לחמא בעג׳ון הוא מאפה שמוכר בלא מעט מדינות אבל אופן ההכנה שלנו טיפה שונה וגם המילוי אבל העיקרון הבסיסי של בצק ובשר זה אצל כולם.
אני מביאה לכם את הגרסה שהכי ישראלית וטעימה בעיניי.
אכלו אצלי לא מעט אנשים ותמיד אמרו לי יונית "אפשר מתכון "? "ואוווו איזה טעים זה "
אז לכבוד חג סוכות החלטתי להעלות את המתכון כי זה מושלם לאירוח בסוכה ולא קשה בכלל להכנה !
אז שנתחיל ?!
חומרים לבצק:
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים
כף סוכר
כפית מלח
כוס ורבע מים
רבע כוס שמן
חומרים למלית הבשר
חצי קילו בשר טחון מס 2
בצל גדול קצוץ כמו לסלט
2 עגבניות קצוצות כמו לסלט
כפית מלח כפית כמון כפית פלפל שחור רבע כפית פלפל גרוס .
כף רסק עגבניות גרין שופרסל
חצי צרור פטרטזליה קצוצה
כף שמן זית
אופן ההכנה :
שמים את מרכיבי הבצק בקערה למעט המלח ולשים עד שמתקבל גוש בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עשר דק.
מתפיחים למשך 45 דק .
בזמן הזה מכינים את המלית .מערבבים את כל החומרים עד שמקבלים עיסה אחידה
אחרי 45 משמנים את הידיים טוב מחלקים את הבצק לעשר כדורים
כל כדור מותחים לעיגול דק בקוטר פיתה .
ומניחים בתבנית אפיה שחורה של התנור את בסיס הלחמא .אם תניחו מלית ותנסו להעביר הכל יתבלאגן לכן
בכל תבנית מניחים 4 כדורים פתוחים בצורה עיגול.
ואז לוקחים מהמלית בשר ומשטחים מסביב לקוטר העיגול ומברישים בשמן זית או מרססים בספרי שמן.
לא מורחים בביצה !!!
אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות מצב טורבו.
זמן האפיה עד שהמאפה מזהיב.
להגיש עם טחינה מעל קצת ירק ולהתענג !!!
פרסום בשיתוף שופרסל גרין
תודה על המתכונים שמשותפת
אוהבת אותך
חג שמח…..
באהבה גדולה ❤️תודה
את נהדרת אין עלייך כל דבר שאני עושה שלך טעים שגעון .
באהבה גדולה ❤️
היי יונית,
אפשר לעשות בטאבון? כמה זמן להערכתך צריך להאפות?
מומלץ בטאבון זה עיניין של דק פשוט לשים לב לראשון למדוד ולזכור
לא צריך לטגן קודם את הבשר? זה יוצא מספיק מבושל ככה?
יוצא מעדן אם תבשלי קודם את הבשר זה יצא יבש!
אפשר להשתמש בבצק שמרים קפוא?
מניחה שכן מעולם לא ניסתי
יצא מושלם .מתכון מעולה .
תודה רבה
אפשר תחליף לעגבניות ? פחות אוהבים אצלי עגבניות חיות.
תודה על מתכונים מעולים וטעימים.
כמה כוסות כלי מדידה זה חצי קילו קמח?
כוס מידה זה 140 גר קמח
זה 3 כוסות מידה פחות כף
במקום שמרים אפשר לשים קמח תופח?
תודה!(:
תודה על המתכון!
איזה מאפה אפשר להכין מחלק מהבצק שנשאר? פיצה/לחמניות/פוקצה וכו'?.
אפשר להכין מראש ולחמם בשבת על הפלטה? זה יצא טוב?
היי יונית קודם כל תודה אין על המתכונים שלך כל צהריים אצלי בשולחן וכולם מתעלפים ♥
מוסבר היטב פשוט אליפות !
רציתי לדעת האם ניתן לאחסן את הלחמעון במקרר לפני אפיה (כשהוא כברתפח ומסודר עם הבשר )
לדעתך אפשר לאפות במנגל ?