המתכון של היום, זה ארוחה שלמה בסיר אחד. התוספת והעיקרית מתבשלים להם להנאה בסיר אחד.
זה גם סיר שמלא באהבה.
סיר של אמא, שהולכת לעבודה ודואגת שיהיה לילדים שלה מה לאכול כשישובו מבה"ס ….[ןבנינו לשקט תעשייתי מהטלפונים , אמא אני רעבה , מה יש לאכול "]
זה סיר שעוד כמה שנים כשהילדים שלנו יגדלו ויכינו לבד…. הם יעשו את זה לילדים שלהם…..
אני רואה את זה ככה, בכל אופן .
את הסיר הזה למדתי מתרזה , תוניסאית אסלית אמיתית .
מתחילים?!
חומרים
2 בצלים
6-5 תפוא חתוכים לקוביות.
עוף קטן חתוך ל4 .
6 שיני שום שלמים
תבלינים : מרק עוף, כורכום, פפריקה , כמון.פלפל לבן.
אופן ההכנה :
לפרוס את 2 הבצלים לרצועות ולשים שמן בתחתית הסיר [ממליצה על סוטאץ רחב.]ולהתחיל לאדות את הבצל.[2- 3 דק]
כשמתחיל שקיפות להוסיף את שיני השום. לאדות עוד דקה ולהוסיף את העוף. מפזרת את קוביות תפו"א מסביב. בקערה
אני שמה כף כמון, כף אבקת מרק, חצי כפית פפריקה, חצי כפית כורכום, רבע כפית פלפל לבן. רבע כפית מלח. יוצקת לתוך הקערה
2 כוסות מים רותחים ומערבבת טוב . ושופכת לסיר. המים חייבים לכסות את העוף והתפוא. אם חסר להוסיף עוד חצי כוס מים.
לסגור את הסיר טוב, שלא יברחו האדים. להנמיך את האש . ולבשל חצי שעה , לבדוק עם מזלג שהתפוא רך.
אם לא לתת לו עוד כמה דק.
למי שלא אוהב כמון, אפשר להחליף את התבלון בכף כורכום כף מרק עוף. וכף גדושה של סוכר.
זהו.
קלי קלות….
בתאבון !
יונית, אני גם טוניסאי וסבתא שלי הייתה מטגנת עם הבצל גם פלפל ירוק )לא חריף).
משנה את הטעם לגמרי 🙂
חייבת לנסות.תודה רבה♡