מרקים לקוסקוס - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » מרקים לקוסקוס
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
מרקים לקוסקוס

מרקים לקוסקוס

יונית צוקרמן ינואר 10, 2017 33 תגובות

יש אין ספור גרסאות לסוגי מרק של קוסקוס היום אני מביאה לכם את 2 הגרסאות הכי נפוצות והכי טעימות שיש

לחץ כאן להדפסה

מרקים לקוסקוס

שנים !

אבל  ש נ י ם…..כל יום שישי ……קבוע …..שעה 12……..הקוסקוס מוכן .

קוסקוס מרוקאי צהוב. פעם עם נתח בשר פעם עם עוף.

ואצל השכנה ממול קוסקוס אדום וקציצות מפרום. ולא רק ביום שישי, גם ביום שלישי.

מרקים לקוסקוס

ואם הייתי אומרת לאמא שאני רוצה שהיא תעשה קוסקוס אדום……כמו אצל השכנה

YYYYYYYYYYYY איך היא הייתה נעלבת.

מרקים לקוסקוס

טוב …..אז …בזמנים של אז…[אני מדברת 30 שנה אחורה]כל עדה הייתה גאה באוכל שלה והאמינה שהוא הכי טעים.

אז עכשיו אני ,צוקרמן יונית ,עושה בפוסט אחד ומיוחד……

איחוד עדות….ואומרת כבל עם ומקלדת שכל המרקים של כל העדות טעימים !!!

והפוסט של היום הולך להכיל 2 מתכונים של מרקים: האחד מרק צהוב מרוקאי מבית אמא.והשני מרק תוניסאי שאני אישית מכורה אליו!

אז רגע לפני שאני מתחילה אני רוצה להזכיר לכם שיש לי כאן בבלוג מדריך שלם להכנת קוסקוס

מרקים לקוסקוס

 

חומרים למרק :

2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם.

עוף בינוני מחולק ל8 או 6 חתיכות של בשר בקר מס 8.

חצי קילו דלעת קלופה חתוכה ושטופה

3 קישואים שטופים וחתוכים

4 גזרים קלופים שטופים חתוכים

2 בטטות שטופות קלופות וחתוכות.

2 תפוחי אדמה שטופים חתוכים לקוביות גסות.

2 בצלים חתוכים  גס

3 גבעולי כרפס קצוצים.

לפת חתוכה לקוביות גס

חצי כרוב חתוך לרבעים קטנים

תבלינים : אבקת מרק, כורכום ,פלפל לבן.

אופן ההכנה :

לפני שאסביר את אופן ההכנה , גם אם אין לכם את כל הירקות או שיש ירקות שאתם לא אוהבים אפשר להוריד.

זה בסדר המרק יצא טעים !

בכלל כל מתכון שאני מביאה לכם יכול לשמש אותכם כבסיס והגבול הוא השמיים, הכל תלוי בכם.

את כל הירקות אני שוטפת קולפת וקוצצת לקוביות גסות.

אני אוהבת שהכל על השיש מוכן ומסודר. ככה תהליך המרק לוקח פחות זמן.

בסיר גדול למרק אני שמה שמן בתחתית הסיר ומטגנת את הבצל .אם אני עושה מרק עם בשר אז תחילה אני שמה שמן בסיר

מחממת אותו ואז שמה את נתחי הבשר,מטגנת קלות הפעולה הזו נקראת סגירה , סוגרת את הבשר שלא יפתח לי בבישול.

באותו שמן שטוגן הבשר אני ממשיכה לטגן את הבצל ,מאדה קלות ואז מוסיפה את החומוס.

לגבי החומוס יש את המחמירות…כמו סבתא שלי שהיא מבשלת את החומוס עם כפית סודה

לשתייה ומים.במשך חצי שעה ואח"כ היא מקלפת את הקליפה.

אני לא מהמחמירים. לכן מבשלת ביחד הכל.

ואח"כ את כל הירקות.הבשר או העוף.

מרקים לקוסקוס

מערבבת 2 דקות .ומוסיפה 6 -8 כוסות מים רותחים של הנס.[תלוי בכמות הירקות]

מתבלנת עם 2 כפות אבקת מרק וחצי כפית כורוכם.רבע כפית פלפל לבן.

מבשלת 45 דק עד שכל הירקות מתבשלים כהלכה.

מיידי פעם אני מציצה ובודקת שיש מספיק נוזלים והם לא התאדו.

גם טועמת את המרק תוך כדי  ואם חסר טעם מוסיפה מעט אבקת מרק או מלח.

מרקים לקוסקוס

כשזה מוכן ….נותנת לו לנוח רבע שעה.ואז על צלחת קוסקוס יוצקת מרק וירקות.

מרקים לקוסקוס

בתאבון !!

מרקים לקוסקוס

מרק אדום תוניסאי :

2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם.

6 חתיכות בשר שפונדרה

חצי קילו דלעת חתוכה

3 קישואים חתוכה

3 גזרים קלופים  שטופים חתוכים

2 פלפלים אדומים שטופים חתוכים

2 תפוחי אדמה שטופים חתוכים לקוביות גסות.

2 בצלים חתוכים  גס

3 גבעולי כרפס קצוצים.

חצי כרוב חתוך לרבעים קטנים

2 לפת חתוך קוביות גס

כרישה [אם יש לא חייב ]

כוסברה

תבלינים : בהרט, קינמון, פפריקה אדומה  כורכום.אבקת מרק.

אופן ההכנה

בסיר מרק גדול שמים שמן בגובה תחתית הסיר מטגנים את הבצל עם הבשר עוטפים אותו , מכניסים את החומוס מטגנים דקה אחכ מכניסים את כל הירקות  ומממשיכים לטגן עוד דקה ובו זמנית לערבב.

אח"כ אני מוסיפה 6-8 כוסות מים רותחים, שוב זה תלוי בגודל הירקות והכמות. חשוב שיהיו נוזלים זה חלק חשוב מהמנה.

ואז אני מתבלנת כף פפריקה גדושה.כף בהרט,חצי כפית קינמון או 2 מקלות קינמון.כף גדושה של אבקת מרק עוף.כפית שטוחה כורכום.

מרקים לקוסקוס

רבע שעה לפני סיום אני שמה חופן כוסברה לטעם . אני שמה בסוף כי אז הטעם נספג כהלכה.

מבשלת על אש קטנה עד ריכוך הבשר והגזר.

 

לתת להתקרר רבע שעה לפני שמגישים.

לצקת לצלחת קוסקוס….ומרק ירקות….ולהנות.

מרקים לקוסקוס

בתאבון.

פוסט הבא …..קציצות מפרום וסלטים לקוסקוס….

ופוסט אחריו…..קוסקוס חלב וחגיגי.

עד אז בתאבון !!

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

33 תגובות

  1. סליה פטר הגב ינואר 31, 2017 בשעה 6:01 am

    את מדהימה, הכל ערוך ועשוי בקלות… ישר כוח . המתכונים פשוט מעולים… הצלחה בהמשך.

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 4, 2017 בשעה 10:37 am

      ואת יקירה לא פחות שטרחת לכתוב לי את זה, תודה רבה }{

  2. נטלי הגב פברואר 23, 2017 בשעה 6:55 am

    היי יונית
    כתבת לבשל את המרק 45 דקות. אבל אם אני משתמשת בבשר מס' 8??

  3. מיכל הגב נובמבר 1, 2017 בשעה 10:03 am

    יאאאאא גם אמא שלי נעלבת שאומרים לה שגם קוסקוס אדום זה טעים…
    "אלה שמים בהכל רסק! אם את אוהבת את זה אז בסדר…"

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 1, 2017 בשעה 11:04 am

      חחחחחח מוכר לי

  4. תמר הגב ינואר 15, 2018 בשעה 9:53 pm

    צריך לבשל קודם את החומוסים?

  5. דיצה הגב מרץ 8, 2018 בשעה 11:07 am

    היי תודה על מתכון מדהים:)
    אם אני משתמשת בבשר מס 8 רק 45 דק מספיקים לו להיות מוכן???!!
    או שקודם מבשלים את הבשר בניפרד ואז מוסיפים ירקות לעוד 45 דק?? תודה :*

    • יונית צוקרמן הגב מרץ 14, 2018 בשעה 1:52 pm

      הל בשר שאת שמה בקוסקוס רצוי לבשל בסיר לחץ או רגיל לפני. בסיר לחץ 45 דק בסיר רגיל שעה וחצי.ואחכ עם הירקות בישול נוסף

  6. רעות הגב אפריל 16, 2018 בשעה 9:36 am

    תודה על המתכונים הכל נראה ממש מעולה. עניין אותי לקרוא את הגרסה שלך למרק טונסאי. אצלנו מכינים עם עגבניה שמוציאים בסוף מהסיר ולא עם גמבה.

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 22, 2018 בשעה 5:57 am

      אני קיבלתי מתכון מטרזה וככה שנים אני מכינה

  7. מורן הגב אפריל 24, 2018 בשעה 6:50 pm

    יונית יקרה, אני רוצה להשתמש בצלי עגל במרק.
    קודם אבשל אותו בסיר לחץ (להשאיר אותו ברשת?)
    ואחר כך, בכל זאת צריך "לסגור" אותו בטיגון לפני הבישול עם הירקות?

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 26, 2018 בשעה 3:26 am

      בלי לסגור במחבת אם בישלת בסיר לחץ

  8. מעיין הגב מאי 3, 2018 בשעה 12:57 pm

    תודה על מתכונים טעימים שכתובים בשפה הכי ברורה ופשוטה שיש.אשמח להתייעץ איזה עוף מתאים להכין לצד המרק קוסקוס האדום (לא בתוך המרק אלא כמנה עיקרית)

  9. אביגיל הגב מאי 30, 2018 בשעה 8:16 am

    את תותחית פשוט יצא לי מושלם !!!
    וטעים מאוד !

  10. שירה הגב ספטמבר 22, 2018 בשעה 10:49 am

    הכנתי את הגרסה התוניסאית, יצא מדהים! בעלי ביקש סיר כזה כל יום ואפילו הקטנציק בן שנה סרבן אוכל זלל בהנאה!!! מתכון מעולה תודה!

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 6:06 pm

      לבריאותתתתתתתת

  11. ליאור הגב אוקטובר 5, 2018 בשעה 6:30 pm

    הכנתי את הקוסקוס האדום. אוי, יצא סוףףףף. כל המשפחה נהנתה. שומרת את המתכון. תודה ?

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:37 pm

      לבריאות }{ באהבה

  12. נעמה הגב אוקטובר 26, 2019 בשעה 6:46 pm

    היי יונית הכנתי היום לראשונה (בחיי) מרק לקוסקוס, את המתכון עם העוף, וזה יצא מ ע ו ל ה! תודה על המתכון ושאפו על הטעם.

  13. כריסטיאן הגב מרץ 13, 2020 בשעה 8:26 pm

    היי יונית, ראשית, אני רוצה לומר שאני צופה קבועה של ערוץ פודי ואת מדהימה!
    שנית, אני אשכנזיה, ואחד המאכלים שאני הכי אוהבת בעולם זה קוסקוס ולא היה לי את זה בבית ונאלצתי ללמוד להכין לבד.
    ניסיתי אינספור מתכונים למרק האדום ואף פעם לא הגעתי לטעם ביתי או אפילו טעים.. עד שנתקלתי במתכון הזה, שלך.
    הוא נדיר!! והכי חשוב קל, קל, קל!!
    הטעות היחידה שלי הייתה שהתרברבתי בפני מס' חברים והמשפחה ועכשיו נותרתי עם סיר ריק..
    תודה רבה לך על מתכון מעולה!?

  14. מירב לזרוביץ הגב מאי 14, 2020 בשעה 11:26 am

    יש מרק חומוס לקוסקוס אדום עם תבלין שאני לא יודעת מה הוא… ניסיתי את 2 המתכונים לא עזר… אז יוניתתתתת אולי את יודעת איזה תבלין לא רגיל שמים במרק חומוס חוץ מהתבלינים הרגילים פפריקה, כורכום וכו'…

    • שמחה הגב יוני 24, 2020 בשעה 8:35 am

      נראה לי שאת מתכוונת לראס אל חנות

  15. שני הגב יוני 1, 2020 בשעה 6:14 pm

    היי יונית באיזה שלב מוסיפים את קוביות הבשר

  16. טל הגב יולי 21, 2020 בשעה 9:19 am

    אפשר בלי בשר ? ואם אנימרוצה את האדום אבל צמחונימאפשר עם אותם התבלינים?

  17. הדר לוי הגב יולי 26, 2020 בשעה 3:54 pm

    שלום וברכה!
    רציתי לשאול על איזה אש מבשלים את המרק? על אש נמוכה/ גבוהה/בינונית?
    תודה?
    דרך אגב המתכונים שלך מעוליםםם, את מסבירה אותם מדהיםם❤

  18. לירז הגב יולי 28, 2020 בשעה 9:58 pm

    ראשית, המתכונים שלך מדהימים, אחד אחד. אם אני רוצה מתכון בטוח, יודעת שזהו המקום!!
    המרק יצא מופלא, מזכיר טעם של בית.
    צחקתי בקול כשכתבת על כך שאמך נעלבה כשביקשת קוסקוס עם מרק אדום כמו אצל השכנה..חח..חשבתי שרק סבתא שלי שתחיה רגשית כל כך 🙂
    תודה על הטעם ועל הזכרונות!

  19. מיכל הגב אוקטובר 27, 2020 בשעה 10:10 am

    יש בתמונה סיר עם קציצות… איזה קציצות אלו?

  20. ענבל הגב דצמבר 6, 2020 בשעה 8:43 am

    יונית אני מאוד אוהבת את המתכונים והרעיונות שלך .תודה על עבודת קודש.. אני רוצה להכין את המרק האדום אם אין לי בהרי מה אפשר לשים במקום?

  21. מאי הגב דצמבר 25, 2020 בשעה 5:44 pm

    היי,
    כנראה שפספסתי, כמה זמן מבשלים בסוף את המרק האדום?
    ניתן להחליף את הבשר בעוף? ואם כן, רק כרעיים או שאפשר גם חזה?

  22. רותם יעקבי הגב פברואר 9, 2021 בשעה 12:13 pm

    ממש אוהבת את המתכונים שלך!!! ואת הסדרות שלך בכלל.. שהייתי מאושפזת עם הבן שלי ישבנו לראות אותך ואת אמיר.. עשית לנו מצב רוח ותאבוןןן.
    מתה עליך.

  23. שני הגב אפריל 13, 2021 בשעה 6:28 pm

    יצא קטלני !!אין עליך יונית ועל המתכונים שלך..פשוט נהנת מכל מתכון יוצא מעלף ..קוטף מחמאות ברור וכל מתכון שלך שאני קוראת תמיד מרגישה כאילו את מדברת איתי במטבח..חחחח…כיף להכין!!

    • יונית צוקרמן הגב אפריל 14, 2021 בשעה 7:04 am

      באהבה ❤️

  24. רעות חזן הגב אוגוסט 12, 2022 בשעה 11:30 am

    יאלופה… כל מתכון שלך אליפות.. בהתחשב בזה שבזכותך אזרתי אומץ לבשל לבעלי ועכשיו גם לילדים.. מכורה למתכון הזה כל כך טעים.. תודה רבה שאת משתפת איתנו את הידע והנסיוןשלך.. אוהבת❤

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי פשטידת ברוקולי בכלום עבודה כל מה שאתם צריכים 5 מוצרים 5...
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פיצה ביתית פיצה ביתית בשביל לאכול פיצה טעימה ואיכותית לא צריך לצאת מהבית!! וא...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס