בשביל לאכול פיצה טעימה ואיכותית לא צריך לצאת מהבית!!
ואני לא מדברת על פיצה שמגיעה עם השליח עד פתח הבית.
וגם לא על פיתה עם גבינה צהובה וקטשופ.
ובטח שלא על פיצה מוכנה קפואה!!שמוכרים לכם בסופר…
אני מדברת[גם לא מדברת, בעצם כותבת ]על פיצה ביתית איכותית, קלה להכנה שתמיד טעימה
ומתאימה לילדים ולמבוגרים כאחד.
הבצק :
ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
2 כפות סוכר
רבע כוס שמן זית
3כוסות מים
אופן הכנת הבצק :
שמים את כל החומרים במעבד מזון ומערבלים. אם הבצק יוצא דביק מוסיפים מעט קמח. מתפיחים במשך חצי שעה -שעה
טיפ לתפיחה מקוצרת : עטפו את הקערה בשקית ומעליה הניחו קופסאת גפרורים או ראש שום.זמן ההתפחה הוא זמן טוב להכנת הרוטב.
רוטב :
שמן זית(2-3 כפות)
בצל בינוני
2 שיני שום
2 עגבניות
3 כפות רסק עגבניות
תבלינים: מלח,פלפל, תבלין לפיצה, פפריקה אדומה.סוכר
אופן הכנת הרוטב:
לגרד את הבצל והשום בפופיה וישר לתוך מחבת לוהט עם שמן זית, להזהיב טיפה, אחכ לגרד 2 עגבניות ולהוסיף למחבת.
אחרי דקה שתיים להוסיף את רסק העגבניות ,רבע כפית סוכר ולערבב טוב
כשהרוטב מתחיל להראות סימני בועות להוסיף קצת מלח פלפל שחור כפית תבלין פיצה חצי כפית פפריקה
לערבב טוב טוב, ויש לנו רוטב לפיצה 🙂
אחרי חצי שעה של התפחה [בפיצה אין צורך ליותר זמן התפחה]
אני מעבירה את הבצק לתבנית, מורחת את רוטב הפיצה ואופה אותה.
אופה עד שהיא כמעט מוכנה.
מוציאה אותה, מפזרת כף רוטב שוב, מפזרת גבינה, מקשטת לפי הטעם.
ושוב מכניסה לתנור.
ככה הגבינה נשמרת ונמסה בפה.
אגב אני מכינה לרוב את הבסיס , בצק ורוטב מקררת ומקפיאה , מתי שמתחשק מוציאה מהקפאה
מחדשת ברוטב וגבינה וירקות,והופ יש לנו פיצה בלי הרבה עבודה.
היי יונית
הכנתי את הפיצה ביתית.
יצא מעולה.
שבת שלום
איזה כייף שטרחת לחזור ולספר לי…..שימחת אותי !תודה ????
בכמה מעלות לאפות בבקשה לא צויין במתכון
עשינו את הפיצה ויצא מושלם!!!!
בכלל אנחנו עושים המון את המתכונים שלך!
עשינו את הפיצה לפי המתכון כבר כמה פעמים…. תמיד יוצא מעולה!
אצלנו אוהבים פיצה דקה דקה אז לא אופים אותה לפני…. מכניסים לתנור עם כל הדברים ויןצא מעולה.
אגב אצלנו זה הפך למשחק כי אנחנו לשים בידים ולא במערבל…. ?
אחלה מתכון. יצא נפלא!
שמחה לקרוא♡תודה שחזרת לספר
יונית , את פשוט אלופה! הלחמניות שום שלך מככבות אצלנו בכל ארוחת שישי( אין סיכוי לוותר עליהן) ובכלל המתכונים שלך -מהממים.
תודה רבה!
יווווו זה ממכר מבינה אתכם….לבריאות♡♡♡♡
מה כמות התבלינים
הי יונית, שאלה לגבי הקפאה. אפשר להקפיא את הבסיס אפוי?
בהחלט
היי יונית
אני מתה על המתכונים שלך !
כמה פיצות יוצא מקילו בצק ?
תלוי בגודל התבנית בין 2 ל4 תלוי בקוטר התבנית.
עשיתי היופ את הבצק. טעיםםםם
את הכי אלופה במזרח התיכון החדש אין מתכון שלא יוצא לי פגזזזזזזזזז!!!בזכותך התחלתי לאהוב את המטבח פשוט תענוג מתכונים כל כך מדוייקים אין עלייך ביקום כולו אלופההההה!!!!
יצא מעולה!!! בהתחלה חששתי להכין את הרוטב עם בצל מגורד, אבל החלטתי לנסות. יצא מדהיםםםם כל כך טעים. מהרוטב שנשאר הוספתי על פסטה . כל מתכון שאני מנסה מהמתכונים שלך יוצא טעים מאוד!
היי יונית..בכמה מעלות חום וזמן אפייה??
היי יונית
שאלה לגביי כוס המים.
מהי מידת הכוס שאת משתמשת?תודה ויום מקסים
היי יונית,
קודם כל אני מתה על המתכונים שלך וגם עליך!!!!!!!!!!
האם אני יכולה להחליף לקמח שמרים של אסם ?
אם כן זה אומר שהכמויות של המתכון נשארות אותו הדבר ?
שאלה אחרונה: כמה פיצות יוצאות מהכמות הזאת?
תודה מראש (:
האם ניתן ללוש את הבצק ידנית?
במידה וכן, האם סדר הפעולות נשאר אותו דבר?
אני משתמשת הרבה במתכונים שלך , ותמיד את קולעת בוול פשוט אלווופה !!!!
ה ת מ כ ר ו ת ?
היי יונית תודה על המתכון! (:
על כמה מעלות התנור צריך להיות?
היי יונית עשיתי עכשיו את הבצק. בכמה מעלות לשים בתנור?
וכמה זמן בתנור? דחוףףףףף
יונית פיצה קריספית טעימה יצא מעולה. תודה רבה על הטיפים המקלים את העבודה