שבוע שעבר לא חשתי בטוב, עלאק לא בטוב, הייתי גמורה, לא יכלתי לעשות כלום.
לא בישולים, לא עוגות, כלום !
אמא שלי, בישלה עבורי.
אחד הדברים שהיא הכינה היה הסיר הזה.
אני לא טעמתי ממנו, בני הבית כן, וכולם התלהבו ,שהשבת ביקשו שידור חוזר.
אמא , אפשר את הקישואים של סבתא רחל?!
בטח…. אני אומרת….ומיד מחייגת לאמא, ואומרת לה בלי הלו, בלי שלום, אמאאאאאאאאאאאא ממתי את מכינה קישואים ברוטב צהוב ולא אדום?!
אמא שלי מיד אומרת, "אוווה יא בינתי, שהייתם קטנים מה לא עשיתם לכם, את פשוט לא זוכרת…..
כי את כל הזמן רצית שופלור וזיתים, ומעקודה של פול,האמת, שהיא צודקת , כל שבת הייתי נצמדת לתוספות האלה. עם חתיכת לחם.
רק כאשר גדלתי , והתבגרתי,התחברתי למטבח שעליו גדלתי, והפכתי לאמא בדמות אני 🙂
וכאמא אני אכין כל מה שהילדים שלי רק יבקשו, ואת האמת, הסיר הזה טעים מאד, לא זכרתי שקישואים יכולים להיות מעדן כזה.
אז קדימה בואו נתחיל, אגב אפשר להכין את הסיר גם בלי קציצות, כתוספת צמחונית.
חומרים :
8-10 קישאים חתוכים לרבעים או עיגולים מה שבא לכם.
בצל
4 שיני שום פרוסים
תבלינים : כורכום, מרק עוף, מלח ,פלפל , סוכר
חומרים לתערובת הקציצות :
חצי קילו בשר טחון
בצל
2 עלים של גבעולי סלרי קצוצים דק וקטן
שליש פטרוזליה
2 ביצים L או ביצה XL
מלח ,פלפל, מרק עוף, ראס אל חנות , חצי כוס פירורי לחם
אופן ההכנה:
קלי קלות !!!!
לפרוס את הבצל לפרוסות, ולשים בסיר יחד עם 2 – 3 כפות שמן ולהתחיל לאדות, אחרי 3 דק אידוי להוסיף 4 שיני שום שפרסנו אותם קודם [עיגולים קטנים]
אחרי דקה להוסיף את רבעי הקישואים ולאדות עוד דקה.
בזמן הזה אני מרתיחה מים ושופכת כוס וחצי מים רותחים. ומתחילה לתבלן, כף מרק עוף, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור , וחצי כפית מלח, חצי כפית סוכר.
לא לפחד מהסוכר , הסוכר בכמות קטנה ותפקידו לאזן טעמים ולהתחבר למתיקות של הקישואים.
מערבבים הכל טוב טוב, בודקים שלא חסר מים, אם חסר להוסיף עוד חצי כוס מים.
איך יודעים שיש מספיק מים?!המים חייבים לכסות את הקישואים. ולבשל את הקציצות.
אופן הכנת הקציצה :
לקצוץ את הבצל, פטרוזליה ועלי הסלרי ולהוסיף לבשר,כמו כן להוסיף חצי כוס פירורי לחם, טיפה ראס אל חנות בערך כפית שטוחה, מלח פלפל שחור, כף שטוחה מרק עוף.
כף שמן ולערבב, לשבור ביצה ולערבב, אם חסר לכם ביצה, לשבור שוב. אם יש לכן ביצה XL זה מספיק אם L אז 2.
לערבב הכל טוב טוב, להרטיב ידיים ולהתחיל לגלגל קציצות.
לקחת כף, להזיז את הקישואים ולעשות לה מקום, ולהכניס קציצה, ככה עד שכל התערובת מסתיימת ויש לנו סיר עשיר של קציצות עם קישואים.
להנמיך את האש ולבשל חצי שעה גג 40 דקות
הכי טוב לקחת מזלג ולנגוע בקישואים, שהם רכים הסיר מוכן ! [אבל לא פחות מחצי שעה בישול !!]
להכין סיר אורז לבן.
לשים מעל, ולהתענג !
היי
איך אני יכולה להכין את זה עם רוטב אדום ולא צהוב
תודה
הי יונית,
מתה על המתכונים שלך!
הכנתי את המתכון הזה והקציצות יצאו טעימות טבל משום מה חלק מהקישואים היו מרים.. יש לך מושג למה זה יכול לקרות וטיפ לפעם הבאה כדי שזה לא יקרה?
תודה 🙂
מתכון נפלא של אמהות החזרת אותי לבית אמא … היא היתה מכינה לנו את התבשיל הפשוט והטעים הזה לעיתים היתה מגוונת ומכינה עם חתיכות של חזה עוף ושפע כוסברה קצוצה תודה יונית יקרה על הנדיבות שאת חולקת איתנו ….כן נדיבות המתכונים הם הביטוי לנדיבות ולטוב השופע ממך מטוניסאית לטוניסאית תודה רבה
לכבוד לי…באהבה♡
אתמול הכנתי לבני המשפחה והאוכל נחל הצלחה וקלע בול לטעמם.
תודה
אבי היקר איזה כייף לקרוא,תודה שחזרת לספר
הכנתי היום ויצא מושלם!!!!!!!!!!
הכנתי היום ויצא פצצה!
חמותי הגיע לביקור וממש התלהבה!
בעלי אכל 3 צלחות והבת האמצעית שלי אמרה לי תודה על מנה כל כך טעימה!
הכי טעים שיש.,
ווואווו טעים בטירוף. קל להכנה. תבורכי. מתכון מעולה ומדוייק
אני חייבת לציין שלפחות פכם בחודש אני עושה את המתכון הזה וכולם פשוט עפים עליו! יש לך ידי זהב אני מכינה בעיקר ממתכונים שלך , הכל תמיד ככ מפורט ומובן שאין בכלל שאלות.
כל הכבוד לך!?
הי יונית,
לא רשום עם איזה בשר הוכנו הקציצות, האם אפשר גם עם בשר טחון הודו?
תודה
תבורכי .
טעים מאוד
יצא ממש טעים , קציצןת רכות מאוד
מתכון מומלץ
לבשל טיפה יותר מ40 דק
לבשל עם מכסה?