יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
פוסטים חדשים
  • פיתה תרד חלומית
  • החומוס של סבתא סולטנה
  • כרובית בתנור ברוטב סודי
  • עוגת לימון עם קוקוס ושקדים
  • פוקאצ’ה סביח
  • כדורי תפוא וגבינות מהסרטים
  • הטבית שלי
  • מסקוצ’ה שוקולד
  • עוגיות מכונה
  • קישואים עם עוף
דף הבית » דג מרוקאי מושלם
יונית צוקרמן מלכת המטבח
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
  • שבתות וחגים
    • אוכל מסורתי
    • חנוכה
    • ט”ו בשבט
    • יום האהבה
    • יום העצמאות
    • יום כיפור
    • ל”ג בעומר
    • מימונה
    • סוכות
    • פורים
    • פסח
    • ראש השנה
    • שבועות
  • סלטים
    • חמוצים וכבושים
    • סלטים חיים
    • סלטים מבושלים
    • ממרחים ורטבים
  • מנות עיקריות
    • בשר
    • דגים
    • עוף
    • קציצות
  • תוספות
    • אורז
    • ירקות
    • פסטה
    • תפוחי אדמה
    • מרקים
  • בצקים
    • בצק עלים
    • חלות ולחמניות
    • פיצות ופוקאצ’ות
    • מוקפצים וחברים
    • קישים
    • פיתות
  • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגות גבינה
    • עוגות השנה שלי
    • עוגות ימי הולדת
    • עוגות ללא גלוטן
    • עוגות שוקולד
    • עוגות שמרים
    • עוגות ביסקוויטים
  • עוגיות
    • עוגיות מכל העדות
    • עוגיות מלוחות
    • עוגיות מתוקות ליד הקפה
  • קינוחים
    • קינוחים ב-5 דקות
    • קינוחים בכוס
    • קינוחים פרווה
  • הספר!
דג מרוקאי מושלם

דג מרוקאי מושלם

יונית צוקרמן ינואר 24, 2017 42 תגובות

יום שישי עבורי זה יום קצר הכל חייב להיות מוכן עוד לפני כניסת השבת.

לכן חייבת לעצור מיידי פעם, לעשות בדק סירים,טעמים,זמנים וכד……

אז סיר קובה אדומה יש! אורז בזעפרן יש!! המעקודה על הגז……הבצק לחלות בהתפחה

הנודלס יעלה להקפצה חצי שעה לפני כניסת השבת….

את הטיגונים לשניצל  ולקציצות הבעל יעשה 🙂

אז מה נשאר?!

דגים חריפים.

המנה שבעלי לעולם לא מוותר עליה.

אני בכוונה אומרת דגים חריפים, כי כל שבוע אני עושה רוטב שונה לפעמיים מהראש ולפעמיים מעדה אחרת.

וגם בבלוג פה אני אעלה אחת לחודש [לשבוע נראה לי מוגזם ] מתכון לדג חריף בטעם אחר….

כל מה שאתם צריכים לעשות מלבד ההכנה שיהיה מספיק לחם לטבול 🙂

''

ו……..להתחיל לעקוב מקרוב(מי שלא עוקב אחרי זו ההזדמנות להתחיל לעקוב, לחיצה קלה ואתם פה )

אז שנתחיל?!

הדג של היום, הוא דג מרוקאי קלאסי. בסיסי. הראשון שלמדתי להכין.

המתכון מכיל פלפל חריף, זה לא חובה, אפשר גם בלי וזה עדיין יצא טעים.

תיעדתי את כל השלבים אם משהו לא ברור בהסבר, תמיד אפשר לראות בתמונה.

אני השתמשתי בדג טרי בורי ומושט.

זהירות זה דג עם קוצים. למי שלא אוהב אפשר לעשות עם פילה בס/אמנון/מושט מפולט. או נסיכת הנילוס.

אני לרוב עושה עם נסיכת הנילוס ופילה אמנון.

חומרים:

דג טרי מסוג בורי חתוכים ונקיים[אפשר לבקש יפה מאיש הדגים ]

חצי ראש שום

עריסה [ניתן לקנות בכל סופר]

שליש צרור פטרוזליה שליש צרור כוסברה

פלפל אדום

עגבניה

פלפל ירוק חריף.[אפשר גם אדום ]

שמן.

פפריקה אדומה, אבקת מרק עוף כורכום. מלח, פלפל שחור.

רבע כפית גרידת לימון

אופן ההכנה :

למרות שקניתם דג נקי וחתוך יש צורך לנקות את הדג ולהכשיר אותם לסיר הטעים שלכם. בקיצור להוציא את כל הליכלוך.

אז לא להתעצל לשים את הדג החתוך בקערה לפזר מעל מלח גס שיעטוף כל פינה בדג עשר דקות.

לשטוף.

אח”כ להכניס שוב לקערה עם מים ולימון סחוט. למשך עשר דק נוספות.

למי שקונה מפולט לשים רק במים עם הלימון.

יש כאלה שעושים עם חומץ במקום מים ולימון, זה גם אפשרי  אבל תשמרו את זה לימים שהלימון עולה 20 שח 🙂

אחרי שהייה של עשר דק במים עם הלימון שוב לשטוף טוב.

''

בזמן שהדג מתנקה אני חותכת את הפלפל האדום והחריף, לרצועות. קולפת עגבניה גדולה עסיסית ורכה [אם אין גדולה אז 2 קטנות]וחותכת אותה לקוביות

קוצצת את הירק, אם שיני השום גדולים אז אני חוצה אותם ל2.מוציאה תבלינים עריסה

''

אח”כ מחממת שמן בגובה הסיר[אני נדיבה בקטע הזה ]

''

שמה את רצועות הפלפל האדום יחד עם החריף, אחרי 2 דק מוסיפה את השום.

מטגנת עד לריכוך הפלפלים…ומוסיפה את העגבניה החתוכה והקלופה.

עוד 2 דק אידוי יחד עם העגבניה ואז מתבלנים.

כף גדושה של פפריקה אדומה חצי כפית כורכום,מלח פלפל, כף אבקת מרק .כף  טובה של עריסה.

להוסיף מים רותחים לפי העין בד”כ זה כוס ,כוס וחצי.

''

להוסיף את הירק ולהתחיל לערבב, לבשל דקה שתיים, לבדוק סמיכות.אם לא סמיך מספיק לא נורא

להוסיף עוד רבע כפית כפית אבקת מרק.

''

אחכ שהרוטב מוכן להכניס את הדג ולבשל על אש קטנה עוד רבע שעה.אבל לא לפני ששמים טיפה לימון מגורד

שמוסיף טעם לדגים.

בהצלחה ובתאבון!

לחץ כאן להדפסה

אודות המחבר

יונית צוקרמן להציג את כל הפוסטים של יונית צוקרמן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

42 תגובות

  1. זיוה בביוף הגב פברואר 17, 2017 בשעה 8:49 am

    מתכון מעולה

    • יונית צוקרמן הגב פברואר 20, 2017 בשעה 3:05 am

      כייף לקרוא♡תודה

  2. אסתר הגב יולי 28, 2017 בשעה 12:28 pm

    חיפשתי כמה מתכונים ולבסוף בחרתי את המתכון שלך, והוא יצא מעולה, תודה רבה לך, ושבת מהנה.

  3. אסתר הגב יולי 28, 2017 בשעה 12:29 pm

    חיפשתי כמה מתכונים ולבסוף בחרתי את המתכון שלך, והוא יצא מעולה, תודה רבה לך, ושבת מהנה.

  4. רינה הגב ספטמבר 7, 2017 בשעה 7:16 pm

    אחרי סינון הרבה מתכונים, ומתוך כוונה לרענן את המתכון המסורתי.. השתמשתי במתכון שלך- עם שדרוגים קלים (הוספתי חומוס ופלפל מיובש מתוק- כמו בתמונה.. ולא משתמשת באבקת מרק) ויצא טעיםםםם. מחכה לערב שבת לאכול יותר מטעימה. תודה רבה! שנה טובה ומתוקה

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 4:09 am

      איזה אלופה את….תודה♤

  5. אלי הגב ספטמבר 11, 2017 בשעה 4:17 am

    שלום,
    האם ניתן להכין מראש ולהקפיא?
    תודה

    • יונית צוקרמן הגב אוקטובר 15, 2017 בשעה 3:27 am

      אפשר אבל זה 5 דק עבודה למה לך?

  6. הילה אוחיון הגב נובמבר 3, 2017 בשעה 7:07 am

    היי! אז אחרי שהכנתי את הפריקסה המושלם שלך וסיימתי את היום עם סומק מרוב מחמאות החלטתי לבשל דג מרוקאי גם מפה!
    אז יש לי שאלה, אפשר לוותר לא רק על הפלפל חריף אלא גם על העריסה??

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 5, 2017 בשעה 9:26 am

      כן אבל אז זה יצא פיקנטי קחי בחשבון

  7. מיכל הגב נובמבר 3, 2017 בשעה 11:56 am

    בימים האחרונים אני חורשת את האתר שלך… והכנתי המון והכל יצא מצויין.. אבל הדגים האלה… וואו!!! אני לא אוהבת דגים לצערי והריח של אלה משגע אפילו אותי! מוצאת עצמי מסלקת את בעלי שכל רגע פותח את הסיר,מוציא לו שום,פלפל, רוטב לחלה… בקיצור- מושלם! את אלופת עולם:)

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 5, 2017 בשעה 9:25 am

      ןאת מקסימה שטרחת לשוב ולספר לי ולגרום לי לחייך….ועל כך…תודה♡♡♡

  8. אורטל הגב נובמבר 8, 2017 בשעה 11:32 am

    היי יונית, מעוניינת להכין את הדג לשבת.
    בתמונה הסופית רואים שיש פלפל אדום יבש וחומוס. אשמח אם תפרטי…
    איזה חומוס? (יבש או סנפורסט) ומתי להוסיפו.
    וכן לגבי הפלפל האדום יבש (בנוסף לפלפל הירוק?)
    תודה רבה!!

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 8, 2017 בשעה 11:48 am

      את יכולה להוביף פלפל יבש מתוק או חריף.מתוק זה ליופי.ואת יכולה להוסיף חומוס מבושל משקית קפואה בתחילת הכנת הרוטב.לבשל את הרוטב כמה דר עם החומוס בערך עשר דק ואז להכניס את הדג

  9. שרה הגב דצמבר 7, 2017 בשעה 7:34 pm

    היי יונית, כמעט שנה אני כבר נשואה ועדיין לא מצאתי מתכון טוב לדג לשבת, עד שנכנסתי לכאן…
    שניה לפני שהחלטתי להתייאש ולחשוב שכדי שייצא דג טעים צריך להיות סבתא מרוקאית את הגעת עם המתכון המושלם הזה, פשוט מושלם, תודה רבה לך!!!

    • יונית צוקרמן הגב דצמבר 9, 2017 בשעה 2:12 pm

      איך שימחת אותי את לא יודעת…..שמחה לקרוא ולדעת ?

      • נטלי הגב מאי 30, 2019 בשעה 7:01 pm

        פעם ראשונה מכינה את מתכון הדג ..( הכנתי דג טונה) יצא פשוט נדיררררר סוף סוף לא יבש טעים ברמות קשות אין מה לעשות את מלכה וזו עובדה.

  10. מרין הגב ינואר 11, 2018 בשעה 7:30 pm

    שלום יונית, רוצה להכין את הדג לפי המתכון שלך, אבל יש לי דניס (צ׳פורה).. אפשר להשתמש בכל דג או שרק בדגים שכתבת? תודה!

  11. מור הגב פברואר 11, 2018 בשעה 6:25 am

    היי המתכון נראה סוף הדרך ..
    אם אני רוצה להוסיף תפוח אדמה וגזר באיזה שלב להוסיף את זה ?

  12. ספיר הגב ספטמבר 8, 2018 בשעה 7:14 pm

    כמה שמן כל המתכון בבקשה?

  13. אריאל הגב אוקטובר 12, 2018 בשעה 8:18 am

    היי
    הכנתי את המתכון שלך אני לקחתי ממך גם מתכון לזיתים מרוקאיים ויוצא מעולה!!!
    את תותחית!!!
    תודה רבה:))))

    • יונית צוקרמן הגב נובמבר 18, 2018 בשעה 5:26 pm

      באהבה

  14. קרן הגב מאי 7, 2019 בשעה 7:00 pm

    היי יונית!
    נשמע מהמם!
    המתכון מתאים גם לדג סלמון?

  15. קרן הגב מאי 7, 2019 בשעה 7:03 pm

    שאלה קטנה נוספת, לכמה חתיכות דגים מתאים המתכון?

    • יונית צוקרמן הגב מאי 8, 2019 בשעה 6:29 am

      6-8

      • מרב הגב נובמבר 26, 2020 בשעה 5:39 pm

        ההתמכרות הזאת, יש לה מרפא?
        גיליתי את המתכון לפני 6 שבתות בדיוק! מאז….לא מצליחה להפסיק להכין!!!
        אפחד לא מאמין שמאשכנזיה כמוני יוצא כזה דג נפלא 😉
        שבת שלום

  16. לימור הגב אוגוסט 9, 2019 בשעה 5:42 am

    הי, יונית
    נחשפתי אלייך רק לאחרונה, ואני דיי נהנית לעקוב אחר המתכונים שאת מתעדת.
    הדרך שבה את מבהירה כל צעד הן באופן מילולי באמצעות הומור, והן באמצעות צילום של כל שלב בתהליך האפייה והבישול.
    יש לך אישיות כובשת ולהערכתי זה ה-מתכון. את מעבירה את הידע שלך ולא חוסכת בשום פרט בצורה חיננית ואדיבה למדי.
    כיף לעקוב… תודה על הכל!

  17. מירב כהן הגב אוגוסט 25, 2019 בשעה 5:25 pm

    יונית,כמה שמן לשים,לא ציינת,מכורה למתכונים שלך,אלופה❤

  18. מור הגב ספטמבר 26, 2019 בשעה 4:03 pm

    היי יונית
    פעם ראשונה שמכינה דגים ומתה מפחד

    שאלה..
    קריטי אם אין לי עריסה ?!
    עם מה אני יכולה להחליף?

  19. דנה הגב אוקטובר 2, 2019 בשעה 9:11 am

    היי יונית
    יש בסופר לקנות אריסה של יוחאי אחת מתוקה והשניה בטעם ביתי – פיקנטי
    איזה יותר מתאים פה?
    תודה❤️

  20. עדן הגב נובמבר 19, 2019 בשעה 7:43 am

    מושלם

  21. פאמ הגב פברואר 14, 2020 בשעה 11:07 am

    אישה מדהימה עם מתכונים הכי טובים שניסיתי !!!

  22. שרונה הגב מרץ 13, 2020 בשעה 11:33 am

    בתוכנית שלך שמת גם קימל וכמון. כמה ובאיזה שלב? נראה טוב בשלבי הכנות מתקדמים ואז נזכרתי שבטלוויזיה ראיתי שהיו תבלינים שלא צוינו במתכון הזה. מדובר על מתכון אחר?

  23. סימה הגב אפריל 8, 2020 בשעה 9:49 pm

    זה כבר חג שלישי שכל המנות בו הן ממתכונים שלך, וכל מנה יותר מוצלחת מקודמתה.
    מתכון הדג הזה על אף פשטותו שיחזר את מנת הדגים של אמי ז”ל, תודה⁦♥️⁩
    את פשוט מדהימה

  24. מירית שמש הגב אפריל 13, 2020 בשעה 11:24 pm

    מתכון מושלם, אין על המתכונים שלך מלכה שלי😘

  25. ריקי הגב אפריל 24, 2020 בשעה 10:59 pm

    מתכון מנצח!!! בעלי לא הפסיק להחמיא יצא מדהים !! תודה ⁦:)

  26. גודי הגב מאי 8, 2020 בשעה 6:06 am

    אין לי עריסה, חייבת לבשל עכשיו .אפשר לדלג על זה או להוסיף משהו אחר ( יש לי תבלין דג)

  27. אירית הגב מאי 23, 2020 בשעה 5:53 am

    חייבת להגיד שהכנתי אתמול ויצא פשוט טעים ברמות, אפילו הבן שלי בן שנתיים טרף את הדג. מתכון מנצח ממש.
    תודה❤️

  28. מורן הגב אוגוסט 21, 2020 בשעה 4:34 pm

    נראה טעים אך בדג מרוקאי בשום אופן לא משתמשים באבקת מרק וגם לא בפטרוזיליה. רק בכוסברה.. וגם אין צורך לטגן את הפלפלים והשום לפני..

  29. אירית הגב ספטמבר 13, 2020 בשעה 5:42 pm

    היי יונית שמים אריסה חריפה או מתוקה ?

  30. גיא כהן הגב אוקטובר 9, 2020 בשעה 1:20 pm

    תודה רבה

  31. מור הגב ינואר 1, 2021 בשעה 10:37 am

    זה המתכון הכי טוב לדגים שיצא לנו לעשות ומאז שגילינו אותו אנחנו מכינים רק אותו! כלכך קל וכלכך טעים!! תודה 🤗

השארת תגובה

ביטול

קצת עליי

קוראים לי יונית סולטן צוקרמן וגדלתי בבית מרוקאי אותנטי עם המון בישולים ואהבה גדולה למטבח.

אמא שלי היא בשלנית בחסד עליון וסבתא סולטנה ז"ל הייתה טבחית מפורסמת באוג'דה במרוקו. סבתא שמרה מתכונים בסוד רק למשפחה ואמא תמיד לימדה באהבה...

פרסומת
מלכת המטבח – הספר!
עשו לי לייק בפייסבוק
חיפוש מתכונים
קטגוריות מתכונים
המתכונים הכי פופולריים
  • פיתה תרד חלומית פיתה תרד חלומית השבוע לפני שנה הייתי באינסטנבול אהובתי . גוגל הז...
  • פרגית ולתנור פרגית ולתנור   את המתכון של היום אני מכינה שבת כן שבת לא...
  • אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדו לתנור בקלי קלות אסאדן בתנור בקלי קלות !
  • כרוב ממולא כרוב ממולא כרוב ממולא זה אחד הדברים שאני אוהבת מילדות. פעם בחו...
  • קציצות עוף מקורמלות ברוטב משגע קציצות עוף מקורמלות ברוטב משגע טוב תקשיבו לי טוב טוב !את הקציצות האלו עוד השבת אתם מכי...
מתכונים חדשים

פיתה תרד חלומית

החומוס של סבתא סולטנה

כרובית בתנור ברוטב סודי

עוגת לימון עם קוקוס ושקדים

פוקאצ’ה סביח

רשתות חברתיות
  • Facebook
  • Google+
  • Pinterest
  • Instagram
הצטרפו לאינסטגרם של יונית צוקרמן
תחזוקת האתר ע״י כפיר בקיש בניית אתרים
Translate
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס