אני תמיד אזכור את הפעם ראשונה שטעמתי מרק ארטישוק ירושלמי .זה היה אחרי הצבא הייתי מוזמנת לאירוע יוקרתי ושונה מהאירועים המשפחתיים.
אני זוכרת מלצריות שהגישו שם בכניסה את המרק בכוסות זכוכית עם קרטונים .
אני זוכרת שהתפעלתי איך מגישים בכוסות זכוכית ומה זה המרק הלבן אפור הזה ?
והמלצרית ענתה לי בביטחון כאילו היא נולדה לבית שמבשלים בו את זה כל יום ״זה ארטישוק ירושלמי ״
בתור אחת שגדלה על מרקים בסגנון אחר שיחקתי רוצה מבינה ואמרתי מהמם אני רוצה גם
עלאק מהמם בתוך עצמי שאלתי מה זה ארטישוק ירושלמי והייתי מלאה סקרנות ופחד שלא לקחתי משהו מזעזע
אבל אז בשלוק הראשון מהר מאד זיהיתי את הטעם היוקרתי והמיוחד של הבטטה קסבייה .
שלא היה קשה לגלות ואמרתי בלב שלי בטטה קסבייה עלאק ארטישוק ירושלמי .אבל ככה למעשה למדתי
שבטטה קסבייה זה תפוא ירושלמי .תבינו …………
בתור אחת שעד הצבא גדלה על אוכל של אמא בלבד
לגלות טעמים ומרקמים שונים היה לחוויה עבורי ולכן הייתי חייבת לחקור וללמוד על המרק
יש לי במחברת כמה מתכונים של המרק גם בגרסת פרווה וגם בגרסה החלבית אבל היום בחרתי במתכון הכי טוב שיש לי שהוא פשוט והכי מנצח מכל מתכון שהכרתי.
המרק על מרקם קטיפתי והוא עשיר בטעם האצילי של הבטטה קסבייה ואם אתם כמוני טרם הכנתם
או טעמתם מהר מהר להכין ולהתעלף !
חומרים :
שקית ארטישוק ירושלמי קפואה 400 גרם
תפוא גדול חתוך לקוביות
1 בצל גדול או 2 בינוני קצוץ גס
3 שיני שום קצוצות
כפית מלח חצי כפית פלפל חצי כפית אגוז מוסקט
1 שמנת לבישול % 15 השף הלבן
50 גרם חמאה
הגשה :
טוסטונים/קרטונים
אופן ההכנה:
מתחילים עם הבצל קוצצים אותו גס ומטגנים אותו עד הזהבה קלה
למה?
כי הטעם של הבצל המטוגן והטיפה מוזהב הוא חלק מהטעם וחובה !!!!!
בדכ אנשים זורקים הכל מבשלים במים וטוחנים
אני מבקשת לא לפסוח על השלב הזה ולטגן כי זה חלק מהטעם
אחכ מוסיפים את השום ואת התפוא הרגיל שמאזן את הטעם האצילי של הארטישוק הירושלמי
ואת שקית הארטישוק הירושלמי שהפשרנו (אפשר להפשיר עם מים חמים בשניות מתחת לכיור)
אם אתם קונים טרי מנקים ומקלפים אז 400 גרם תפוא קלוף וחתוך .
שופכים מעל מים בערך 3 כוסות מים רותחים
מביאים לרתיחה ברתיחה שמים תבלינים
ומבשלים הכל חצי שעה גג ארבעים דק עד שהכל רך
ובעזרת מוט בלנדר טוחנים הכל
.
אחרי הטחינה מוסיפים חמאה ושמנת לבישול 15% של השף הלבן מבשלים הכל עוד 2-3 דק.
מגישים
ואומרים תודה יונית איזה מתכון טעיםםםםםםםםםםםםםם
****פרסום בשיתוף השף הלבן
אשמח לדעת איזה תבלינים להוסיף
יצא לא טעים
שלום.לכמה מנות מתאים המתכון כאן?
האם במספר מנות גדול יותר צריך להכפיל בהתאם את כל המוצרים,רכיבים,תבלינים?
האם אפשר בלי תפוחי האדמה?
תודה יונית איזה מתכון טעיםםםםם
תודה! יצא מושלם! מרק מנחם וכייפי
הי יונית אם אני רוצה אותו. פרווה?
בוקר טוב יונית,נראה מהמממם ,ולגרסת פרווה?
בטטה קיסבייה אוכל מהילדות שלי אוכל מרוקאי אותנטי , בישלנו אותו עם עוף בשר או קציצות .
בכלל אוכל מרוקאי כל כך עשיר וטעים ! והסבתות ואימאות שלנו היו השפיות הכי מוכשרות בעולם עם אינטליגנציה מיוחדת ללא ספרי בישול ללא תוכניות טלויזיה , הם בבישול אפיה גידול ילדים וטיפוח הבית מה טוב יותר מיזה , בגאווה גדולה , אהבנו לומר אמא עקרת בית .
אתם צריכים להכיר את התבשיל תפו"א שנקרא טירפש מעדן יקר מאד מאד בערך 10 אלף שקל לק"ג , הירק גדל במדבר ויש גששים המצליחים לגלות היכן נמצא , יש כאלה שאומרים שזה המן שאכלו בני ישראל במדבר .
דודתי שעלתה לישראל בשנות ה-60 הביאה ממרוקו בקופסאות שימורים .
תןדה יונית איזה מתכון טעים ????
טעמתי את זה במסעדה וחיפשתי איך לשחזר את זה והמתכון הזה קלע בול.
עם סימני קריאה לא סימני שאלה
מתכון מצוין!! טעים ואלגנטי ומשתבח אחרי יום ויומיים. תודה