אוטוטוטו שנת הלימודים מתחילה והחלטתי ללמד להכין לחמניות אצבע מושלמות לכריך.
פעם אחת מכינים וזהו מתמכרים ולא קונים יותר לחמניות (אצלי ככה זה היה )
זה מתכון פשוט ולא מורכב ולאור יוקר המחיה שפוקד אותנו לאחרונה זה מאד משתלם כי בעלות של 8 שקלים אתם מקבלים 16 לחמניות ביתיות טעימות .
ועוד לא אמרתי מילה על הניחוח המדהים שכובש את הבית כאשר הלחמניות בתנור
אפשר להקפיא את הלחמניות ושעה לפני להוציא לשיש להכין חביתה חמה שתחמם את הלחמניה ויש לכם לחמניה סופר טריה וכריך מוי מוי טעים
אז שנתחיל ?
חומרים :
קילו קמח לבן מנופה/כוסמין
4 כפות סוכר.
2 כפות שמרים יבשים
2 וחצי כוסות מידה מים.(600מל)
חצי כוס מידה שמן.(120 מל )
כף מלח.
אופן ההכנה:
לשים הכל בתוך קערת המיקסר למעט המלח ולהתחיל לערבל/ללוש
למה בלי המלח ?! כי מלח ושמרים לא חברים וקיים סיכוי שתיהיה פגיעה בתהליך ההתפחה אם שמים הכל ביחד.
אז על מנת למנוע את זה שמים את המלח כאשר נוצר גוש בצק לכן כאשר מתחיל להיווצר גוש בצק זה הזמן להוסיף מלח ולהוריד את מהירות המיקסר ל1 ולתת למיקסר לערבל את הבצק למשך 7 דקות
למה כל כך הרבה זמן? כי אנחנו רוצים שרשת הגלוטן תפתח לנו ורק אחרי זמן כזה של לישה זה יקרה
אחרי 7 דק לישה מעבירים את הבצק לקערה משומנת .
מכסים את הבצק במגבת או בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של שעה (שעה וחצי בחורף )על מנת לתפוח ולהכפיל את נפחו.
לקרוץ 16 כדורים ואז לקחת כדור רצוי זה שכידררנו ראשון ואז לשטח אותו בעזרת מערוך למלבן
ומתחילים לגלגל את הלחמניה.
בסיום הגילגול צובטים את תפר החיבור
ושוב מגלגלים על השיש על מנת לקבע את הצורה.
למרוח בביצה שומשום ולתת לזה לתפוח עוד 20 דק( עד 40 דק בחורף )
לא לשכוח דקה לפני מכניסים לתנור להבריש בעדינות שוב את הלחמניות .
לאפות בחום 180 מעלות. עד הזהבה.
היי אפשר להשתמש בפחות סוכר או בכלל בלי סוכר?
אפשר להוריד לכף אחת
האם את שוקלת כל לחמניה? וכמה?
תודה את אלופה
אחרי עשרים שנה של הכנה אני לא שוקלת
זה כבר אוטמטי יוצא לי
בערך 90 גרם
נראה מתכון מעולה וקל להכנה
תודההההה
הי, תודה! תמיד שאני אופה חלה היא מתקשה מהר . איך מונעים את זה בלחמניות?
מתקשה ?קרום הלחמניה או שהיא קשה
אם התשובה היא קרום אז לבדוק את חום התנור והתוכנית שזה נאפה
אם הלחמניות קשות אז כנראה חסר מים חשוב לשים כמות מים מדוייקת
מעונינת לכבל מתכונים תודה
אפשר להרשם כמנויה
האם ניתן להחליף לקמח ללא גלוטן תגמיש של תמי?
ואיך ניתן להתחבר אליייך ולקבל מתכונים ממך במייל
תודה גדולה
לקמח תמי כן ולכל קמח רב תכליתי ללא גלוטן אני הייתי מתחילה עם 2
כוסות מים כי ספיחת מים משתנה מקמח לקמח ולפי הבצק להוסיף מים
אפשר בלי סוכר? אין תשובה לשאלה שנשאלה כבר קודם
אשמח לקבל מתכונים
בד״כ הסוכר חשוב לתהליך ההתפחה
בוודאי שאפשר אבל חייב לפחות כף אחת לאיזון וטעם
כמה זמן בתנור? בערך? טווח?
הי, יש איזה טיפ לשמור עליהן אחרי האפיה כדי שנהנה מהן גם מחר/מחרתיים?
א. תודה
ב. כתבת להבריש שוב לפני ההכנסה לתנור. במה להבריש?בביצה?
תודה
בצק מדהים כולם עפו על הלחמניות אלופה אימצתי תודה
הכנתי את הלחמניות שלך חבל על הזמן בחיים לא יצאו לי כאלה לחמניות אשמח שתכתבי גם ללחמניות מתוקות שיהיה אפשר לברך עליהם מזונות תודה מראש
אני באמצע להכין, נראה בצק מצוין!
תודה על המתכון!
בצק מטורף אימצתי אותו מכינה כל שבוע ומקפיאה אין עלייך אלופה
האם אפשר ליצור את הבצק, להתפיח אותו ולחצור את הבצק בלילה ורק להכניס לתנור בבוקר? הן יחזיקו מעמד במשך הלילה?
נראה מעולה, מה עושה מי שאין לו מיקסר? כמה דקות לישה ידניות? תודה על כל מענה.
חיפשתי מתכון ללחמניות כמו מהחנות. הפשוטות אבל הטעימותתת. והנה, מצאתי. לא מתוקות כך שאפשר לאכול איתן חביתה או ריבה, טריות, שחומות, תענוג. תודה רבה!
הכנתי היום ויצאו רכות ומעולות????
הצליח למרות שהמיקסר שבק חיים ולשתי ביד.
תודה רבה
מתכון מעולה
בצק מעולה תודה רבה רבה
ואהוו יצא טעיםםםםםם