הרבה פעמיים חשבתי על איך לפתוח את הפוסט היום
בהתחלה רציתי לספר(קרדיט ) על יונה התמניה חברה של אמא שלי שבזכותה אמא למדה דברים מהמטבח התימני .
אחכ חשבתי לפתוח באיזה תיאור הורס כזה על הביס המושלם ועל השכבות של ענננים שחיים באושר מוחלט ועל העונג הרצוף שהטעם והעננות נפגשם בחיך.
ואחכ אמרתי לא עדיף לפתוח באזהרה!
כי זה ממכר ובו זמנית טעים ברמות על חלל וזה גורם (לי אישית )לאכול עוד קובניה ועוד…..(עוצרת פה בגילוי לב )ובגלל שזה מושך לעוד ועוד עלולים לאכול ולשבוע מהר ולשכוח מהארוחה ……..
בקיצור התלבטות קלילה …..
ועכשיו אחרי שבעצם סיפרתי על ההתלבטות הקלה אפשר לומר : חברים!זה טעים זה משמין אבל זה שווה כל ביס.
אושר
ומי אני שאמנע ממכם אושר?
קבלו מתכון שאגב אפשר לחלק בחצי ולעשות חצי כמות
חומרים :
קילו קמח לבן מנופה /כוסמין
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים
2 וחצי כוסות מים (מידה )
רבע כוס שמן זית
2 חלמונים ביצה מידה
כף מלח
מילוי:
200 גרם חמאה מלוחה / חמאה בטעם שום
ציפוי :
ביצה
קצח, שומשום
אופן ההכנה :
שמים את כל המצרכים למעט המלח בקערת המיקסר ובעזרת וו לישה מערבלים
כאשר נוצר גוש בצק מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש/לערבל במשך 7 דק
בהתחלה הבצק נראה דביק אבל זה בסדר לא לפחד אחרי הלישה של ה7 דקות הוא יהיה יציב יותר .אז אחרי הלישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת מלטפים אותו באהבה בלישה קלילה בקערה עוטפים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים שעה שעה וחצי (תלוי במזג האוויר)
מחלקים את הבצק ל2.
כל חצי של בצק מרדדים למלבן רחב .
את המלבן מורחים בנדיבות בחמאה מוממסת אני השתמשתי במאה גרם חמאה מלוחה לחצי הראשון ומאה גרם חמאה בטעם שום לחצי השני.(החמאה הייתה של מולר )
אחרי שמברישים את במלבן בחמאה מוממסת אני לוקחת סכין וחותכת לאורך רצועות בסימון של 3 אצבעות
כל רצועה אני מגלגלת.ומניחה בתבנית משומנת.
לא חייב תבנית אבל גם להניח על תבנית שחורה של התנור.
אחכ מברישים בביצב מפזרים קצח ומתפיחים בצורה
חצי שעה -40 דקות.שרואים שהקובניה המגולגלת הכפילה את עצמה.
חשוב מאד להתפיח אותה בצורה ולוודא שהיא הכפילה את נפחה אחרת הבצק יקרע באפיה ויהיה לא אוורירי בסיום האפיה .
אופים בתנור חם 180 מעלות מצב טורבו עד הזהבה
שזה יוצא אפשר למרוח מעל חמאה ממומסת שנותנת ברק ושומרת מהתייבשות.
בהצלחה
האם ניתן להקפיא לא אפוי?
או אפוי ורק לחמם?
האם אפשר ללוש את הבצק בידיים?זה יצא טוב? והאם אפשר להוסיף שום קטוש?
האם ניתן להמיר את החמאה למחמאה?
תודה רבה
צוקריה שלי .כמו תמיד את האחת !
את אופה בתבנית רגילה? לא בסיר של ג'חנון? אפשר בסיר?
תודה רבה על מתכון פשוט ומופלא.. המתכונים שלך הם הצלחה, אחד אחד!
מאכלים שנמנעתי מלנסות- הולך בקלות.
אפשרי להניח אותם בצורה עומדת ולא שוכבים? כדוגמת עוגת שושנים? או שזה לא מומלץ??
היי, כמה זמן בתנור 180 מעלות עד ההזהבה?
היי, כמה זמן בתנור טורבו 180 מעלות עד ההזהבה?