את הקציצות האלה אמא שלי נהגה להכין כל פעם שמישהו אחר מהשפחה היה מתגייס לצבא והיא רצתה לפנק 🙂
אין חבר /חברה שלי או של האחים שלי , שלא אכל ולא התלהב.
לפעמיים היא הייתה דוחפת לנו את זה בלחם ככה ולפעמיים היא הייתה עושה מקרוני [היא לא קראה לזה מעולם ספגטי]
ושמה לנו בצלחת מקרוני ומעל 2 קציצות עם המון רוטב.
אני זוכרת שהייתי אוכלת תמיד קודם את הקציצות, ואחכ מערבבת את הרוטב עם המקרוני ואוכלת.
אבל הכי טעים תשמעו ליונית, עם חתיכת חלה טריה.
טוב אני מתחילה להיות רעבה שאני חושבת על זה , אז עדיף שאכתוב מתכון מלגרום לעצמי להוזיל ריר.
חומרים לקציצות:
חצי קילו טחון עוף
בצל ועוד חצי
תפו"א מגורד וקצוץ
3 פרוסות לחם
ענף סלרי
3 שיני שום
ביצה
שליש צרור פטרוזליה.
חומרים לרוטב:
בצל
4 שיני שום
4 עגבניות
חצי פלפל חריף/או כף עריסה
כף וחצי רסק עגבניות
מלח פלפל פפריקה מרק עוף כמון
אופן ההכנה:
את הטעם הנפלא של הקציצה אנחנו מקבלים מהבצל המטוגן אז תחילה אנחנו ניקח בצל שלם נקצוץ אותו ונשים אותו במחבת עד להזהבה. כשהבצל מזהיב זה הזמן להוציא מהמחבת .
עד שהבצל מזהיב ניקח את חזה העוף הטחון נשים בקערה נוסיף לזה תפו"א חצי בצל וענף סלרי קצוצים הכי קטן שאפשר.
נוסיף לזה פטרוזליה קצוצה ולחם שהרטבנו וסחטנו ואפילו קצצנו 🙂 נערבב הכל טוב ונחכה לבצל המטוגן
שהבצל המטוגן מתווסף אז אנחנו נתבל את העיסה בכפית מלח רבע כפית כורכום חצי כפית פפריקה ,כפית תערובת לקציצות
ורבע כפית פלפל שחור. נערבב הכל היטב ובסוף נשים ביצה אשר תקשור את כל התערובת.
ניתן לזה מנוחה של חצי שעה במקרר.
בינתיים נעבוד על הרוטב.
נשים שמן בתחתית הסיר , נוסיף לו בצל קצוץ גס ונתחיל לאדות עד שהוא מתחיל להזהיב .
ברגע הזה אנחנו מוסיפים 4 שיני שום קצוץ דק וקוביות עגבניות [לא לשכוח לקלוף אותם ] .
וחצי פלפל חריף, לא חובה אבל חצי מעניק עקצוץ קל של חריפות טעימה. אפשר במקום זה כף עריסה
נערבב הכל היטב כמה דק ואז נוסיף רסק,כף אבקת מרק כפית פפריקה כפית סוכר חצי כפית כמון, מלח ופלפל.
לערבב היטב עד שכל הטעמים של התיבול נפתחים ואז להוסיף בין כוס וחצי מים לשתיים ורבע מים רותחים.
זה תלוי בגודל הסיר וגודל הקציצה אתם תראו בעין כבר אם יש מספיק נוזלים ץ תמיד אפשר להתחיל עם כוס וחצי ולהוסיף אם צריך
לערבב היטב לבשל הכל 5 דק , לטעום לבדוק טעמים לתקן אם צריך ואז עם ידיים רטובות לגלל קציצות ולזרוק לסיר.
אחרי שכל הקציצות בסיר לסגור ולבשל עוד רבע שעה על אש קטנה.
ולהגיש.
הערה : אם רוצים להפוך את הקציצות ללא גלוטן אז להוציא את הלחם ובמקום זה לבשל תפוא ולמעוך אותו כמו פירה
ואז להוסיף לעיסה כפית אבקת אפיה שתעניק אווריריות לקציצה במקום הלחם.
להצטרפות לדף הפייסבוק שלי לחצו כאן
בהצלחה }{
אוהבת את האסתטיקה של המנות
תודה רבה
הכנתי, יצא מדהים! תודה
איזה כייף לקרוא ♡♡♡תודה
הי יונית,האתר שלך מדהים!! רציתי לשאול אם במקום ביצה בקציצות אפשר להשתמש בשמן?
האם ניתן להחליף את הלחם בפירורי לחם ?
בהחלט
בכמה כפות פירורי לחם אפשר להחליף את הפרוסות לחם?
בכמה כפות של פירורי לחם אפשר להחליף את הפרוסות לחם? 3 כמו הכמות פרוסות?
יש לי רק גבעול סלרי. אפשר במקום עלי סלרי פטרוזיליה?
הכנתי ויצא מעולה! הילדות שבדרך כלל לא נוגעות בקציצות טרפו. אחלה מתכון
איזה כייייייף לקרוא…..באהבה גדולה ♡
הי,האם אפשר ללא ביצה אלא לשים שמן?
אפשר בלי ביצה ולהוסיף כף שמן
יצא מ ע ו ל ה !!!! מומלץ
היי,
כתבת להוסיף ענף סלרי ..זה כולל את העלים?
הי,
אפשר להמיר את הלחם בקמח מצה או משהו כשר לפסח? אם כן, מה הכמות המדויקת?
וואו!!! אני מכורה לאתר!!!
כל מתכון- הצלחה ענקית!
תודה תודה תודה
ואואו איזה מחמאה גדולה ….לכבוד לי ♡
הי יונית
המתכון של קציצות העוף החריפות נעלם מהאתר שלך ואנחנו מ מ ש אבל מ מ ש מתגעגעים אליו.
תוכלי לשלוח לי אותו?
או לינק למקום החדש?
מהההה???רצה לבדוק
פשוט מושלם!
קציצות עדינות ורכות בטעמן ורוטב נפלא
אוהבת מאוד את המתכונים שלך….מיוחדים 🙂
בדיוק עכשיו סיימתי להכין… יצא מדהים!!! הקפאתי כדי שיהיה לילדים והבעל אוכל חם כשירצו ואני לא נמצאת… מהמקפיא לתנור;)
הטעם נשאר אותו הדבר נכון?!?!
תודה רבה לך! מהממת!!!
עשיתי היום! יצאו נדירות!@ כל המתכונים שלך שעשיתי עד כה כולל העוגת מוסצקוצה שיש יצאו אש!!! תודה❤
היי יונית – חצי קילו טחון עוף ? או חזה עוף ?
עוד שאלה!
נשאר לי מהתערובת של הקציצות. אפשר להקפיא?
או לעשות איתן משהו אחר?
היי יונית רוצה להכין .
כמה כפות של פירורי לחם צריך במקום לחם?
יונית מתכון מעולה! הכנתי לילדים למחר, ואני ובעלי סיימנו עכשיו (חצות!) חצי סיר. תודה רבה על מתכונים נהדרים ❤
אפשר לשים בשר טחון במקום חזה עוף טחון? תודה
תודה על המתכונים המהממים! אפשר הודו אדום טחון במקום עוף טחון?
אפשר להחליף את העוף בבשר?
תודה רבה!!!