אי אפשר בחג שבועות בלי קיש בטטה !!
והפעם הכנתי בצק טיפה שונה עם שיבולת שועל של קוואקר שמוסיפה עניין וטעם,
המתכון קל להכנה בוא נגיד רבע שעה עבודה וזה שלכם !
אז שנתחיל ?!
גלוי נאות :מתכון בשיתוף קוואקר
קיש בטטות:
חומרים לתחתית:
100 גרם חמאה קטנה
200 שמנת חמוצה
חצי כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
2 כוסות קמח לבן מחיטה
חצי כפית מלח.
חצי כפית סוכר
חומרים למלית הקיש:
בצל ענק/ או 2 קטנים.
בטטה ענקית / או 2 בטטות קטנות.
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
250 גרם שמנת מתוקה
250 גרם שמנת חמוצה
3ביצים [מידה L]
מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
אופן ההכנה :
קלי קלות! רבע שעה עבודה וזה שלכם.
אני השתמשתי בתבנית קיש גבוהה קוטר 24 אפשר בהחלט להכין את המתכון הזה
בתבנית קיש 26 או בתבנית החד פעמית באותו הגודל.
לפני שאני מכינה את הבצק אני מקלפת את הבטטות וחותכת לקוביות, ואת הבצל לפלחים שמה בתבנית , שמה מעל ספרי שמן, מלח פלפל שחור ומכניסה לתנור במצב של גריל על 250 מעלות. לוקח לזה כמה דק וזה מוכן. אם לא בא לכם תנור אפשר לבשל במים עד 3/4 ריכוך הבטטה ולטגן את הבצל.
בזמן שהבטטות בתנור או על הגז אני מכינה את תחתית הקיש, את מרכיבי הבצק שזה חמאה,שמנת שיבולת שועל קוואקר,קמח,מלח,סוכר אנחנו שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה. מערבלים עד לקבלת גוש בצק אחידואח"כ מעבירים למקרר לרבע שעה.
בזמן הזה בודקים מה עם הבטטות והבצל. אם הם מוכנים מוציאים אותם ומניחים בצד.
אופן הכנת הרויאל:
שמים בקערה את השמנת החמוצה והמתוקה את הביצים חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור ורבע כפית אגוז מוסקט ומערבבים היטב.
הרכבת הקיש:
מרדדים את בצק הקיש בין 2 ניירות אפייה.
מניחים את הבצק ובעזרת הידיים מהדקים את השוליים.
בעזרת מערוך מורידים עודפי בצק במידה ויש.
מניחים את הבטטות והבצל.
מעל מפזרים גבינה צהובה.
ומעל יוצקים את רוטב הרויאל.
מכניסים לתנור חם על 170 מעלות במצב טורבו ואופים עד להזהבה.