אין כמו מרינדת הקסם שמתאימה להמון דברים !
ככה לא שוברים את הראש
לומדים להכין את המרינדה פעם אחת ואחכ אפשר להשתמש בה בכל פעם שיתחשק לכם .
למשל אם אנחנו הולכים על דגים אז היא הולכת נפלא עם כל סוג של פילה דג בתנור
ואם זה בבשרים אז המרינדה הולכת נפלא עם נתחים שלמים של סינטה,פיקניה,אסאדו ,פילה מדומה וכד
ואם זה בעופות אז המרינדה הולכת נפלא עם עוף בתנןר ו….גם עם חזה עוף או פרגית במחבת!
רואים כמה שאני אוהבת אתכם ודואגת לכם לחיים קלים וכל מה שנשאר לכם זה להכניס את המתכון למחברת מתכונים ואתם מסודרים
ועוד משהו קטן לפני שאמי מגלה את המתכון ??
הבת שלי הגדולה אומרת שזה הסלמון הכי טעים שאני מכינה !
ומבחינתה שכל שבת אני אכין לה כזה…
האמת ?אפשר להבין אותה כי הדג יוצא עסיסי וטעים שבא לכם עוד ועוד
אז שנתחיל ?!
חומרים :
חבילה של 4 נתחי סלמון 100 דג תנובה
מרינדה
חצי כוס שמן זית איכותי
מיץ סחוט מתפוז שלם
כפית חרדל דיז’ון
כפית שום גבישי
כפית מלח
רבע כפית פלפל
רבע כוס סילאן
עלי טימין מענף אחד עלי רוזמרין מענף קטן.
אופן ההכנה:
הכי קל בעולם.
שמים את כל מרכיבי החומרים של המרינדה בקערה
מערבבים הכל היטב.אחכ מכניסים את נתחי הדג ומשרים את הדג במרינדה שעה לפחות .
אחרי שעה מעבירים את נתחי הדג לתבנית מלבנית /מרובעת .אין צורך לשמן אפשר לשים נייר אפיה שיקל על הניקיון :-)))))
מפזרים מעל את המרינדה שנותרה בקערה מניחים פרוסות תפוז לקישוט .
מחממים תנור ל170 מעלות מצב טורבו ואופים את הדג 12-13 דקות לא יותר !!!אחרת הדג מתייבש.
מגישים לצד ירקות ואורז ומתעלפים
טעים טעים טעים
בהצלחה
גילוי נאות פרסום ממומן בשיתוף תנובה
התארחנו לפני תקופה אצל חברים בצרפת, והם הגישו לארוחת הצהרים סלמון מדהים – רך רך, עם מתיקות תפוזית עדינה ושומניות מפנקת. פחות התאים לי לבקש את המתכון וממש התבאסתי. עד ש- ראיתי את המתכון הזה! נראה לי בול! סלמון טרי כבר מחכה במקרר ואני יודעת מה נאכל היום 🙂
תודה על מתכונים מעוליםםם
היי יונית
מיץ מתפוז שלם- כמה זה בכוס?
תודה
קצת יותר מ- 1/3 כוס מדידה (90 מ"ל)
הי, האם לשים גם עלי טימין מענף אחד וגם עלי רוזמרין מענף קטן או שאחד מהם? ?
אם אני מכינה פרגיות ברוטב הזה, אפשר גם בתנור או עדיףעל מחבת פסים?
תודה