יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
  • פשטידת תרד בקלי קלות
  • עוגת קרמבו גרסת 2022
  • בואיקוס גבינה וזיתים כשר לפסח
  • קראמבל תפוחים ואגסים
  • פשטידת מצות
  • קציצות בשר כשרות לפסח
דף הבית » פרגית עם עצם בתנור
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פרגית עם עצם בתנור

פרגית עם עצם בתנור

יונית צוקרמן נובמבר 11, 2020 12 תגובות

פרגית עם עצם זה מנת העוף המעודפת עליי בבית !

ומה זה אומר מועדפת ?

אני אסביר @

כאשר אני מבשלת בשבת הרבה סירים כמו שאתם יודעים

הבחירה בערב שבת קשה .

מה לשים בצלחת ?מה יכנס עם כל הכמות שאני מבשלת חחחח

אני בדכ מכינה 2-3 מנות עיקריות לבחירה.

אם אני עושה את הפרגית עם עצם היא מנה שמה שלא יהיה היא תהיה בצלחת שלי.

ולא אכפת לי אם יאכלו ממנה או לא כי ככה ישאר לי למחר עוד חחחחחחח

למרות שבגדול בשישי אני מבשלת המון כי אצלי כל אחד אוהב משהו אחר במיוחד.ואין כמו לפנק את המשפחה שלך באוכל טעים.

לי הכל טעים זה בעיה חחחחחח הם זה פינוק ככה זה גם אצלי בבית אמא היה וככה גם אצלי בבית.

חוץ מה מגיע לי מנה מועדפת לא?!

אז מה מיוחד בה יונית שאת מעדיפה אותה?

הטעם והחלק הזה של העוף שהוא הכי טעים בעיניי!!!

פרגית עם עצם שזה למעשה כרע ללא רגל.

בקיצור קל קל להכנה וטעים ברמות על חללללללל

אז שנתחיל ?!

חומרים:

5-6פרגית עם עצם או כל חלק של עוף שאוהבים

2-3 בצלים פרוסים

3-2ענפי טימין (לא חובה )

מרינדה

2 כפות גריל עוף

חצי כוס שמן זית

רבע כוס סילאן או כף סוכר

רבע כוס טריאקי

כף אבקת מרק עוף (לא חובה אפשר עוד כפית מלח במקום)

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית אבקת שום.

כפית מלח

אופן ההכנה :

קלי קלות משחק ילדים זה פה.

מערבבים את חומרי המרינדה בקערה.

 

שוטפים את חלקי העוף ומייבשים בעזרת מגבת או נייר מטבח

או פשוט אחרי השטיפה מניחים על השיש לכמה דקות.

הייבוש עוזר לרוטב להיצמד ולקבל צבע וטעם מהמם

מניחים את נתחי הפרגית במרינדה מעסים היטב את הנתחים ומניחים להשרייה של חצי שעה על מנת שהטעמים יחדרו לעוף.אפשר לילה שלם ככה הטעמים והצבע יספגו יותר.

חשוב לי להדגיש  שאפשר לעשות את המרינדה הזו על עוף שלם או מחולק או כל נתח שאתם אוהבים.

ברשותכם הסבר קל מה זה פרגית עם עצם?!

בכדי שלא יפוצצו אתכם בשמות .

שאתם ניגשים לקצביה בסופר או פרטית פשוט תבקשו פרגית עם עצם.

המחיר טיפה יקר כי הם מפרקים אבל זה טעים ושווה

ואת האמת?!

גם אני לפעמיים קונה ומכינה בעצמי.זה קל מאד

את הכרעיים אני מחלקת ל2. לשוקיים ומשולשים.

מוציאה את הגב מהמשולש וזה הופך לי לפרגית עם עצם.

ואת השוקים אני שומרת למרק או תבשיל על הגז.

ועל הדרך חוסכת כמה שקלים.

אבל חשוב שלא תקנו סטייק פרגית וכד כי זה שונה

הסטייק צריך פחות זמן בתנור וחצי מכמות הרוטב .

אחרי חצי שעה של השרייה.

אני לוקחת תבנית מניחה מעל את הבצלים הפרוסים.

מניחה מעל את נתחי הפרגית ברוטב.

מפזרת מעל מעט שומשום לקישוט לא חובה

כמה עלי טימין.

וביי בייי

זה נכנס לתנור 180 מעלות בשורה האמצעית מצב טורבו ל50 40-דק

וזה מוכן 😋😋😋😋😋😋

אני לא מכסה עם נייר כסף אלא שמה נייר אפיה מעל.

הערות.

אפשר להוסיף פטריות טריות

אפשר לבשל קוביות תפוא חצי בישול ולהוסיף.

אפשר להוסיף מיקס עגבניות.

מה שאוהבים בקיצור!!!!!

בהצלחה

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. בלה הגב נובמבר 11, 2020 בשעה 4:24 pm

    נהדרת תודה יונית הלחמניות מושלמות כעת גם אכין את הפרגיץ

  2. אתי ילוז הגב נובמבר 29, 2020 בשעה 5:44 pm

    מכינה כול שישי את החלות שלך עם קמח (כחול צהוב )ואף פעם לא נאפה לי למתה או לא תופח לי השאלה למה ומתחעלה בשעה 8 בבוקר ומחקה עד 12 ועדיין לא מצליח לי מה הבעייה מבקשת עזרה בבקשה 0549764990 תודה

  3. שרה הגב ינואר 22, 2021 בשעה 9:55 am

    הי יונית. את מכינה עם או בלי העור?

  4. שולמית הגב ינואר 22, 2021 בשעה 1:54 pm

    קודם כל – אין עליך ועל המתכונים שלך!!

    רציתי להתייעץ, הרוטב לא נדבק לי כזה יפה כמו בתמונה שלך. אולי כי הרוטב יצא לי מאוד סמיך (עשיתי בדיוק לפי ההוראות בגרסה עם הסילאן)? יבשתי את העוף היטב עם נייר סופג לפי ההוראות. וכל זה הוא לא נדבק לי לעוף וממש בתחילת הבישול הכל נשפך לצדדים. מה פספסתי?

  5. נאוה סטולרו הגב מרץ 25, 2021 בשעה 6:55 am

    המתכון מעולה. השריתי את הפרגיות יום קודם להכנה . לא הוספתי טימין כי אני לא כל כך אוהבת את הטעם ומה שיצא היה נהדר.
    תודה על המתכון .

  6. ענבל הגב אפריל 1, 2021 בשעה 10:05 am

    היי יונית,
    יש לי בבית סטייק פרגית,
    אשמח לדעת כמה לשים מכל דבר, וכמה זמן זה מצריך בתנור. (האם אפשר להוסיף תפוחי אדמה?) תודה רבה

  7. אלכס הגב יולי 20, 2021 בשעה 11:44 am

    יצא אחלה

  8. מיכאל הגב נובמבר 13, 2021 בשעה 5:17 pm

    יצא ממש טעים!

  9. לילי הגב נובמבר 21, 2021 בשעה 12:20 pm

    את המתכון הזה אני באמת מכינה המון וכולם אוהבים אותו, גם הקטנטנים! תודה על מתכון מושלם לשבת ולכל יום אחר.

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 30, 2021 בשעה 4:27 am

      באהבה לילי
      תודה שהגבת וסיפרת ❤️

  10. רות סלוצקי הגב ינואר 8, 2022 בשעה 3:05 pm

    מנה מדהימה. ללקק את האצבעות😃

  11. מירב הגב פברואר 18, 2022 בשעה 2:16 pm

    הכנתי כבר כמה פעמים וזו מנה מנצחת ממש
    תמיד מצליח לי

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • קובניות בטעם חמאה ושום קובניות בטעם חמאה ושום הרבה פעמיים חשבתי על איך לפתוח את הפוסט היום בהתחלה...
  • זיתים מרוקאים זיתים מרוקאים בתור ילדה אני זוכרת שלא אהבתי את הס...
  • לחמניות של בית לחמניות של בית המדריך המלא להכנת לחמנייה ביתית קלה רכה והכי חשוב טעימה...
  • קוביות בשר עם תפוא קוביות בשר עם תפוא שאמא רצתה לפנק אותנו היא הייתה מכינה לנו את הסיר הזה . ...
מתכונים חדשים

קובניות בטעם חמאה ושום

קוביות בשר עם תפוא

הפסטלים של רונן

קציצות עוף וכרובית

פשטידת תרד בקלי קלות

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס