שאני מכינה סמבוסק אני נזכרת באבא שלי ז"ל שאהב את זה.כל פעם שהייתי מוצאת מאפיה שווה אבל שווה הייתי קונה לו ומביאה לו ולפי הבעת הפנים ידעתי אם המאפיה שווה או לא .
אבל הכי הרבה הוא אהב את שלי.
אמא שלי יום אחד קנתה בשוק בלוד גבינה עיראקית ומישהי אמרה לה לגרד את הגבינה וזהו לא צריך שום דבר היא מלוחה והיא טובה ככה .שמים ביצה קמח ומערבבים וממלאים.
אני שאוהבת גבינות ובכלל פחמימות עם גבינות לא יכלתי להמתין בסבלנות ואיך שסיימתי לעבוד במרפאה הלכתי אליה לטעום.
באוכל אני סקרנית מאד.
אין לי יכולת סיפוק אני חייבת לנסות /לטעום/להבין/לחקור.
טוב הם הבינו את הרעיון יונה תתקדמי חחחחח
בקיצור הכנתי ואני זוכרת שהבאתי לאבא לטעום נסעתי במיוחד ממודיעין ללוד.לשמוע חוות דעת.אם אבא שלי היה אומר טעים ידעתי שזה טעים ולהיט.אבא שלי היה הטועם הראשי שלי והמעודד הקבוע שלי במטבח
והוא אמר לי משהו משהו עם האצבעות וידעתי שיש לנו מתכון מנצח מעכשיו.
ומאז זה נכנס למחברת שלי ומידי פעם הייתי מכינה ומביאה לאבא שלי.
אבל מאז שהוא נפטר ,קשה לי קצת כי יש לי צביטה בלב וזיכרונות שעולים וגעגוע עז להכין לו.
לראות אותו אוכל ותוך כדי הביס? לפי הבעות הפנים הייתי יודעת כבר אם הצלחתי או לא .
תבינו איך זה היה הולך.
הייתי מכניסה את התבניות לתנור בזמן שזה נאפה בתנור מנקה מסדרת את המטבח .ככה שכל מה שנשאר זה להוציא מהתבנית להעביר לצלחת לעטוף בנייר כסף ולנסוע להביא לו שזה עוד חם !
היום יש לי את השכנים ואחיות שלי ואחיינים שלי אבל זה לא כמו אבא.
בקיצור נתחיל ?
חומרים :
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2.5 כוסות מים (כוס של 240 מל שתיה חמה או מידה)
חצי כוס שמן
כף מלח
מילוי:
400 גרם גבינה עיראקית מגורדת
400 גרם גבינה צהובה
2 ביצים l
כף גדושה קמח
קישוט
שומשום
אופן ההכנה :
בקערת מיקסר או קערה רגילה שמים את הכל למעט המלח לשים דקה אחת.
אחרי דקה מוסיפים את המלח .
וממשיכים ללוש 7 דקות.
אחרי 7 דק שמים להתפחה שעה שעה וחצי בחורף.
קורצים כדורים (את הגודל אתם תקבעו)משטחים לפיתה שטוחה דקה.מניחים מלית באמצע.
סוגרים.
את החלק שסגרנו מהדקים היטב ומקפלים ומניחים את הסמבוסק שהקיפול כלפי מטה .
מברישים בביצה מפזרים שומשום
אופים בתנור מצב טורבו 180 מעלות.
מוציאים
טורפים ואומרים טעיםםםםםםםםםםם
הערות :
את הגבינה העיראקית ניתן להשיג בכל מעדניה גם בסופרים.
אם אין בגלל הסגר של הקורונה אז חמד גם הולך.
אבל הכי טעים גבינה עיראקית.
אפשר למלא גם ברסק עגבניות גבינה צהובה וזיתים וקיבלתם טעם פיצה
אפשר עם טונה ועריסה ואפילו כף מטבוחה.
יוצא לי 16 גדולים.
או 26 קטנים.
תבחרו אתם את גודל הכדור שאתם קורצים ולפי זה מתקבל גודל הסמבוסק.
מה יהיה יוניתתתת,
זה רק תחילתו של הסגר השני,
זה לא בסדר להעלות את זה!!!! ??
אוהבת אותך ,את השראה. גאה בך בכל הדרך שעשית. את קופי אבא שלך.
יונית יקרה
באיזה סופר במודיעין ניתן לקנות גבינה עירקית?
שלום ,תודה על המתכון מדוע הסבוסק נפתח מצד של הקיפול .לא מצד שאני סוגרת עם הגבינה ?תודה
אמאלה שעשית לי לבכות עם הסיפור על אבא שלך את מרגשת ככ♥️ הולכת להכין איזה סמבוסק להרגע? מאוהבת בך ובכל המתכונים שלך
נראה מעולה. חייבת לנסות.
יחד עם זאת לא נכון לכתוב בתחילת הכתבה "שאני" אלא כשאני..
Ani ohevet otah
Chana Tova
לא יכולתי לעמוד בפיתוי עם התיאורים והמראה המושלם אז הכנתי….
יצא מהמם מהמם, תודה על המתכון יונית 🙂
תמשיכי לבשל במרץ ולתת לנו השראה.
שנה טובה ?
היי יונית
אני לא הבנתי את הבצים את מערבבת עם הגבינות או לאחר שאת מבשלת את הבצים?
היי 😉 נראה מושלם, יש מצב שאפשר להקפיא לפני האפייה?
איפה בתל אביב אפשר להשיג גבינה עיראקית? ואם לא מוצאים- מה אפשר לשים במקום?
שלום יונית היקרה,
אשמח לדעת האם הביצים שאת שמה עם הגבינות הן ביצים מבושלות?
שבוע טוב !!
הכנתי את המתכון המושלם לפני יומיים וחיסלנו אותם !!
אני אציין שאני לא מומחית בתחום וכל הצלחה כזו משמחת אותי המון!!
אז תודה לך יונית על מתכון מבטיח!!
מניסיון אישי, זה מתכון עובד (לא כמו כל המתכונים שרצים ברשת!)
בהצלחה 🙂
במילה אחת ואוו יצא בצק מוששש
מתכון מוצלח שאף פעם לא מאכזב, תודה!
האם ניתן להכין את הבצק יום קודם
ההצק מושלם!!!!
המילוי מושלם!!!!
לא נפתח לי באפייה
מתכון מעולה וטעעעעעים?
הכנתי היום עם הגבינה העירקית בדיוק לפי המתכון שלך יצא פצצה. תמיד רציתי להכין וזה באמת קל. יצא טעיםםםם.. תודה רבה.
אמאלההה תעלפפפפת???? יצא הכי מושלם בעולם כיאה למלכה האם????????
אני בלוס אנגלס שמתי פטה ובולגרית ואמאלהההה טרפו לא נשאר פירור
אפשר להקפיא את הצסמבוסק ואחר כך לאפות
??