אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני מאוהבת בה!
ובנינו?!
איך אפשר שלא?
היא מתוקה!
עסיסית.
מלאה ולא סתם ! ממש במקומות הנכונים.
חמה והכי חשוב………….מענגת.
אוח.
עכשיו כולם תוהים, מי המושלמת, אע?
אז חברים וחברות , כן גם חברות !
תכירו את הלחמניה ולא סתם לחמניה, לחמניה שממולאת בשר או עוף, מה שתבחרו
בצק :
קילו קמח
כף מלח
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים.
2.5 כוסות מים.
1/2 כוס שמן .
מילוי :
1/2 קילו בשר טחון
בצל גדול קצוץ
4 שיני שום.
מלח,פלפל,פפריקה אדומה,אבקת מרק עוף,
רסק עגבניות.
ההכנה :
נתחיל עם הבצק, בזמן שהוא יתפח, נכין את המילוי. אותה אזהרה כמו שמזהירים מרוקאית לפני שהיא פותחת ספר בישול, אני מרגיעה אותכם ואומרת שלא צריך לפחד מבצק שמרים.אני אסביר כמו שלימדו אותי ,לאט, עד שהבנתי מהר :-).
למי שלש את הבצק בידיים אז ראשית שמים מלח ומעל המלח הר של קמח.בפסגת ההר נוסיף את הסוכר והשמרים,ונתחיל לטפטף גשם של מים.
ולאט לאט נמיס את השמרים הסוכר ופסגת הר הקמח. נוסיף את השמן ונתחיל ללוש עד לקבלת בצק גמיש ורך.
במיקסר שמים את כל החומרים למעט המלח, המלח בסוף.
מכסים את הבצק בשקית ניילון ,שמים מעל קופסאת גפרורים או שום[שניהם מפרישים חום שעוזר להתפיח את הבצק בצורה טובה יותר]
בזמן ההתפחה מכינים את המילוי .]
תחילה מטגנים את הבצל עם השמן אח"כ את השום הקצוץ,עד הזהבה קלה אחכ מפזרת את פתיתי הבשר הטחון כשהבשר מתחיל להתבשל אני מוסיפה כפית מרק עוף, כפית פפריקה אדומה, פלפל שחור ומלח לפי הטעם[חצי כפית פלפל שחור,רבע כפית מלח, אל תשכחו שהשתמשנו באבקת מרק עוף אין צורך בהרבה מלח ]כף רסק עגבניות .הרסק מעניק טיפה רטיבות שתשלב נפלא עם הלחמניה.ולקרר למי שרוצה לגוון ורצוי לגוון, אפשר להחליף את הבשר טחון בעוף, או בכל עיסה של קציצה שאתם אוהבים.
כמו כן ניתן להעשיר את המתכון עם צנוברים קלויים.[קחו מראש שילדים לא ממש מתים על זה ]
אחרי שהבצק תפח,מחלקים אותו ל22 כדורים , משטחים כדור, ממלאים במרכז את המלית וסוגרים.מברישים ביצה ,מקשטים ולתנור.
שחומם קודם ל200 מעלות ועם הכנסת התבנית ל180 מעלות
בתאבון !
היי יונית, לאחר שממלאים את הלחמניות בבשר,לא צריך לתת להם תפילה נוספת לפני ההכנסה לתנור?
כן תפיחה קצרה של 20 דק.
נותנים תפיחה של עשרים דק חצי שעה
אין מילים חוץ מאשר יצא מדהיםםםםםם
תודה על המתכון הנהדר
***תפיחה
**תפיחה
האם אפשר להכין את הלחמניות בערב להניח במקרר ללא אפיה ובבוקר לאפות?
כעיקרון עדיף שלא.אפשר להתפיח בצק כל הלילה להכין מילוי.בבוקר למלא.להתפיח שעה ולתנור
היי יונית, כמה זמן בערך הן צריכות להיות בתנור?
אצלי השיטה זה הזהבה אני בודקת שהם זהובות מלמטה ומלמעלה
כמה זמן בערך בתנור עד שהן זהובות מלמעלה ומלמטה?
בערך 20 דק
האם ובאיזה שלב ניתן להקפיא את הלחמניות?
אני מקפיאה אחרי 3/4 זמן אפיה.ומפשירה וממשיכה לאפות רבע אפיה באותו היום שאני צריכה
והם יוצאות טריות ומעלפות
יצא מדהים…רק שחצי קילו בשר לא הספיק לי לקג בצק…צריך אולי קג בשר…מחצי קג בשר יצאו לי 13 לחמניות…אבל מלאות בשר וטעימות ממש…
היי מתכון פצצה
אבל יש לי שאלה בבקשה
איך אני הופכת את הבצק שיש עליו בשר ללחמניה? הכוונה איך סוגרים את הבצק עם הבשר עליו שזה יצא לחמניה?
מחכה לתשובה עבור בר איך הופכים לצורת לחמנייה? איך סוגרים את הבצק על הבשר?
עוטפים כמו שק ןסוגרים ומניחים על הנייר את החלק שסגרנו
היי יונית,
יצט טעים בטירוף!! אחרי האפייה אפשר להשאיר בחוץ או להכניס למקרר?
כוסות מדידה? המים והשמן או כוס רגילה?
כוס מידה!
כמות הבשר אינה מספיקה בכלל צריך הרבה יותר, יש גם ותחושה של יותר מידי בצק כשאוכלים, יתכן שהיה צריך לרדד לבצק דק ולא רידדתי(פתחתי את זה ביד)
יונית יקרה מגיע לך כל התודות שבעולם, התנביתי ויצא מעולה שבמעולה, אומנם לקחתי את הבשר לתיבול שלי ואת הקמח המרתי בקמח כוסמין( גלוטן ) מלא, ולא מרחתי בביצה אלא כמו בייגלה ירושלמי עם אמבט כהה וציפוי מלא של 6 יח' בשומשום ו6 יח' מילאתי בסנדביץ טוניסאי עם ציפוי פרג….שיחוק אמיתי יש לי תמונות בפייסבוק, הילדים לא ויתרו ולקחו הכל הביתה, אז חיבוק ונשיקות לרוב על א שחם מאוד בחוץ חחח
הכנתי את הלחמניות. פשוט מושלמות !! פריכות, רכות וכל כך טעימות
איזה כייף…אלו התגובות שאני הכי אוהבת
היי! נראה מעלףףף!
אני רוצה להכין אותן לארוחת שבת בוקר.
הוריי מגיעים אליי לראשונה:)
אכין ביום שישי, אבל אשמח לדעת איך אני שומרת אותן הכי טוב ליום למחרת..
תודה!
מתכון מעולה!! יצא טעים בטירוף.
בוקר טוב
הבצק לוקח לו זמן לתפוח?
כמה זמן צריך?
אשמח לתשובה בהקדם.
הכנתי שבת שעברה יצא פיצוץ… אבל הבצק לקח לו זמן….
וואו יונית את פשוט מדהימה כל מתכון יוצא אליפות
תודה♡
היי יונית,
הכנתי ויצאו מאוד טעימות, אבל חלקן התפוצצו לי, למה?
ובנוסף, החלק התחתון של הלחמנייה עבה מאוד יחסית לחלקו העליון, מה אני עושה לא בסדר?
אמתין לתשובתך
לילו
הכל קשור ברידוד.נתחיל עם הפיצוץ עם רידדת יותר מידי דק בחלק מסויים ושמת מילוי המשקל של המילוי מוסיף לדקיקות ואז באפיה שתחתית תופחת מהאפיה היא מעלה את המילוי והמילוי מפוצץ את הבצק שרידדת דק.
שנית ענית לעצמך החלק התחתון רידדת עבה כי סגרת אותי עם הרבה בצק והחלק העליון שזה מרכז העיגול רידדת דק
תודה על תשובתך המהירה
אני בהחלט אנסה שוב , כי הן טעימווותתת:)
לילו
אשמח לשמוע עם הסתדרת ?
היי,
שאלה קטנה. אנחנו מתארחים בשישי בקידוש והייתי שמחה להביא איתי לחמניות. מתי את ממליצה לאפות אותן כי לא אוכל לאפות אותן שם על המקום.
תודה רבה
היי יונית. כמה זמן הבצק צריך לתפוח לפני שאני מכניסה את המילוי?
שעה או שעד שהוא מכפיל את הנפח ועוד חצי שעה אחרי שהוא מוכן בצורה שלו
וואו פעם ראשונה שאני מכינה בצק משמרים ויצא כ"כ טעים אני ממש מודה לך על המתכון
הכנתי אתמול בערב והוספתי תבלין קציצות ופטרוזיליה קצוצה לבשר יצא מושלם!!!!!
מהמם}{ לבריאות 🙂
בחיים לא מצליחה לאפות לחם, אמרתי שוב אנסה ואצחק על עצמי…. יצא מושלם!!!!!!!! איזה כיף ♥️ תודה!
יששששששששששששששש כל הכבוד
היי יונית. אני מתה להכין את הלחמניות לארוע. כמה יוצא מקילו?
18 ולפעמיים 20
שמתי יותר מדיי רסק עגבניות מקווה שזה לא יעיב על הטעם או הלחמנייה
לא יקרה כלום
איך שומרים את הלחמניות האפויות? במקפיא ואז מפשירים ומחממים קצת במיקרוגל? מה את ממליצה?
גם אופציה מה שכתבת.אפשר לאפות 3/4 אפיה כמו בסופר ואז להקפיא להפשיר ולהמשיך את האפיה עד הזהבה בתנור.יוצא טרי טרי.אפשר להכין עד הסוף להקפיא.לחמם ולהבריש במים שיתן לחות ואז לרענן את הלחמניות שיצאו כמו חדשות
היי, את ממליצה על אפייה בטורבו או חום עליון/תחתון?
היי יקרה!האם אפשר להכין מהבצק הזה גם חלות?
תודה!!!
כן
היי יונית!
המתכון נראה מעולה ואני ממש מחכה להכין אותו בסופ"ש!
יש לי 2 שאלות:
1. לגבי הכנת הבצק- כתבת לשים במיקסר את כל המצרכים ואת המלח בסוף אבל לא כתבת כמה זמן ללוש את הבצק עד שמוכן.. אז כמה זמן צריך?
2. כתבת שאחרי שהבצק מוכן צריך לכסות את הבצק בשקית ניילון. אני רגילה לשים ניילון נצמד על הקערה ועליו מגבת כשעובדת עם שמרים. זה בסדר? או שהתכוונת ממש לשקית ניילון של סופר שצריך להלביש על הקערה..?
המון תודה!
ואוו יצאו פשוט מושלמות, יפות וטעימות
הבשר הספיק בדיוק ל 22 לחמניות ואת הלחמניה האחרונה שנשארה אפיתי עם מילוי קוביות שוקולד מריר (:
מתכון מושלם! תודה!!
האם אפשר להשתמש בתחליף סוכר לבצק?
יונית
האם אפשר להכין מקמח כוסמין?
יונית מה איתך?
תקשיבי אני מכינה את כל הבצקים שלי ממך
הכל יוצא מושלם!!
אז לפני הכל תודה רבה
בנוסף תגידי אני יכולה לשנות את הקמח לקמח מלא או כוסמין?
או שאני יכולה להשתמש במתכון של הלחמניות של מיכל שיצאו לי נדירות ורק לעשות את המילוי מפה?
סליחה על החפירה אני פשוט חייבת עזרה ?
היי יונית האם לאפות בחום עליון תחתון או טורבו? תודה מראש
היי יונית כמה זמן צריך לאפות את הלחמניות ??
אני מכין באופן קבוע לחמניות בשר, פעם ראשונה מהמתכון הזה, יצא פגז!! תודה רבה
היי אפשר לעשות גם מקמח כוסמין ?
האם מישהי/ו עשה ללא רסק עגבניות (פחות אוהבת)? עדיין יצאו עסיסיות?
היי יונית
האם אני רוצה לעשות חצי קילו,
אפשרי לעשות את המתכון פשוט 1/2?
היי יונית. אני רוצה להכין את הבצק בבוקר אבל לעשות את הלחמניות רק בצהריים. זה אפשרי?? האם צריך לשים במקרר או בחוץ בזמן הזה?
הי יונית, האם אפשר להכין את הבצק עם קמח לחלה שיש בו כבר שמרים?
היי יונית,
תודה על המתכון.
האם ניתן להכין את הבצק ולהתפיח במקרר ללילה?
יונית מהממת?
הכנתי את הלחמניות עם הבשר יצא פשוט מושלםםםם???אין מילים???
האם מישהו ניסה את זה עם קמח כוסמין?
יונית מאוהבת במתכונים שלך תודה לך! שאלה האם ניתן להשתמש בקמח שמרים? תודה
האם מישהי הכינה את הלחמניות יום לפני וחיממה על פלטת שבת?
מישהי יודעת אם זה יוצא טוב?
תודה לעונות 🙂
צוקרמן, את אלופה!! המתכון נכנס למועדפים שלי. הילדים טרפו את הלחמניות, בצק משגע ומילוי טעים, הוספתי פטרוזיליה, יצא מעולה! אני פחות בקטע של אבקת מרק אבל זרמתי בקטנה. למחרת חיממתי בתנור בחום גבוה כאשר הן עטופות בנייר כסף, יצאו כמו חדש. מילוי הבשר נגמר ובשרית הבצק מילאתי ברוטב פיצה וגבינה צהובה, שווה ביותר כנשנוש 🙂 תודה רבה!
היי, מדוע הבצק שמרים יצא לי קשה?
מדהים מדהים! הבצק מושלם. למילוי הוספתי פטריות וצנוברים. תענוג של מתכון וגם קל. תודה תודה
יצא מדהים!
תודה על המתכון ❤
אפשר להשתמש בקמח שמרים או רק בנפרד?
יש קמח שמרים לעוגות ויש לפיצות…
לעוגות מתאים גם לחלות אז חשבתי שאולי יתאים..
אני מאוהבת בלחמניות האלו!!!!
יוצא לי פשוט מושלם כל פעם מחדש תודה❤️
וחוץ מזה כל מתכון שלך הוא מושלם
הכנתי בטבעוני ויצא ממש טעים! תודה!
היי יונית, האם ניתן להשתמש במתכון לחלה??
היי יונית, האם לא צריך פה תפיחה שנייה כמו בלחמניות עננים?
יצא נדיר !!! פעם ראשונה שלי עם בצק! הלכתי בול לפי המתכון ויצא מושלם
הכנתי מקמח כוסמין מלא