מפרום ברוטב - יונית צוקרמן מלכת המטבח
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
דף הבית » מפרום ברוטב
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט"ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל"ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ'ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • צרו קשר
מפרום ברוטב

מפרום ברוטב

יונית צוקרמן יולי 13, 2022 8 תגובות

מפרום ברוטב זה אחד דברים הטעימים שלמדתי להכין

מפרום ברוטב

אני כל כך שמחה שזכיתי ללמוד מטעמים ממטבחים אחרים ועל אחת כמה וכמה ללמד אתכם באהבה.

את הגרסה שלי למפרום אתם מכירים מזמן אבל את הרוטב אתם לא מכירים כי אני בדכ לא מכינה ברוטב כי אצלי אוהבים מפרום בכריך או לצד הקוסקוס הצהוב האגדי .

מפרום ברוטב

ואם תשאלו אותי אני מעדיפה לאכול מפרום בכל צורה וברוטב המדהים שלמדתי מדליה הטריפולטאית בפרט.

דליה גילתה לי שחציל ברוטב נותן טעם נפלא והאמת ניסתי בלי לא כל כך ראיתי הבדל גדול אבל מאחר ואני מאלה שאוהבים חציל אין לי בעיה לעשות עם חצילמפרום ברוטב

טוב אני מגלה לכם הכל מה ישאר לפוסט חחחח

אז שנתחיל ?
חומרים:

חצי קילו בשר טחון מס 2

פרפר חזה עוף חתוך לקוביות קטנות

2 בצלים או בצל גדול קצוץ קטן

5 -4 פרוסות לחם שהרטבנו וסחטנו

3 שיני שום קצוצות קטן קטן

כף שמן לפתיחת התבלינים

תבלינים : כף גדושה בהריון פפריקה, כף בהרט לקציצות, חצי  כפית קינמון,  חצי כפית מלח ,כפית פלפל, כף מרק עוף, כפית מחוקה כורכום

ביצה xl או 2 m

ירק:חצי צרור פטרוזליה חצי צרור כוסברה

ציפוי הקציצה:

3 תפוא קלופים

כוס קמח

3-4 ביצים

חצי כפית פפריקה או רסק

רוטב:

2 תפוא חתוך לרצועות או קוביות

2 גזרים חתוכים לטבעות או קוביות

1 חציל חתוך לקוביות(לא חובה )

2-3 ענפים של סלרי קצוצים

4 שיני שום

3 כפות גדושות רסק

כף סוכר

כף מחוקה מלח

חצי כפית קינמון

כפית מחוקה פלפל

3-4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה :

שמים את כל המרכיבים של העיסה בתוך קערה ומערבבים היטב הכל עד שמקבלים עיסה ריחנית ואחידה

מפרום ברוטב

****פרפר חזה עוף למי שתוהה זה חזה עוף שלם לפני שמפלטים אותו לשניצל  חשוב לקצוץ את זה לקוביות קטנות  זה הסוד לאווריריות של הקציצה.

****במפרום יש לי בקשה קטנה לא להשתמש במעבד מזון.לקצוץ ידני.

***עוד הערה אני ממליצה לתת לעיסה לילה שלם במקרר או לפחות 3 שעות בכדי שכל הטעמים יספגו בבשר ותיהיה ארומה משכרת בכל ביס.

מפרום ברוטב

אופן הכנת הקציצה :

את התפוא חותכים לפרוסות וחוצים כל פרוסה בזהירות כמעט לכל אורכה כך ששני החלקים יישארו מחוברים בקצה מעין קוואקה .

מפרום ברוטב

הערה :אם מתכוונים לטגן את המפרום ולא לבשל ברוטב אז שחותכים את הפרוסות תפוחי האדמה חשוב שהם  יהיו דקות, כדי שיספיקו להתבשל בטיגון .

קורצים מהעיסה כדור בגודל פיינג פונג ומכניסים את העיסה בין 2 פרוסות התפוא.

מפרום ברוטב

מחממים שמן במחבת גובה השמן בערך שליש כאשר השמן חם  מתחילים בטיגון.

טובלים את הקציצה שעטופה בתפוא בתוך הקמח

מפרום ברוטב

ואחכ בביצים לא לשכוח להוסיף צבע לביצים (פפריקה או רסק)

ומניחים בשמן החם .

מפרום ברוטב

מטגנים את הקציצות עד הזהבה מלאה בכל צד .

***הערה קטנה אפשר לוותר על הציפוי תפוא ולטבול בקמח וביצים ולטגן רגיל

אופן הכנת הרוטב:

שמים שמן בתחתית הסיר מחממים אותו דקה 2 אחכ שמים את כל הירקות כולל השום .

מפרום ברוטב

מטגנים הכל 2-3 דק בנתיים לוקחים קערה ושמים פה רסק תבלינים ו2 וחצי כוסות מים רותחים מערבבים הכל טוב ושופכים לסיר הירקות .מבשלים הכל על אש קטנה רבע שעה.אחרי רבע שעה מוסיפים את הקציצות מעל הירקות.בודקים כמה מים חסר ורק אז מוסיפים (בדכ זה כוס תלוי בכמות הירקות)

מפרום ברוטב

מנמיכים את הלהבה ללהבה הכי קטנה ומבשלים הכל חצי שעה ארבעים דק.

מידי פעם לפתוח את הסיר ולתת אהבה עם כף שמרטיבה את הקציצות מלמעלה.

מפרום ברוטב

מאחר ששמנו אותם על הירקות צריך לתת להם אהבה אגב הסיבה שהם שמים את הקציצות מעל הירקות זה בכדי שהם לא ידבקו לתחתית .

מפרום ברוטב

מגישים על מצע קוסקוס או ככה בצלחת ומעל לימון טרי סחוט

מפרום ברוטב

בהצלחה.

הסיר המהמם למי שתוהה הוא משיתוף הפעולה עם נעמן הסיר מסדרת גולד

והמכשיר בתמונה הוא פרייבט שף שקוצץ ירקות ופורס ואני במקום סכין משתמשת בו.

 

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

8 תגובות

  1. עדי הגב יולי 13, 2022 בשעה 5:17 pm

    תודה על הסברים למתכונים נפלאים,ועל שיתוף בני הבית המתוקים,בדרך לקיטנה

  2. ליאה הגב יולי 13, 2022 בשעה 6:14 pm

    מתכונים מעולים.והסבר מושלם?

  3. שיר הגב יולי 14, 2022 בשעה 9:46 am

    איך לשדך תבלינים למשפחה שלא מתחברת לתבלינים הדומיננטיים גם ששמה כמות מזערית

  4. נעמי הגב יולי 30, 2022 בשעה 7:50 am

    היי. נראה טעים ומגרה. אם בוחרים לא לטגן את המפרום לפני, אפשר לוותר על הקמח והביצים ולשים ישירות בסיר הרוטב?

  5. הילה רחל הגב ספטמבר 29, 2022 בשעה 1:59 pm

    אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום הפרוסות הרטובות… למקרה ואין לי בבית

  6. מור הגב אוקטובר 6, 2022 בשעה 10:03 am

    יונית המלכה !
    שנים שפחדתי להעז להכין מפרום אחרי מתכון שנחל אכזבה ואז ראיתי אותך בטלויזיה וההסברים הברורים ,הפשוטים והמצחיקים שלך גרמו לאזור אומץ
    את מהממת תודה ?

  7. רוני הגב פברואר 3, 2023 בשעה 4:04 pm

    תודה על המתכונים הטעימים שלך וההסברים הברורים!!
    כמה יחידות מפרום יוצאות בערך מהכמות שציינת במתכון?

  8. תמר הגב אפריל 20, 2023 בשעה 4:49 pm

    אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום הלחם ושיישאר אוורירי..?

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
n
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • עוגת קרמבו עוגת קרמבו העוגה הכי ממכרת בעיניי זו עוגת קרמבו! קיץ חורף סתיו אבי...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא ! הבנו...
  • קציצות אבוחצירה קציצות אבוחצירה המתכון הזה מעל 30 שנה, הוא קל מאד, לא דורש הרבה חומרים...
  • אצבעות אנטריקוט של ליאור אצבעות אנטריקוט של ליאור הפעם ליאור היא לא בעלת המתכון לפי הכותרת של המתכון אלא...
  • חומוס מבושל בסגנון מרוקאי חומוס מבושל בסגנון מרוקאי     חומוס מרוקאי על פי ההלכה זה מתכון קצת שונ...
מתכונים חדשים

בצק אחד 3 מאפים

עוגת גבינה ואוכמניות

עוגת גבינה פאי לימון

סמבוסק פיצה כמו במאפיות

סלמון במרינדת הקסם

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
חשוב
  • קצת עלי
  • מדיניות פרטיות
  • הצהרת נגישות
  • צרו קשר
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס