הגרוזינית שלי קוראת לזה מיזונטי , אני קוראת לזה לחמניה בטעם וניל.!
מה שזה לא יהיה.
זה טעים !
הבצק רך, אוורירי , ניחוח וניל מופץ לכל עבר.
והילדים מתים על זה !
אז קדימה בלי הרבה בירבורים, לעבודה 🙂
חומרים :
קילו קמח
חמאה קטנה 100 גר או חצי מחמאה למי שרוצה פרווה.
כוס סוכר
2 וחצי כוסות מים [כוס מידה בינלאומית ]
2 כפות שמרים יבשים
4 שקיות סוכר וניל
כפית מלח
2 ביצים m
אינסטנט פודינג וניל.כן זו לא טעות שקית שלמה
זיגוג:
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
סוכר וניל
אופן ההכנה !!
קלי קלות:-)
ממיסים במיקרו את החמאה למשך חצי דקה, שמים את כל החומרים במיקסר למעט המלח, לשים במיקסר 7 דק. אחכ מוסיפים את כפית המלח
עוד 2 דקות
שוב להקפיד על פולסים זה סוד הצלחת הבצק 🙂
כשאני אומרת פולסים, זה אומר שינוי דרגות מהירות, פעם על הכי גבוה פעם לשחק.
צריך להבין שאנו לא לשים ביד .והמיקסר עושה לישה אבל בכדי לתת טאץ לבצק צריך לעשות פולסים.
הבצק יוצא דביק. לא לדאוג !זה בסדר ככה הוא יצא אוורירי וקל.
להניח להתפחה ראשונה של שעה
עדכון ל21.9.13 למי שנלחץ וממש קשה לו אפשר להוסיף כוס חד פעמי של קמח .יוצא מעולה !
לי אישית אין בעיה עם בצק דביקי נוזלי, לא נלחצת ! ההבדל היחידי שזה יוצא טיפה פחות ספוגי.אבל ממש לא נורא :-)))))
לשמן תבנית, ליצור כדורים.לא נורא אם הם פחות יציבים מהלחמניות הקבועות שלכם, הבצק תופח והם משנות צורה.
למרוח ביצה לפזר סומסום,להתפיח התפחה שנייה,עוד חצי שעה ולתנור
אפשר להכין צורה כמוני
ואז הם אוטמטית שומרים על צורה
לאפות בחום של 180מעלות.
להכין זיגוג ע"י ערבוב טוב של הסוכר והמים הרותחים .
לבדוק תתנור , אם יש הזהבה, להוציא.
להבריש את הלחמניות בנדיבות.
ולהנות.
פשוט ככה
טעים טעים טעים
לחמניות אליפות!!! מתכון הכי מדהים שנתקלתי כולם ליקקו את האצבעות
אושר גדול לקרוא }{ באהבה
הלחמניות הכי מדהימות שאי פעם הכנתי או אכלתי
הילדים שלי השתגעו !
תודה רבה
שלום, האם הברכה של הלחמניות האלו היא מזונות או המוציא?
הכנתי חצי מהכמות יצא טעים ברמות!!
אבל למה הן יצאו לי מעט יבשות ומתפוררות?
הבצק היה נפלא ודביק לפני ההתפחה
יכול להיות שעדיין היה חסר לי מעט מים?