוש את הלפת.
להוסיף רבע כפית פפריקה אדומה, כף שמן, כף מיץ תפוזים.מלח ופלפל.
לחצות את חצי הלימון ולקחת את רבע הלימון אם סכין להוציא את פלחי הלימון .
לערבב טוב .
לטעום………..ולא להאמין שזה לפת 🙂
סלטה משוויה
4 פלפלים ירוקים
4 פלפלים אדומים
3 פלפלים חריפים
4 עגבניות.
6 שיני שום קצוצים
עריסה, שמן, מלח , פלפל .לימון.
אופן ההכנה:
בסלט הזה הטעם הטעים ביותר הוא קליית הירקות על האש [גחלים ] אבל מאחר ובשיגרת היום היום שלנו אנחנו לא מדליקים את המנגל אז על הגז על להבת אש גדולה.
יש דרך נוספת שניתן לקלות את הירקות ופחות מלכלך וזה בתנור.אך הטעם טיפה שונה.
אני אישית מעדיפה על הגז.לכן אני קולה את הפלפלים והעגבניות על גבי רשת ברזל.
כמו זו של המנגל.עד לשריפת הקליפה. אחכ אני מכניסה את כל הכל לשקית וסוגרת היטב כחצי שעה.
מטרת הכנסת הירקות הקלוים לשקית נועדה לשחרר בקלות את הקליפה החרוכה.
תחת הברז בזרם מים קולפים את הקליפה השרופה.יש כאלה שטוענים שתחת מים מאבדים את טעם החריכה.
לי יש טריק להחזיר את הטעם. ואני קולה שוב את כל הירקות במחבת.נותנת לטעמים להתערבב ומחזירה את הטעם האבוד.
אז אחרי שקילפנו את הקליפה חותכים את ראש הפלפלים ומסלקים את הגרעינים.
וקוצצים את השום ואת כל הפלפלים והעגבניות לקוביות
לוקחים מחבת. משמנים אותו עם 6-5 כפות שמן. מניחים את כל קוביות הירקות והשום.
נותנים להם טיגון קל [בערך 5 דק] ומתחילים לתבלן עם כף עריסה,מלח,פלפל ,ומיץ מחצי לימון.
אני לא מציינת את כמות המלח כי זה לפי הטעם. אני אישית שמה כפית.
מערבבים עוד 3 דק על אש נמוכה.
סוגרים.
דרך אגב המתכון המקורי זה לקצוץ את הכל,לגרד 6 שיני שום, לשים שמן מלח ופלפל וטיפה לימון.
אני אוהבת צבע וטעם.מוסיפה עריסה.ומבשלת על מחבת כמה דק.
בתאבון !
תרשי / סלט דלעת
חצי קילו דלעת.
חצי לימון
8 שיני שום.
מלח, שמן, כמון, קימל, עריסה.
אופן ההכנה:
קולפים את הדלעת וחותכים אותה לקוביות. שמים בסיר עם מים בגובה כיסוי הדלעת.
מבשלם עד שהדלעת מתרככת[כחצי שעה בערך ]
אני אוהבת לחתוך שתי שיני שום ולבשל עם הדלעת.
כשהדלעת מוכנה לסנן אותה ולמעוך אותה כמו פירה. לקצוץ דק או לגרד בפופיה 4 שיני שום.
לסחוט חצי לימון. להוסיף 3 כפות שמן [לא שמן זית !!]
כף שטוחה של עריסה. חצי כפית כמון. רבע כפית קימל וחצי כפית מלח.
לערבב טוב את הכל.
בתיאבון!
חמוצים ברגע
אחד מכל דבר:
גזר, מלפפון, פלפל ירוק,לפת,פלפל אדום,קולרבי,ענף כרפס, רבע כרוב,חצי כרובית מחולקת לתפרחות.
קולפים ושוטפים היטב את הירקות. חותכים לרצועות,קוביות,איך שרוצים. ושמים בקערה
לוקחים 3 לימונים. אחד חוצים לרבעים ופרסים את הרבעים ומוסיפים לקערה.
2 לימונים סוחטים, זו לא טעות. מטרת מיץ הלימון פה לכבוש את הירקות ולתת להם הכנה מהירה.
חצי כוס חד פעמית שמן.כף מלח שטוחה[אם רוצים עוד מוסיפים]רבע כפית פלפל לבן.
אם רוצים טיפה עקצוץ של חריפות קוצצים פלפל חריף אחד ומוסיפים לקערה.
מערבבים הכל….ויש לכם חמוצים ברגע :-))))
סלט נוסף זה סלט מטבוחה.
בתיאבון.
ולא לשכוח…..פוסט הבא…..מפרום……מלך הקוסקוס!!
מכין הרבה דברים מהמטבח המעולה שלך.
הערה לגבי הצ'רשי (שהוא סלט טריפוליטני) המתאים לקוסקוס וגם למריחה במקור מוסיפים לדלעת :
1 קישוא
1 גזר
1 תפ"א קטן והתיבול כפי שציינת.