היום אני מלמדת אתכם סיר מהאגדות !ארוחה שלמה בסיר אחד…אבל סופר טעימה.
את המתכון הזה למדתי מנונה.נונה הייתה סבתא של דניאלה חברתי לשכונה בימי הילדות היפים שבהם לא היה סמארט זיבי טלפון.
ימים שהייני משחקים בשכונה /במקלט השכונתי חופשיים ומאושרים בלי להיות מחוברים למסך.
נונה הייתה טורקיה עם שיער שחור קצר ומבטא שעד היום מהדד לי בזיכרון.
יעקב בעלה של נונה היה חבר של אבא עוד מתקופת הפועל לוד שבו אין גיל לחברות רק אהבה לקבוצת כדורגל.
חברות עם חבר של המשפחה גרמה להוריי לתת לנו פס רחב לבילוי עם החברות. יעני בשפה של השכונה?? מותר לי לשחק איתה ולהעלם לשעות בלי שמישהו/י יצלצל ויגיד איפה את?מה את עושה?שומעת? אה רגע זה לא הפוסט חחחחחסליחה
נונה הייתה מכינה צהרים לדניאלה ולאחים שלה בזמן שאמא שלה הייתה בעבודה ולא פעם הצטרפתי לדניאלה ללכת לסבתא שהייתה גרה כמה שכונות ליד.
טוב הגזמתי עם הסיפורים !איך אני מרגישה יוסף המספר שזה קשור לילדות שלי.העיקר צחקתי על אמא שלי שהיא חופרת ואני עברתי אותה.
בקיצקוץ את המתכון לקציצות לקחתי מנונה אחרי מס שנים כאשר פגשתי אותה במקום עבודתי הקודם ומאז כל פעם שאני מכינה את הקציצות אני קוראת להם ככה.הקציצות של נונה.
ו…לא…. לא …..יכלתי לא לחפור קודם….היה בא לי לספר לכם….תתמודדו?????יאלללה גם כן אתם…בלוג שלי………..שלי??♂️?♀️?♂️
טוב יונה לא להתפזר….חוזרת לעצמי ומה שחשוב באמת זה שהקציצות טעימות להתעלף….והרוטב של העגבניות בשילוב עם תפוא וזיתים זה המצאת המאה(עפתי על עצמי ).
ו….חוץ מזה אפשר להכין את הרוטב ולהכניס מה שאוהבים למשל במקום תפוא וזיתים אפשר לשים קישואים או חצילים ואפשר רק ככה בלי כלום רק הרוטב.
טוב יאלללה מיצתי חפירות ???בוא נתחיל:
חומרים לקציצות :
חצי קילו בשר טחון מספר 2
2 בצלים קצוצים קטן
4 שיני שום קצוצים או במעבד מזון
תפוא קלוף מגורד בפומפיה או במעבד מזון
חצי צרור פטרוזליה קצוץ
כ4 כפות פירורי לחם
3/4 כף פפריקה ,כפית כמון ,כפית פלפל שחור,כפית מלח
שקית אבקה אפיה
רבע כוס מים.
2 כפות שמן
ביצה
טיגון:
קמח ושמן
חומרים לרוטב:
3כפות שמן
7 שיני שום חצויים ל2
פלפל אדום/ירוק חריף אחד חתוך לרצועות
פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
צרור כוסברה קצוצה(של הסופר)
כף גדושה רסק עגבניות
קופסא של עגבניות מוטי אהבת חיי (mutti )
כפית לימון כבוש,כף כמון, רבע כפית כורכום ,כף אבקת מרק עוף,כף פפריקה אדומה, כפית סוכר.חצי כפית פלפל כפית שטוחה מלח.
חומרים לתוספת בסיר:
2 תפוא גדולים קלופים וחתוכים לקוביות.
קופסא של זיתים ללא חרצנים
אופן ההכנה:
נשבעת לכם משחק ילדים המתכון הזה!
את כל חומרי הקציצה למעט הפטרוזליה אני שמה במעבד מזון הנינג'אי שלי?פטרוזליה אני תמיד קוצצת בעצמי.
אם אין לכם מעבד מזון אז את הבצל והפטרוזליה לקצוץ ידנית ואת התפוא לגרד בפומיה על החלק הקטן.
להניח בקערה את הבצל פטרוזליה תפוא .להוסיף בשר מס 2 טחון 2 כפות שמן תבלינים ביצה פירורי לחם אבקת אפיה ומים ולערבב.
לכדרר קציצות …לטבול בקמח ולטגן במחבת עד הזהבה מכל צד.אין צורך להתעסק עם זה כי הם נכנסים לבישול המשך.
אם אתם רוצים חצי לאכול וחצי לרוטב אז לטגן בסבלנות עד שהקציצה מבושלת.
אפשר גם לא לטגן ולזרוק לרוטב!!!!!! אבל נשבעת שהכי טעים מטוגן.
אפשר לטגן את כל הכמות לחלק ל2 כי יוצאת כמות יפה של קציצות בערך 25.להקפיא חצי כמות ופעם הבאה להפשיר ולהכין רק רוטב .
הפשרה נעשית על ידי הוצאת הקציצות להפשרה לילה שלם במקרר.
הכנת הרוטב והסיר:
שמים שמן בתחתית הסיר מטגנים ומתחילים לטגן את השום רצועות הפלפלים 2-3 דקות.
אחכ מוסיפים כף רסק וקופסא של עגבניות מרוסקות מוטי .רק מוטי!!!! שום חברה אחרת לא.
אתם תעשו פעם אחת ותתמכרו כמוני למוצר האיכותי הזה ותרגישו הבדל בטעם של הסירים.
אפשר כמובן 2 עגבניות רכות מגורדת למי שרוצה טרי.
כאשר הכל רתח אני מוסיפה תבלינים מערבבת היטב.
אח"כ את תפוא והזיתים ובערך 2-3 כוסות מים רותחים.
גובה המים צריך לכסות את התפוא והזיתים.
מפזרת מעל כוסברה סוגרת את הסיר עם מכסה
מבשלת את הכל חצי שעה על אש בינונית קטנה.ואחרי חצי שעה מוסיפה את הקציצות וממשיכה לבשל עוד 20 דקות על אש קטנה.וזהו זה מוכן♡
הערות המורה ????:
את הזיתים אני מרתיחה במים פעם אחת ומסננת
מה הכוונה?
בגלל שיש להם טעם מהשימורים אני שוטפת את הזיתים שמה בסיר קטן עם מים ומבשלת עד רתיחה.מוציאה מסננת שוטפת ושמה בסיר.
למי שאין בעיה עם הטעם לא חייב להרתיח !זה לא זיתים מרים שצריך להוציא את הטעם המריר.
את הקציצות אנחנו מוסיפים אחרי חצי שעה בשביל לא לבשל אותם יותר מידי בכדי שלא יתפרקו מיתר בישול.
אם אתם לא אוהבים זיתים או תפוא אפשר להוריד מרכיב אחד.
ואפשר לבשל רק ברוטב בלי כלום
ואפשר לבשל רוטב וקציצות ללא טיגון ואז תקבלו קציצות ברוטב טעים טעים.
מי שאוהב חריף יכול להוסיף בכייף כפית פפריקה חריפה.
והאבקת אפיה זה לא טעות!פעם היו שמים את זה בכדי לאוורר את הקציצה.זה טיפ מעולה אגב
בהצלחה ♡
אם בא לכם לראות עוד מתכונים שלי און ליין הצטרפו לאינסטגרם שלי yonit_z.
לא ממליצה לכם חחחח אני די חופרת אפילו מעצבנת ?♀️?♂️אבל בעיקר מלמדת מה♡ .
ואל תאמינו לאלה שיגדו לכם אחרת?????
טוב יאלללה עם זדארעס שלי ניפגש במתכון הבא….
הכנתי את המתכון שלך בגרסה הצמחונית (החלפתי את העוף בטחון מהצומח) הוספתי 2 ביצים כי בכל זאת הוא מתנהג שונה מעוף ויצא פשוט מושלם! הטיבול שלך פשוט מדויק וטעים ואפילו לא היה צריך רוטב
תודה על המתכון את אלופה!!
תודה רבה
היי יונית אפשר להכין עם עוף טחון ולא בקר?ואם צריך לשנות משהו במתכון?
בהחלט ניתן.גם הודו ניתן ללא שינוי במתכון
היי יונית
אפשר ללא קמח ופירורי לחם בקציצה?
מה אפשר במקום?
אפשר ע'י קמח ומים.שיחליף את הפירורי לחם וידביק במקום הביצה
שלום רב, אשמח לקבל עדכונים
בכייף…יש להרשם
האם אפשר לא לטגן את הקציצות ?
בהחלט
הכנתי. באמת קלי קלות והתוצאות נהדרות!! תודה יונית ?
היי, אפשר לוותר על תפוחי האדמה?
בהחלט
תקשיבי את פשוט אלופה כל פעם מחדש מכינה את המתכונים שלך לשבת.
לא מאכזבת אף פעם!
היי יונית, תודה על המתכון. באמת מותר להקפיא את הקציצות? הבנתי שיש בעיה בהקפאה של תפוח אדמה
לגבי אבקת אפיה- אני מבינה שצריך שקית שלמה על חצי קילו בשר.
אם אני עושה 2 קילו בשר – צריך 4 שקיות אבקת אפיה ???
הכנתי את זה כבר כמה פעמים, זה פשוט מושלם!! החלפתי את הפלפלים ברוטב בשני פלפלי שאטה מיובשים כדי שיהיה טעם קצת עדין יותר של חריף ויצא מעולה!!
יונית יקירה?
את אישה מדהימה, עם שמחת חיים אין עלייך!!! תודה רבה רבה על המתכונים המוצלחים שלך???
להתעלף מהטעם של הקציצות! אין אין דברים כאלה. אני מטעמי דיאטה לא טיגנתי אותם אלא הכנתי ישירות לסיר עם הרוטב, וללא ספק הטעם הזה מנצח! תודה לך יונית , כל מתכון שלך יוצא לי אליפות
האם אפשר במקום הקציצות להכניס חלקי עוף שוקיים וירכיים?
עשיתי כמו שרשמת במתכון והתפרקו לי הקציצות עוד בטיגון למה??
הי יונית. מתה על המתכונים שלך. רציתי לשאול שתי שאלות על הקציצות של נונה:
1. הרוטב עגבניות של mutti האם צריך את כל הצנצנת של ה-700 גרם? אני רוצה להכין כמות של חצי קילו בסה"כ.
2. אפשר במקום לטגן את הקציצות לפני, לשים בתנור לכמה דקות? נראה לי שיכולות להתייצב ככה וחבל סתם על הטיגון לא?
היי יונית, תודה על מתכונים נפלאים, מדוע אין גרסא להדפסה? הגרסא הנוכחית היא של כל הפוסט ואם אנו רוצים לחסוך בנייר ולעזור באיכות הסביבה אז נמנע מלהדפיס 8 עמודים (אופן ההכנה מתפזר על כולם) וחבל ממש ממש רציתי להכין אותן, אבל ויתרתי (קשה לי מאוד דרך מסך) בכל אופן תודה וגנר חתימה טובה
היי יונית,
המתכון מושלם ,
טרפו הכל!!!!
ממש תענוג לבשל לפי המתכונים שלך:)
הי נראה מעולה אבל רוצה להכים שגם הילדים הקטנים יאכלו
הרוטב יוצא חריף?
יונית היקרה עשינו את המתכון יצא מדהים !!!!
כ"כ התגעגעתי, שנים שחפשתי את הטעם האמיתי של בית (שגדלתי בו) תודה על המתכון הנפלא הזה
פשוט WOW !
נ,ב
שכחנו 🙂 להוסיף ביצה בכל אופן לא הורגש שחסר משהו.
הקציצות יציבות מאוד רכות ונימוחות ברוטב המדהים של העגבניות והזיתים שמוסיפים טעם נהדר.
*הוספנו כוס מים מסוננים לרוטב.
אין ספק שהמתכון נכנס לטופ של המתכונים שנמשיך להכין.
אז שוב תודה תודה תודה 🙂
המתכון נהדר הקציצות נימוחות ברם הייתי מוותר עלאבקת האפייה טען לוואי בלתי נשלט וקצת קשה לחך