הקציצות של נונה עם תפוא וזיתים - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » הקציצות של נונה עם תפוא וזיתים
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
הקציצות של נונה עם תפוא וזיתים

הקציצות של נונה עם תפוא וזיתים

יונית צוקרמן פברואר 21, 2019 27 תגובות

היום אני מלמדת אתכם סיר מהאגדות !ארוחה שלמה בסיר אחד…אבל סופר טעימה.

הקציצות של נונה עם תפוא וזיתים

את המתכון הזה למדתי מנונה.נונה הייתה סבתא של דניאלה חברתי לשכונה בימי הילדות היפים שבהם לא היה סמארט זיבי טלפון.

ימים שהייני משחקים בשכונה /במקלט השכונתי חופשיים ומאושרים בלי להיות מחוברים למסך.

נונה הייתה טורקיה עם שיער שחור קצר ומבטא שעד היום מהדד לי בזיכרון.

יעקב בעלה של נונה היה חבר של אבא עוד מתקופת הפועל לוד שבו אין גיל לחברות רק אהבה לקבוצת כדורגל.

חברות עם חבר של המשפחה גרמה להוריי לתת לנו פס רחב לבילוי עם החברות. יעני בשפה של השכונה?? מותר לי לשחק איתה ולהעלם לשעות בלי שמישהו/י  יצלצל ויגיד איפה את?מה את עושה?שומעת? אה רגע זה לא הפוסט חחחחחסליחה

נונה הייתה מכינה צהרים לדניאלה ולאחים שלה בזמן שאמא שלה הייתה בעבודה ולא פעם הצטרפתי לדניאלה ללכת לסבתא שהייתה גרה כמה שכונות ליד.

טוב הגזמתי עם הסיפורים !איך אני מרגישה יוסף המספר שזה קשור לילדות שלי.העיקר צחקתי על אמא שלי שהיא חופרת ואני עברתי אותה.

בקיצקוץ את המתכון לקציצות לקחתי מנונה אחרי מס שנים כאשר פגשתי אותה במקום עבודתי הקודם ומאז כל פעם שאני מכינה את הקציצות אני קוראת להם ככה.הקציצות של נונה.

ו…לא…. לא …..יכלתי לא לחפור קודם….היה בא לי לספר לכם….תתמודדו?????יאלללה גם כן אתם…בלוג שלי………..שלי??‍♂️?‍♀️?‍♂️

טוב יונה לא להתפזר….חוזרת לעצמי ומה שחשוב באמת זה שהקציצות טעימות להתעלף….והרוטב של העגבניות בשילוב עם תפוא וזיתים זה המצאת המאה(עפתי על עצמי ).

ו….חוץ מזה אפשר להכין את הרוטב ולהכניס מה שאוהבים  למשל במקום תפוא וזיתים אפשר לשים קישואים או חצילים ואפשר רק ככה בלי כלום רק הרוטב.

טוב יאלללה  מיצתי חפירות ???בוא נתחיל:

חומרים לקציצות :

חצי קילו בשר טחון  מספר 2

2 בצלים קצוצים קטן

4 שיני שום קצוצים או במעבד מזון

תפוא קלוף מגורד בפומפיה או במעבד מזון

חצי צרור פטרוזליה קצוץ

כ4 כפות פירורי לחם

3/4 כף פפריקה ,כפית כמון ,כפית פלפל שחור,כפית מלח

שקית אבקה אפיה

רבע כוס מים.

2 כפות שמן

ביצה

טיגון:

קמח ושמן

חומרים לרוטב:

3כפות שמן

7 שיני שום חצויים ל2

פלפל אדום/ירוק חריף אחד חתוך לרצועות

פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות

צרור כוסברה קצוצה(של הסופר)

כף גדושה רסק עגבניות

קופסא של  עגבניות מוטי אהבת חיי (mutti )

כפית לימון כבוש,כף כמון, רבע כפית כורכום ,כף אבקת מרק עוף,כף פפריקה אדומה, כפית סוכר.חצי כפית פלפל כפית שטוחה מלח.

חומרים לתוספת בסיר:

2 תפוא גדולים קלופים וחתוכים לקוביות.

קופסא של זיתים ללא חרצנים

אופן ההכנה:

נשבעת  לכם משחק ילדים המתכון הזה!

את כל חומרי הקציצה למעט הפטרוזליה אני שמה במעבד מזון הנינג'אי שלי?פטרוזליה אני תמיד קוצצת בעצמי.

הקציצות של נונה עם תפוא וזיתים

אם אין לכם מעבד מזון אז את הבצל והפטרוזליה לקצוץ ידנית ואת התפוא לגרד בפומיה על החלק הקטן.

להניח בקערה את הבצל פטרוזליה תפוא .להוסיף בשר מס 2 טחון  2 כפות שמן תבלינים  ביצה פירורי לחם אבקת אפיה ומים ולערבב.

הקציצות של נונה עם תפוא וזיתים

לכדרר קציצות …לטבול בקמח ולטגן במחבת עד הזהבה מכל צד.אין צורך להתעסק עם זה כי הם נכנסים לבישול המשך.

הקציצות של נונה עם תפוא וזיתים

אם אתם רוצים חצי לאכול וחצי לרוטב אז לטגן בסבלנות עד שהקציצה מבושלת.

אפשר גם לא לטגן ולזרוק לרוטב!!!!!! אבל נשבעת שהכי טעים מטוגן.

הקציצות של נונה עם תפוא וזיתים

אפשר לטגן את כל הכמות לחלק ל2 כי יוצאת כמות יפה של קציצות בערך 25.להקפיא חצי כמות ופעם הבאה להפשיר ולהכין רק רוטב .

הפשרה נעשית על ידי הוצאת הקציצות להפשרה לילה שלם במקרר.

הכנת הרוטב והסיר:

שמים שמן בתחתית הסיר מטגנים ומתחילים לטגן את השום רצועות הפלפלים  2-3 דקות.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/02/VID_173520806_001139_048.mp4

אחכ מוסיפים כף  רסק וקופסא של עגבניות  מרוסקות מוטי .רק מוטי!!!! שום חברה אחרת לא.

אתם תעשו פעם אחת ותתמכרו כמוני למוצר האיכותי הזה ותרגישו הבדל בטעם של הסירים.

אפשר כמובן 2 עגבניות רכות מגורדת למי שרוצה טרי.

כאשר הכל רתח אני מוסיפה תבלינים מערבבת היטב.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/02/VID_173610407_121359_775.mp4

אח"כ את תפוא והזיתים ובערך 2-3 כוסות מים רותחים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/02/VID_173681215_114409_217.mp4

גובה המים צריך לכסות את התפוא והזיתים.

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/02/VID_173701206_100834_941.mp4

מפזרת מעל כוסברה סוגרת את הסיר עם מכסה

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/02/VID_174601030_180505_181.mp4

מבשלת את הכל חצי שעה על אש בינונית קטנה.ואחרי חצי שעה מוסיפה את הקציצות וממשיכה לבשל עוד 20 דקות על אש קטנה.וזהו זה מוכן♡

הערות המורה ????:

את הזיתים אני מרתיחה במים פעם אחת ומסננת

מה הכוונה?

בגלל שיש להם טעם מהשימורים אני שוטפת את הזיתים שמה בסיר קטן עם מים ומבשלת עד רתיחה.מוציאה מסננת שוטפת ושמה בסיר.

למי שאין בעיה עם הטעם לא חייב להרתיח !זה לא זיתים מרים שצריך להוציא את הטעם המריר.

את הקציצות אנחנו מוסיפים אחרי חצי שעה בשביל לא לבשל אותם יותר מידי בכדי שלא יתפרקו מיתר בישול.

אם אתם לא אוהבים זיתים או תפוא אפשר להוריד מרכיב אחד.

ואפשר לבשל רק ברוטב בלי כלום

ואפשר לבשל רוטב וקציצות ללא טיגון ואז תקבלו קציצות ברוטב טעים טעים.

מי שאוהב חריף יכול להוסיף בכייף כפית פפריקה חריפה.

והאבקת אפיה זה לא טעות!פעם היו שמים את זה בכדי לאוורר את הקציצה.זה טיפ מעולה אגב

בהצלחה ♡

אם בא לכם לראות עוד מתכונים שלי און ליין הצטרפו לאינסטגרם שלי yonit_z.

לא ממליצה לכם חחחח אני די חופרת אפילו מעצבנת ?‍♀️?‍♂️אבל בעיקר מלמדת מה♡ .

https://www.yonit-tzukerman.co.il/wp-content/uploads/2019/02/VID_175240202_060400_021.mp4

ואל תאמינו לאלה שיגדו לכם אחרת?????

טוב יאלללה עם זדארעס שלי ניפגש במתכון הבא….

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

27 תגובות

  1. שרון הגב מרץ 9, 2019 בשעה 8:49 am

    הכנתי את המתכון שלך בגרסה הצמחונית (החלפתי את העוף בטחון מהצומח) הוספתי 2 ביצים כי בכל זאת הוא מתנהג שונה מעוף ויצא פשוט מושלם! הטיבול שלך פשוט מדויק וטעים ואפילו לא היה צריך רוטב
    תודה על המתכון את אלופה!!

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 9, 2019 בשעה 3:54 pm

      תודה רבה

  2. עמית הגב מרץ 24, 2019 בשעה 8:12 am

    היי יונית אפשר להכין עם עוף טחון ולא בקר?ואם צריך לשנות משהו במתכון?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 25, 2019 בשעה 4:49 am

      בהחלט ניתן.גם הודו ניתן ללא שינוי במתכון

  3. רוית הגב מרץ 25, 2019 בשעה 8:03 pm

    היי יונית
    אפשר ללא קמח ופירורי לחם בקציצה?
    מה אפשר במקום?

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 28, 2019 בשעה 5:29 am

      אפשר ע'י קמח ומים.שיחליף את הפירורי לחם וידביק במקום הביצה

  4. לימור אסייג הגב מאי 18, 2019 בשעה 11:43 am

    שלום רב, אשמח לקבל עדכונים

    • יונית צוקרמן הגב מאי 18, 2019 בשעה 12:38 pm

      בכייף…יש להרשם

  5. עדי הגב מאי 22, 2019 בשעה 9:56 am

    האם אפשר לא לטגן את הקציצות ?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 29, 2019 בשעה 3:05 am

      בהחלט

  6. לירון הגב אוגוסט 2, 2019 בשעה 9:31 am

    הכנתי. באמת קלי קלות והתוצאות נהדרות!! תודה יונית ?

  7. ליאת הגב אוגוסט 30, 2019 בשעה 11:54 am

    היי, אפשר לוותר על תפוחי האדמה?

    • יונית צוקרמן הגב ספטמבר 24, 2019 בשעה 4:06 am

      בהחלט

  8. דני הגב ספטמבר 19, 2019 בשעה 5:09 pm

    תקשיבי את פשוט אלופה כל פעם מחדש מכינה את המתכונים שלך לשבת.
    לא מאכזבת אף פעם!

  9. מרינה הגב ספטמבר 20, 2019 בשעה 7:21 pm

    היי יונית, תודה על המתכון. באמת מותר להקפיא את הקציצות? הבנתי שיש בעיה בהקפאה של תפוח אדמה

  10. סופי הגב ספטמבר 25, 2019 בשעה 5:24 am

    לגבי אבקת אפיה- אני מבינה שצריך שקית שלמה על חצי קילו בשר.
    אם אני עושה 2 קילו בשר – צריך 4 שקיות אבקת אפיה ???

  11. אביטל הגב פברואר 17, 2020 בשעה 6:55 am

    הכנתי את זה כבר כמה פעמים, זה פשוט מושלם!! החלפתי את הפלפלים ברוטב בשני פלפלי שאטה מיובשים כדי שיהיה טעם קצת עדין יותר של חריף ויצא מעולה!!

  12. אורלי מלכה הגב פברואר 18, 2020 בשעה 4:30 pm

    יונית יקירה?
    את אישה מדהימה, עם שמחת חיים אין עלייך!!! תודה רבה רבה על המתכונים המוצלחים שלך???

  13. עדי הגב פברואר 22, 2020 בשעה 5:43 pm

    להתעלף מהטעם של הקציצות! אין אין דברים כאלה. אני מטעמי דיאטה לא טיגנתי אותם אלא הכנתי ישירות לסיר עם הרוטב, וללא ספק הטעם הזה מנצח! תודה לך יונית , כל מתכון שלך יוצא לי אליפות

  14. הדר ישראלוב הגב אפריל 13, 2020 בשעה 9:03 pm

    האם אפשר במקום הקציצות להכניס חלקי עוף שוקיים וירכיים?

  15. הדר כהן הגב מאי 7, 2020 בשעה 1:19 pm

    עשיתי כמו שרשמת במתכון והתפרקו לי הקציצות עוד בטיגון למה??

  16. מינה הגב יולי 21, 2020 בשעה 5:43 am

    הי יונית. מתה על המתכונים שלך. רציתי לשאול שתי שאלות על הקציצות של נונה:
    1. הרוטב עגבניות של mutti האם צריך את כל הצנצנת של ה-700 גרם? אני רוצה להכין כמות של חצי קילו בסה"כ.
    2. אפשר במקום לטגן את הקציצות לפני, לשים בתנור לכמה דקות? נראה לי שיכולות להתייצב ככה וחבל סתם על הטיגון לא?

  17. אורית הגב ספטמבר 26, 2020 בשעה 3:38 pm

    היי יונית, תודה על מתכונים נפלאים, מדוע אין גרסא להדפסה? הגרסא הנוכחית היא של כל הפוסט ואם אנו רוצים לחסוך בנייר ולעזור באיכות הסביבה אז נמנע מלהדפיס 8 עמודים (אופן ההכנה מתפזר על כולם) וחבל ממש ממש רציתי להכין אותן, אבל ויתרתי (קשה לי מאוד דרך מסך) בכל אופן תודה וגנר חתימה טובה

  18. יערית הגב ספטמבר 3, 2021 בשעה 12:07 pm

    היי יונית,

    המתכון מושלם ,
    טרפו הכל!!!!
    ממש תענוג לבשל לפי המתכונים שלך:)

  19. אוסי הגב פברואר 28, 2022 בשעה 5:30 pm

    הי נראה מעולה אבל רוצה להכים שגם הילדים הקטנים יאכלו
    הרוטב יוצא חריף?

  20. סבינה הגב אוקטובר 8, 2022 בשעה 4:36 pm

    יונית היקרה עשינו את המתכון יצא מדהים !!!!
    כ"כ התגעגעתי, שנים שחפשתי את הטעם האמיתי של בית (שגדלתי בו) תודה על המתכון הנפלא הזה
    פשוט WOW !
    נ,ב
    שכחנו 🙂 להוסיף ביצה בכל אופן לא הורגש שחסר משהו.
    הקציצות יציבות מאוד רכות ונימוחות ברוטב המדהים של העגבניות והזיתים שמוסיפים טעם נהדר.
    *הוספנו כוס מים מסוננים לרוטב.
    אין ספק שהמתכון נכנס לטופ של המתכונים שנמשיך להכין.
    אז שוב תודה תודה תודה 🙂

  21. יוסף הגב פברואר 10, 2023 בשעה 8:21 am

    המתכון נהדר הקציצות נימוחות ברם הייתי מוותר עלאבקת האפייה טען לוואי בלתי נשלט וקצת קשה לחך

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק חזה עוף במעטפת חמוץ מתוק מנה שלא רק ילדים אוהבים! מנה ממכרת שמראש אני אומרת! תכפ...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • לחמניות של בית לחמניות של בית המדריך המלא להכנת לחמנייה ביתית קלה רכה והכי חשוב טעימה
  • רשימה – רוחב מלא
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס