יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר
  • סלט אבוקדו
  • צ’יפס מתנפח אבונפחא
  • סלט ביצים הכי טעים שיש
  • עוגת שוקולד מושלמת לגן
  • עוגיות שוקולד צ’יפס
  • קובניות בטעם חמאה ושום
  • קוביות בשר עם תפוא
  • הפסטלים של רונן
  • קציצות עוף וכרובית
דף הבית » הקציצות של סבתא סולטנה
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
הקציצות של סבתא סולטנה

הקציצות של סבתא סולטנה

יונית צוקרמן ינואר 7, 2017 59 תגובות

הקציצות האלה מעדן יש להם קסם. בכל תבשיל הם מקבלים טעם אחר. ויחד עם זאת בכל תבשיל תמצאו שהן תמיד נימוחות תמיד עסיסיות ותמיד טעימות!

לחץ כאן להדפסה

 

 

את המתכון הזה לא תמצאו ברשת ובאף מקום !

המתכון הזה עובר בדורות והוא שייך למשפחת סולטן ולמשפחת מרציאנו.

למי שלא הבין עד עכשיו אני צוקרמן מהצד של בעלי.

סבתא סולטנה הייתה בשלנית גדולה במרוקו וכשהיא עלתה לישראל היא הייתה טבחית בבית ספר בעיר שנולדתי.

גם היום כשפוגשים אותי אנשים ומגלים שאני הנכדה שלה, הם מתחילים לספר לי על האוכל המדהים שלה.ועושים השוואות.

כל פעם זה קצת מצחיק אותי, כי זו סבתא שלי ואני גדלתי על האוכל והמתכונים שלה ואין מקום להשוואה .ולא אני לא ממעיטה מערכי.

אני יכולה לעשות תמתכונים שלה והם יצליחו לי וכולם יתעלפו ויחמיאו לי אבל הטאצ של היד שלה, הרגש,זה סוד הטעם, סוד הקסם.

אבל ,מה לעשות תמיד יש אבל,מה שהרבה אנשים לא יודעים זה שסבתא לא מחלקת מתכונים אף פעם ,אצלה הכל נשאר במשפחה .

ולמרות שהמתכון הזה סודי,ושייך למשפחות שציינתי בתחילת הפוסט.החלטתי לחרוג ולתת[בעיקר בגללל הבקשות הרבות של חבריי לפייסבוק ולאינסטגרם ]

חברים 🙂 זה חד פעמי, אז לא להתלהב, אז בלי הרבה דיבורים. להעתיק ולשמור!!

 

כי הקציצות האלה מעדן יש להם קסם. בכל תבשיל הם מקבלים טעם אחר. ויחד עם זאת בכל תבשיל תמצאו שהן תמיד נימוחות תמיד עסיסיות ותמיד טעימות!

חומרים :

חצי קילו חזה עוף טחון

150 גרם בשר טחון, רצוי שפונדרה. [לא חובה בשר שפונדרה אבל בשר טחון בהחלט חובה זה חלק מהטעם]

בצל , גזר, קישוא, תפוא. פטרוזליה וכוסברה.

תבלינים :ראסל אל חנות, מלח פלפל לבן אבקת מרק עוף,כורכום

ביצה XL

ציפוי : סולת , קמח, ביצה.

רוטב : 3 בצלים ענקים , כורכום ,אבקת מרק, סוכר.

אופן ההכנה :

לפני שמתחילים מרתיחים תפו”א  עד למצב פירה. בזמן שהוא על הגז לוקחים קערה ומתחילים לערבב את הבשר עם חזה העוף הטחון. אח”כ לגרד בפומפיה גזר קישוא בצל. אחרי זה [כן אחרי הגירוד בפומפיה]לקצוץ עוד הפעם דק דק.ולהכניס לקערה.

לקצוץ רבע צרור כוסברה ורבע צרור פטרוזליה ולהוסיף לקערה. למעוך את תפוא ולהכניס לקערה.[זה חלק מהסוד התפוא המעוך כמו פירה] לשים רבע כפית כורכום,כפית ראסל אל חנות.כף שטוחה אבקת מרק עוף טיפה מלח טיפה פלפל לבן. ביצה גדולה ולערבב טוב עד ליצירת תערובת חלקה ואחידה.

חשוב מאד להסביר שתיבלון זה עיניין של זמן עד שמפתחים רגש.לכן אל תפחדו לתבלן כפי ראות עינכם וטעמכם.גם לא לפחד לטעום. לא קורה כלום

נשארים חיים. מבטיחה לכם.

אחרי שערבבו טוב ויצרנו עיסה אחידה. להכניס הכל למקרר לחצי שעה -שעה בכדי שהעיסה תתפוס טעמים.

אחרי שעה להוציא מהמקרר. להכין 2 קערות.

קערה אחת של בצים מקושקשות, קערה שנייה כוס סולת עם חצי כוס קמח מעורבבים כהלכה.

למי שלא אוהב סולת יכול רק קמח. אני אישית מתה על זה כי זה מעניק קראנציות עדינה וטעם חלומי.

מכדררים קציצות בגודל בינוני, טובלים בסולת-קמח ואחכ בביצה ומטגנים במחבת עם קצת שמן.

מאחר והקציצות נכנסות לבישול אין צורך לטגן אותם טיגון מלא, הזהבה קלה משתי הצדדים ולהוציא.

אני בד”כ משתמשת ב3/4 מכמות העיסה ומטגנת קציצות לרוטב.

ואת הרבע הנותר אני שומרת לסיר אפונה ובעזרת ידיים רטובות אני עושה קציצות קטנות וזורקת לסיר

ולא תאמינו אותה קציצה , טעם אחר, קסם של קציצה. למי שרוצה המתכון לסיר אפונה נמצא 

זה כמובן לא חובה אבל אני בעיסה אחת עושה 2 סירים :-)))

נחזור לקציצות המטוגנות .אז אחרי שטיגנתי את הקציצות.אני לוקחת סיר סוטאז רחב. ואני פורסת לתוכו 3 בצלים ענקים.

אם אין לכם ענקים אז 4 גדולים.

אני פורסת את הבצל ומתחילה לאדות אותו אחרי עשרים שניות שופכת מעליו שמן בנדיבות ומאדה עוד 4 דקות.

אחרי 4 דקות אני מוסיפה 2 כפות סוכר ומערבבת את הבצל ומאדה אותו עד הזהבה קלה.

כשהוא מזהיב קלות אני מוסיפה לו בין כוס לכוס וחצי  מים רותחים[מים זה תלוי בגודל הסיר והכמות ]כף אבקת מרק עוף.רבע כפית כורכום טיפה פלפל לבן.

מערבבת טוב, וסוגרת את הסיר ולא שוכחת להנמיך את האש. נותנת לרוטב הבצלים להתבשל במשך רבע שעה לבד.

אחכ מכניסה את הקציצות. ומעבירה את הסיר ללהבה הכי קטנה שיש לכם בגז.ונותנת לו בישול של חצי שעה נוספת לפחות!!!

ויש לכם קציצות מעדן !

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

59 תגובות

  1. גלית הגב פברואר 16, 2017 בשעה 7:27 pm

    הקציצות נראות טובות.
    מה אני יכולה לשים במקום סולת?

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 20, 2017 בשעה 3:05 am

      מאושרת לקרוא♡באהבה

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 20, 2017 בשעה 3:14 am

      קמח,קמח תירס ואפשר גם רק ביצה

  2. דורית שני הגב פברואר 18, 2017 בשעה 12:33 am

    הי. האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן אותן?

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 20, 2017 בשעה 3:05 am

      בוודאי.לא לשכוח ספרי שמן

  3. ליאת הגב פברואר 18, 2017 בשעה 12:54 pm

    חסר אולי משהו במתכון של הרוטב?
    בתמונה של הסיר עם הקציצות רואים פטריות ובמתכון לא מופיע שברוטב יש פטריות…
    אז איזה, כמה ובאיזה שלב להוסיף?

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 20, 2017 בשעה 3:04 am

      לא חסר אלו קציצות קסם בכל סיר הם יקבלו טעם אחר פשוט גיוונצי והוספתי עוד מעבר לבצל

  4. ליאת הגב פברואר 20, 2017 בשעה 8:24 am

    היי,
    שתי כפות סוכר? לא שתי כפיות?
    לא יותר מתוק מידי?

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 25, 2017 בשעה 4:25 am

      זה הקירמול של הבצלים זה בסדר

  5. ירדן הגב פברואר 24, 2017 בשעה 8:26 am

    היי , נראה מצויין 🙂 ,
    אני מבינה שלחלק תערובת הקציצות שאת משאירה לצורך בישול עם האפונה את לא משתמשת במרכיבי הזולת , קמח וביצה ?

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 25, 2017 בשעה 4:06 am
        נכון מאד.
        יש כל מיני סוגי קציצות.
        זו קציצה שמתבשלת ברוטב
        בהצלחה♡
  6. מיטל הגב פברואר 26, 2017 בשעה 10:20 pm

    הי יונית נהנית מהמתכונים שלך אבל יש לי שאלה מה הכמויות של הירקות שרשומות במתכון ?הגזר הקישוא והבצל והתפוח אדמה לא רשום כמות ?

  7. ליאת הגב אפריל 3, 2017 בשעה 7:48 pm

    הי יונית
    עשיתי בעבר את הקציצות והן אכן מדהימות!
    אני רוצה להכין אותם הפעם לארוחת חג לערב ליל הסדר.
    במקום הסולת והקמח, במה ניתן לצפות אותן כדי לקבל את המרקם החיצוני הדומה של הקציצה?

  8. רינה לוי הגב מאי 9, 2017 בשעה 4:04 pm

    אני מתה על המתכונים שלך…אני טורקיה וגם אימי נקראת סולטנה אז יש לי סיבה טובה שאני עוקבת אחרייך.יונית צוקרמן את מדהימה. תודה אשה יקרה

  9. סימה יעקובי הגב מאי 10, 2017 בשעה 7:12 pm

    יישר כוח על מתכונים מדהימים, על הסברים מפורטים,שה’ ישפיע עליך שפע ברכות בכל התחומים

  10. גיא הגב מאי 21, 2017 בשעה 3:13 pm

    הי
    הקציצות יוצאות מדהימות כבר ניסיתי פעמיים.
    הדבר היחיד שמבאס קצת זה הציפוי ומרקם הקציצה לפני הציפוי הוא קצת נוזלי מדי לטעמי והציפוי בביצה משאיר אותה נוטפת אז עשיתי קמח ביצה סולת אבל המרקם לפני הטיגון מאוד רך ככה אמור להיות או שאפשר להקשיח אותו איכשהו?

  11. קרין ממן הגב יוני 1, 2017 בשעה 4:59 pm

    זה רק סולטנה יכולה להגיד פומפיהה…..תודה על המתכון המנצחח ??

  12. עליזה הגב יוני 5, 2017 בשעה 2:33 am

    מה ניתן לשים במקום אבקת מרק? לא קיים אצלי בבית

  13. sharon הגב יוני 20, 2017 בשעה 10:39 pm

    Can i make it spicy

  14. הדסה הגב אוגוסט 24, 2017 בשעה 7:40 pm

    היי האם ניתן לעשות את הקציצה רק עם בשר בקר טחון?

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 12:52 pm

      לא הגהול הוא השמיים

      • מיכל הגב ינואר 7, 2022 בשעה 11:38 am

        התשובה לא ברורה…האם אפשר רק בשר טחון, ללא עוף? זה מתאים עם הקישוא והגזר?

  15. שרית הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 9:25 am

    יונית את מלכה!!! אקדים ואומר שבעלי מרוקאי גם הוא מרציאנו ואני אשכנזיה. אתמול הכנתי את הקציצות של סבתא שלך. בעלי התלהב מאוד ורצה שאגיד לו מה שמתי. אמרתי שזה סוד משפחתי.

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 5, 2017 בשעה 12:41 pm

      חחחחח גדולה מהחיים

  16. לינוי מגן הגב אוקטובר 26, 2017 בשעה 9:13 am

    היי אם אני מכינה את כל תערובת הבשר לפני ושמה עד מחר במקרר זה בסדר?

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 28, 2017 בשעה 4:59 am

      מצויין

  17. סימה הגב אוקטובר 31, 2017 בשעה 9:23 pm

    היי
    עוקבת אחרי המתכונים המעולים
    אוהבת שינויים ומנסה הכל מושלם
    האם ניתן להקפיא את הקציצות אחרי הטיגון ?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 1, 2017 בשעה 11:05 am

      בוודאי

  18. נגה הגב נובמבר 30, 2017 בשעה 2:49 pm

    הי יונית. האם את הקישוא והבצל המגוררים את סוחטת מנוזלים?

    • יונית צוקרמן הגב דצמבר 6, 2017 בשעה 3:43 am

      סחיטה קלה

  19. מלי הגב דצמבר 15, 2017 בשעה 12:45 pm

    היי יונית,

    איך הקציצות מקבלות את הצבע הזה, כאילו יש ברוטב משהו שמעניק להם את הצבע.

  20. מוריה הגב אפריל 21, 2018 בשעה 5:59 pm

    יונית אהובתי….מזכיר לי את קציצות אבוחצרה האלוהיות שלך…..יש אפשרות לוותר על הטיגון עם הביצה והסולת ולזרוק אותן ישר לרוטב???
    שרופי עליך

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 22, 2018 בשעה 5:12 am

      בטח אבל אז הם יהיו קציצות במרקם אחר רך כזה

  21. מזל הגב אוגוסט 10, 2018 בשעה 12:27 pm

    אפשרי רק עם בשר טחון? ובלי כוסברה

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:55 pm

      כן

  22. סיגל הגב ספטמבר 26, 2018 בשעה 11:45 am

    מדוע בחלק מהקציצות שלך את מוסיםה ביצה ובחלק לא

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:03 pm

      כל מתכון והמקור שלו 🙂

  23. עדי הגב אוקטובר 19, 2018 בשעה 7:33 am

    פעם שניה שאני מכינה את הקציצות האלה ופשוט ללקק את האצבעות!!!! הפעם הוספתי לסיר גם תחתיות ארטישוק

  24. נועה הגב נובמבר 3, 2018 בשעה 10:35 am

    היי יונית,
    לשמחתי, ראיתי שמישהי שאלה למעלה לגבי כמויות של הירקות ולצערי לא ענית… אפשר בבקשה? תודה

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 2:36 pm

      1 מכל אחד גם באופן ההכנה רשום אם לא ציינתי כמות אז זה אחד

  25. יוני הגב נובמבר 23, 2018 בשעה 5:12 pm

    שמנו 2 כפות סוכר לטיגון הבצל …אבל יצא מעט מתוק מידי .(עניין של טעם )
    . .בלית ברירה הספנו כפית חומץ קצת לרכך….
    למרות הכל ממליץ קצת….. פחות סוכר על 3 בצלים גדולים .מעבר לכך הקציצות יצאו מדהימות טעימות ומיוחדות
    תודה רבה על השיתוף .

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 7, 2019 בשעה 4:36 am

      סוכר בהתאם לגודל הבצל בדכ….אבל בהחלט כף אחת יכוחה להספעק!

  26. חני הגב אפריל 14, 2019 בשעה 2:06 pm

    היי
    אפשר להחליף את הסולת בקמח מצה?
    רוצה להכין לליל הסדר
    תודה חני

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 20, 2019 בשעה 3:03 pm

      בוודאי

  27. גלית הגב אוקטובר 14, 2019 בשעה 3:30 pm

    הכנתי את הקיצוצות , טיגנתי אותם והיה נראה שזה יצא מדהים
    אך הרוטב שהכנתי היה כנראה מתוק מדי וקיבלתי טעם של קציצות גפילטאפיש מתוקות
    מהר הוספתי רסק עגבניות וקטשופ לשבור את המתיקות.
    לצערי הקציצות התפרקו ברוטב כנראה שמתי יותר נוזלים כי רציתי שזה יכסה את הקציצות.
    אולי אצליח לעשות רוטב בולונז
    איך אפשר להציל את התבשיל ?

  28. גלית ש הגב אוקטובר 14, 2019 בשעה 3:31 pm

    הכנתי את הקיצוצות , טיגנתי אותם והיה נראה שזה יצא מדהים
    אך הרוטב שהכנתי היה כנראה מתוק מדי וקיבלתי טעם של קציצות גפילטאפיש מתוקות
    מהר הוספתי רסק עגבניות וקטשופ לשבור את המתיקות.
    לצערי הקציצות התפרקו ברוטב כנראה שמתי יותר נוזלים כי רציתי שזה יכסה את הקציצות.
    אולי אצליח לעשות רוטב בולונז
    איך אפשר להציל את התבשיל ?

  29. שרלין הגב מרץ 24, 2020 בשעה 12:14 pm

    הי, תודה על המתכון.. אם אין לי ביצה xl שמים 2 L?

  30. לאה קדוש הגב אפריל 24, 2020 בשעה 11:11 am

    הקציצות הכי טעימות בעולם תודה רבה שבת שלום

  31. גואטה פנינה הגב מאי 4, 2020 בשעה 5:58 am

    היי יונית…ראשית רוצה לומר תודה על מתכונים נפלאים.
    שאלה..בצילום הקציצות נראית שחומות באופן מגרה ביותר..איך מה עשה אותם שחומות???

  32. גואטה פנינה הגב מאי 14, 2020 בשעה 6:11 am

    היי…ראשית תודות על מתכונים נפלאים…
    שאלה ייתכן ופספסתי את כמות תפ”א לרציחות…כמה??

  33. עמית הגב אוגוסט 14, 2020 בשעה 12:28 pm

    הכנתי היום את הקציצות.. מה שמשך לי את העין זו התמונה של הקציצות מסודרים יפה ואדמדמים
    מה אומר לך יונית סולטן צוקרמן הנכדה של ספתא סולטנה שרואים את הבישול שלה דרכך
    הקציצות נטרפו אני עצמי לא התאפקתי
    הם מה זה טעימות..המירקן שלהם ככ טעים שאף אחד לא ניחש ממה הם עשויות לא מורגש שיש בזה בשר.
    תבורכי יונית.המתכונים שלך רהוטים.טובים.טעימים.לא אששכח את המופלטה הראשונה בחיי שהכנתי בפסח האחרון..הם ככ הצליחו שבירכתי אותך
    תמשיכי להפגיז במתכונים
    ותודה לך

  34. עמית הגב אוגוסט 21, 2020 בשעה 11:05 am

    איך זה שהקציצות אדמדמות?

  35. אביבה טל הגב ספטמבר 24, 2020 בשעה 10:08 am

    האןם שמת בביצה רסק כדי שהקציצות יצאו אדמדמות?

  36. אבי הגב ספטמבר 25, 2020 בשעה 11:20 am

    לא מבין את ענין נאבקת מרק
    לא נראה לי שזה המתכון המקורי. לא נראה לי שבמרוקו השתמשו אבקת מרק.
    אצלי אבקת מרק זה ממשהו שלא נכנס הביתה ויכול בקלות להיות מוחלף התבלינים טבעיים שמחליפים את המוצר המתועש הזה.

  37. לאה הגב ינואר 27, 2021 בשעה 12:07 pm

    עשיתי את הקציצות, מאוד טעים

  38. לאה הגב ינואר 27, 2021 בשעה 12:08 pm

    עשיתי את הקציצות, מאוד טעים, והוספתי פטריות שלמות לרוטב

  39. דליה הגב ינואר 31, 2021 בשעה 12:46 pm

    הכנתי את המתכון של הקציצות של סבתא סולטנה, והן יצאו מוצלחות וטעימות, באמת טומנות בטעמן סוד של קסם. תודה לך.

  40. ניצה הגב מרץ 5, 2021 בשעה 8:52 am

    אני מכינה את הקציצות האלה לעיתים קרובות.. המשפחה ובמיוחד הנכדים תאומים בני שנתיים ממש אוהבים. שאלתי, בתמונה האחרונה שמצורפת להסבר נראה כי יש פרוסות שום ברוטב.. האם זו אחת הגרסאות? או שאני טועה…

  41. חגית הגב יוני 25, 2021 בשעה 12:37 pm

    היי יונית

    האם אפשר רק לטגן את הקציצות ,

    בלי לבשל אחר כך ברוטב .

    אם כן כמה זמן לטגן , בשמן עמוק?

    תודה על כל המתכונים המוצלחים.

    חגית

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • טבחה כמוניה שעועית ובשר טבחה כמוניה שעועית ובשר את המתכון של היום למדתי מאסתר ממושב זיתן חמותי ה...
  • סלט אבוקדו סלט אבוקדו את הסלט הזה הכנתי עוד שהייתי ילדה בת עשר. למדתי...
  • עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים שוקולד בטעם של פעם עוגת שמרים במילוי קלאסי, מילוי של סבתא שלי, סבתא שלכם...
  • צ'יפס מתנפח אבונפחא צ’יפס מתנפח אבונפחא בשנות העשרים שלי הייתי נוסעת עם חברות לשוק בצלאל למצוא...
  • קוביות בשר עם תפוא קוביות בשר עם תפוא שאמא רצתה לפנק אותנו היא הייתה מכינה לנו את הסיר הזה . ...
מתכונים חדשים

טבחה כמוניה שעועית ובשר

סלט אבוקדו

צ’יפס מתנפח אבונפחא

סלט ביצים הכי טעים שיש

עוגת שוקולד מושלמת לגן

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס