אני יודעת שהמון זמן לא כתבתי 🙁
לא בכוונה,האמינו לי, ימים לא קלים עברתי בחודשים האחרונים, אבל השבח לאל, הרוב מאחור.
אין מה לעשות, החיים זה אוסף של תקופות. אמא שלי תמיד אומרת, יא בינתי הכל זה תקופות בחיים,הכל עובר .
והיא צודקת…
אגב,גם תקופה ארוכה אני מבקרת בסופר שמתחת למקום עבודתי, קונה חלב למרפאה, ורואה בעמדת האפיה לחמניות שוקולד.
יום אחד טעמתי אחת, ואמרתי, חסר לה המון דברים, אני חייבת להכין גרסה משלי ! ולהעלות בבלוג.
וככה שבועות, אני רואה, אני נזכרת, ואין לי זמן ויכולת להכין .
היום, היה לי בוקר פנוי, אמרתי לעצמי,היום !! חוץ מזה שהבטחתי לדודה, מתכון פיצוץ על תקופה של כתבתי 🙂
אז דודה אהובה ויקרה, מתכון זה מוקדש לך <3
ולכם קוראים יקרים שלי שלאחרונה קצת זנחתי אותכם .אני מביאה מתכון קל, כן, קל, לכו שלב שלב תמונה תמונה ויש לכם לחמניות שוקולד עסיסיות, טעימות,מושחתות.
אז קדימה בואו נתחיל, כי תוך כמה שעות זה יכול להיות אצלכם 🙂
חומרים :
קילו קמח
2 כפות שממרים יבשים או קוביה של שמרית
8 כפות סוכר
2 כפות קקאו
2 כפות אבקת נוגט
2 וחצי כוסות מים[כוס מידה ]
חצי כוס שמן
כף שטוחה מלח .
שקית נטיפי שוקולד הרשי [הכי טעים ]
אופן ההכנה :
קלי קלות, אני מנפה את הקמח, גם לאלו שלא דתיים אני ממליצה לנפות את הקמח, הניפוי מאוורר את הקמח, ומגדיל את הנפח.
בקערה אחת נשים קילו קמח מנופה 8 כפות סוכר 2 כפות שמרים יבשים או קוביה טריה מפוררת קקאו ואבקת נוגט מים ושמן ורק את המלח ונטיפי השוקולד נשאיר בצד
אגב לא חייב אבקת נוגט אבל ,למה אני כן ממליצה ?! כי אבקת נוגט זה אגוזי לוז טחונים וזה נותן גוון נוסף ללחמניה .
אז בקערת המיקסר שמנו את כל החומרים ואנחנו נלוש את הבצק למשך 6 דקות.
כאשר נתחיל בדרגה הגבוהה וכל פעם נוריד לחצי מהירות ונעלה.
למה?!
הפולסים עוזרים לנו לחקות את פעולת היד ולפתוח יותר טוב את הגלוטן.
אז אחרי 6 דק לישה אני מוסיפה את המלח , מערבלת עוד דקה.
למה מלח בסוף?! כי מלח ושמרים לא חברים והם מאיטים את קצב ההתפחה.
אחרי הדקה הזו שאני בטוחה ויודעת שהמלח התערבב כהלכה אני מוסיפה את נטיפי השוקולד.
אני ממליצה לשים את כל החבילה פחות חצי כוס. אם בא לכם ממש מושחת שימו את כל החבילה.
טיפ אם אתם רוצים שהם יהיו חזקים בזמן הערבול ויהיו שלמים , פשוט תקפיאו אותם שעה לפני הכנת הבצק.
אז אחרי שהוספנו את המלח וערבלנו דקה תור הנטיפים הגיע.
תוציאו את הנטיפים מהשקית ושפכו לתוך קערת המיקסר.
ותערבלו עוד דקה עד שכל הנטיפים התערבבו טוב טוב.
תוציאו את העיסה שהיא ממש טיפה דביקה, אבל לא לדאוג. שמנו את הידיים ואת הקערה והכל יתגבש לגוש בצק נפלא ונהדר.
תתפיחו את העיסה למשך שעה ורבע. בחורף אני ממליצה שעה וחצי שעתיים.
תקרצו כדורים.
ותנו לכדורים התפחה נוספת , כלומר בצורה הכדורית. של עוד חצי שעה. בחורף ממליצה 45 דק.
תברישו בביצה.
לאפות בחום של 180 מעלות. למשך 25 דק.
שימו לב בכל תנור עוצמת החום שונה. אז בדקו עם היד ותחושו.
בקילו יצאו לי 22 לחמניות קטנות!
או 18 לחמניות גדולות.
בחירה שלכם.
זכרו שכל כדור תופח , אז אין צורך בכדור גדול .
בהצלחה
יונית }{
ואם בא לכם לראות עוד דברים שאני עושה, ואני עושה חחחח עקבו אחרי באינסטגרם yonit_z
הכנתי את הלחמניות היום, טעימות בטירוף??
מתכון מדוייק, תודה יונית❤️
יששששששש
באהבה ♡♡
צריך לרסק את הנטיפי שוקולד אם אני לשה ביד ??
הי
שאלה:
אפשר להקפיא את הלחמניות?
איך את ממליצה לעשות זאת?
לשים מגבת מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור שלא יאבדו לחות
ושאלה נוספת: את שוקלת את הלחמניות או לפי העין?
אני לא שוקלת כי היד שלי כבר מזהה באופן אוטמטי את משקל הלחמניה יוצא בערך 18 לחמניות ועשרים קטנות.
אני לא שמה מגבת פשוט מקררת ומכניסה לכלי אטום היטב למקפיא.
ומחממת בתנור כמה דקות על 170 מעלות ומברישה במים על מנת להחיות אותם ויוצא טרי טרי כאילו עכשיו אפית
בהצלחה
היי
אחרי ההתפחה הראשונה להוריד נפח ואז לקרוץ כדורים
או ישר לחלק לכדורים?