לכבוד הכנס האורגני הראשון שמתקיים השנה ביום שישי ה 15/5 בתאטרון רמת גן,הכנתי עבורכם מתכון לביז'ילוש מעופות אורגניים של משק מלמד.
שבו תנאי הגידול והמזון להם זוכים העופות בלול האורגני מבטיחים בשר איכותי, חופשי מרעלים, בעל אחוזי שומן נמוכים, עם טעם מעולה ובעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.
המתכון קל מאד, כל פעם שאני מכינה אותו אני חוזרת לילדות ונזכרת באיך סבתא ואמא היו מכינות את זה לכבוד שבת
או באמצע השבוע שהסיר מהווה בעצם ארוחה מלאה שלמה שמכילה גם תוספת וגם מנה בשרית.
כן,הכל בסיר אחד שכל תהליך ההכנה שלו, לא עובר את השעה !
בפרט שהעופות האורגניים מגיעים נקיים ובאיכות מאד גבוהה מה שחסך לי זמן בניקוי שאריות שהקצב בסופר משאיר לי בד"כ
אז שנתחיל?!
שקית אפונה וגזר קפואה
קופסא של פטריות חתוכות.
בצל
שום
מלח , פלפל, פפריקה , מרק עוף, סוכר.
כף רסק עגבניות
חבילה של שוקי עוף אורגניים
אופן ההכנה :
קלי קלות !!
לוקת בצל גדול לפרוס אותו , לשים בסיר 3 כפות שמן ולהתחיל לאדות את הבצל, אחרי 2 -3 דקות של אידוי
אני מוסיפה 3 שיני שום פרוסים או קצוצים ואת חבילת שוקי העוף. מזהיבה את השוקים מכל צד.
ואז מוסיפה את האפונה וגזר , אבל לא לפני ששטפתי כהלכה את השקית וסיננתי נוזלים במסננת ביתית פשוטה.
אותו תהליך אני עושה גם עם הפטריות.
נותן לזה טיגון של דקה ואני מוסיפה כוס ורבע מים רותחים . כף פפריקה לא כף בהריון כף רגילה. כף מרק עוף, רבע כפית פלפל שחור, טיפה מלח
כי שמנו מרק עוף, אז לא צריך הרבה. ורבע כפית כורכום. כף רסק עגבניות חצי כפית סוכר לאיזון טעמים וחמיצות .
מסיר לסיר כמות המים יכולה להשתנות, מה שאתם צריכים לעשות בכדי לדעת שיש לכם כמות של מים שמתאימה
היא לשים כמות מים שמכסה את האפונה. אני מדגישה את האפונה לא לדאוג לעוף, הוא יתבשל לאט.
מערבבת את כל תכולת הסיר, כלומר הבצל העוף, האפונה והפטריות, התבלינים, מורידה את האש לאש נמוכה, סוגרת את הסיר ומבשלת את הסיר
למשך 40- 50 דקות עד שהעוף מתבשל.
איך יודעים?! נועצים עם מזלג עם העוף רך, אני סוגרת את האש.
כמו כן, אפשר להכין את המנה הזו בלי העוף ויש לכם תוספת צמחונית.
בהצלחה !
כמה מילים למי שרוצה לשמוע אודות הכנס :
ספרי הבריאות פוקוס והפורטל לתזונה בריאהEatwell יקיימו את הכנס האורגני הראשון בארץ – הפנינג בריאות המשלב מגוון הרצאות של מיטב המומחים בתחום לצד מתחם שוקק של דוכני בריאות אורגניים
יום שישי, 15.5, בין השעות 15:00-9:00 | תיאטרון גבעתיים, רחוב רמז 40
בשנים האחרונות המזון האורגהוצאת ני הפך לנפוץ יותר ולמגוון גדול של מוצרים קיימת כיום חלופה אורגנית, אולם קהל הצרכנים נותר מבולבל בכל הנוגע לצריכת מוצרים אורגניים ולהשפעות השונות של מזון מרוסס או מהונדס גנטית. הוצאת ספרי הבריאות פוקוס והפורטל לתזונה בריאה Eatwell החליטו להרים את הכפפה ויהיו הראשונים בישראל שיקיימו כנס אורגני המיועד לקהל הרחב המתלבט בנוגע לצרכנות האורגנית ומבקש להעמיק את ידיעותיו בנושא. הכנס, שייערך בתיאטרון גבעתיים ביום שישי, 15.5, בין השעות 15:00-9:00, יעסוק בנושא האורגני באופן מקיף ומעמיק, תוך התייחסות להיבטים שונים כגון היסטוריה, אידיאולוגיה, חקלאות, חומרי הדברה ותקני איכות, מוצרים אורגניים מן החי, בריאות, סביבה, צרכנות וקוסמטיקה. במסגרת הכנס יתקיימו הרצאות מרתקות של מיטב המומחים, שיספקו ידע תיאורטי וכלים מעשיים לצרכנות נבונה והמשתתפים מוזמנים ליהנות ממתחם דוכני בריאות אורגניים שיציעו מגוון מוצרים אורגניים – פירות, ירקות, מזון, קוסמטיקה, חומרי ניקוי ועוד.
בין ההרצאות והסדנאות בכנס:
האם מזון אורגני הוא טרנד חולף או מציאות מוכחת? גיא רילוב, חקלאי אורגני ותיק, ידון בחשיבות מזון אורגני לאדם ולסביבה, בשיטות החקלאות האורגנית בהיבט ההיסטורי והאידיאולוגי, בהיבטים שיווקיים, כמו עלויות ייצור ומחירים, ובעתיד החקלאות האורגנית והתפתחותה.
טיפים וכלים שימושיים לצרכן האורגני – הילה אפללו, נטורופתית בכירה, מנחת קבוצות ומנהלת האתר "חיים אורגניים" תעסוק בצרכנות אורגנית נבונה על כל תחומיה: אילו מזונות הכי חשוב לצרוך כשהם אורגניים, כיצד ניתן לצרוך מזון אורגני בלי לפשוט את הרגל, ומהי צרכנות אורגנית בעלת היבטים חברתיים וקהילתיים.
מהדברה ועד פיקוח – ד"ר צחי סקלסקי, מנכ"ל חברת אגריאור המתמחה בפיקוח אורגני בחקלאות ובתעשייה, יסקור את הבדיקות והאישורים הדרושים לתקני מזון אורגני בארץ בהשוואה לאלה שבחו"ל וכיצד הצרכנים יכולים להיות בטוחים שהמזון האורגני אכן עומד בתקנים, ואת הדרישה הבינלאומית והלאומית לצמצום השימוש בחומרי ההדברה בחקלאות רגילה וכיצד ניתן לקיים חקלאות אחרת שממעיטה ואפילו נעדרת חומרי הדברה ולפקח עליה.
אורגני מן החי – אריק מלמד, חקלאי אורגני ומגדל עופות, יציג את האספקטים המייחדים מוצרים אורגניים מן החי, את ההבדלים בתנאי הגידול של עוף אורגני לעומת עוף רגיל, את ההבדלים בין ביצים רגילות, ביצי חופש וביצים אורגניות, את המדיניות הממשלתית בענף ואת הפיקוח המתבצע לטובת הצרכן הישראלי.
מזון מהונדס גנטית – מה זה עושה לנו? נועם אוחנה, תזונאי קליני (M.Sc. R.D.) ובעל תואר שני בגנטיקה יעסוק בנושא שנוי במחלוקת זה ויסביר מהו מזון מהונדס גנטית, מהם הנזקים הבריאותיים האפשריים שלו ומהם יתרונותיו במקרים מסוימים, מדוע לא קיימת עדיין חובה לסמנם בישראל, כמו גם במקומות רבים בעולם, וכיצד ניתן להימנע מצריכתו.
עור-גני – הכל על האורגני בתעשיית הקוסמטיקה – אסתר לחמן, רוקחת טבעית ויועצת תזונה ובריאות, תבחן את הקשר בין מה שאנו "מאכילים" את גופנו מבחוץ לבין בעיות עור ומחלות נפוצות ואת האינטראקציה בין חומרי רחצה וניקוי לעור, את חשיבות הזנת העור בחומרים איכותיים, את ההבדל המהותי בין "אורגני" ל"טבעי", את הרגולציות והתקנים ואת החומרים המשמרים במוצרי הקוסמטיקה ותחליפיהם.
מחיר כרטיס לכנס במכירה מוקדמת: 175 ₪ (החל מה-1.5, מחיר כרטיס: 199 ₪). מספר המקומות מוגבל, מומלץ להבטיח מקומות מראש. לפרטים נוספים: http://goo.gl/PjwUdo ובאתרים www.focus.co.il, www.eatwell.co.il.
אפשר לשים אפונה יבשה במקום?
אם כן צריך להשרות אותה?
אפשר להוסיף גם שעועית מש למתכון הזה?
תודה!
התשובה היא לא
אפשר עם קציצות? תודה
בוודאי