חלה בצורת מפתח אני נוהגת לעשות כל שבת ראשונה מסיום חג הפסח.
בגלל שבני ישראל סיימו את קריעת ים סוף והגיעו לארץ זרה והיו צריכים למצוא פרנסה על מנת להתקיים.
והמפתח הוא צורה שכביכול פותחת את המזל בכל מה שקשור לפרנסה שפע והצלחה
בקיצור סגולה לפרנסה טובה ושפע.
אני כל שנה מכינה שולחת לרב השכונה,ולקרובים לי.
מפרסמת בפייסבוק שלי ומזכה עוד בנות ומשפחות.
אז נתחיל עם המתכון ואז תמונות של הצורה שזה ההסבר הכי טוב שלב שלב.
חומרים :
קילו קמח מנופה.
5 כפות סוכר.
2 כפות שמרים יבשים
2 3/4 כוסות מידה מים.
חצי כוס מידה שמן.
כף מלח.
אופן ההכנה:
לשים הכל בתוך קערת המיקסר למעט המלח.
למה?! כי מלח ושמרים לא חברים וקיים סיכוי שתיהיה פגיעה בתהליך ההתפחה אם שמים הכל ביחד.
אז על מנת למנוע את זה שמים את המלח בסוף .
כאשר מתחיל להתגבש לנו גוש בצק אז זה הרגע שיש להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש/לערבל עוד 7 דק
למה כל כך הרבה זמן? כי אנחנו רוצים שרשת הגלוטן תפתח לנו ורק אחרי זמן כזה של לישה זה יקרה
לא לשכוח מידי פעם לעצור ולשנות את דרגת מהירות הלישה,כלומר אחרי שנוצר לנו בצק וערבלנו אותו במהירות גבוהה אנחנו נוריד למהירות נמוכה למשך 2 דק ואז נעלה שוב למהירות גבוהה לחצי דקה ושוב נוריד למהירות נמוכה. הפולסים נועדו על מנת ליצור מעין חיקוי ללישה הידנית.
אחרי 7 דק לישה אנחנו מקבלים בצק טיפה דביק. לא לפחד זה בסדר ככה צריך להיות. לתוך קערה נעביר את הבצק,לא לשכוח לשמן אותה טיפה עם ספרי שמן או עם טיפה שמן. אנחנו שמים טיפה שמן בכדי שהבצק לא ידבק לנו . נסגור את הקערה עם ניילון נצמד ונשים להתפחה של שעה ורבע (חם עכשיו)אם קריר אז שעה וחצי במקום חמים.
אחרי שעה ורבע נחלק את הבצק לשניים ונכין 2 חלות גדולות. לפי התמונות וההסבר הבא :
לוקחים כדור בצק גדול(בערך חצי מהכמות שחילקנו) ומרדדים אותו לנקניק ארוך
אחכ עושים את הצורה כמו בייגלה שימו לב לתמונות
עדיף מכל הסבר?
אחכ את הבצק שנשאר שוב מרדדין לנקניק ארוך חותכים ממנו רבע ואת הרבע מחלקים ל3 שיניים ואת ה3/4 שמים בצורת האות ר הפוכה.
שמים בכל עיגול תבנית מאפינס בכדי שבאפיה זה לא יסגר גם אם יסגר יהיה יפה לא לפחד.
להבריש בביצה לקשט
התפחה אחרונה חצי שעה ואז לתנור חם 180 מעלות טורבו עד הזהבה.
הערות:
אפשר גם 3 חלות אפשר 4 אבל יצאו קטנות יותר
יש לכם את הצורה תקבעו את הגודל.
אפשר חלה ובשאר לחמניות….
כדי לקיים את מצוות הפרשת החלה חייב לעשות 1.700 בצק.
בהצלחה!
רוצים לראות עוד דברים שלי בואו לאינסטה שלי yonit_76 רק אזהרה לבוא על בטן מלאה לא מתאים לנשים בהריון עם חשקים ???
יונית,
הפרשנות שלך לגבי הפרנסה של בני ישראל בצאתם ממצרים, מאוד מעניינת.
בני ישראל חצו את ים סוף והסתובבו במדבר, כן ב מ ד ב ר במשך 40 שנה.
איפה קראת או שמעת על עבודה ופרנסה במדבר?
תחפשי בבקשה סיפור אחר לאפיית המפתח.
וואו יוסי…במקום להגיד תודה ל יונית המקסימה ….אני מאוהבת בה.כל החיים זה סיפורים.סיפורים שאחרים מספרים ושאתה מספר לעצמך.נתנו מתכון עם מסורת. כל הפייס מלא בלחם מפתח.אני פעם ראשונה רואה.לא מכירה את זה.אבל זה נחמד .רוצה קח.לא רוצה גם טוב…שבת שלום ופרנסה טובה בבריאות
רחל יקירה אני לא נעלבת מתגובות כאלה ! זה הסיפור שלי זה הבלוג שלי .ואף אחד לא ישנה אותי ואת מי שאני .
מטרת הבלוג היא לא סיפורים מטרת הבלוג לעודד אנשים לבשל,להצליח,להלחם באוכל המתועש.לגרום לאמהות להבין שבישול זה לא קשה והתמורה של החום והאהבה שהמשפחה מקבלת מזה.
אז נראה לך שמקטנוניות אתרגש?
תודה יקירה חיממת את ליבי במילים שלך הצלחת להחזיר לי אהבה כמו שאני מעניקה.
תודה ושבת שלום♡
תודה על המתכונים ,והסיפורים ?אנסה את המפתח
בס"ד
יוסי היקר,
חוסר הידיעה שלך בעניין מסוים לא אומר שהוא לא קיים. אמיתי או לא זה כבר נתון להחלטתך אם להאמין אבל לא צריך לבטל את זה… אספר לך בקצרה על סגולת המפתח:
רבי יהושע העשיל מאפטא, בעל האוהב ישראל, מסביר שממחרת הפסח פסק לרדת המן שהיה חסד השם ממש, והיו עם ישראל צריכים להתפרנס בעצמם (כמובן לא בעבודה פיזית אלא בתפילה), והתפללו שיפתח להם השם יתברך שערי פרנסה. מפתח הפרנסה נמצא בידי הקדוש ברוך הוא ולא בידי שליח (כמו שאר המפתחות שמופקדים בידי מלאכים מסוימים וכל אחד אחראי על שער מסוים)… ובאמת, כל שפע נמצא בתוך שער סגור עם מנעול שאותו כל יהודי יכול לפרוץ בכוח מיוחד של תפילה. לכן נהגו לאפות חלת מפתח, שיפתח לנו השם יתברך שערי פרנסה…
דבר נוסף,
תודה ליונית על הסבר מפורט למתכון שנשמע מעולה, אנסה בשישי הקרוב בעזרת השם 🙂
תבורכי ♡
הכנתי היום ופשוט יצא מהמם תודה יונית ויבורכו ידייך נשמה יקרה?
היי
האם אפשר ללוש ביד? או שחייב מיקסר?
אלופה. כיף לראות אותך וכיף ללמוד ממך. ואל תתיחסי להערות של אנשים כאלה…
את מהממת! שיהיה פרנסה בשפע יקרה.
יונית יקרה,
אני חדשה פה.
למען האמת זו הכניסה הראשונה שלי לבלוג שלך..
התשובה שלך ליוסי וההסבר על מטרת הבלוג שבו את ליבי !
מחפשת כיצד ניתן להרשם לעידכונים על כל פוסט חדש שאת מפרסמת.
שבת שלום ומבורך,
חיזקי ואימצי,
עלי והצליחי !
תמר
עוגת מפתח בודאי טעימה , אבל אם אוכלים אותה זה ישנה לטוב את המציאות בדיוק כמו שאם אוכלים עוגה בצורת ברוזה צלויה , או לחילופין עוגה בצורת ברוז צלוי.
קצת אמונה ופחות גאוה
היי תודה ממש מגניב!
לא משנה מה הסיפור מאחורי הילדים תמיד ימצאו פרשנות משלהם
לא להתייחס להפרעות רקע !
בהצלחה ופרנסה טובה באמת.
?
השם יברך אותך שזיכית אותי במצווה הזו תודה לך על ההסבר המדויק והמתכון המעולה
לא התכוונתי לאפות חלת מפתח . אבל אחרי סטורי שלך והסבר כל כך טוב הכנתי בצק .יצא לי מושלם. מחצי השני אעשה קורסון עם שוקולד
תמשיכי לעודד אותנו לאפות ולבשל . את מדהימה
שבת שלום !
יונית היקרה
פעם ראשונה שאני רואה צורת מפתח קלה להכנה עשיתי היום לפי המתכון שלך והצורה מקוה שיצא מוצלח והעיקר שיפתחו לכולםםםםםם שערי פרנסה(גם ליוסי)