אם אתם אוהבים מרקים !המתכון הזה מושלם עבורכם
הוא כל כך קטיפתי והשילוב של העדינות של האפונה והשמנת
פשוט חלום חלום שנמס בפה ומחמם את הלב
עכשיו אם אתם חושבים שזה רק למבוגרים אתם טועים
שלחתי קופסא לאחותי הדר והיא התקשרה להגיד לי שהילדים רבים על זה
ואם יש לי עוד קופסא עלאק אם יש לי ……..
אמרתי לה שהיא סתם סחטנית ומנסה להוציא ממני עוד קופסא למחר לעבודה
אבל היא נשבעה ורק אחרי ששמעתי את עילאי הבנתי שהם התעלפו על זה !
בקיצור מתכון קל קל וטעים ברמות !!
ועוד לא אמרתי מילה על אם מגישים את זה עם טוסטונים !
שנתחיל ?
חומרים :
שקית אפונה סנספורט
בצל גדול מגורד בפומיה
ענף סלרי שלם כולל העלים קצוץ
תפוא גדול או 2 בינוני קלוף וחתוך
קישוא אחד חתוך קוביות
3 כוסות מים רותחים
חצי שמנת לבישול 15% השף הלבן
50 גרם חמאה
כפית מלח, כף מרק צח /מרק עוף פרווה,חצי כפית פלפל שחור, כף סוכר
להגשה ;
שמנת לבישול 15% השף הלבן(חובה!!)
קרטונים (לא חובה )
טוסטנים עם פתיתי טריו פתיתים השף הלבן (לא חובה אבל מומלץ )
אופן ההכנה :
אחרי ההפשרה של האפונהה אני שוטפת ומסננת לוקחת סיר שמה בתוכו 2 כפות שמן אפונה בצל סלרי תפוא קישוא ומים רותחים בקיצור הכל למעט תבלינים חמאה ושמנת.
גובה המים חייב לכסות את הכל אם חסר תוסיפו
מבשלים הכל עד רתיחה טובה
ברתיחה מוסיפים תבלינים וממשיכים לבשל חצי שעה עד שהכל מתרכך
לוקחים מוט בפיד וטוחנים הכל
מוסיפים את החמאה חצי כוס שמנת לבישול 15 השף הלבן ומערבבים ומבשלים הכל עוד 3 דק.
וזהו זה מוכן
חובה להגיש עם שמנת .
אפשר עם קרטונים ופרמג'ן
אבל אני ממליצה בחום להגיש עם טוסטנים ופתיתיגבינת טריו
זה פשוט חלום טעים ברמות על חלללללללל
אופן ההכנה שלהם:
לוקחים לחמניה ארוכה או בגט חותכים לפרוסות עגולות
משמנים בספרי שמן מפזרים מעל פתיתח גבינה טריו
מכניסים לתנור 200 מעלות עד להזהבה יפה של הגבינה
מגישים את המרק עם כמה טיפות שמנת ומעל טוסטנים ומתעלפים
לא בעצם צורחיםםםםםםםםםםםםםםם טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
לגרסה פרווה
אני פחות ממליצה על שמנת צמחית עדיף קרם קוקוס!
בהצלחה
פרסום בשיתוף תנובה
במתכון כתוב סוכר. בסרטון לא. האם הוא נחוץ?
שאלה מדוע להוסיף כפית סוכר ?
בפעם הראשונה שראיתי באתר שלך מתכון למרק עם קרטונים חשבתי שאולי סתם נשמטה לך ו' אבל בפעם הרביעית ובמתכון אחר למרק הבנתי שכנראה לא סיפרו לך שצריך להגיד *קרוטונים*.
קרטונים זה משהו אחר, וזה טעים גם בלי מרק….
הקיצר, קרוטונים שמים במרק. קרטונים פחות.