השבוע הייתי במפגש פודי עם כל הנבחרת של מתכון מנצח .במהלך המפגש דיברתי עם עוז תלם חבר יקר ובלוגר מוכשר שיש לו בלוג מהמם !!עם הסברים הכי הכי מעמיקים שיש בתבל .ויש לו גם ספר כרובית מדהים עם מתכון שלי בתוך הספר?♀️לאתר של עוז לחצו פה
בקיצור סיפרתי לעוז על המסקנות שלי מהסיר של לקרוזה.שאני התאהבתי בבישול בו,מפיזור החום האחיד מהמהירות של הבישול בגלל המכסה שהוא גם ברזל יצוקה.אל תדאגו גם התלוננתי שהוא כבד וזה מקשה טיפה אבל היתרונות שלו עולים על הכובד חחח.
ואז הוא אמר לי שאנסה בתנור עם הסיר טבית.טוב טבית לא טעמתי מעולם אז הכנתי על אותו עיקרון בטעמים שלי.
אתמול הכנתי צהרים לבנות….תקשיבו הבנות שלי התעלפו בעלי אהב חוסל חיסול ממוקד תוך שעה
ואחותי ישר קנתה לי מצרכים שאכין לה לצהרים למחר לילדים שהם בחופש.
אבל לא היה אכפת לי כי זה עשר דקות עבודה!ושעה אפיה.
אז שנתחיל ?
חומרים :
2 וחצי כוסות אורז
6 שוקיים
3 גזרים
קישוא
בצל גדול
פפריקה,מלח, פלפל ,תבלין גריל עוף,פילדפיה,מרק עוף.
אופן ההכנה :
נתחיל עם האורז נשים בקערה ונשפוך מעליו מים רותחים שיכסו ב3 סמ את האורז.
בזמן שהאורז מושרה קוצצים שמים 3 כפות שמן בסיר מידה 28 סוטאג או תבנית שנכנסעם לתנור ! וסוגרים את השוקיים עד הזהבה מכל צד.
אחכ מוצאים ובאותו סיר עם הטעם של העוף שטיגנו מטגנים בצל גדול עד הזהבה.
בהזהבה מוסיפים 3 גזרים וקישוא אחד שקצצנו במעבד מזון לגפרורים.או במנדולינה ולמי שאין אז בקולפן ג'וליאנים. מאדים את זה דקה שתיים עם הבצל המטוגן ומתחילים לתבלן כדי שהטעמים יספגו בירקות .
כף גדושה גריל עוף כף פפריקה כף פלדפיה 3/4 כף מלח חצי כפית פלפל שחור .מערבבים היטב.מוסיפים את האורז אחרי שסיננו כמובן.מערבבים .שופכים 4 וחצי מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף.
מערבבים הכל שמים את העוף מלמעלה סוגרים ומכניסים לתנור.
אופים בתנור חם חם 200 מעלות למשך שעה אם יש לכם סיר לקרוזה כמו שלי.
אם אין שימו על 200 מעלות שעה ואחכ תורידה ל180 מעלות עוד רבע שעה.
חשוב לי לציין שניתן לאפות בתבנית רק לאטום את זה היטב עם נייר כסף !!כי החום חשוב לתהליך הבישול.
ואם אתם מכניסים עם סיר אז לעטוף עם נייר כסף ומעל מכסה שיתן כובד .
בהצלחה ♡
ואם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה און ליין ובכלל בואו לאינסטה שלי yonit_z.רק מה?אל תבואו רעבים כי תמונות קשות יש שם 🙂
הערות למתכון :
אפשר גם לא לטגן אלא פשוט לשים הכל בסיר .לתבלן את המים עם התבלינים ולהכניס לתנור.לדעתי הטיגון מוציא טעמים ומוסיף לטעם.וחובה להשרות את האורז לפני.
אם אין לכם תבלין פלדפיה אז שימו 2 כפות גריל עוף וקצת כורכום.אבל אני מתה על התבלין הזה ממליצה עליו.
אפשר להוסיף איזה ירקות שאוהבים גם תפוא למשל.אבל הכי חשוב שהם יהיו קצוצים קטן על מנת שיתבשלו.
אם רוצים אורז רך רך תוסיפו לכמות המים עוד חצי כוס.
נשמע ונראה סוף !!! חייבת לנסות ,
את שכחת לרשום בכתב לפני שמכניסים לתנור לתת לעוף להתבשל על הגז כמה דקות כמו שאמרת בסטורי(אני בדרך כלל לא מתקטנמת אבל בשביל כבדי השמיעה :)) )
היייהאם אפשר לשים יותר מ6 חתיכות או שמאיזשהי סיבה זה יהרוס ?
אפשר לא יהרוס
אפשר גם בבישול ארוך על הגז/פלטה? לא בטוחה שיש לי סיר מתאים לתנור
כן אבל אז 2חי בחשבון שהתחתית תישרף
האם אפשר במקום אורז קינואה?
אפשר להוסיף קטניות קצת?
מה לשים במקום התבלין פילדלפיה ?
הכנתי, נראה סוף מקווה שגם נאכל יגידו שזה סוף
הכנתי ויצא מושלם!!!
הוספתי טיפה כורכום.
תודה על המתכון 🙂
היי מה כמות המיים שצריך לשים?
היי יונית
אפשר לעשות את זה ברוסטר?שעה בתנור
ואם אני לא רוצה להוסיף גזר וקישוא אלא תפוחי אדמה האם צריך לבשל אותם לפניי ?
כי אני לא בטוחה שבשעה בישול בתנור הם יהיו מספיק מוכנים כמו האורז והעוף
וואו, וואו,בדיוק כפי שכתבת..הכנתי וזה מעדן!!