מפרום ברוטב זה אחד דברים הטעימים שלמדתי להכין
אני כל כך שמחה שזכיתי ללמוד מטעמים ממטבחים אחרים ועל אחת כמה וכמה ללמד אתכם באהבה.
את הגרסה שלי למפרום אתם מכירים מזמן אבל את הרוטב אתם לא מכירים כי אני בדכ לא מכינה ברוטב כי אצלי אוהבים מפרום בכריך או לצד הקוסקוס הצהוב האגדי .
ואם תשאלו אותי אני מעדיפה לאכול מפרום בכל צורה וברוטב המדהים שלמדתי מדליה הטריפולטאית בפרט.
דליה גילתה לי שחציל ברוטב נותן טעם נפלא והאמת ניסתי בלי לא כל כך ראיתי הבדל גדול אבל מאחר ואני מאלה שאוהבים חציל אין לי בעיה לעשות עם חציל
טוב אני מגלה לכם הכל מה ישאר לפוסט חחחח
אז שנתחיל ?
חומרים:
חצי קילו בשר טחון מס 2
פרפר חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
2 בצלים או בצל גדול קצוץ קטן
5 -4 פרוסות לחם שהרטבנו וסחטנו
3 שיני שום קצוצות קטן קטן
כף שמן לפתיחת התבלינים
תבלינים : כף גדושה בהריון פפריקה, כף בהרט לקציצות, חצי כפית קינמון, חצי כפית מלח ,כפית פלפל, כף מרק עוף, כפית מחוקה כורכום
ביצה xl או 2 m
ירק:חצי צרור פטרוזליה חצי צרור כוסברה
ציפוי הקציצה:
3 תפוא קלופים
כוס קמח
3-4 ביצים
חצי כפית פפריקה או רסק
רוטב:
2 תפוא חתוך לרצועות או קוביות
2 גזרים חתוכים לטבעות או קוביות
1 חציל חתוך לקוביות(לא חובה )
2-3 ענפים של סלרי קצוצים
4 שיני שום
3 כפות גדושות רסק
כף סוכר
כף מחוקה מלח
חצי כפית קינמון
כפית מחוקה פלפל
3-4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה :
שמים את כל המרכיבים של העיסה בתוך קערה ומערבבים היטב הכל עד שמקבלים עיסה ריחנית ואחידה
****פרפר חזה עוף למי שתוהה זה חזה עוף שלם לפני שמפלטים אותו לשניצל חשוב לקצוץ את זה לקוביות קטנות זה הסוד לאווריריות של הקציצה.
****במפרום יש לי בקשה קטנה לא להשתמש במעבד מזון.לקצוץ ידני.
***עוד הערה אני ממליצה לתת לעיסה לילה שלם במקרר או לפחות 3 שעות בכדי שכל הטעמים יספגו בבשר ותיהיה ארומה משכרת בכל ביס.
אופן הכנת הקציצה :
את התפוא חותכים לפרוסות וחוצים כל פרוסה בזהירות כמעט לכל אורכה כך ששני החלקים יישארו מחוברים בקצה מעין קוואקה .
הערה :אם מתכוונים לטגן את המפרום ולא לבשל ברוטב אז שחותכים את הפרוסות תפוחי האדמה חשוב שהם יהיו דקות, כדי שיספיקו להתבשל בטיגון .
קורצים מהעיסה כדור בגודל פיינג פונג ומכניסים את העיסה בין 2 פרוסות התפוא.
מחממים שמן במחבת גובה השמן בערך שליש כאשר השמן חם מתחילים בטיגון.
טובלים את הקציצה שעטופה בתפוא בתוך הקמח
ואחכ בביצים לא לשכוח להוסיף צבע לביצים (פפריקה או רסק)
ומניחים בשמן החם .
מטגנים את הקציצות עד הזהבה מלאה בכל צד .
***הערה קטנה אפשר לוותר על הציפוי תפוא ולטבול בקמח וביצים ולטגן רגיל
אופן הכנת הרוטב:
שמים שמן בתחתית הסיר מחממים אותו דקה 2 אחכ שמים את כל הירקות כולל השום .
מטגנים הכל 2-3 דק בנתיים לוקחים קערה ושמים פה רסק תבלינים ו2 וחצי כוסות מים רותחים מערבבים הכל טוב ושופכים לסיר הירקות .מבשלים הכל על אש קטנה רבע שעה.אחרי רבע שעה מוסיפים את הקציצות מעל הירקות.בודקים כמה מים חסר ורק אז מוסיפים (בדכ זה כוס תלוי בכמות הירקות)
מנמיכים את הלהבה ללהבה הכי קטנה ומבשלים הכל חצי שעה ארבעים דק.
מידי פעם לפתוח את הסיר ולתת אהבה עם כף שמרטיבה את הקציצות מלמעלה.
מאחר ששמנו אותם על הירקות צריך לתת להם אהבה אגב הסיבה שהם שמים את הקציצות מעל הירקות זה בכדי שהם לא ידבקו לתחתית .
מגישים על מצע קוסקוס או ככה בצלחת ומעל לימון טרי סחוט
בהצלחה.
הסיר המהמם למי שתוהה הוא משיתוף הפעולה עם נעמן הסיר מסדרת גולד
והמכשיר בתמונה הוא פרייבט שף שקוצץ ירקות ופורס ואני במקום סכין משתמשת בו.
תודה על הסברים למתכונים נפלאים,ועל שיתוף בני הבית המתוקים,בדרך לקיטנה
מתכונים מעולים.והסבר מושלם?
איך לשדך תבלינים למשפחה שלא מתחברת לתבלינים הדומיננטיים גם ששמה כמות מזערית
היי. נראה טעים ומגרה. אם בוחרים לא לטגן את המפרום לפני, אפשר לוותר על הקמח והביצים ולשים ישירות בסיר הרוטב?
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום הפרוסות הרטובות… למקרה ואין לי בבית
יונית המלכה !
שנים שפחדתי להעז להכין מפרום אחרי מתכון שנחל אכזבה ואז ראיתי אותך בטלויזיה וההסברים הברורים ,הפשוטים והמצחיקים שלך גרמו לאזור אומץ
את מהממת תודה ?
תודה על המתכונים הטעימים שלך וההסברים הברורים!!
כמה יחידות מפרום יוצאות בערך מהכמות שציינת במתכון?
אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום הלחם ושיישאר אוורירי..?