שנים !
אבל ש נ י ם…..כל יום שישי ……קבוע …..שעה 12……..הקוסקוס מוכן .
קוסקוס מרוקאי צהוב. פעם עם נתח בשר פעם עם עוף.
ואצל השכנה ממול קוסקוס אדום וקציצות מפרום. ולא רק ביום שישי, גם ביום שלישי.
ואם הייתי אומרת לאמא שאני רוצה שהיא תעשה קוסקוס אדום……כמו אצל השכנה
YYYYYYYYYYYY איך היא הייתה נעלבת.
טוב …..אז …בזמנים של אז…[אני מדברת 30 שנה אחורה]כל עדה הייתה גאה באוכל שלה והאמינה שהוא הכי טעים.
אז עכשיו אני ,צוקרמן יונית ,עושה בפוסט אחד ומיוחד……
איחוד עדות….ואומרת כבל עם ומקלדת שכל המרקים של כל העדות טעימים !!!
והפוסט של היום הולך להכיל 2 מתכונים של מרקים: האחד מרק צהוב מרוקאי מבית אמא.והשני מרק תוניסאי שאני אישית מכורה אליו!
אז רגע לפני שאני מתחילה אני רוצה להזכיר לכם שיש לי כאן בבלוג מדריך שלם להכנת קוסקוס
חומרים למרק :
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם.
עוף בינוני מחולק ל8 או 6 חתיכות של בשר בקר מס 8.
חצי קילו דלעת קלופה חתוכה ושטופה
3 קישואים שטופים וחתוכים
4 גזרים קלופים שטופים חתוכים
2 בטטות שטופות קלופות וחתוכות.
2 תפוחי אדמה שטופים חתוכים לקוביות גסות.
2 בצלים חתוכים גס
3 גבעולי כרפס קצוצים.
לפת חתוכה לקוביות גס
חצי כרוב חתוך לרבעים קטנים
תבלינים : אבקת מרק, כורכום ,פלפל לבן.
אופן ההכנה :
לפני שאסביר את אופן ההכנה , גם אם אין לכם את כל הירקות או שיש ירקות שאתם לא אוהבים אפשר להוריד.
זה בסדר המרק יצא טעים !
בכלל כל מתכון שאני מביאה לכם יכול לשמש אותכם כבסיס והגבול הוא השמיים, הכל תלוי בכם.
את כל הירקות אני שוטפת קולפת וקוצצת לקוביות גסות.
אני אוהבת שהכל על השיש מוכן ומסודר. ככה תהליך המרק לוקח פחות זמן.
בסיר גדול למרק אני שמה שמן בתחתית הסיר ומטגנת את הבצל .אם אני עושה מרק עם בשר אז תחילה אני שמה שמן בסיר
מחממת אותו ואז שמה את נתחי הבשר,מטגנת קלות הפעולה הזו נקראת סגירה , סוגרת את הבשר שלא יפתח לי בבישול.
באותו שמן שטוגן הבשר אני ממשיכה לטגן את הבצל ,מאדה קלות ואז מוסיפה את החומוס.
לגבי החומוס יש את המחמירות…כמו סבתא שלי שהיא מבשלת את החומוס עם כפית סודה
לשתייה ומים.במשך חצי שעה ואח"כ היא מקלפת את הקליפה.
אני לא מהמחמירים. לכן מבשלת ביחד הכל.
ואח"כ את כל הירקות.הבשר או העוף.
מערבבת 2 דקות .ומוסיפה 6 -8 כוסות מים רותחים של הנס.[תלוי בכמות הירקות]
מתבלנת עם 2 כפות אבקת מרק וחצי כפית כורוכם.רבע כפית פלפל לבן.
מבשלת 45 דק עד שכל הירקות מתבשלים כהלכה.
מיידי פעם אני מציצה ובודקת שיש מספיק נוזלים והם לא התאדו.
גם טועמת את המרק תוך כדי ואם חסר טעם מוסיפה מעט אבקת מרק או מלח.
כשזה מוכן ….נותנת לו לנוח רבע שעה.ואז על צלחת קוסקוס יוצקת מרק וירקות.
בתאבון !!
מרק אדום תוניסאי :
2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם.
6 חתיכות בשר שפונדרה
חצי קילו דלעת חתוכה
3 קישואים חתוכה
3 גזרים קלופים שטופים חתוכים
2 פלפלים אדומים שטופים חתוכים
2 תפוחי אדמה שטופים חתוכים לקוביות גסות.
2 בצלים חתוכים גס
3 גבעולי כרפס קצוצים.
חצי כרוב חתוך לרבעים קטנים
2 לפת חתוך קוביות גס
כרישה [אם יש לא חייב ]
כוסברה
תבלינים : בהרט, קינמון, פפריקה אדומה כורכום.אבקת מרק.
אופן ההכנה
בסיר מרק גדול שמים שמן בגובה תחתית הסיר מטגנים את הבצל עם הבשר עוטפים אותו , מכניסים את החומוס מטגנים דקה אחכ מכניסים את כל הירקות ומממשיכים לטגן עוד דקה ובו זמנית לערבב.
אח"כ אני מוסיפה 6-8 כוסות מים רותחים, שוב זה תלוי בגודל הירקות והכמות. חשוב שיהיו נוזלים זה חלק חשוב מהמנה.
ואז אני מתבלנת כף פפריקה גדושה.כף בהרט,חצי כפית קינמון או 2 מקלות קינמון.כף גדושה של אבקת מרק עוף.כפית שטוחה כורכום.
רבע שעה לפני סיום אני שמה חופן כוסברה לטעם . אני שמה בסוף כי אז הטעם נספג כהלכה.
מבשלת על אש קטנה עד ריכוך הבשר והגזר.
לתת להתקרר רבע שעה לפני שמגישים.
לצקת לצלחת קוסקוס….ומרק ירקות….ולהנות.
בתאבון.
פוסט הבא …..קציצות מפרום וסלטים לקוסקוס….
ופוסט אחריו…..קוסקוס חלב וחגיגי.
עד אז בתאבון !!
את מדהימה, הכל ערוך ועשוי בקלות… ישר כוח . המתכונים פשוט מעולים… הצלחה בהמשך.
ואת יקירה לא פחות שטרחת לכתוב לי את זה, תודה רבה }{
היי יונית
כתבת לבשל את המרק 45 דקות. אבל אם אני משתמשת בבשר מס' 8??
יאאאאא גם אמא שלי נעלבת שאומרים לה שגם קוסקוס אדום זה טעים…
"אלה שמים בהכל רסק! אם את אוהבת את זה אז בסדר…"
חחחחחח מוכר לי
צריך לבשל קודם את החומוסים?
היי תודה על מתכון מדהים:)
אם אני משתמשת בבשר מס 8 רק 45 דק מספיקים לו להיות מוכן???!!
או שקודם מבשלים את הבשר בניפרד ואז מוסיפים ירקות לעוד 45 דק?? תודה :*
הל בשר שאת שמה בקוסקוס רצוי לבשל בסיר לחץ או רגיל לפני. בסיר לחץ 45 דק בסיר רגיל שעה וחצי.ואחכ עם הירקות בישול נוסף
תודה על המתכונים הכל נראה ממש מעולה. עניין אותי לקרוא את הגרסה שלך למרק טונסאי. אצלנו מכינים עם עגבניה שמוציאים בסוף מהסיר ולא עם גמבה.
אני קיבלתי מתכון מטרזה וככה שנים אני מכינה
יונית יקרה, אני רוצה להשתמש בצלי עגל במרק.
קודם אבשל אותו בסיר לחץ (להשאיר אותו ברשת?)
ואחר כך, בכל זאת צריך "לסגור" אותו בטיגון לפני הבישול עם הירקות?
בלי לסגור במחבת אם בישלת בסיר לחץ
תודה על מתכונים טעימים שכתובים בשפה הכי ברורה ופשוטה שיש.אשמח להתייעץ איזה עוף מתאים להכין לצד המרק קוסקוס האדום (לא בתוך המרק אלא כמנה עיקרית)
את תותחית פשוט יצא לי מושלם !!!
וטעים מאוד !
הכנתי את הגרסה התוניסאית, יצא מדהים! בעלי ביקש סיר כזה כל יום ואפילו הקטנציק בן שנה סרבן אוכל זלל בהנאה!!! מתכון מעולה תודה!
לבריאותתתתתתתת
הכנתי את הקוסקוס האדום. אוי, יצא סוףףףף. כל המשפחה נהנתה. שומרת את המתכון. תודה ?
לבריאות }{ באהבה
היי יונית הכנתי היום לראשונה (בחיי) מרק לקוסקוס, את המתכון עם העוף, וזה יצא מ ע ו ל ה! תודה על המתכון ושאפו על הטעם.
היי יונית, ראשית, אני רוצה לומר שאני צופה קבועה של ערוץ פודי ואת מדהימה!
שנית, אני אשכנזיה, ואחד המאכלים שאני הכי אוהבת בעולם זה קוסקוס ולא היה לי את זה בבית ונאלצתי ללמוד להכין לבד.
ניסיתי אינספור מתכונים למרק האדום ואף פעם לא הגעתי לטעם ביתי או אפילו טעים.. עד שנתקלתי במתכון הזה, שלך.
הוא נדיר!! והכי חשוב קל, קל, קל!!
הטעות היחידה שלי הייתה שהתרברבתי בפני מס' חברים והמשפחה ועכשיו נותרתי עם סיר ריק..
תודה רבה לך על מתכון מעולה!?
יש מרק חומוס לקוסקוס אדום עם תבלין שאני לא יודעת מה הוא… ניסיתי את 2 המתכונים לא עזר… אז יוניתתתתת אולי את יודעת איזה תבלין לא רגיל שמים במרק חומוס חוץ מהתבלינים הרגילים פפריקה, כורכום וכו'…
נראה לי שאת מתכוונת לראס אל חנות
היי יונית באיזה שלב מוסיפים את קוביות הבשר
אפשר בלי בשר ? ואם אנימרוצה את האדום אבל צמחונימאפשר עם אותם התבלינים?
שלום וברכה!
רציתי לשאול על איזה אש מבשלים את המרק? על אש נמוכה/ גבוהה/בינונית?
תודה?
דרך אגב המתכונים שלך מעוליםםם, את מסבירה אותם מדהיםם❤
ראשית, המתכונים שלך מדהימים, אחד אחד. אם אני רוצה מתכון בטוח, יודעת שזהו המקום!!
המרק יצא מופלא, מזכיר טעם של בית.
צחקתי בקול כשכתבת על כך שאמך נעלבה כשביקשת קוסקוס עם מרק אדום כמו אצל השכנה..חח..חשבתי שרק סבתא שלי שתחיה רגשית כל כך 🙂
תודה על הטעם ועל הזכרונות!
יש בתמונה סיר עם קציצות… איזה קציצות אלו?
יונית אני מאוד אוהבת את המתכונים והרעיונות שלך .תודה על עבודת קודש.. אני רוצה להכין את המרק האדום אם אין לי בהרי מה אפשר לשים במקום?
היי,
כנראה שפספסתי, כמה זמן מבשלים בסוף את המרק האדום?
ניתן להחליף את הבשר בעוף? ואם כן, רק כרעיים או שאפשר גם חזה?
ממש אוהבת את המתכונים שלך!!! ואת הסדרות שלך בכלל.. שהייתי מאושפזת עם הבן שלי ישבנו לראות אותך ואת אמיר.. עשית לנו מצב רוח ותאבוןןן.
מתה עליך.
יצא קטלני !!אין עליך יונית ועל המתכונים שלך..פשוט נהנת מכל מתכון יוצא מעלף ..קוטף מחמאות ברור וכל מתכון שלך שאני קוראת תמיד מרגישה כאילו את מדברת איתי במטבח..חחחח…כיף להכין!!
באהבה ❤️
יאלופה… כל מתכון שלך אליפות.. בהתחשב בזה שבזכותך אזרתי אומץ לבשל לבעלי ועכשיו גם לילדים.. מכורה למתכון הזה כל כך טעים.. תודה רבה שאת משתפת איתנו את הידע והנסיוןשלך.. אוהבת❤